Jump to content

2x36 ή 1χ74 raptor?

nickthegreek

Recommended Posts

Τι θα προτιμούσατε? Δύο ραπτορ 36gb σε raid0 ή έναν 74gb? Οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες με τους 2 36άρηδες raptor να είναι 30 ευρώ πιο ακριβοί απο τον ένα 74άρη. Έχετε ακούσει αν θα βγουν raptor σε sata2? Όταν έχω raid μπορώ να έχω και partitions?

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply
Κατι ειχα δει παλιοτερα στον Λαμπη για sata2 απο τις αρχες του 2006,αλλα δεν μπορω να το βρω!

Kαι εγώ έψαξα αλλα τίποτα...Οι raptor σατα2 πιστεύεστε ότι θα υπερέχουν κατα πολύ απο τους σημερινούς? Πάντως θα είναι πολύ πιο ακριβοί έτσι?

Oι διαφορές των δύο 36άρηδων σε σύγκριση με τον 74άρη είναι αισθητές ή φαίνονται μόνο σε benchs? 2X74 GB είναι πιο γρήγοροι από 2*36?

Πολλά thread υπάρχουν αλλά αυτό πρέπει να είναι από τα αναλυτικότερα

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=19571&perpage=20&highlight=anand&pagenumber=1

Οι διαφορές είναι αμελητέες και αν σκοπέυεις να έχεις το λειτουργικό στο raid (μικρά αρχεία γαρ) τότε ο 74 μόνος του είναι γρηγορότερος (μικρότερο access time).

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 15:35]

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=19571&perpage=20&highlight=anand&pagenumber=1

Οι διαφορές είναι αμελητέες και αν σκοπέυεις να έχεις το λειτουργικό στο raid (μικρά αρχεία γαρ) τότε ο 74 μόνος του είναι γρηγορότερος (μικρότερο access time).

ρε Doc αυτοαναιρεισαι

του λες απ'τη μια οτι οι διαφορες ειναι αμελητεες

και απ'την αλλη του δινεις λινκ για ενα thread

οπου 10 ατομα ,αντιθετα με εσενα, υποστηριζουν και τεκμηριωνουν το αντιθετο

μηπως θα επρεπε να στησεις ,ετσι για την πλακα,

κι εσυ ενα raid0 με raptors σε κανενα καινουριο controller μπας και αναθεωρησεις ?

φιλικα

Γιωργος

Για την ερωτηση ... Δυο Raptor 36 ή Ενας 75 , και βεβαια ψηφιζω , Εναν 75αρη .

1) Χαμηλοτερη καταναλωση ρευματος

2) Χαμηλοτερη θερμοκρασια μεσα στο κουτι ( Ζεματανεεεεεε)

3) Λιγοτερη απο 10% απωλεια ταχυτητας, απο δυο 36 σε εναν ..

4) Τα ατομα με σοβαρα λειτουργικα (Βλεπε Win 2000 Pro sp4) , οι οποιοι δεν φορμαρουν το λειτουργικο τους για ψίιλου πηδημα , μπορουν να επενδυσουν σε δυο 75 αρηδες . 150 γρηγορα GB , και να εναποθεσουν μεσα , ολα τα δεδομενα τους , εχοντας βεβαια και αλλα τοσα GB , σε μονο δισκο , για backup & Ghost αντιγραφα .

Με τετοιο πακετο , και παρτισιονς κανεις , και οτι θελεις κανεις .

Το τιμημα ειναι σχετικα υψηλο , για το ολο πακετο τριων 2 RAPTOR + 1 απλο 150GB Backup δισκων .

Αλλα για λογους οικονομιας μπορεις να χρησιμοποιησεις , τους υπαρχωντες ΑΤΑ δισκους σε ρολο backup .

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ για RAID 0+1 :D

Αυτο ειναι αλλο μαθημα .. ;)

Αρχική απάντηση από overvolt

1)Κατανάλωση??? Θα δεις διαφορά στο λαγαριασμό της ΔΕΗ?

2):boxed:

Μπορει η ΔΕΗ να μην εχει να κανει και πολλα με το θεμα , αλλα το ποσα WATT μπορει να διαχειριστη το τροφοδοτικο σου το γραφει στην ετικετα του , και ναι εχει οριο .

Και τελος ΝΑΙ ... παιζει ρολο και το ποσα δινεις στη ΔΕΗ , ειδικα οταν ΕΓΩ πληρωνω το ρευμα που καταναλωνω ..

Προτιμο να τα φαω εγω σουβλακια , παρα να μου τα φαει ο extra Raptoras Μεσα σε ενα χρονο λειτουργειας .

Ένα σύνχρονο σοβαρό τροφοδοτικό δεν πρόκειται να ζοριστεί από έναν raptor...

Κοίτα επιδή και ΕΓΩ πληρώνω ΔΕΗ, καλύτερα να πας να φας σουβλάκια...

αλλά καλύτερα να μην μηλάω γιατί ούτε σοβαρό λειτουργικό έχω...

ΕΛΕΟΣ :giveup:

Λολ ρε Frost, μιλας με το overvolt αν δεν το καταλαβες χαχαχαχα,

"4) Τα ατομα με σοβαρα λειτουργικα (Βλεπε Win 2000 Pro sp4) "

χαχαχαχαχαχαχα.

nickthegreek ριξε μια ματια σε αυτο

http://www.ocforums.com/showthread.php?t=310250

Αρχική απάντηση από overvolt [Χθες, στις 22:14]

Για την ερωτηση ... Δυο Raptor 36 ή Ενας 75 , και βεβαια ψηφιζω , Εναν 75αρη .

3) Λιγοτερη απο 10% απωλεια ταχυτητας, απο δυο 36 σε εναν ..

4) Τα ατομα με σοβαρα λειτουργικα (Βλεπε Win 2000 Pro sp4) ,

1)..........1 σατα δισκος καταναλωνει περιπου 20watt του τροφοδοτικου οταν ειναι σε πληρη λειτουργια(καλυτερα να μην αναφερω ποσο τραβαει ενας σατα δισκος σε idle)............εγω 10ωρες εχω ανοιχτο το πισι και ζητημα ο δισκος να χρειαστει να ζοριστει κανα 3ωρο..........υπαρχουν βεβαια και καποιοι που με το που ανοιξουν το πισι μεχρι να το κλεισουν τρεχουν συνεχεια defragmenters και πορωνονται με ατελειωτα μπακ απ απο τον ενα δισκο στον αλλο........:tomato:

2)περιεργο..............ακομα και χωρις ανεμηστιρα ποτε δεν ξεπερασαν τους 38 βαθμους.......με ενα 8αρη στις 1200στροφες οι θερμοκρασιες ειναι απο 28-30

3)καμια μετρηση παρακαλω............μην λεμε οτι θελουμε χωρις αποδειξεις......

4)ουδεν σχολιον..............αν θες σοβαρο λειτουργικο απλα θα πας σε λινουξ..........απορω πως μπορεις και παραλληλιζεις τη λεξη windows και σοβαρο

(εγω WinXp εχω και ναι μεν ειναι σταθεροτατα αλλα σε σχεση με αυτα που προσφερει ενα linuxοειδες περιβαλλον απλα δεν γινεται συγκριση.......τωρα το γιατι εχω winxp ειναι θεμα gaming compatibility)

Αρχική απάντηση από overvolt [Χθες, στις 22:28]

Προτιμο να τα φαω εγω σουβλακια , παρα να μου τα φαει ο extra Raptoras Μεσα σε ενα χρονο λειτουργειας .

εαν σκεφτεσαι πως θα γλυτωσεις 5 ευρω το χρονο για να φας μια παραπανω φορα σουβλακια τοτε φιλε μου ραγιζεις την καρδια.......κερναω σουβλακια και μπυρα σπιτι μου 1 φορα το χρονο αμα ειναι να σε βγαλω απο τετοια διαδικασια:hehe:

Αρχική απάντηση από tristeno [Χθες, στις 15:35]

Όλα εδώ είναι (και με Raptor κιόλας). Και οι διαφορές είναι πολύ μικρότερες.

Εξαρταται..........Καποιοι βγαζουν μεροκαματο απο την ταχυτητα-καταναλωση του 2ου ραπτορα και τα κανουνε σουβλακια ;)

Να μου επιτραπει παντως φιλε μου δεν νομιζω η διαφορα στην καταναλωση εστω και σε ετησια βαση να ειναι τοση ωστε να μπορεις να φας σουβλακια...:dots:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.