Jump to content

Νέος σε Watercooling!Απορίες και σχόλια!

ReDBouLaS

Recommended Posts

Καλημέρα!

Έχοντας και εγώ την καταναλωτική μανία μου έφαγα (το μηνιάτικό μου που λέει ο λόγος)

και αγόρασα υδρόψυξη......

Τα κομμάτια είναι τα εξής:

1) 3πλό ψυγείο v3 http://www.lunasio-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=22&products_id=249&osCsid=224532c5dc771d07c1890a64a062557d

2)JBL αντλια 1000αρα

3)Σωληνες 12αριδες

4)2 12αριδες thermaltake (το ψυγειο παιρνει μεχρι 6)

5)Χ-TRAP (air-trap)

http://www.lunasio-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=42&products_id=228

6) Σφυχτηρες σιδερενιους

7)Waterblock R1 Lunasio Cromo(χρωμιομενο)(Το link εχει το απλο μοντελο εμενα ειναι και χρωμιομενο)

http://www.lunasio-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=21_46&products_id=408

Ξεχασαν να μου στειλουν το γαντζο πως το λενε που πιανει το μπλοκ στο socket...

Το περιμενω απο μερα σε μερα..

Το δουλευω 4 μερες αλλα εκτος pc ,δεν εχω απωλειες ,χρισημοποιω νερο αποιωνισμενο + λιγο αλκοολ.ΟΛΑ ΟΚ!

Θα ηθελα τα σχολια σας...

Να παραθεσω και τις ερωτησεις μου...

1)θα δω διαφορα ,χρειαστω και αλλους 12αριδες?Παιρνει μεχρι 6,,Τι προτεινετε?

2)Να βαλω στους ανεμιστηρες γριλιες(το σιδερενιο προστατευτικο)?Θα αλλαξει τπτ οσον αφορα επειδωσεις η θορυβο?

3)Μηπως να χρησιμοποιουσα αλλο υγρο?

4)Αλλη αντλια?

5)Αν θελω να βαλω και στην καρτα γραφικων?Τι να αλλαξω?Πως μου προτινετε να τα συνδεσω?

Το pc ειναι 3700+ sd+ dfi κλασσικα και ελπιζω να πιασω τα 2750...

6)Οσο και αν διαβασα θεματα για το πως θα συνδεσω το ρελε παλι δεν καταλαβα(το ενα εσβηνε 12δευτ μετα το αλλο οχι κλπ(Τι μου προτεινετε?Και αν μπορειται να με καθοδηγησετε μιας και ειμαι ΑΡΧΑΡΙΟΣ).

7)Τι να χρησιμοποιησω?Αrtic silver 5?H artic ceramique?Ποια ειναι καλυτερη μιας και εχω μπερδευτει...

Ευχαριστω εκ των προτερων

:daisy:

1) αναλογα τις στροφες που θα γυρνανε. 3 να ρουφανε αερα απο το ψυγειο ειναι καλυτεροι απο 2, 6 (φυσα-ρουφα) στα 5 βολτ ειναι ελαχιστα καλυτεροι (περιπου 0,7 βαθμους διαφορα στο νερο) και πιο υσυχοι απο 3 στα 7 βολτ (τουλαχιστο με τους ανεμιστηρες που δοκιμασα εγω).

2) θα αλλαξει. μπορει να γινει πιο ομορφο ή πιο ασχημο το πισι, αναλογα τις γριλιες που θα βαλεις.

3) τσουκ, απο θεμα αποδοσης τουλαχιστο. κοιτα στα sticky, να δεις πιο ειναι το πιο "καθαρο" υγρο.

4) και σε λιγο πιο μεγαλη να πας, στα 1200 λιτρα, ελαχιστες θα δεις διαφορες, και μονο αν τις μετρησεις με οργανα ακριβειας. εκτος αν κανεις την υπερβολη και πας για αντλια στα 3000 λιτρα, οποτε δεν εχει και νοημα να ψαχνεις για ησυχο πισι.

5) θα βαλεις ενα μπλοκ πανω στην καρτα γραφικων, σε σειρα με το μπλοκ που εχεις στον επεξεργαστη. απλα πραγματα.

6)

7) ceramique για μενα, επειδη δουλευει με τη μια. πανω-κατω στα ιδια ειναι, απλα η as5 θελει μια βδομαδα (200 ωρες λενε αυτοι) στρωσιμο.

Ευχαριστω καταρχην για την αμεση απαντηση,

Λοιπον:

1)Εχμμ δεν ξερω τις στροφες που γυρνανε,συνδεθηκαν με μολεξ (μονο αυτο εχουν,αρα 12βολτ?)+ εχουν ενα 3πλο για μετρηση θερμοκρασιας.Απο θορυβο δεν με ενοχλουν καθολου.Είναι μπλε της Thermaltake.

2)Επειδη τα εχω εκτος του κουτιου μην παει κανενα παιδακι(η κοπελα) και βαλει τα χερακια του/της..

3)Θα τα κοιταξω..

4+5)Αν τα συνδυασω θα χρειαστω μεγαλυτερη η οχι?Σε σειρα πρωτα την καρτα γραφικων?Είναι μια 6600gt...

6)Μαλλον να ξανακοιταξω μου λες...

7)Ceramique θα βαλω μιας και την εχω και δεν χρειαζετε να αγορασω..

Παντως απο επιδωσεις τι πιστευεις?Πως την κατατασεις?

Αλλη μια ερωτηση?Οι αποστασεις ειναι λιγακι μεγαλες (οι σωληνες και μακριοι) επιρεαζει αυτο πουθενα?

6) Αν πιανουν λιγο τα χερια σου και εχεις ορεξη ριξε μια ματια εδω: http://pclabs.tv/ εκει που λεει "Βελτιστοποίηση συστήματος υδρόψυξης" και αν σε ενδιαφερει ριξε και μια ματια και στο "Water Cooling: Συναρμολογήστε ένα σύστημα υδρόψυξης".Πιστευω θα σε βοηθησουν πολυ

Αρχική απάντηση από ReDBouLaS [Σήμερα, στις 16:33]

Ευχαριστω καταρχην για την αμεση απαντηση,

Λοιπον:

1)Εχμμ δεν ξερω τις στροφες που γυρνανε,συνδεθηκαν με μολεξ (μονο αυτο εχουν,αρα 12βολτ?)+ εχουν ενα 3πλο για μετρηση θερμοκρασιας.Απο θορυβο δεν με ενοχλουν καθολου.Είναι μπλε της Thermaltake.

2)Επειδη τα εχω εκτος του κουτιου μην παει κανενα παιδακι(η κοπελα) και βαλει τα χερακια του/της..

3)Θα τα κοιταξω..

4+5)Αν τα συνδυασω θα χρειαστω μεγαλυτερη η οχι?Σε σειρα πρωτα την καρτα γραφικων?Είναι μια 6600gt...

6)Μαλλον να ξανακοιταξω μου λες...

7)Ceramique θα βαλω μιας και την εχω και δεν χρειαζετε να αγορασω..

Παντως απο επιδωσεις τι πιστευεις?Πως την κατατασεις?

1)αν δεν σε ενοχλουν τοτε δεν χρειαζεται να αλλαξεις κατι.

2)προσωπικα τα fan guards (οπως λεγονται) δεν μου αρεσουν......αντ αυτου καποιες κατασκευες εδω μεσα απο αλλα μελη που εντυσαν ολοκληρο το ψυγειο με πλεγμα μεταλλικο ειναι προτιμωτερο και πιο εμφανισιμο κατα την αποψη μου

4+5)καλο ειναι να κοιταξεις την ροη του συστηματος και την σχεδιαση του....δηλαδη να φτιαξεις με σειρα τα μπλοκ ωστε να μην γινονται πολλες γωνιες και αχρειαστες μεγαλυτερες διαδρομες στο κυκλωμα.οσο πιο κομπακτ και με λιγοτερες γωνιες τοσο το καλυτερο.......αναλογα το στησιμο που εχεις κανει λιγη φαντασια θελει για τον καλυτερο συνδυασμο

Τελικα οι ανεμιστηρες μου στα ποσα βολτ δουλευουν?

Περιμενω τα σχολια σας...για το τι πρεπει να αλλαξω κλπ...ειναι το επιπλακι μου απο δεξια προς τα αριστερα...

Να σημειωσω πως το waterblock και οι σωληνες γενικα θα μπουν απο την πισω μερια του κουτιου,στην θεση του κατω ανεμιστηρα της πισω μεριας...θα κοψω φυσικα την σιδερενια "σιτα" του κουτιου...

Αρχική απάντηση από ReDBouLaS [Σήμερα, στις 17:07]

Μαλλον το βλεπω να κοβω σωληνες αρκετα.Δλδ οσο ποιο μακριοι τοσο χειροτερη θερμοκρασια νερου εχουμε?

Να παραθεσω 2 φωτογραφιες...

δεν εχει να κανει τοσο με την θερμοκρασια οσο με το ποσο ζοριζετε η αντλια σου.........γενικα οσο πιο ευκολες διαδρομες κανει ενα συστημα υδροψυξης τοσο πιο πολυ θα αντεξει μελλοντικα αλλα και δεν θα ζοριζεις την αντλια........επισης εαν δεν κοβεις την ροη με δυσκολες γωνιες τα μπλοκς αποδιδουν καλυτερα οταν λειτουργουν ανεμποδιστα παρα με χαμηλη ροη(τις περισσοτερες φορες αυτο ισχυει)

ενταξει οι σωληνες σου δεν ειναι τιποτα το τρομερο σε αποσταση.......μπορεις να τους κοντυνεις εαν θες αλλα μην το παρακανεις και τα φερεις τσιμα τσιμα γιατι μετα σε περιπτωση μετακινησης θα εχεις προβλημα καθως θα σε περιοριζει......:)

οσο πιο μακρια τα λαστιχα, τοσο πιο μεγαλες οι απωλειες, τοσο πιο μικρη η ροη, τοσο πιο μικρη η αποδοση.

οι ανεμιστηρες σου, αν δεν τους συνδεσες πουθενα αλλου, ειναι στα 12 βολτ. αλλαζουν στροφες με τη θερμοκρασια, αλλα πρεπει να φτασει πολυ ψηλα (40+) για να δεις διαφορες στις στροφες.

Αρα συνοψιζω,με αυτα που πιστευω καταλαβα και απο εσας,

προσωρινα τους αφηνω ετσι τους 2 ανεμιστηρες(πετανε αερα στο ψυγειο)

Αν βαλω block για καρτα γραφικων βλεπω να βαζω αλλον εναν ανεμιστηρα + λιγο μεγαλυτερη αντλια.

Για το ρελε θα κοιταξω τα links απο τον φιλο Insane.

Μερικα κοψιματα θα τα κανω στους σωληνες μια και περισευουν..

Ηδη εκανα στο ενα μερος(θα ανεβασω και φωτογραγιες)Στο β μερος οταν ερθει το σιδερακι και μπει το waterblock(αναγκαστικα θα μπουν και καποιες γωνιες εκει..

Μου προτεινετε κατι διαφορετικο?

Και η φωτογραφια:

Καλυτερα τωρα?Θελει βελτιωση?

post-2505-1416072278,6393_thumb.jpg

αντλια δεν πιστευω οτι χρειαζεσαι μεγαλυτερη...........το κοψιμο που εκανες ειναι πολυ σωστο.......γλιτωσες μια αχρειαστη στροφη οπως βλεπω και σιγουρα το συγκεκριμενο κομματι μαζευτηκε αρα μπορεις να βαλεις την αντλια μεσα στο κουτι σε πληρη ευθεια με το πισω μερος που θα ειναι το τανκ.

για τους ανεμιστηρες καλο ειναι να ρουφανε απο το ψυγειο και να πετανε τον αερα προς τα εσενα οπως φαινεται στην τελευταια φωτο

Ωραια ,για ενδεχομενη αλλαγη αντλιας ,οτι μαζευτηκε αυτο το μερος και τους ανεμιστηρες.

Για το τανκ δεν καταλαβα.

Να βαλω δλδ οπως ειναι τωρα αντλια και air trap σε ενα κουτι?

:)

Μεσα στο κουτι του υπολογιστη εννοεις?

Για να το δω....

Αρχική απάντηση από ReDBouLaS [Σήμερα, στις 19:24]

Ωραια ,για ενδεχομενη αλλαγη αντλιας ,οτι μαζευτηκε αυτο το μερος και τους ανεμιστηρες.

Για το τανκ δεν καταλαβα.

Να βαλω δλδ οπως ειναι τωρα αντλια και air trap σε ενα κουτι?

:)

Μεσα στο κουτι του υπολογιστη εννοεις?

Για να το δω....

δες μηπως σε χωραει να βαλεις στον πατο του κουτιου και ΜΕΣΑ τα 2 αυτα......τανκ και αντλια.......η εξοδος της αντλιας να πηγαινει στο μπλοκ του επεξ.......απο τον επεξ στην καρτα και απο την καρτα στο ψυγειο........και απο το ψυγειο στο τανκ και μετα στην αντλια κ.ο.κ.

μπορεις να ακουμπησεις το ψυγειο πανω απο το κουτι ανυψωνοντας το στις ακρες με σκαλοπατια ωστε να μενει το κεντρο του κενο απο κατω ωστε να αναπνεει οσο χρειαζεται....

παλιες καλες εποχες.........θα βαλω τα κλαματα........:cry:

attachment.php?s=&postid=27425attachment.php?s=&postid=27421attachment.php?s=&postid=25999

η θεση στους ανεμιστηρες δεν εχει διαφορα....απλα ετσι βολεψε και μπηκανε......ναι ρουφανε αερα μεσα απο το ψυγειο και τον διωχνουν προς τα πανω......η μονη διαφορα στις φωτο μου απο το δικο σου λογικα θα ειναι το τανκ που θα υπαρχει στο πισω μερος εκει που εχει τρυπηθει η σιτα....

Αρχική απάντηση από ReDBouLaS [Σήμερα, στις 20:42]

εκει ψηλα να μπει δλδ?δεν μπορει να μπει στο πατωμα του κουτιου?

οτι βολευει εσενα αρκει να χωρεσουν ολα αυτα που λες........βαλε καμια φωτογραφια απο το εσωτερικο του κουτιου σου αν δουμε τι παιζει:)

Ενδιαφερον και το συστημα χρονοκαθυστερησης αλλα δεν ειμαι ηλεκτρονικος να το φτιαξω.Τα υλικα ειναι ακριβα?Ποσο κοστιζει κατι τετοιο?Αν δινει κανεις κανενα,η μπορει να μου φτιαξει να του το πληρωσω :)

Εχω και μια 2η αντλια 600αρα,μου χρησιμευει πουθενα?Μπα ...θα την βγαλω στο σφυρι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.