Jump to content

Σχετικα με p2p προγραμματα

τακης

Recommended Posts

Ρε παιδια,δεν ξερω σχεδον τπτ σχετικα με τα p2p προγραμματα,αν καποιος λοιπον εχει ορεξη θα μου εκανε χαρη αν αφιερωνε λιγο χρονο στο να μου δωσει τουλαχιστον τις βασεις για το ξεκινημα.ευχαριστω προκαταβολικα!

Υπάρχουν τα εξής :

KLite ++ (Αμφιλεγόμενο ...)

Kazaa Media Desktop

Ares

Sharazaa

Exeem

Edonkey

(...)

Στα πρώτα αυτά, αφού τα κατεβάσεις κι εγκαταστήσεις κάνεις Search για να ψάξεις κ μετά πας στο "Traffic" ή Downloads για να δείς αυτά που κατεβάζεις !

Προσωπικά προτείνω LimeWire PRO (ότι πρέπει για Media !!!) καθώς KLite++ οr Ares διότι είναι εύκολα στην χρήση. Εγώ με το KMD (Kazaa Media Desktop) ξεκίνησα αλλά ... μου έπριξε τα φρύδια !!!

Υπάρχουν κ τα παρακάτω με τα οποία δεν έχω βγάλει άκρη -ΑΚΟΜΗ !

DC ++

mIRC

Επίσης ΑΝ είσαι ΤΥΧΕΡΟΣ* ADSL user τότε ρίξε μια ματιά στα λεγόμενα Torrents ;)

Τα τορρεντς είναι αρχεία μερικών ΚΒ έτσι τορρεντ sites αντί να γεμίζουν με εκατοντάδες ταινίες, γεμίζουν με εκατομμύρια torrents!!! Λειτουργούν σαν "Shortcuts". Όταν κατεβάσεις ένα τορρεντ, το ανοίγεις με ένα BitTorrent Client (πχ Azureus) κ συνδέεσαι με τους κατόχους του αρχείου. Στα ματια των πολλών (+ κι εμένα) τα torrents + p2p λειτουργούν "φαινοτυπικά" παρόμοια !

*Τυχερός λέω, διότι ΠΟΛΛΟΙ adsl users έχουν πολλά προβλήμματα με p2p κ κυρίως με Torrents! Προσωπικά έχω προβλήματα ΝΑΤ με το Azureus κ δεν κατεβάζω με πάνω από 25ΚΒ αντί για 40 :(

Ελπίζω να σε βοήθησα κ να μην σε έμπλεξα :)

εβαλα το limewire και κατι κανω γιατι ειναι πολυ απλο και στα ελληνικα,αλλα με το mirc τα βρηκα σκουρα.....πακετο για αρχαριο,χρειαζομαι σεμιναρια.Στο adslgr. κοιταξα και εχει πολλα guides αλλα και παλι ζοριζομαι.

Αρχική απάντηση από kreach [Σήμερα, στις 15:17]

Υπάρχουν τα εξής :

KLite ++ (Αμφιλεγόμενο ...)

Kazaa Media Desktop

Ares

Sharazaa

Exeem

Edonkey

(...)

Στα πρώτα αυτά, αφού τα κατεβάσεις κι εγκαταστήσεις κάνεις Search για να ψάξεις κ μετά πας στο "Traffic" ή Downloads για να δείς αυτά που κατεβάζεις !

Προσωπικά προτείνω LimeWire PRO (ότι πρέπει για Media !!!) καθώς KLite++ οr Ares διότι είναι εύκολα στην χρήση. Εγώ με το KMD (Kazaa Media Desktop) ξεκίνησα αλλά ... μου έπριξε τα φρύδια !!!

Υπάρχουν κ τα παρακάτω με τα οποία δεν έχω βγάλει άκρη -ΑΚΟΜΗ !

DC ++

mIRC

Επίσης ΑΝ είσαι ΤΥΧΕΡΟΣ* ADSL user τότε ρίξε μια ματιά στα λεγόμενα Torrents ;)

Τα τορρεντς είναι αρχεία μερικών ΚΒ έτσι τορρεντ sites αντί να γεμίζουν με εκατοντάδες ταινίες, γεμίζουν με εκατομμύρια torrents!!! Λειτουργούν σαν "Shortcuts". Όταν κατεβάσεις ένα τορρεντ, το ανοίγεις με ένα BitTorrent Client (πχ Azureus) κ συνδέεσαι με τους κατόχους του αρχείου. Στα ματια των πολλών (+ κι εμένα) τα torrents + p2p λειτουργούν "φαινοτυπικά" παρόμοια !

*Τυχερός λέω, διότι ΠΟΛΛΟΙ adsl users έχουν πολλά προβλήμματα με p2p κ κυρίως με Torrents! Προσωπικά έχω προβλήματα ΝΑΤ με το Azureus κ δεν κατεβάζω με πάνω από 25ΚΒ αντί για 40 :(

Ελπίζω να σε βοήθησα κ να μην σε έμπλεξα :)

πες μου λιγο για το pro(limewire)πληρωνεις γι αυτο?επισεις κατεβαζω τελειως αργα!!!!! 1-4 kb\sec καποιες φορες,ειναι φυσιολογικο αυτο?εχω 384\128.Thanks για το κατεβατo'.

Αρχική απάντηση από kreach

Προσωπικά έχω προβλήματα ΝΑΤ με το Azureus κ δεν κατεβάζω με πάνω από 25ΚΒ αντί για 40 :(

Θα σε ρωτήσω αυτό που με ρώτησε ο φίλος Stratos. Έχεις δει πόσους πόρους καταναλώνει το azureus? Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο στο pc. Βάλε BitComet!!! Το έβαλα και σώθηκα!

Ζει ακομα το kazaa?

Bittorrent και ξερο ψωμι ποια limewire και shareaza αμα ξερεις που να μπαινεις...

*Τυχερός λέω, διότι ΠΟΛΛΟΙ adsl users έχουν πολλά προβλήμματα με p2p κ κυρίως με Torrents! Προσωπικά έχω προβλήματα ΝΑΤ με το Azureus κ δεν κατεβάζω με πάνω από 25ΚΒ αντί για 40

Λολ, αυτο δεν ειναι προβλημα.Ισως καποιες ρυθμισεις που εσυ δεν εχεις κανει σωστα.

Στο κατω κατω ανοιξε το upnp και κατεβασε με 40...

Και ναι......!!!!:clap: ο gtr_84 εθεσε το μαγικο θεμα περι upnp.Κυριοι παρακαλω της αποψεις σας.........enable η disable το upnp?ενα θεμα που οι γνωμες δηυστανται(ελπιζω να το εγραψα σωστα).

Προσωπικα δεν χρησιμοποιω το upnp.Αν ξερεις να κανεις σωστο port forwarding και στο modem και στο firewall εισαι οκ και απο θεμα ασφαλειας.Απο την αλλη αν δεν ξερεις τα παραπανω απλα βαζεις το upnp αλλα ''χανεις'' σε ασφαλεια.

Αρχική απάντηση από gtr_84 [Σήμερα, στις 20:31]

Προσωπικα δεν χρησιμοποιω το upnp.Αν ξερεις να κανεις σωστο port forwarding και στο modem και στο firewall εισαι οκ και απο θεμα ασφαλειας.Απο την αλλη αν δεν ξερεις τα παραπανω απλα βαζεις το upnp αλλα ''χανεις'' σε ασφαλεια.

Λεω ν'ανοιξω ενα thread με το συγκεκριμενο θεμα.

Αρχική απάντηση από gtr_84

Αν και υπαρχει ανοιχτο thread γιατι χανεις σε ασφαλεια??

Εννοεις οτι δεν λειτουτγει "καλα" τo uNpN ή οτι και να λειτουργει καλα χανεις σε ασφαλεια???Εγω νομιζω οτι αν λειτουργει οπως λεει κερδιζεις σε ασφαλεια αφου οι πορτες μετα το κλεισιμο των εκαστοτε εφαρμογων ξανακλεινουν..

Αρχική απάντηση από τακης

πες μου λιγο για το pro(limewire)πληρωνεις γι αυτο?επισεις κατεβαζω τελειως αργα!!!!! 1-4 kb\sec καποιες φορες,ειναι φυσιολογικο αυτο?εχω 384\128.Thanks για το κατεβατo'.

Το LimeWire PRO για να το έχεις "κανονικά" πρέπει να το πληρώσεις ... εγώ κατέβασα το νόμιμο LimeWire κ από κει κατέβασα το PRO version ;)

Για το θέμα της ταχύτητας download:

Στο Kazaa, Ares (...) στην λίστα του Search υπαρχει μια κολώνα "ETA" κ μια "Bandwith". Όσο μεγαλύτερο το Bandwith (συνεπώς όσο πιο μικρό κ το ETA) τόσο το ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ download! Στο LimeWire ΡRO προσωπικά κατεβάζω παραμόνο από Cable/DSL και Τ(1,2,...) χρήστες ! Επίσης στο LimeWire υπαρχει κ η κολώνα "#". Όσο μεγαλύτερο το νούμερο στο "#" τόσοι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ χρήστες έχουν το αρχείο => τόσο το ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ καθώς κ ΣΙΓΟΥΡΟ* Download !!!

*Μην ξεχνάμε πως στα p2p, torrents εξαρτόμαστε από το ΑΝ θα είναι κι ο χρήστης online !!!

Αρχική απάντηση από bleo8onhs

Θα σε ρωτήσω αυτό που με ρώτησε ο φίλος Stratos. Έχεις δει πόσους πόρους καταναλώνει το azureus? Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο στο pc. Βάλε BitComet!!! Το έβαλα και σώθηκα!

To δοκίμασα το BitCommet ... σκέτη αποτυχία !!! Πήγα στο Pirate Bay κι έψαξα να κατεβάσω κάτι τελός-πάντων με ΠΟΛΛΟΥΣ χρήστες. Έβαλα να κατεβαίνει κάτι με >2000 χρήστες κ επί μια ώρα έγραφε connecting ... από τότε δεν το ξαναβαλα ... Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία όμως ! Θα δοκιμάσω κ το μΤοrrent

Περι Port Fowarding

Το Azureus χρησιμοποιεί το port 6881 αλλά μου γράφει στο τεστ Nat Error. Δοκίμασα να κάνω Port Fowarding, να μπω στο URL με τα settings του Router (520i), αλλά τίποτα ... θα ξανακάτσω κανένα Σαββατοκύριακο να δω τι τρέχει !

Αυτά

To δοκίμασα το BitCommet ... σκέτη αποτυχία !!! Πήγα στο Pirate Bay κι έψαξα να κατεβάσω κάτι τελός-πάντων με ΠΟΛΛΟΥΣ χρήστες. Έβαλα να κατεβαίνει κάτι με >2000 χρήστες κ επί μια ώρα έγραφε connecting ... από τότε δεν το ξαναβαλα ... Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία όμως ! Θα δοκιμάσω κ το μΤοrrent

Το bitcomet δεν ειναι αποτυχια απλα ο τρακερ του piratebay.org ειναι public και εχει μεγαλο population.

Το Azureus χρησιμοποιεί το port 6881 αλλά μου γράφει στο τεστ Nat Error. Δοκίμασα να κάνω Port Fowarding, να μπω στο URL με τα settings του Router (520i)

Αν ενεργοποιησεις το upnp θα λυθουν τα προβληματα

1)Συνδεσου με telnet

2)Δωσε τις παρακατω εντολες:

modify upnp cfg nbstatus enable

commit

reboot last

3)Ξανα μπες μετα παλι με telnet και

get upnp cfg εαν ειναι enable,1830,enable εισαι οκ

4)Πηγαινε στα network places και πατα το show icons for Upnp devices(Λογικα πρεπει να βρει κατι που να λεει globespan virata igd)

5)Δηλωσε στα p2p σου να χρησιμοποιουν το upnp.;)

Επισης αλλαξε την πορτα που χρησιμοποιεις γιατι ειναι σε πολλους tracker blacklisted.Πρεπει να εχεις το τελευταιο firmware για to 520i

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.