thrasher Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Ρε παιδια πριν λιγο εφτιαχνα τα καλωδια του δευτερου υπολογιστη μου,τα ξαναεβαλα.Μολις ανοιξα το pc ο σκληρος εβγαζε καπνους.Το εκλεισα αμεσως.Μετα δεν τον αναγνωρισε.Μετα απο ρισταρτ τον αναγνωριζει αλλα δεν μπαινει στα windows.Σας παρακαλω πειτε μου υπαρχει περιπτωση να μην καηκε και να μην χασω τα αρχεια????Τι φταει βοηθειστε με!!!!ΑΜΕΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
thrasher Νοέμβριος 5, 2005 Author #2 Νοέμβριος 5, 2005 Ρε παιδια βοηθειστε με.Δεν ειναι δικος μου ο υπολογιστης.
greekfragma Νοέμβριος 5, 2005 #3 Νοέμβριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από thrasher [Σήμερα, στις 22:20] Ρε παιδια πριν λιγο εφτιαχνα τα καλωδια του δευτερου υπολογιστη μου Αρχική απάντηση από thrasher [Σήμερα, στις 22:34] Ρε παιδια βοηθειστε με.Δεν ειναι δικος μου ο υπολογιστης. τελικα ειναι δικος σου ή δεν ειναι?
GoriLLakoS Νοέμβριος 5, 2005 #4 Νοέμβριος 5, 2005 Βρες εναν ιδιο....αλλαξε απο κατω τις ''πλακετες'' και δοκιμασε......δεν εχεις να χασεις τιποτα...αν τα εχεις ηδη χασει...
thrasher Νοέμβριος 5, 2005 Author #5 Νοέμβριος 5, 2005 Δικοςτου ειναι αλλα εγω τον διαχειριζομαι,γιατι δεν ξερει μια απο υ/ες(να φανταστεις οτι εχει πτυχειο απο τη Σιβιτανιδειο(δεν ξερω πως γραφεται)σχολη,πληροφορικη,με.....11,5).Ομως εχει στον σκληρο ολο τραγουδια. .........Αυτο βρηκες να με ρωτισεις,ωρε?
Makis Hourdakis Νοέμβριος 5, 2005 #6 Νοέμβριος 5, 2005 όταν λες "έφτιαχνες τα καλώδια"; Απλώς τα έβγαλες και τα ξανάβαλες ή μήπως έβγαλες τα χρωματιστά καλώδια απο τα φισάκια τους και τα ξανάβαλες; Αν έκανες το δεύτερο μάλλον έκανες χοντρή μαμακία βάζοντας λάθος κάποια καλώδια και συνεπώς πάει ο δίσκος. Αν απλώς τα έφτιαχνες μου φαίνεται λίγο περίεργο έως απίθανο να συνέβη στραβή. Αλλά απο τη στιγμή που λες οτι ο δίσκος "έβγαζε καπνούς" τότε δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Βασικά πιθανόν να μπορείς αν δεν έχουν πάθει τπτ τα platters αλλά πίστεψέ με, δεν αξίζει. Θα σου κοστίσει μια περιουσία και πολύ χρόνο. Προσπάθησε να τον βάλεις σε ένα άλλο PC και να βάλεις το Get Data Back μπας (αν και δεν νομίζω γιατί μάλλον έχει καεί η πλακέτα) και τραβήξεις τπτ αλλά το δίσκο κλάφτονα καλύτερα... edit: Ο ένας τρόπος είναι αυτός που σου είπε ο Βασίλης αλλά θέλει πολύ κόπο και άντε να κάθεσαι να βρεις ολόιδιο δίσκο. Ο άλλος τρόπος είναι να τον δώσεις σε κάποια εταιρία σχετική με το θέμα ανακτησης δεδομένων αλλά θα σουθ κοστίσει μια περιουσία, χωρίς αυτό να αξήζει στην περίπτωσή του... επίσης edit: Ένα back-up που και που δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...
GoriLLakoS Νοέμβριος 5, 2005 #7 Νοέμβριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από thrasher ............. Σηβειτανειδιο.................... SPCCCCCCC??????που εισαι αγορι μου ????αργεις....
thrasher Νοέμβριος 5, 2005 Author #8 Νοέμβριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Βασιλης [Σήμερα, στις 21:15] Βρες εναν ιδιο....αλλαξε απο κατω τις ''πλακετες'' και δοκιμασε......δεν εχεις να χασεις τιποτα...αν τα εχεις ηδη χασει... Οταν λες ιδιο εννοεις ακριβως τον ιδιο.Δεν νομιζω να βγαινει πια.Ειναι αγορασμενος εδω και 3-4 χρονια!Αν οχι εξειγησε μου τι εννοεις.
GoriLLakoS Νοέμβριος 5, 2005 #9 Νοέμβριος 5, 2005 ιδιο μοντελο-μαρκα-χωρητικοτητα εννοω......αν δεν βρισκεις ψαξε σε fleamarket, e-bay και οτι αλλο βρεις.....τι δισκος ειναι?Ριξε και καμια αγγελια εδω και σε αλλα φορουμ...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 5, 2005 #10 Νοέμβριος 5, 2005 Εγώ θα σου πω την λύση αν μάθεις να γράφεις σωστά.
thrasher Νοέμβριος 5, 2005 Author #11 Νοέμβριος 5, 2005 1)Ειναι ενας WD caviar.wd800,ide 80gb.2)Ειπα οτι δεν ξερω πως γραφεται.3)Εχω πανω απο 200 καταχωρισεις αλλα δεν εχει ενεργοποιθει το φορουμ ζητησης.Εdit.Τωρα ειναι σωστο?
thrasher Νοέμβριος 5, 2005 Author #12 Νοέμβριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 21:18] όταν λες "έφτιαχνες τα καλώδια"; Απλώς τα έβγαλες και τα ξανάβαλες ή μήπως έβγαλες τα χρωματιστά καλώδια απο τα φισάκια τους και τα ξανάβαλες; Αν έκανες το δεύτερο μάλλον έκανες χοντρή μαμακία βάζοντας λάθος κάποια καλώδια και συνεπώς πάει ο δίσκος. Αν απλώς τα έφτιαχνες μου φαίνεται λίγο περίεργο έως απίθανο να συνέβη στραβή. Αλλά απο τη στιγμή που λες οτι ο δίσκος "έβγαζε καπνούς" τότε δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Βασικά πιθανόν να μπορείς αν δεν έχουν πάθει τπτ τα platters αλλά πίστεψέ με, δεν αξίζει. Θα σου κοστίσει μια περιουσία και πολύ χρόνο. Προσπάθησε να τον βάλεις σε ένα άλλο PC και να βάλεις το Get Data Back μπας (αν και δεν νομίζω γιατί μάλλον έχει καεί η πλακέτα) και τραβήξεις τπτ αλλά το δίσκο κλάφτονα καλύτερα... Αν εννοεις τα SPEAKER,POWER SW κτλ,οχι δεν τα πειραξα.Απλως συμμαζεβα λιγο τα καλωδια.edit:Νομιζω οτι ειναι αυτοςedιτ.Μαλλον βρηκα γιατι καηκε.Βρηκα απο κατω ενα μικρο κομματι αλουμινοχαρτο που το ειχα βαλει εκει για μια κατασκευεη που ειχα κανει(τανκ μουφα).Και το ξεχασα κατω απτον σκληρο.****,****,****..............
makio Νοέμβριος 5, 2005 #13 Νοέμβριος 5, 2005 αν υπαρχει ο δισκος στην αγορα τοτε κανε αυτο που σου ειπε ο Βασιληςαν οχι τοτε μπες στο σαιτ της WD και κοιτα για RMA > υπαρχει μια επιλογη οπου σου στελνουν αυτοι εναν δισκο ιδιο (συμφωνα με το S/N) και περιμενουν αυτοι εντος ενος χρονικου διαστηματος να τους στειλεις τον δικο σου (εδω παιζει και πιστωτικη καρτα βεβαια )οποτε το μονο που εχεις να κανεις ειναι να αλλαξεις τις πλακετες να κανεις τη δουλεια σου και να τους στειλεις τον καμενο πισω.....συντομα(υπ οψιν ο δισκος που θα σου στειλουν θα ειναι refurbished -3μηνες εγγ.)
thrasher Νοέμβριος 5, 2005 Author #14 Νοέμβριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από makio [Σήμερα, στις 22:10] αν υπαρχει ο δισκος στην αγορα τοτε κανε αυτο που σου ειπε ο Βασιληςαν οχι τοτε μπες στο σαιτ της WD και κοιτα για RMA > υπαρχει μια επιλογη οπου σου στελνουν αυτοι εναν δισκο ιδιο (συμφωνα με το S/N) και περιμενουν αυτοι εντος ενος χρονικου διαστηματος να τους στειλεις τον δικο σου (εδω παιζει και πιστωτικη καρτα βεβαια )οποτε το μονο που εχεις να κανεις ειναι να αλλαξεις τις πλακετες να κανεις τη δουλεια σου και να τους στειλεις τον καμενο πισω.....συντομα(υπ οψιν ο δισκος που θα σου στειλουν θα ειναι refurbished -3μηνες εγγ.) Αφου ειπαρχει γιατι να μπαινω σε διαδικασιες?Κατευθειαν e-shop!!!
Makis Hourdakis Νοέμβριος 6, 2005 #15 Νοέμβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από thrasher Αν εννοεις τα SPEAKER,POWER SW κτλ,οχι δεν τα πειραξα.Απλως συμμαζεβα λιγο τα καλωδια. Εχμ... Όχι, δεν εννοώ αυτά... ’μα παρατηρήσεις τα καλώδια απο τα οποία τραφοδοτούνται δίσκοι, DVD κτλ, δεν είναι απλώς δυο καλώδια που καταλήγουν σε ένα πλαστικό φις (molex) αλλά 4. Ένα κίτρινο, δυο μαύρα και ένα κόκκινο. Συνδυαζόμενα μεταξύ τους βγάζουν διαφορετικές τάσεις. Συγκεκριμένα Κίτρινο-μαύρο=12V και Κόκκινο-μαύρο=5V. ’μα αλλάξεις τη σειρά στο molex πάνω (βγαίνουν με λίγη προσπάθεια), τότε ό,τι κύκλωμα ήταν να πάρει 5V θα πάρει 12V, βάζεις ένα κομμάτι τυρί απο πάνω κι σε λίγο τρως ένα νοστιμότατο καπνιστό τυρί... Αλλά αφου δεν έκανες κάτι τέτοιο τότε οκ, λάθος. Μεγάλη γκαντεμιά πάντως με το αλουμηνόχαρτο και εγώ προσωπικά δε θα το χρησιμοποιούσα καθόλου εκεί μέσα... Σιγουρέψου πρώτα οτι ο δίσκος είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος... ΥΓ: Το έχω πάθει απο βιασύνη αυτό που λέω με τα καλώδια και έχασα δυο δίσκους, ένα DVD, ένα CD-R και ένα τροφοδοτικό... ΥΓ2: Εντάξει όλα τα άλλα, αλλά το ειπάρχει ρε παιδί μου γράφεται Υπάρχει...
ΝTG Νοέμβριος 6, 2005 #16 Νοέμβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από thrasherMαλλον βρηκα γιατι καηκε.Βρηκα απο κατω ενα μικρο κομματι αλουμινοχαρτο που το ειχα βαλει ..................Και το ξεχασα κατω απτον σκληρο.****,****,****.............. Αυτο καπου το εχω ξανακουσει ..........:wistling:Aν και σε εκεινον ειχε καλη καταληξη!Του τον ανταλλαξαν με μεγαλυτερο εαν ενθυμουμαι καλως!
Makis Hourdakis Νοέμβριος 6, 2005 #17 Νοέμβριος 6, 2005 Το θέμα απ'ό,τι κατάλαβα δεν είναι αν θα σώσει το δίσκο αλλά αν θα σώσει τα αρχεία του...
thrasher Νοέμβριος 6, 2005 Author #18 Νοέμβριος 6, 2005 Εμενα ειναι εκτος εγγυησης.....Στηριζω ολους μου τις πιθανοτητες στην αλλαγη πλακετας απο ενεν ιδιο ελπιζω να πιασει.........
thrasher Νοέμβριος 7, 2005 Author #20 Νοέμβριος 7, 2005 Δεν εχω παρει ακομα σκληρο.Κοιταω να βρω κανα μεταχειρισμενο!εδιτ.Καποιος σε ενα thread εγραψε οτι αν βαλεις τον σκληρο στην καταψυξη μπορουν να σωθουν καποια αρχεια.Πιανει αυτο?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.