trendy Νοέμβριος 6, 2005 #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 [Μια μικρή παρέμβαση]Σε ένα οποιοδήποτε σοβαρό λειτουργικό για σοβαρή δουλειά, είτε αυτό θα είναι linux, είτε *bsd, είτε windows server, είτε sun solaris οι δίσκοι θα είναι SCSI. Τα υπόλοιπα είναι τσιφουτιές.[/Μια μικρή παρέμβαση] Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Νοέμβριος 6, 2005 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 03:38] Ενας δισκος 2 watt? 22 ισως.....Βεβαια οταν τροφοδοτικο θα τραβηξει τα ιδια watt ειτε εχει ενα σκληρο ειτε πολλους. 20 ηθελα να πω.....ξεχαστηκε ενα μηδενικο.......2 τρωει μια cold cathode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Νοέμβριος 6, 2005 #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από nickthegreek Τι θα προτιμούσατε? Δύο ραπτορ 36gb σε raid0 ή έναν 74gb? Οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες με τους 2 36άρηδες raptor να είναι 30 ευρώ πιο ακριβοί απο τον ένα 74άρη. Έχετε ακούσει αν θα βγουν raptor σε sata2? Όταν έχω raid μπορώ να έχω και partitions? Επειδη αυτη η ερωτηση με απασχολει και εμενα , εχω καταληξει στην αγορα 1 ραπτορα 74 για τον απλο λογο οτι φενετε να ειναι λιιιιγο πιο γρηγορος ο 74 απο 2-36 σε raid0 (ιδιετερα στα win )....Οποτε δεν υπαρχει λογος για να στηθει το raid ( παλι καλα γιατι πολυ το βαριομουν ).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Νοέμβριος 6, 2005 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Ρε παιδια εχω ψαξει πολυ το θεμα με τους raptor και βλεπω οτι οι 36 δεν ειναι και οτι καλυτερο απο μονοι τους και σε raid σκανε πολυ ευκολα.Οποτε καλυτερα ενας 74 τωρα και οποτε εχουμε γκαφρα στο μελλον ενας αλλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Νοέμβριος 6, 2005 #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Ότι να ναι βλέπω βραδιάτικα, άλλος μιλάει για το λογαριασμό της ΔΕΗ γιατί έχει μπλέξει το SLI με το RAID, μετά μιλάει και για σοβαρά λειτουργικά και άλλοι λένε αμελητέα διαφορά στην ταχύτητα...1) Ήμαρτον2) Κανείς δε σκέφτηκε να πει στο παιδί το ένα και μοναδικό μειονέκτημα του να στήσει κάποιος δύο 36άρηδες:---> Κάνουν φασαρία. Εμένα δε με ενοχλεί καθόλου, κάποιον άλλον όμως ίσως να του σπάει τα νεύρα.3) Η διαφορά μεταξύ ενός 74άρη και δύο 36άρηδων να με συγχωρείτε κιόλας αλλά αμελητέα δεν είναι. Και ξέρουμε ΠΑΡΑ πολύ καλά ότι τα benches δεν είναι πάντα σωστά. Αν ήταν έτσι να πετάξω τους ράπτορες και να πάρω τους SATA2 που προτείνει και το ClubOC.net.4) Ουδέποτε έχω ακούσει για ράπτορες να σκάνε από μόνοι τους. Πάντα ο χρήστης έκανε τη μaλακία του και μετά έκλαιγε, οι δίσκοι από μόνοι τους δε "σκάνε".5) Όπως και να έχει, ίδια λεφτά πάνω κάτω είναι. Και 74άρη να πάρεις nickthegreek θα σε ικανοποιήσει πιστεύω και θα έχεις προοπτική να κάνεις RAID στο μέλλον με ακόμα έναν 74άρη. (είναι και πιο αθόρυβος)6) Τώρα να σου πω να περιμένεις τους Raptor 3 μάλλον ανούσιο θα είναι γιατί και να βγουν θα κοστίζουν όσο μια 7800, οπότε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Νοέμβριος 6, 2005 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 18:14] Ότι να ναι βλέπω βραδιάτικα, άλλος μιλάει για το λογαριασμό της ΔΕΗ γιατί έχει μπλέξει το SLI με το RAID, μετά μιλάει και για σοβαρά λειτουργικά και άλλοι λένε αμελητέα διαφορά στην ταχύτητα...1) Ήμαρτον2) Κανείς δε σκέφτηκε να πει στο παιδί το ένα και μοναδικό μειονέκτημα του να στήσει κάποιος δύο 36άρηδες:---> Κάνουν φασαρία. Εμένα δε με ενοχλεί καθόλου, κάποιον άλλον όμως ίσως να του σπάει τα νεύρα.3) Η διαφορά μεταξύ ενός 74άρη και δύο 36άρηδων να με συγχωρείτε κιόλας αλλά αμελητέα δεν είναι. Και ξέρουμε ΠΑΡΑ πολύ καλά ότι τα benches δεν είναι πάντα σωστά. Αν ήταν έτσι να πετάξω τους ράπτορες και να πάρω τους SATA2 που προτείνει και το ClubOC.net.4) Ουδέποτε έχω ακούσει για ράπτορες να σκάνε από μόνοι τους. Πάντα ο χρήστης έκανε τη μaλακία του και μετά έκλαιγε, οι δίσκοι από μόνοι τους δε "σκάνε".5) Όπως και να έχει, ίδια λεφτά πάνω κάτω είναι. Και 74άρη να πάρεις nickthegreek θα σε ικανοποιήσει πιστεύω και θα έχεις προοπτική να κάνεις RAID στο μέλλον με ακόμα έναν 74άρη. (είναι και πιο αθόρυβος)6) Τώρα να σου πω να περιμένεις τους Raptor 3 μάλλον ανούσιο θα είναι γιατί και να βγουν θα κοστίζουν όσο μια 7800, οπότε... 1) Aμην...2) .......3) Τα benches ειναι δεν ειναι σωστα , ειναι τα μοναδικα κριτηρια για την συγγριση μεταξυ 2 συσκευων hardware , εκτως εαν εσυ εχεις βαλει τον 74΄πανω και τον εχεις χρονομετρησει με το αντιστοιχο 2*36 raid . Πως μπορεις με σιγουρια να πεις οτι το ραιντ ειναι πιο γρηγορο απο τον 74 ??. Εχεις καποια στοιχεια - καποιες μετρησεις , ή απλα με το ματι ....( για να ξερουμε και τι λεμε...)4) Ουτε και εγω ( για ραπτορες ). Εχω ομως ακουσει να σκανε ρειντ , και να πηγαινουν οι σκληροι για βρουβες....5) Συμφωνω .....6) Συμφωνω ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 6, 2005 #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Εδώ δοκιμές επί δοκιμών σε storage review και anand δεν δείχνουν διαφορές και εμείς επιμένουμε να λέμε το αντίθετο. Τι να πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 6, 2005 #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 18:54] Εδώ δοκιμές επί δοκιμών σε storage review και anand δεν δείχνουν διαφορές και εμείς επιμένουμε να λέμε το αντίθετο. Τι να πω. στο λινκ που εδωσε ο Unstoμπορει καλλιστα να μπει υπερτιτλος "Αχρηστο το Raid 2x36gb Raptors"το παλικαρι που εκανε τις δοκιμες...προφανως περιμενε να δει διαφορες της ταξης του 50+% (οπως και πολλοι αλλοι που ακουνε Raid και περιμενουν οτι πιασαν τον παπα απο τα παπαρια)τις οποιες φυσικα και ΔΕΝ ειδε στις δοκιμες χρονου φορτωματος παιχνιδιων που εκανε.ειδε ομως διαφορες κ.μ.ο 15% τις οποιες αλλοι τις θεωρουν αμελητεεςκαι αλλοι παλι οχιεγω ειμαι τις αποψης οτι εφοσον σκας - απο 60 ή 100 ή 500 ευρω για ψυξη του συστηματος- 400-600 ευρω για να αντικαταστησεις την high end vga προηγουμενης γενιας προκειμενου να παρεις την τελευταια και καλυτερη καρτα- αλλαζεις επεξεργαστες μονο για να παρεις το καλο stepping που θα σου δωσει + 5-15% καλυτερους χρονισμουςκαι γενικα την ψαχνεις τη δουλεια και προσπαθεις να βγαλεις τα μεγιστα απο το συστημα σου,τοτε πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι να μην κερδισεις και αυτο το εστω μικρο ποσοστο στο θεμα αποδοσης των σκληρων δισκων.Σε τελικη αναλυση η αυξηση εστω και 15%* της αποδοσης των σκληρων δισκωνειναι κατα την γνωμη μου πιο αμεσα αντιληπτη απο ενα 15% της καρτας γραφικωναυτο που δεν περιγραφεται ευκολα με αριθμους στους οποιους τοσο πολυ βασιζεις την αποψη σουειναι αυτο που διαπιστωνουν οσοι εχουν δουλεψει και ξεζουμισει το συστημα τους με raidκαι αδυνατουν να δουλεψουν ξανα χωρις αυτο.Δεν ειπαμε σε κανενα να στησει Raid για ν σερφαρει γρηγοροτεραουτε για να βγαζει υψηλοτερα benchmarks scores*ΣΗΜ το οτι στις δοκιμες χρονου φορτωματος παιχνιδιων σε ενα συστημα περσινο,το οφελος κυμανθηκε κατα μεσο ορο στο 15%, ΔΕΝ σημαινει οτι αυτο ειναι το μεγοστο που μπορει να προσφερει η χρηση Raid.Aπλα το θετω σαν κοινως αποδεκτο μεγεθος για να μην μιλαμε στο αερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 6, 2005 #29 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Σε καθημερινή χρήση με δοκιμές σε σουίτες γραφείου κτλ το όφελος είναι αμελητέο όπως φαίνεται από τα link που έδωσα. Όσο για τον χρόνο φορτώματος- πόσες φορές θα φορτώσεις το παιχνίδι για να παίξεις? μόνο μια. Από την άλλη πόσες φορές θα ψάχνει στον δίσκο να βρει αρχεία κατά την διάρκεια του παιχνιδιού? πολλές; και εδώ το RAID 0 χάνει όποιο πλεονέκτημα μπορεί να είχε γιατί ο χρόνος αναζήτησης είναι μεγαλύτερος.Αν επέλεγα 2Χ36 raptor θα ήταν μόνο σε RAID1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 6, 2005 #30 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 19:31] Σε καθημερινή χρήση με δοκιμές σε σουίτες γραφείου κτλ το όφελος είναι αμελητέο όπως φαίνεται από τα link που έδωσα. Όσο για τον χρόνο φορτώματος- πόσες φορές θα φορτώσεις το παιχνίδι για να παίξεις? μόνο μια. Από την άλλη πόσες φορές θα ψάχνει στον δίσκο να βρει αρχεία κατά την διάρκεια του παιχνιδιού? πολλές; και εδώ το RAID 0 χάνει όποιο πλεονέκτημα μπορεί να είχε γιατί ο χρόνος αναζήτησης είναι μεγαλύτερος.Αν επέλεγα 2Χ36 raptor θα ήταν μόνο σε RAID1. Μα φυσικα μιλαμε για Raid 0 με Raptors....για λειτουργικο και εφαρμογες που και να χαθουν στην χειροτερη περιπτωση (και οχι επειδη οι raptors σκανε σαν το pop-corn)απλα θα κανεις μια επανεγκατασταση...οταν μιλαμε για μεγαλο ογκο και ασφαλεια δεδομενων εσυ τι θα προτιμουσες να ειχες?ενα 500αρη δισκο?ή 3 250αρηδες σε raid 5?τεσπα.δεν εχω κανενα λογο να συνεχισω αλλο αυτη τη συζητησηο καθενας διαβαζει, ρωταει, ψαχνει και βγαζει τα δικα του συμπερασματακαι πραττει αναλογα με τις αναγκες του και την τσεπη του...ας κατσουν οσοι θελουν με τους απλους δισκους τους και ας αφησουν εμας τα κοροιδα να παιρνουμε pci-e raid5 sata II controllers και να ξοδευουμε τα λεφτα μας τσαμπα και βερεσε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 6, 2005 #31 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 ...ιδιαίτερα αν ξοδεύεις χρήματα για raid5 που είναι ακόμα πιο αργό!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Νοέμβριος 6, 2005 #32 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει το storagereview, αλλα οταν η πρωτη μου επαφη με raid 0 ειχε το αποτελεσμα ο internet explorer τοτε και το word να φορτωνουν πολυ πιο γρηγορα(2χWD 40GB JB τοτε) κατι αξιζει + τον χρονο που κερδιζω οταν κανω extract στο ιδιο partition ( το οποιο κανω συνεχεια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Νοέμβριος 6, 2005 #33 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Ρε tristeno δοκίμασε πρώτα να στήσεις raid0 και μετά σχολίασε για τις ανύπαρκτες ή μη διαφορές.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 6, 2005 #34 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 Είχα και κατέληξα να έχω στο ένα σύστημα 1 και στο άλλο 1+0. Ποτέ πια 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Νοέμβριος 6, 2005 #35 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2005 OK. Σεβαστή η άποψή σου. Στο ερώτημα του nickthegreek 2x36 ή 1χ74 raptor απλά να απαντήσω 2 για raid0. Αξίζει σε σχέση με έναν δίσκο και δεν είναι απλά η "ιδέα" μας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Νοέμβριος 7, 2005 #36 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2005 Εγω δεν θα παιρνα ποτε τους 36 γιατι:1)Ειναι πολυ θορυβοδεις ιδιαιτερα σε raid02)Eιναι αρκετα πιο αργοι απ τους 743)Ειναι πιο αναξιοπιστοι απ τους 74 και γενικα και απο αλλους πιο συμβατικους sataΑυτα ειναι τα πιο χτυπητα συμπερασματα που μου ρχονται στο μυαλο απ τα reviews που εχω διαβασει ανα τον κοσμο.Η γνωμη ειναι οτι εαν θελεις γρηγορο δισκο τοτε παρε τον 74 raptor ειτε για λειτουργικο ειτε για οτιδηποτε αλλο και εαν θελεις να δεις τι ειναι το raid0 παρε 2*80 απλους δισκακους η ακομη καλυτερα δυο χαρβαλα μεταχειρισμενα και πειραματισου.Εαν ξετρελαθεις τοτε παρε και εναν δευτερο 74 και θα εισαι καλυμενος για πολυ,μα πολυ καιρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Νοέμβριος 7, 2005 #37 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2005 Τι ενοείτε "αναξιόπιστοι"???Έχεις δει πολλούς raptor 36gb να σκάνε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 7, 2005 #38 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Hydrus Εγω δεν θα παιρνα ποτε τους 36 γιατι:1)Ειναι πολυ θορυβοδεις ιδιαιτερα σε raid02)Eιναι αρκετα πιο αργοι απ τους 743)Ειναι πιο αναξιοπιστοι απ τους 74 και γενικα και απο αλλους πιο συμβατικους sataΑυτα ειναι τα πιο χτυπητα συμπερασματα που μου ρχονται στο μυαλο απ τα reviews που εχω διαβασει ανα τον κοσμο. Μιας και έχω 4x36, 2+2 raid0 σε διαφορετικά συστήματα (είναι και από τις πρώτες φουρνιές με sata+molex υποδοχές ρεύματος) τους έχω ταλαιπωρήσει αρκετά(για κάνα χρόνο δούλευαν σε θερμοκρασία ~60 βαθμών) θα διαφωνήσω στα συμπεράσματά σου:1) δεν κάνουν τρελλό θόρυβο, εκτός αν κάνεις όλη μέρα defragment.2) δεν είναι αρκετά αργοί σε σχέση με τους 74άρηδες. Αν πάλι τους στήσεις σε raid0 τότε ο 74άρης είναι αργός σε σχέση με τους 2x36.3) αναξιόπιστοι? πως προέκυψε αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Νοέμβριος 7, 2005 #39 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Hydrus Εγω δεν θα παιρνα ποτε τους 36 γιατι:1)Ειναι πολυ θορυβοδεις ιδιαιτερα σε raid02)Eιναι αρκετα πιο αργοι απ τους 743)Ειναι πιο αναξιοπιστοι απ τους 74 και γενικα και απο αλλους πιο συμβατικους sataΘα συμφωνήσω και με τα 3 αφαιρώντας τα ''1. πολύ'', '' 2. αρκετά'' και ''3. απο αλλους πιο συμβατικους sata'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Νοέμβριος 7, 2005 #40 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2005 Μου φαινεται οτι καποιο δεν καταλαβαινουν καλα.1.Το raid0 δεν αξιζει και δεν δινει επιδοσεις2.Οι 36αρηδες ραπτορες ζεσταινονται , χτυπανε ,ειναι αργοι ,σκανε,πλανταζουν και φυσικα κανουν θορυβο ακομα και idle3.Οι 74αρηδες κατι κανουν και μαλιστα ενας απο αυτους ειναι must στην ταχυτητα , καπου μαλιστα διαβαζα οτι ειναι και πιο γρηγορος απο μια συστοιχια scsii και φυσικα δεν χτυπαει.4.Μολις πηρα αυτοκινητο και ειναι μαρκα Ferrari Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.