Jump to content

Ποτε ερχονται οι Seagate 7200.9 - Sata II+ NCQ?

firefox

Recommended Posts

Χα χα χα. :p:jump:

Την πάτησες κι εσύ. :magic:

Οι 7L300S0 δεν υποστηρίζουν 3G/s αλλά 1.5G/s. :cry:

Υποστηρίζουν όμως τις λειτουργίες του SATA II όπως λέει η εταιρία για τους Maxtor Maxline III. :TD:

Καλά η απάτη που γίνεται με τους σκληρούς δίσκους δεν λέγεται.

’ιντε εμείς τα κορόιδα να σκάμε τα ωραία μας λεφτουδάκια και να μη μιλάμε.

Φίλε Βιτσιόζε

Πάρε το μαστίγιο σου και όρμα σ΄αυτόν που στον πούλησε για SATA II :whip:

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Δεν μου τον πούλησε κανείς ως sata 2...τον είχα κοιτάξει πριν τον αγοράσω και είχα δει στην ιστοσελίδα το "sata ii features" και με είχε υποψιάσει...για την χωρητικότητα και την εγγύηση τον αγόρασα...εξάλλου η διαφορά στις επιδόσεις είναι αμελητέα...προς το παρόν τουλάχιστον...

...απλώς δεν ήθελα να έχω ένα χαρακτηριστικό απενεργοποιημένο αν είναι παρών...το ότι δεν υποστηρίζεται δεν με χαλάει καθόλου...

Για εκείνους όμως τους δίσκους Μαξτορ που υποστηρίζουν την υψηλή διαμεταγωγή, αυτή ενεργοποιείται αυτόματα ή χρειάζεται κάποια ρύθμιση και με ποιό πρόγραμμα;;

Να το έχουμε υπόψιν σε μελλοντικές αναβαθμίσεις...

Επίσης το ncq ενεργοποιείται κι αυτό αυτόματα ή όχι;

Η διαφορά στην ταχύτητα είναι σημαντική αν ενεργοποιήσουμε τη διαμεταγωγή 3G/s (δεν ενεργοποιείται αυτόματα), τουλάχιστον σε RAID-0 με δύο δίσκους (δεν μέτρησα με απλούς δίσκους). Το NCQ ενεργοποιείται αυτόματα (στους seagate & Hitachi).

Αρχική απάντηση από mariosalice

Η διαφορά στην ταχύτητα είναι σημαντική αν ενεργοποιήσουμε τη διαμεταγωγή 3G/s (δεν ενεργοποιείται αυτόματα), τουλάχιστον σε RAID-0 με δύο δίσκους (δεν μέτρησα με απλούς δίσκους). Το NCQ ενεργοποιείται αυτόματα (στους seagate & Hitachi).

Σε συγκεκριμένους δίσκους αναφέρεσαι ή γενικά? Σε WD250 JS δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι ιδιαίτερο(από τα properties του καναλιού λέει 3G ενώ στους raptors 1.5).

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 16:15]

To Bulk δεν πειράζει. Για το οτι δεν γράφει τον τύπο όμως... better call

Απο εξυπηρέτηση χάλια το eshop...Τους ρωτούσα αν είναι το συγκεκριμένο μοντέλο (7V250FO) και μου λέγαν άλλαν ντάλον...Να το διακινδυνεύσω και να τον αγοράσω? Δεν νομίζω να μην είναι αυτός γιατί με τέτοια χαρακτηριστικά και κατάληξη FO δεν νομίζω να έχει άλλον δίσκο η maxtor. Απο θόρυβο τι λέει? Τον έχει κανείς?

MAXTOR 250F0HDD 250GB - 16MB - SATA2 BULK

Τους ρωτούσα...και μου λέγαν άλλαν ντάλον

Αλέν Ντελόν...ομιλείτε περικαλώ...

...άλλα αντί άλλων = άλλ' αντ' άλλων...ή άλλα 'ντ' άλλων (δύσκολα αυτό)...όπως το rock (a)n(d)' roll ένα πράμα...

Αρχική απάντηση από nickthegreek [Σήμερα, στις 19:32]

Απο εξυπηρέτηση χάλια το eshop...Τους ρωτούσα αν είναι το συγκεκριμένο μοντέλο (7V250FO) και μου λέγαν άλλαν ντάλον...Να το διακινδυνεύσω και να τον αγοράσω? Δεν νομίζω να μην είναι αυτός γιατί με τέτοια χαρακτηριστικά και κατάληξη FO δεν νομίζω να έχει άλλον δίσκο η maxtor. Απο θόρυβο τι λέει? Τον έχει κανείς?

MAXTOR 250F0HDD 250GB - 16MB - SATA2 BULK

Δεν το διακινδυνεύεις. Αυτός είναι. 9ms ? Πολύ δυνατός φίλε.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 19:42]

Απο θόρυβο τι λέει? Γενικώς οι maxtor χαρακτηρίζονται φασαριόζοι? Σε σύγκριση με τον Ηιταchi μάριε τι λες?

Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου κάτι?

1. Γιατί ενώ έχουν ανακοινωθεί από τη Seagate οι 300GB BARRACUDA SATA-ΙΙ 3GB/S NCQ [sT3300622AS] δεν υπάρχουν παρά μόνο σε ελάχιστα μαγαζιά? (εξωτερικό κι αν τα έχουν...)

2. Σε κάποια μαγαζιά στην Αμερική τον βρίσκω 199$, δηλαδή 173, ενώ στην Ευρώπη, τον βρίσκω 330!!!! Γιατί τόσο μεγάλη διαφορά?

Αρχική απάντηση από nickthegreek [Χθες, στις 23:25]

Απο θόρυβο τι λέει? Γενικώς οι maxtor χαρακτηρίζονται φασαριόζοι? Σε σύγκριση με τον Ηιταchi μάριε τι λες?

Οι Maxtor δεν χαρακτηρίζονται γενικά φασαριόζικοι. Δεν έχω όμως κάποιον από τους καινούργιους Maxtor. Για τους Hitachi μπορώ να σου πω οτι δεν ακούγονται. Τους έχω όμως μέσα σε αλουμινένια αντικραδασμικά κουτιά της Coolermaster.

Για τον δικό μου τον 300άρη μπορώ να πώ πως είναι ο πιο ήσυχος της "παρέας"...

Με τα platters και τις κεφαλές τι γίνεται? Σε δίσκους ίσης χωριτικότητας όσα περισσότερα τόσο καλύτερα? Γιατί υπάρχει τόσο μικρή στη διαφορά μεταξύ του 250gb kai 300gb (20e)? Mήπως παίζει τίποτα άλλο?

Αρχική απάντηση από mariosalice [12-12-2005 19:42]

Και όμως φίλε Μάριε:TD: Το eshop Μου έστειλε τον 6V300FO. Nτροπή τους! Και τον έιχα πει τον πωλητή και αν θυμάσε μου είπε ότι η maxtor δεν έχει βγάλει άλλον με κατάληξη FO παρα τον 7V. Τώρα σαν μαλ*κας κάθομαι να τους περιμένω να ακούσουν τις συνομιλίες για να δουν ποιος έχει δίκαιο! Και πάλι ντροπή τους!

:wall: :wall:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.