Jump to content

Συχνότητα της RAM σε DFI ultra-D (704-2bta bios)

hideo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα

το εν λογω bios για DFI μητρικές έχει ανάμεσα στις επιλογές συχνότητας της μνήμης δύο επιπλέον. Μια απ αυτές που δοκιμάζω τώρα είναι η DDR233 δηλαδη divider FSB/RAM=7/6!

Αυτό δεν ανεβάζει τη RAM πανω απο το 1:1 η υπολογιζω λαθος?

Για να γίνω πιο πρακτικός έχοντας το FSB στο 250, το multiplier της cpu x11 αρα 2750mhz, επιλέγοντας αυτόν τον "divider" (7/6) η RAM θα παει στο 291???

Εγω αυτο υπολογίζω αλλα στο cpu-z μου δείχνει 171 mhz για τη μνημη

Οι επιδόσεις μου πάντως είναι αισθητά καλύτερες (tests & real life) από το 1:1 και ας μην έχω αλλάξει fsb.

Το cpu-z γιατι δείχνει 171???

ναι στα 291 θα δουλευει η μνημη.......κοιτα να εχεις την τελευταια εκδοση του cpu-z.......εαν και με την τελευταια παλι βλεπεις το ιδιο τοτε μαλλον περιμενεις καινουρια εκδοση

Ευχαριστω

ειχα αρχισει να αμφιβαλω για τις ικανοτητες μου στην ... απλή μέθοδο των τριών !!!:confused::rolleyes::p

Αρχική απάντηση από qta

Ευχαριστω

ειχα αρχισει να αμφιβαλω για τις ικανοτητες μου στην ... απλή μέθοδο των τριών !!!:confused::rolleyes::p

Και σου συνιστώ να συνεχίσεις να αμφιβάλλεις και να αρχίσεις και ιδιαίτερα με τον φράγμα.

FSB/RAM = 7/6 = 200/171

FSB/RAM = 6/7 = 200/233

FSB/RAM = 7/6 = 250/214

FSB/RAM = 6/7 = 250/292

Προσοχή στη διαφορά 7/6 και 6/7...

αμ δε που φταιει ο φραγμα...:innocent:

λαθος δικο μου. O divider ειναι 7/6 RAM/FSB και οχι FSB/RAM που σας γραφω πιο πανω...:tomato: :tomato:

sorry greekfragma, δεν φταιει το πιοτο... σερφαρε ελευθερα :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.