Jump to content

Προβλημα με onboard lan

Dj_Seps

Recommended Posts

Παιδες εχω την μητρικη chaintech vnf4 με lan onboard της nvidia!To προβλημα ειναι οτι σημερα ανοιξα τον υπολογιστη και μου εβγαζε σφαλμα πως και καλα δεν ειναι το καλωδιο στην υποδοχη ενω ηταν!Το εβγαλα το ξαναεβαλα αλλα τιποτα!Τελος το δοκιμασα σε μια αλλη καρτα δικτυου που εχω στον υπολογιστη και δουλευει κανονικα!Υπαρχει περιπτωση να εχει καει το τσιπακι της καρτας δικτυου πανω στην μητρικη?Μου ειπε ο συγκατοικος μου πως επαιζε το ρευμα το πρωι αλλα ο υπολογιστης ηταν κλειστος!Να την παω για ρμα?Οποιος ξερει ας με βοηθησει.Ευχαριστω!

Ναι αλλα πως γινεται να δουλευει κανονικα η αλλη καρτα δικτυου?Στο nforce 4 το λαν ειναι ενσωματομενο στο chipset!Aν παθει κατι η καρτα δικτιου δεν θα χαλασει και το chipset?Eνημεροτικα τα λαμπακια του λαν οταν τον βγαζω απο το ρευμα και μετα τον ξαναβαζω αναβουν κανονικα!

Αρχική απάντηση από Dj_Seps

Ναι αλλα πως γινεται να δουλευει κανονικα η αλλη καρτα δικτυου?Στο nforce 4 το λαν ειναι ενσωματομενο στο chipset!Aν παθει κατι η καρτα δικτιου δεν θα χαλασει και το chipset?Eνημεροτικα τα λαμπακια του λαν οταν τον βγαζω απο το ρευμα και μετα τον ξαναβαζω αναβουν κανονικα!

Καπου ειχα διαβασει οτι ειναι προβληματικο το nvidia lan (δεν θυμαμαι που)..εγω εχω το router στο marvell...

Μηπωε εχει βαλει to nvidia firewall και σε εμποδιζει καπως...

Oχι δεν εχω βαλει το nvidia firewall γιατι χρησιμοποιω το zole alarm!Το μονο που εχω εγκαταστησει ειναι οι οδηγοι για το τσιπακι!Παιζει να μην κανει επαφη το καλωδιο γιατι μια φορα ειχε μετακινηθει και ειχε κλεισει το δυκτυο.Αλλα οταν το κουνισα λιγο ξαναδουλεψε!!!

Ξεκινάς ένα live linux από το cd του και όταν ξεκινήσει πας σε μία κονσόλα και δίνεις ip στην κάρτα με την εντολή "ifconfig eth0 192.168.0.1/24 up"

μετά κάνεις κανονικά το ping σου και βλέπεις αν έφταιγε ο driver των windows ή ήταν προβληματική η κάρτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.