Jump to content

Προβλημα σε MSi Nf4

BeetleJuice

Recommended Posts

χαιρετω

εστησα ενα μηχανημα με 3200+ 939 nf4 msi neo 4 platinum retail

εχει πανω ενα maxtor sata 150 ενα dvdrw nec 2540 μια 6600le και ενα tagan 380

ερωτησεις

- ποιους drivers περναμε απο δισκετα , το nvidia storage controler MONO?

πιστευω το raid drivers δεν χρειαζεται , κανω κατι λαθος?

-στο μπιος το raid τοχω disable

στηνω xp sp1 και ολα οκ

μετα αρχισαν τα οργανα

μπλε οθονες , κρασαρισμα κτλ

τι περιεργο συνεβαινε : εκανες ρεσταρτ απο xp και μολις ξεκινουσε η οθονη εκκινισης εμενε να ψαχνει το σατα και δεν τον εβρισκε

παταγες το οφφ , ανοιγες παλι και ολα οκ

ομως εμπαινε μονο σε σειβ μοντ,σε νορμαλ ετρωγεσ μπλε οθονη με κινεζικα , το γνωστο ρεσταρτ και παλι να μην βρισκει σατα..

οταν κολαγε η οθονη εκκινισης του μπιος στην ευρεση σατα , αν εβγαζα το ρευμα στο δισκο και το ξαναεβαζα μετα τον εβλεπε κανονικα

Load optimised εκανα , clear cmos εκανα , ρευμα εδωσα , μεμτεστ εκανα , ολα τα κανα

3 φορες ινσταλ εκανα τα χπ , την τριτη ολα πηγαν καλα αλλα μετα απο καμια ωρα τα ιδια

chkdsk δεν βρικει προβληματα

παρτισιον ματζικ με δισκετες εκκινησης βρισκει οτι το παρτισιον λεει ειχε αποσυνδεθει αλλα δεν μου διορθωνει κατι , απλα βλεπει το λαθος

το καλωδιο τοβαλα και αναποδα , δεν βλεπω φως

λεω τωρα να κανω τα εξης

-αλλαγη καλωδιο σατα

-ρευμα σατα μεσω ανταπτορα σατα(τωρα παιρνει απο το tagan)

-φλασαρισμα στην μητρικη

κατι αλλο δεν εχω στο μιαλο μου , δεν ξερω τι διαολο φταιει

να πεταει ετσι το δισκο εκτος?

μηπως να εβαζα xp sp2 ready?? kai oxi sp1 ready?

πειτε ιδεες ρε κορμια που λετε ναναι η ευθυνη ,δισκος , μητρικη,ξερω γω...

παρόμοια κουλα με ανίχνευση sata παίζουν και σε nf3 msi όπου και στρώνουν με update bios

αναβάθμιση του nvraid κοινώς.

οι drivers χρειάζονται και οι 2!

όταν χρειάζονται

αν δεν έχεις raid και έχεις απλα sata

μην βάλεις και τίποτα τσάμπα λιώνεις το νύχι μετο F6 ;)

Σε προσφτο στησιμο μηχανηματος το βιος εβλεπε τον σατα σκληρο αλλα δεν μπορουσε να μποοταρει απο αυτον!Μου πηρε καμποση ωρα μεχρι να το καταλαβω μιας και υπηρχε και ατα μαζι .Οταν εβγαζα τον ατα δεν μποοταρε!Με τον ατα πανω ολα καλα!

Ειπα να δοκιμασω να βαλω drivers στο φορματ που εκανα ξανα και ολα δουλεψαν κανονικα!

(δεν ειχα επαφη με σατα πριν την συγκεκριμενη περιπτωση-δεν ξερω αν ειναι μεμονωμενο γεγονος δλδ.)

Η γνώμη μου είναι οτι για να στήσεις μηχάνημα με SATA είναι απαραίτητο να έχεις φτιάξει ένα bootable cd με τα Windows XP SP2. Δισκέτα μη βάλεις. Ζημιά θα κάνεις. ’σε καλύτερα τους οδηγούς των Windows. Εξάλλου που θα βρεις οδηγούς? Η Nvidia τους έχει αφαιρέσει από τους νέους 6.70. Το Raid είναι άλλη υπόθεση. Εκεί απαιτούνται οι οδηγοί να είναι σε δισκέτα (F6).

Επίσης φαντάζομαι οτι στο BIOS έχεις απενεργοποιήσεις τα RAID και τους controllers που δεν χρησιμοποιείς και οτι σύνδεσες το δίσκο στο σωστό slot που γράφει SATA1 και όχι στο slot του δεύτερου controller ή στο SATA2. Έλεγξες με memtest τη μνήμη? Έκανες partition το σκληρό και φορματ σε NTFS? Τον δήλωσες να γίνεται boot από αυτό το δίσκο?

Με λίγα λόγια, ΜΗ ΒΑΛΕΙΣ SP1. Βάλε SP2 από την αρχή και θα δουλέψει μια χαρά.

εγω πιστευω οτι το προβλημα εγινε λογω μπιος

μολις το αναβαθμισα ολα οκ

υπερβολικα οκ ομως!!! εστρωσε λεμε...

επισης να πω οτι ειχα και προβληματα με το usb keyboard &mouse wireless και η msi λεει οτι φιξαρονται με update

μιας και το συζηταμε να πω τα εξης

-δεν ειναι ολοι υποχρεωμενοι να βαλουν το sp2

-με sp1 ready και δισκετα +F6 μια χαρα πανε ολα , ετσι κανουμε και στην dfi...

-οδηγους φυσικα και εχει βγαλει η καθε εταιρια , NF4 ειναι το τσιπσετ και μαλιστα ανανεωνονται.ειναι εκτελεσιμο αρχειο που το τρεχεις και σου φτιαχνει δισκετα για raid ή και για απλο σατα ειται εισαι 32μπιτ ειται 64 μπιτ (για 64 μαλιστα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

-γιατι να μην βαλεις με F6 driver που ονομαζεται Nf4 storage controller

για το raid controller ναι το καταλαβαινω να μην το βαλεις αμα δεν εχεις raid...

-στο φορμαρισμα εχω δοκιμασει πολλες μεθοδους

καμια φορα κανω και φορματ με δισκετες του παρτισιον ματζικ 8

αλλες φορες αφηνω τα windows να τα κανουν ολα μονα τους

-για μεμτεστ εννοειται ειχα ελεγξει γιατι ειναι το πρωτο που κοιταμε αν κρασαρουν ολα σε ινσταλλ λειτουργικο (τοχα γραψει παραπανω οτι τοχα ελεγξει)

ευχαριστω παιδια για ολα

ναστε καλα

εμένα παίζει και χωρίς f6 με ενα sata δισκο μόνο του,χωρίς pata εδώ και 4 μηχανήματα πίσω!

σε nf3 και πάνω αναφέρομαι

το είδα να το κάνει ο κολλήτός και έτσι συνέχισα ;)

δουλεψε και δεν ασχολήθηκα το κόλλημα με το f6 είναι στο floppy ρε είχα πάνω απο χρόνο μηχάνημα χωρίς floppy

επίσης η nvidia έχει **REQUIRED** και στους 2 drivers

και έχει και υπόμνημα και στα manual επι τούτου συνήθως.

΄

αν σου δούλεψε απλά το ξεχνάμε

οκ πασο

αλλα τοτε γιατι υπαρχει η δισκετα που λεει "nvidia sata drivers for win 2k/XP" ???

για διακοσμηση?

και γιατι υπαρχουν και Updated στο ιντερνετ και για 64 μπιτ?

δεν κανω επιθεση , κουβεντα κανουμε

οτι δουλευει και χωρις οκ το καταλαβαινω

αλλα απο την στιγμη που υπαρχουν γιαιτ να μην ακολουθησεις την σωστη διαδικασια?

το required το λεει γιατι το raid υπαρχει σαν επιλογη στην μητρικη και ειναι σαν να σου λεει η μητρικη : "ρε συ αμα δεν βαλεις το raid drivers και μετα θες raid (activete apo bios) θα τρεχεις.."

εγω ετσι το καταλαβαινω

αν καποιος ειναι πιο εκειδικευμενος ας μου πει σας παρακαλω , ευκαιρια ειναι να μαθουμε τπτ

τσιου

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 19:19]

οκ πασο

αλλα τοτε γιατι υπαρχει η δισκετα που λεει "nvidia sata drivers for win 2k/XP" ???

για διακοσμηση?

και γιατι υπαρχουν και Updated στο ιντερνετ και για 64 μπιτ?

δεν κανω επιθεση , κουβεντα κανουμε

οτι δουλευει και χωρις οκ το καταλαβαινω

αλλα απο την στιγμη που υπαρχουν γιαιτ να μην ακολουθησεις την σωστη διαδικασια?

το required το λεει γιατι το raid υπαρχει σαν επιλογη στην μητρικη και ειναι σαν να σου λεει η μητρικη : "ρε συ αμα δεν βαλεις το raid drivers και μετα θες raid (activete apo bios) θα τρεχεις.."

εγω ετσι το καταλαβαινω

αν καποιος ειναι πιο εκειδικευμενος ας μου πει σας παρακαλω , ευκαιρια ειναι να μαθουμε τπτ

τσιου

Τα SP1 είναι παλιότερα από το Nforce4 και δεν το υποστηρίζουν.

Αν βάλεις τους οδηγούς που έρχονται με το CD της μητρικής θα σου κάτσουν μέσα στο c:\windows\OemDir και σε μελλοντικές αναβαθμίσεις θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Μην ξεχνάμε πόσα προβλήματα είχαμε με τις αρχικές εκδόσεις των οδηγών για το nforce4. Δεν είναι τυχαίο οτι η ίδια η Nvidia τους αφαίρεσε τους αδηγούς αυτούς από τη νέα έκδοση 6.70.

Η σωστή διαδικασία είναι να αγνοήσουμε εντελώς τους οδηγούς που έχει το CD. Χρειάζεται όμως να το δουν τα Windows μετά την εγκατάσταση σε ορισμένες περιπτώσεις με απλή εισαγωγή στο drive. Οδηγούς θα εγκαταστήσουμε μετά το τέλος της εγκατάστασης των WIndows και θα είναι οι τελευταίες εκδόσεις κατεβασμένες από το Internet. Από τα utilities μόνο ένα monitoring ταχυτήτων και θερμοκρασιών θα εγκαταστήσουμε και τίποτα άλλο. Από κει και πέρα χρειάζονται και οι αναβαθμίσεις των Windows XP SP2 όλες και οι οδηγοί της AMD. Από τους οδηγούς της Nvidia αποφεύγουμε να εγκαταστήσουμε το NAM και τον οδηγό ήχου. Βάζουμε της Realtek.

τεσπα , την διαδικασια την ξερω φυσικα τοσα χρονια τι κανω-δεν ειμαι αρχαριος, το ολο ποστ ξεκινησε γιατι μου πετουσε το δισκο εκτος στο ρεσταρτ , ξεφυγαμε απο το θεμα...

Ναι αλλά την αιτία του προβλήματος την απέδωσες στο BIOS.

Θα συμφωνούσα αν είχες προσπαθήσει να εγκαταστήσεις τους 6.66 με F6.

Όταν πουλάνε μια μητρική υποτίθεται οτι πρέπει να δουλεύει χωρίς αναβάθμιση του BIOS όταν βάζουμε πάνω το σωστό λειτουργικό.

Πιστεύεις οτι η MSI neo 4 platinum retail δεν δουλεύει αν γίνει εγκατάσταση των Windows XP SP2 χωρίς αναβάθμιση του BIOS?

Πιστεύεις οτι μπορεί να γίνει εγκατάσταση του SP1 με τους οδηγούς IDE του CD της μητρικής περασμένους σε floppy και να έχεις σωστά Windows?

Αυτό συστείνεις?

Επειδή το ποστ αυτό θα τα διαβάσουν και άλλοι που έχουν αυτή τη μητρική δεν είναι σωστό να καταλήγουμε σε τέτοια συμπεράσματα.

Και σίγουρα δεν ξεφύγαμε από το θέμα.

δεν ειναι υποχρεωμενη να μου εχει φλασαρισμενη την μητρικη με το τελευταιο μπιος

γιαυτο και βγαινουν τα updates , για να ανανεωνεσαι μονος σου

αν θελω sp1 δεν μπορει με το ζορι να με βαλει να βαλω το sp2 επειδη σωνει και ντε εγω ειμαι ξεροκεφαλος και δεν θελω να περασω drivers απο την δισκετα

me sp1 και new δισκετα η εγκατασταση ειναι απλα τελεια

φυσικα και να το δουνε ολοι οσοι εχουν msi και να τρεξουν να φλασαρουν την μητρικη γιατι το τελευταιο bios λυνει πολλα προβληματα

ακομα και το usb keyboard+mouse στρωνουν που μερικες φορες δεν δουλευουν

να θυμισω οτι η dfi εχοταν με το αρχαιολογικο bios το λιγοτερο 6 μηνες μετα την κυκλοφορια της? :)

Παιδία διάβασα αποσπάσματα του thread και όχι όλο, οπότε sorry αν ξαναγράψω κάτι.

Η MSI αναφορικά δεν τα πάει καθόλου καλά με τους σκληρούς της Maxtor, ένα καλό παράδειγμα η MSI Neo4-F με δίσκο Maxtor κάνει κάμποσα λεπτά να φορτώσει τα windows (περνάν πολλές μπάρες), το πρόβλημα αυτό δεν διορθώνεται οπότε βάζεις έναν Western Digital και αμέσως βλέπεις διαφορά στις 3 μπάρες έχει μπεί μέσα.

Για να μην μπλέκεται με δισκέτες για τους sata κατά την εγκατάσταση, bootάρετε με Slipstream WindowsXP Pro + SP2, στην συνέχεια όταν φθάσετε στα partition ότι αλλαγή και αν πραγματοποιήτε κάνετε reset (δηλαδή, διαγραφή partition, reset, δημιουργία partition, reset, format), έτσι αποφέυγετε το F6 και οι επιδόσεις ίδεες (δοκιμασμένο με benchmark), αυτό ισχύει για όλα τα mobo.

Ότι άλλο για MSI ρωτήστε, αν και την γουστάρω έχει πολλά χαζά.

Όποιος έχει κάτι να διορθώσει ή να προσθέση ας το πεί.

Αρχική απάντηση από ChrisXP [Σήμερα, στις 00:54]

Παιδία διάβασα αποσπάσματα του thread και όχι όλο, οπότε sorry αν ξαναγράψω κάτι.

Η MSI αναφορικά δεν τα πάει καθόλου καλά με τους σκληρούς της Maxtor, ένα καλό παράδειγμα η MSI Neo4-F με δίσκο Maxtor κάνει κάμποσα λεπτά να φορτώσει τα windows (περνάν πολλές μπάρες), το πρόβλημα αυτό δεν διορθώνεται οπότε βάζεις έναν Western Digital και αμέσως βλέπεις διαφορά στις 3 μπάρες έχει μπεί μέσα.

Για να μην μπλέκεται με δισκέτες για τους sata κατά την εγκατάσταση, bootάρετε με Slipstream WindowsXP Pro + SP2, στην συνέχεια όταν φθάσετε στα partition ότι αλλαγή και αν πραγματοποιήτε κάνετε reset (δηλαδή, διαγραφή partition, reset, δημιουργία partition, reset, format), έτσι αποφέυγετε το F6 και οι επιδόσεις ίδεες (δοκιμασμένο με benchmark), αυτό ισχύει για όλα τα mobo.

Ότι άλλο για MSI ρωτήστε, αν και την γουστάρω έχει πολλά χαζά.

Όποιος έχει κάτι να διορθώσει ή να προσθέση ας το πεί.

Περίπου έτσι είναι όπως τα λες, αλλά με επιφυλάξεις.

Έχει γραφεί για τους Maxtor σε συδυασμό με το NF4 οτι δημιουργούν συστηματικά σφάλματα εγγραφής στο δίσκο (data corruption) και η Nvidia παραδέχτηκε οτι ερευνά το θέμα, ενώ η Maxtor κυκλοφόρησε ένα firmware update. Φαίνεται όμως οτι δεν εντοπίζεται το πρόβλημα μόνο στις MSI.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

παιδευεστε για να μην πατησετε ενα F6

για ποιο λογο?

τι ειναι το F6 , μοντα? πατεντα? back door?

κανονικη παραπομπη κανεις , απλα λες στο windows που να βρει τον σατα και πως να τον οδηγησει επειδη δεν το γνωριζει

το ιδιο ακριβως ειναι με τα sp2 , απλα τα sp2 τοχουν ηδη μεσα

τι να το εχουν ηδη μεσα τι να τους το δειξεις εσυ και μαλιστα με δισκετα φτιαγμενη προσφατα με νεους οδηγους...

πολυς ντορος για το τιποτα

παντως η msi με το ασυρματο keyboard wireless multimedia επαιξε καλα

με το Mouse ΤΙΠΟΤΑ

κανει κατι παυσεις οταν το κινεις και ειναι ψιλοαναισθητο σε κλικ μονο η διπλο

αν καποιος ξερει κατι ας βοηθησει HELPPPPPPP:mad:

στρατο με sp1 χρειαζεται δισκετα

τοσες φορες το εχω κανει , αφου δεν βρισκει καν δισκο ρε χωρις δισκετα...

με το ασυρματο mouse εχω προβλημα

το asyrmato keyboard δουλευει μια χαρα

ειναι τα microsoft wireles set το απλο ...

θα τα πουμε και στο μσν οταν με πετυχεις , δουλευωολη μερα φιλε σορυ

βαλαμε και ασυρματο Logitech , τα ιδια χαλια

αυτο εχει 2 συνδεσεις

μια usb με ανταπτορα keyboard και μια συνδεση κλασικη mouse

βαζεις και τις 2 , με την δυνατοτητα το keyboard να ειναι ειται με ανταπτορα στην κλασικη θεση ή χωρις ανταπτορα σε ενα usb

δοκιμαστηκαν ολα

το Keyboard δουλευει τελεια , το mouse την μια δεν δουλευει καθολου , νεκρο , και την αλλη δουλευει με διακοπες , η κινηση του κανει κενα , δεξια δεν παει κτλ

ερωτηση

1)το usb keyboard και το usb mouse τα εχετε ον ή οφ απο το μπιος?

το usb controller εννοειται ον

2) τι θα γινει με το Mouse ρε παιδια

χθες σε καποια φαση δεν επαιζε ουτε κλασικο ps/2 mouse με μπιλια

τι διαολο γινεται...

παρατηρησα οτι μπιος εχει ιδιο και για την F μητρικη , και για την platinum...σωστα τα λεω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.