igrasias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Έχω έναν σκληρό δίσκο 80GB WD στον οποίο είχα φορτωμένο το λειτουργικό μου σύστημα (WIN 2000). Κάποια στιγμή άρχιζε να κάνει κάποιο θόρυβο (μικρά χτυπηματάκια τικ τικ τικ) και μετά από δύο μέρες, αφότου ξεκίνησε αυτός ο θόρυβος, σταμάτησε να λειτουργεί. Προσπάθησα να τον βάλω σαν slave για να δω τα αρχεία μου, αλλά ούτε τότε λειτούργησε και εξακολούθησε να κάνει τον ίδιο θόρυβο και δεν τον αναγνωρίζει καθόλου. Επειδή έχω όλα τα προσωπικά μου αρχεία και δουλειά ετών, αν κάποιος γνωρίζει τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, ας γράψει κάποιες συμβουλές για το πώς θα μπω στο δίσκο για να τραβήξω τα αρχεία μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Zarras Νοέμβριος 3, 2005 #2 Νοέμβριος 3, 2005 υπαρχουν αρκετα utilities στο δικτυο, αν ψαξεις λιγο με το goolge σιγουρα θα βρεις κατι, εστω και σαν demo, για να κανεις τι δουλεια σου, απλως ειναι λιγο αμφιβολο το αποτελεσμα.Απο κει και περα υπαρχουν εταιρειες οπως η NewTech Labs που εξιδικευονται στην ανακτηση δεδομενων, μπορεις να μιλησεις μαζι τους να δεις τι μπορεις να κανεις.
RootX Νοέμβριος 3, 2005 #3 Νοέμβριος 3, 2005 Μία πρώτη δοκιμή που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τον σκληρό σε ένα σακουλάκι και στην κατάψυξη για καμιά ώρα(δεν σου κάνω πλάκα) και να τον συνδέσεις σαν slave σε υπάρχουσα εγκατάσταση. Καλό θα ήταν (εφόσον τον αναγνωρίσει το pc) να έχεις και ένα aircondition να τον φυσάει όσο κάνεις copy τα αρχεία.Αν δεν τον δει καν το σύστημα τότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποια εταιρία που προσφέρει data recovery.
Zarras Νοέμβριος 3, 2005 #4 Νοέμβριος 3, 2005 πρεπει να τον βαλει σε σακουλι για να αποφυγει την υγρασια στο ψυγειο?
RootX Νοέμβριος 3, 2005 #5 Νοέμβριος 3, 2005 Αρχική απάντηση από Zarras πρεπει να τον βαλει σε σακουλι για να αποφυγει την υγρασια στο ψυγειο? Στο ψυγείο όχι, στην κατάψυξη υποθέτω πως ναι. Στους γνωστούς IBM αρκούσε η νορμάλ ψύξη, δεν χρειάστηκε κατάψυξη.
spc Νοέμβριος 3, 2005 #6 Νοέμβριος 3, 2005 Στην κατάψυξη (καλό και είναι και στο ψυγείο) καλύτερα να σφραγίσεις το σακούλι - κατά το δυνατόν - (πχ με διαφανή ταινία πακεταρίσματος).
Zarras Νοέμβριος 3, 2005 #7 Νοέμβριος 3, 2005 κατι μου λεει οτι ο συγκεκριμενος χρηστης δεν θα χρησιμοποιησει τελικα σακκουλακι για την υγρασια.... /rofl
spc Νοέμβριος 3, 2005 #8 Νοέμβριος 3, 2005 Αρχική απάντηση από Zarras κατι μου λεει οτι ο συγκεκριμενος χρηστης δεν θα χρησιμοποιησει σακκουλακι για την υγρασια.... /rofl looooool τώρα είδα το nick του!
sotiris Νοέμβριος 3, 2005 #9 Νοέμβριος 3, 2005 ε ας βάλει μέσα στο σφραγισμένο σακούλι και κάνα σακουλάκι silica (αυτά που έχουν οι συσκευασίες των δίσκων και ρουφάνε (προσροφούν είναι η επιστημονική ορολογία) την υγρασία
igrasias Νοέμβριος 3, 2005 Author #10 Νοέμβριος 3, 2005 Thanks για τις απαντήσεις! Θα σας πώ τι θα γίνει με τον HD Υ.Γ.:Είναι καλό να είσαι μέσα στην igrasia βρε παίδες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.