tonybros Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2005 Αναρωτιομουν λοιπον ποιο νομιζεται οτι ειναι το καλυτερο προγραμμα για την συντηρηση του υπολογιστη σας. Σιγουρα το χειροκινητο ειναι ισως η καλυτερη λυση αλλα τι γινεται με τα αλλα σχετικα προγραμματα; πχ systemworks, system mechanic ποσο καλα κανουν την δουλεια τους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 1, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 "format c:" Κ δεν κανω πλακα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 1, 2005 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Registry Mechanic για μένα, με την κατάλληλη προσοχή πάντα στην διαγραφή registry κλειδιών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Νοέμβριος 1, 2005 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Προσωπικά τα βάζω ένα ένα να τρέχουν. Γενικώς η συντήρηση που κάνω είναι: 1. Update σε antivirus και άλλα προγράμματα 2. Έλεγχος για ιούς και spywares 3. Διαγραφή άχρηστων αρχείων και απεγκατάσταση άχρηστων και ξεχασμένων προγραμμάτων όπως επίσης καθαρισμός history και temporary files (χειροκίνητα) 4. Καθαρισμός με το One Button Checkup του Norton Systemworks 5. Διόρθωση προβλημάτων των windows Με το αντίστοιxo πρόγραμμα πάλι από τα System works 6. Έλεγχος στους δίσκους 7. Δυο "χέρια" ανασυγκρότηση με το Speed disk του Norton Systemworks σε κάθε partition Όλα αυτά παίρνουν ένα Σάββατο αλλά τι να κανουμε... ’μα σ'αρέσει η "καθαριότητα" και η τάξη... Επίσης παράλληλα πέφτει και ένα γενικό ξεσκόνισμα και ένα καθάρισμα του πληκτρολογίου και του mouse... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Insane Νοέμβριος 1, 2005 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Windows washer,registry mechanic & diskeeper pro.Αν και προτιμω τη λυση του YDinopoulos.Η ποιο συγουρη και δοκιμασμενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtr_84 Νοέμβριος 1, 2005 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 1.Update στα παντα2.Defrag3.Clean up Αυτα κανω εγω...(μια φορα την εβδομαδα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Νοέμβριος 1, 2005 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0782129870/qid=1130855856/sr=2-2/ref=pd_bbs_b_2_2/104-7959267-6105551?v=glance&s=books Link to comment Share on other sites More sharing options...
RagSoul Νοέμβριος 1, 2005 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από YDinopoulos "format c:" Κ δεν κανω πλακα.... εαν δεν πάει άλλο χρειάζεται! Αρχική απάντηση από Makis HourdakisΕπίσης παράλληλα πέφτει και ένα γενικό ξεσκόνισμα και ένα καθάρισμα του πληκτρολογίου και του mouse... εγώ βασικά δεν το κάνω και σκέφτομαι να πάρω καινουργιό γιατί ακομά λίγο καιρό και δεν θα βλέπω τα κουμπιά το mouse το κάνω γιατί αλλίως δεν κουνιέται. Εγώ κυρίως καθαρίζω τίποτα "σκουπίδια" αν υπάρχουν ή άχρηστα αρχεία με το HD Cleaner(πρόσφατα το ανακάλυψα). Update φυσικά, ότι έχει σχέση με ασφάλεια και προγράμματα, έλεγχος για ιούς και για άλλο βλαβερό software, καθαρισμός registry. Δεν έχω κάποιο πρόγραμμα γιατί δεν έχω πετύχει κανένα καλό, εκτός και αν έχετε κάποια πρόταση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Νοέμβριος 1, 2005 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 TuneUp Utilities 2006. Εξαιρετικό προγραμματάκι, εφάμιλλο του Norton SystemWorks. Kάνει πολύ καλή δουλειά, αν και δεν έχει δικό του πρόγραμμα ανασυγκρότησης. Βέβαια, αν τα πράγματα σοβαρέψουν και το μηχάνημα αρχίσει να σέρνεται (συνήθως κάθε 6 μήνες) ακολουθώ κι εγώ τη λύση του Dinopoulou... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Νοέμβριος 1, 2005 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 RegCleanerfirst intstall after every f* format Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Νοέμβριος 1, 2005 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 περιπου καθε μηνα μια κλωνοποιηση (ghost h acronis)και σε 5 λεπτα σαν καινουργιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Νοέμβριος 1, 2005 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από bourlas [Σήμερα, στις 18:34] περιπου καθε μηνα μια κλωνοποιηση (ghost h acronis)και σε 5 λεπτα σαν καινουργιο Συμφωνώ απόλυτα...Ένα image με φρέσκα windows + drivers + άκρως απαραίτητα προγράμματα.Και format και επαναφορά όποτε χρειάζεται...Ούτε antivirus ούτε τπτ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Νοέμβριος 1, 2005 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Για συντήρηση του λειτουργικού χρησιμοποιώ το Vcom SystemSuite 6...παλιά η σουίτα εργαλείων ήταν της Ontrack...το πακέτο έχει κι antivirus-firewall, το δεύτερο είναι της sygate το πρώτο θα σε γελάσω, αλλά μιας εκ των γνωστών...(Fsecure νομίζω αλλά δεν είμαι σίγουρος)...δεν τα έχω εγκαταστήσει ποτέ βέβαια αυτά τα δύο, γιατί είχα άλλα ξεχωριστά...Η πιο φημισμένη εφαρμογή του είναι η "registry fixer" Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Νοέμβριος 1, 2005 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 TUNEUP UTILITIES2006 πολυ καλο και οχι ιδιαιτερα βαρυ+registry mechanic 4,και μια ερωτηση:το Norton System works 2005 τρεχωντας το απο το cdτι διαφορα εχει απο το να το εγκαταστησεις?(εννοω για την επιλογη win doctor+fast and safe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
daospi Νοέμβριος 1, 2005 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 TuneUp Utilities 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
birdland Νοέμβριος 1, 2005 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Να διευκρινήσω κάτι...Γιά συντήρηση μιλάει το θέμα και όχι γιά καταστάσεις που δεν επιδέχονται διορθώσεις , οπότε και πάμε σίγουρα και αποτελεσματικά σε format. Όσοι από τους χρήστες χρησιμοποιούν το PC γιά δουλειά και ασχολούνται με "βαριά¨ προγράμματα δεν είναι εύκολη η λύση του Format.Αν και η λύση που προτίνει ένας φίλος παραπάνω,του back up μέσω Ghost ή κάποιου παρόμοιου προγράμματος είναι και η πίο σωστή! Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ γιά καθαρισμό από spyware τα Adaware,SpyBot Search & Destroy .Windows Washer γιά καθαρισμό των περιττών αρχείων.System Mechanic Pro 6.0 και Registry Cleaner και πάντα ένα Antivirus πλήρως ενημερωμένο.AVG Pro. Και αν αναρωτιέται κανείς αν τα αγοράζω ή όχι...αφήνω την απάντηση στον καθένα σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Νοέμβριος 2, 2005 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2005 Κοίτα να δεις... Εγώ έχω όλα τα documents και τα απαραίτητα αρχεία της δουλειάς σε ξεχωριστό σκληρό. Με το που κάνω restore ένα παλιότερο backup όλα τα σημαντικά προγράμματα δουλεύουν σαν να μην έγινε τίποτα... Τα μόνα που χάνω είναι τα παιχνίδια και κανά δυο μπιχλιμπίδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RagSoul Νοέμβριος 2, 2005 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis 7. Δυο "χέρια" ανασυγκρότηση με το Speed disk του Norton Systemworks σε κάθε partition εγώ πάντα μέσο των windows! Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποια διαφορά εώς προς την αξιοπιστία... Υπάρχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 2, 2005 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2005 Αρχική απάντηση από RagSoul εγώ πάντα μέσο των windows! Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποια διαφορά εώς προς την αξιοπιστία... Υπάρχει; Αυτό των windows είναι μία παλιά, ελαφριά έκδοση του diskeeper. Αν δεν είσαι τρελλαμένος με το pc σου είναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Νοέμβριος 2, 2005 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2005 μόνο κάνα defrag των winblows μέχρι να αρχίσει να ψοφάει η εγκατάσταση οπότε φορματ και βουρ απ'την αρχη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.