Jump to content

Ποτε ερχονται οι Seagate 7200.9 - Sata II+ NCQ?

firefox

Recommended Posts

Ναι από τους Maxtor Maxline III οι 7V300F0 και 7V250F0 μάλλον έχουν υλοποιήσει το SATA2.

Φαίνεται από πρώτη όψη στο τεστ οτι ο Maxtor Maxline III είναι καλύτερος, αλλά με δύο ενστάσεις.

1. Καλύτερος από ποιούς? Προσέξτε με τι δίσκους τον συγκρίνει. Με το 7Κ400 SATA1 και οχι τον Τ7Κ250.

2. Πάνω σε ποιά σύνθεση? Επεξεργαστής Intel και οχι AMD.

Το πρόβλημα όμως με τα corrupted αρχεία δεν το αναφέρει πουθενά.

Εδώ υπήρξε επίσημη απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα από την Nvidia, οτι δεν ευθύνεται για το θέμα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Αν η μητρική δεν υποστηρίζει τη διαμεταγωγή 3Gb/s, μην την ενεργοποιήσεται στο σκληρό σας δίσκο. Υπάρχει κίνδυνος. Για το λόγο αυτό οι δίσκοι 3Gb/s, έρχονται προρυθμισμένοι σε ταχύτητα 1.5Gb/s και πρέπει εμείς να ενεργοποιήσουμε την αυξημένη ταχύτητα είτε με jumper είτε με ειδικό software.

Για τους Τ7Κ250 πρέπει να κατεβάσουμε το Ftool και να ενεργοποιήσουμε μαζί με την αυξημένη ταχύτητα και το Spread Spectrum Clocking (δεν φαίνεται αν είναι ενεργοποιημένο ήδη).

Feature Tool (v1.99)

This is a DOS-bootable tool for changing various ATA features. The Feature Tool allows you to control some of the features of our Deskstar and Travelstar high performance ATA hard disk drives and supports 48-bit addressing, so it will work with the new large capacity drives.

This version adds support for our latest drives. Changes include:

Added new product support

Updated documentation and install packages to reflect changes

The Feature Tool allows you to:

Enable or disable the read-ahead or write cache.

Change the drive Automatic Acoustic Management settings to the:

Lowest acoustic emanation setting (Quiet Seek Mode), or

Maximum performance level (Normal Seek Mode).

Change the predefined capacity of the drive. This option can be used in situations where there is a BIOS limitation and the drive is not recognized. See the Users Guide for specific details.

Switch the Ultra DMA mode

Change Advanced Power Mode - allows you to change between the lowest power consumption and the highest power consumption (maximum performance level).

Show Drive Temperature - shows the current drive temperature in Celsius and Fahrenheit.

Configure SATA interface - adjust maximum speed and enable/disable Spread Spectrum Clocking.

Warning!: Switching your drive to support 3.0Gb/s, or enabling spread spectrum clocking and then using it, may render your drive unusable in a system that can't support these functions. If in doubt, please contact your system manufacturer.

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Το πρόβλημα με τους maxtor maxline III υπάρχει μόνο στις πλατφόρμες της amd? Αν ναι θεωρείται ότι σε Intel είναι η καλύτερη αγορά αυτήν την περίοδο?

edit Οι νέοι seagate 7200.9 στα 250gb ξέρετε πόσα mb μνήμης έχουν? 8 ή 16?

Αρχική απάντηση από nickthegreek [Σήμερα, στις 20:40]

Το πρόβλημα με τους maxtor maxline III υπάρχει μόνο στις πλατφόρμες της amd? Αν ναι θεωρείται ότι σε Intel είναι η καλύτερη αγορά αυτήν την περίοδο?

edit Οι νέοι seagate 7200.9 στα 250gb ξέρετε πόσα mb μνήμης έχουν? 8 ή 16?

1. Μάλλον

2. 8

Αρχική απάντηση από mariosalice

Πρόσεξε γιατί έχουν αναφερθεί προβλήματα corruption με τους Maxtor + AMD.

link?

αστο μαριε το βρηκα , υπηρχε προβλημα δεν υπαρχει πια

Certain readers and retailers contacted us to inform us that they had problems with hard disks Maxtor and chipsets NVIDIA nForce 4 SLi. We carried out some research on the subject and sought to reproduce the problem.

With final, it seems that all the discs Maxtor Diamond max 10 manufactured before January 2005 have a problematic firmware which is at the origin of this concern. The current ones, apparement, are not touched since they were updated.

Πώς μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Maxtor Maxline 3 που έχω λειτουργεί στην υψηλότερη υποστηριζόμενη διαμεταγωγή;

Υπάρχει κάποιο ανάλογο πρόγραμμα για Μαξτορ;; Nforce4 Ultra με τους οδηγούς 6.70 εδώ...

Αρχική απάντηση από ea6gka [Χθες, στις 21:52]

link?

αστο μαριε το βρηκα , υπηρχε προβλημα δεν υπαρχει πια

Certain readers and retailers contacted us to inform us that they had problems with hard disks Maxtor and chipsets NVIDIA nForce 4 SLi. We carried out some research on the subject and sought to reproduce the problem.

With final, it seems that all the discs Maxtor Diamond max 10 manufactured before January 2005 have a problematic firmware which is at the origin of this concern. The current ones, apparement, are not touched since they were updated.

Την ξέρω αυτή την απάντηση.

Από τη μια λένε οτι δεν μπόρεσαν να δουν το πρόβλημα, από την άλλη λένε οτι το διόρθωσαν και οι καινούργιοι δεν τόχουν.

Αξιοπιστία λέμε τώρα.

Για απόσυρση ούτε λόγος.

Μείωσαν τη λειτουργικότητα των δίσκων και το πρόβλημα φυσικά και δεν λύθηκε.

Αλλά ποιός ψάχνει firmware και ημερομηνίες όταν αγοράζει?

Και πού θα πουληθούν αυτοί οι "παλιότεροι" δίσκοι?

Σε ποιά χώρα?

Οπότε απέφυγα να πάρω Maxtor.

Δεν υπάρχει σύγκριση.

’λλο να κάνουμε Patch to firmware σκληρού δίσκου, επειδή υπάρχει πρόβλημα και άλλο το update του BIOS της μητρικής.

Όλοι κάνουμε update το BIOS των μητρικών μας.

Εξ άλλου το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε μια μητρική και όχι σε όλες.

Έτυχε.

Update στο firmware σκληρού δίσκου θυμάμαι οτι έκανα μόνο μια φορά στη ζωή μου και ήταν για το γνωστό 80άρη deathstar.

Φυσικά παρέδωσε το πνεύμα εντός έτους.

Το να αμφισβητείς την αξιοπιστία μου είναι δικαίωμα σου.

Ο καθένας μπορεί να κρίνει και όλοι κρίνονται.

Κι αν κάνω και κανένα λάθος θα χαρώ να το διορθώσεις.

Σιγά μην ξέρουμε τα πάντα.

Αυτό που είδα πάντως εγώ στην ανακοίνωση είναι ότι το πρόβλημα αφορά τους DiamondMax 10 κι όχι τους Maxline...

...το γεγονός ότι έχουν κι οι δύο 16mb cache ίσως είναι ο λόγος που συγχέονται...

Οι DiamondMax 10 είχαν το πρόβλημα

Επιβεβαιώνω από προσωπική εμπειρία.

Έναν τι? DiamondMax 10 ή MaXLIine III?

Από τους DiamondMax 10 άλλοι είχαν (firmware updated?) και άλλοι έχουν πρόβλημα.

Τρώγεσαι ή μου φαίνεται? :devil:

Έναν τι? DiamondMax 10 ή MaXLIine III?

Από τους DiamondMax 10 άλλοι είχαν (firmware updated?) και άλλοι έχουν πρόβλημα.

Τρώγεσαι ή μου φαίνεται? :devil:

θα δωσεις κανα λινκ ή θα αερολογεις για πολυ ακομα? ελεος

Αρχική απάντηση από vgiozo [Σήμερα, στις 02:19]

Πώς μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Maxtor Maxline 3 που έχω λειτουργεί στην υψηλότερη υποστηριζόμενη διαμεταγωγή;

Υπάρχει κάποιο ανάλογο πρόγραμμα για Μαξτορ;; Nforce4 Ultra με τους οδηγούς 6.70 εδώ...

Μέσα από τον device manager, αν δεις τον controller (στις SCSI αν είναι RAID) πρέπει να γράφει τη διαμεταγωγή και αν είναι 1ης ή 2ης γενιάς. Αν έχεις ενεργοποιήσει τη διαμεταγωγή 3G/s σου το γράφει. Διαφορετικά σου γράφει 1.5G/s.

@ea6gka

Μην το χαλάμε. Κρίμα.

Ευχαριστώ...στο 1,5G/s είναι τελικά...θα τρέξω το feature tool να δω αν μπορώ να ενεργοποιήσω αυτό το χαρακτηριστικό απο εκεί...

Αρχική απάντηση από vgiozo [Σήμερα, στις 02:19]

Ποιό μοντέλο έχεις?

Υπάρχουν πολλοί δίσκοι με το ίδιο όνομα αλλά με διαφορετικούς κωδικούς.

Δεν είναι όλλοι SATA 3G/s.

Επίσης, δεν πρέπει να ενεργοποιήσεις το 3G/s αν δεν το υποστηρίζει η μητρική σου (αν έχεις τον δίσκο πάνω στο Nforce4, το υποστηρίζει).

Να δεις με ποιό τρόπο ενεργοποιείται από τη σελίδα της Maxtror.

Μη χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα που είναι για άλλο δίσκο.

Πάντως τα μόνα μοντέλα Maxtor Maxline ΙΙΙ που υποτίθεται οτι είναι SATA 3G/s, το 7V300F0 και το 7V250F0, βλέπω στο manual να λέει Serial ATA (MB/S) 150 με interface 3G/s ???

Λάθος?

Δεν ξέρω.

έχω τον 7L300S0 Maxtor Maxline 3 απ' ό,τι γνωρίζω υποστηρίζει την υψηλή διαμεταγωγή...δεν βρήκα στην ιστοσελίδα της εταιρείας όμως κάποιο σχετικό πρόγραμμα...με το feature tool δεν γίνεται δουλειά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.