Jump to content

Επιλογη αναμεσα σε Olympus C8080wide, Sony R1, Nikon D50 και Canon EOS 350D

Επιλογη αναμεσα σε Olympus C880wide, Sony R1, Nikon D50 και Canon 350D  

14 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Έχω ένα φίλο που σκέφτεται να κάνει το επόμενο βήμα σε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ανεβαίνοντας κατηγόρια. Το θέμα είναι επειδή ούτε εγώ, ούτε εκείνος έχουμε προηγούμενη εμπειρία στον τομέα θα θέλαμε την βοήθεια σας, για την επιλογή ανάμεσα στις προαναφερθείσες φωτογραφικές μηχανές. Θα παρακαλέσω οι προτάσεις σας να έχουν και αιτιολογία. Ευχαριστώ εκ των πρότερων.

αν θελει να ανεβει κατηγορια, θα παρει ειτε τη Nikon ειτε την Canon. ανωτερη ποιοτητα απο τις αλλες 2 φακομηχανες, και λιγοτερα χρηματα. κι επειδη καποια στιγμη θα βαρεθει το φακο που εχει το κιτ, θα μπορεσει να βρει παρα πολλους σε διαφορες τιμες, αναλογα με τα λεφτα που μπορει να δωσει.

αναφορικα με Nikon και Canon: πανω κατω οι ιδιες. απο οσα εχω διαβασει, φαινεται πως ο κοσμος τις διαλεγει αναλογα με την αισθηση που εχουν οι μηχανες στο χερι, εργονομια και μονο. καποιους βολευει η μια και καποιους η αλλη. εκτος αν εχεις ηδη δωσει μια περιουσια σε φακους της μιας ή της αλλης εταιρειας, οποτε δεν υπαρχει θεμα επιλογης εταιρειας παρα μονο μοντελου.

ενας λογος για τη nikon, ειναι το πιο καθαρο iso1600 σε σχεση με την canon. η canon ομως εχει περισσοτερη λεπτομερεια (εξαιτιας των 8ΜΡ σε σχεση με τα 6ΜΡ της nikon) οταν βαλεις τις φωτος στο μονιτορ στο 100% και χαζευεις τα Pixel.

φυσικα δε χρειαζεται να πω τι ψηφισα.

H Οlypus ειναι 8080 Wide κι οχι 880!Σιγουρα οι Canon EOS 350D,Nikon D50 ειναι αλλης κατηγοριας σε σχεση με τις αλλες δυο!Απ'τις δυο θα διαλεγα την πρωτη(Canon) σιγουρα!Εκτος βεβαια αν συγκρινουμε με την D70,οποτε θα επαιρνα την Nikon!Μια ψηφο για Canon λοιπον,εκτος κι αν μεσα σ'αυτες οπως ειπα βαλεις και την Nikon D70..

Αρχική απάντηση από deadlock7

H Οlypus ειναι 8080 Wide κι οχι 880!

Ναι οντως, αν μπορει καποιος mod/ad να διορθώσει το poll. Ευχαριστώ!

Για την canon διαβασα καπου οτι εχει προβλημα με το auto focus και με προβληματισε....

Αρχική απάντηση από deadlock7 [04-11-2005 18:27]

Εκτος βεβαια αν συγκρινουμε με την D70,οποτε θα επαιρνα την Nikon!Μια ψηφο για Canon λοιπον,εκτος κι αν μεσα σ'αυτες οπως ειπα βαλεις και την Nikon D70..

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1034&message=14748802

επειδη εχει κουβεντιαστει αρκετα το θεμα, απο αλλους που ξερουν πολυ καλυτερα απο μας.

καλη χρυση η d70, αλλα πεθαινει ευκολα και συχνα.

http://forums.dpreview.com/forums/search.asp?query=bglod&forum=1034&fields=subject

Παίδες η 8080 είναι φοβερή και ιδιαίτερα για κάποιο που έχει λίγες γνώσεις περι φωτογράφιση γιατί έχει πολύ καλούς αυτοματισμούς. Για μένα αυτή η μηχανή είναι must.

Δεν την ξερω την 8080 αλλα καυτερος αυτοματισμος απο το να τραβας σε raw με καποιαν canon-nikon δεν νομιζω να υπαρχει!!!

Εξαλλου ο θορυβος(η ελλειψη του δλδ) παιζει σημαντικοτατο ρολο σε μια φωτογραφια και μονο σε μια slr(dslr) μπορεις να βασιστεις!

Πιο απλα αν θελει να ανεβει κατηγορια ο φιλος του φιλου τοτε πρεπει να παει οπωσδηποτε σε dslr μιας και υπαρχουν μονο δυο κατηγοριες!Οι dslr και οι υπολοιπες!!!!!

Το αγαπημενο μου σπορ και παλι ......38-45 εχεις πιμι!

οπως τα πανε 38,45 & NTG

Nikon-Canon

its up to you.

Αν πα σε νικον, και δεις κανα καμμενο πιξελ μην ανυσηχεις, εχω 2 νικον, και οι δυο εχουν καμμενο πιξελ !!! ειναι κατι... σαν σημα κατατεθεν της νικον

Εγω αναμεσα σε Nikon και Canon, θα επελεγα την Nikon γιατι ημουν και παλιοτερα κατοχος Nikon FM (απο την εποχη του φιλμ) και ημουν πολυ ευχαριστημενος. Αλλα η επιλογη δεν ειναι δικη μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.