’ννα_19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2005 Καλησπέρα παιδιά ξέρετε έχω έναν υπολογιστή Πέντιουμ4 με κάρτα γραφικών 32MB η οποία μου εμφανίζει γραμμές και κολάει το πσ μου;(. Θέλω να πάρω μια κάρτα γραφικών αλλά επειδή έχω και έναν αδελφάκο γύρω στα 12 θέλω να μην είναι μόνο για εφαρμογές αλλά και για παιχνίδια. Κάποιοι φίλοι μου είπαν πως έχω ταχύτητα AGP 4x και πως να μην πάρω κάρτα γραφικών με μεγαλύτερη ταχύτητα γιατί δεν θα παίζει. Βοηθήστε με ποιά κάρτα να πάρω και με πόσο λεφτά ; Κάποιοι μου είπαν να πάρω την βίντια 6600 256μβ τι να πάρω βοηθήστε με ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Οκτώβριος 30, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 για τον λογο οτι εχεις σχετικα παλιο υπολογιστι με agp 4χ θα ητανε καλο να παρεις μια σχετικα απλη καρτα........το βασικο θεμα δεν ειναι το πια αλλα τα ποσα λεφτα εχεις να διαθεσεις για την καρτα...πες μας ενα ποσο που μπορεις και εμεις θα σου βρουμε μια πολυ καλη λυση λιγο πανο η λιγο κατο απ οσο μπορεις να διαθεσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 30, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 εαν ψαχνεις για κατι οικονομικο κοιτα σε 6600 απλη με 128ΜΒ μνημης.τα 256 απλα δεν χρειαζονται σε τετοιες καρτες.αυτο που θα σου προτεινα αναλογα με το μπατζετ σου με σειρα τιμης απο το οικονομικοτερο προς το πιο εξτριμ ειναι τα εξης.http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%D1%D4%C1%20%C3%D1%C1%D6%C9%CA%D9%CD&sp1=GEFORCE%20FX%205700http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510334http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516064 Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Οκτώβριος 30, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 Kαι εγώ συμφωνώ ότι μια 6600 θα σου έκανε την δουλειά σου και θα έπαιζες και τα πάντα με τα σημερινά δεδομένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.s.o.d. Οκτώβριος 30, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 θα παιζει κανονικοτατα σε 4χ...για τα λεφτα της δεν θα βρεις κατι καλυτερο...την πηρα για τοποθετηση στο pc ενος γνωστου και το nfsu2 για παραδειγμα το επαιζε αψογα...με celeron 2.4 και 512 μνημη.http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174052&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=245862&Merchant_Id=1&sts_cid=3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
’ννα_19 Οκτώβριος 31, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 H μνήμη μου είναι 512μβ καλή είναι ; Διαθέτω μέχρι 120-150 ευρώ αλλά δεν θέλω να πάρω μια κάρτα που να μην αξιοποιείται λόγω τον αδυναμιών του συστήματος μου και να την πληρώσω. Λοιπόν λέτε για την 6600 αλλά βγάζει πολλές εκδόσεις μπήκα στο πλαίσιο και έχει 6600q 6600GT....κτλ. Ποιά θεωρείται πως θα αξιοποιείται απο το μηχάνημα μου ;Σας ευχαριστώ παιδιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 31, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 υπαρχει και μια στις εδω πωλησεις 6800λε με 90! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 31, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 Μια κάρτα με το 6600 της nVidia κι εγώ πιστεύω πως θα σε καλύψει σίγουρα και επίσης δε νομίζω να κόψει και τπτ σοβαρό το υπόλοιπο σύστημα. Οι εκδόσεις αφορούν περισσότερο κάποιες μικροδιαφορές στην ταχύτητα τις οποίες δε νομίζω να αντιληφτείς, ειδικά απο τη στιγμή που δεν κυνηγάς το ζενίθ στις επιδόσεις. Οι διαφορές είναι αρκετά μικρές πιστεύω για να φανούν στην πράξη και αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να ασχοληθείς πιο πολύ θα δεις οτι εύκολα μπορείς να αυξήσεις την ταχύτητα αυτή (λέγε με Overclocking). Οπότε πρότασή μου είναι να πάρεις μια κάρτα γραφικών με το 6600 το απλό της nVidia ή τέλος πάντων το πιο φτηνό που θα βρεις.Η μνήμη επίσης δεν νομίζω οτι θα έπρεπε να σε απασχολεί ιδιαίτερα απο τη στιγμή που στην κατηγορία αυτή οι διαφορές είναι επίσης μικρές. Ίσως όμως κάποιο ιδιότροπο παιχνίδι να σου ζητήσει κάποτε 256MB μνήμης σε αντίθεση με τα 128MB που ίσως να έχει η κάρτα σου. Οπότε, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα, αν βρεις κάποια κάρτα με 256MB και με μικρή διαφορά τιμής, τότε στη θέση προσωπικά θα την προτιμούσα.Το μόνο πράγμα που σίγουρα θα έπρεπε να κοιτάξεις είναι η εγγύηση. Κάποιοι κατασκευαστές (όπως πχ. η ASUS) δίνουν εγγύηση 3 ετών σε αντίθεση με το 1 ή 2 έτη άλλων κατασκευαστών. Αυτό είναι κάτι που μπορεί αργότερα να σε γλιτώσει απο μεγάλη ζημιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Οκτώβριος 31, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 η προταση παντος για 6800le με 90 ευρο ειναι πολυ καλη λιση και αρκετα καλητερι απο μια 6600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sbeetle Οκτώβριος 31, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 Ρε Αννούλα, στα πόσα τρέχει ο Π4 που έχεις;Γιατί αν είναι κανένας 1,7 π.χ. δεν πολυαξίζει να βάλεις κάρτα γραφικών των 150 ευρώ...’σε που για παιχνίδια θα χρειαστείς άλλα 512 μνήμη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.s.o.d. Οκτώβριος 31, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 αννα μιλας για agp καρτα γραφικων...εχει μικρο μελλον.εγω αν η 6800 δεν επεφτε στα 90 ευρω,δεν επαιζε να την παρω!!σκεψου οτι το λογικο ειναι να παρεις κατι οικονομικο που να καλυπτει τις αναγκες σου...πιο πανω,σου εχω ενα link..ειναι μια καλη προταση και θα σε καλυψει σε αρκετα παιχνιδια.αν εχεις μεγαλες απαιτησεις και μιλας για δυνατο gaming,μια 6600 gt ειναι το λιγοτερο πια...δωσε μας και μερικα στοιχεια απο το pc σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
’ννα_19 Νοέμβριος 1, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Παιδιά τα στοιχεία τα είπα ποιο πάνω είναι ένας Πέντιουμ4 στα 2Ghz με μνήμη 512ΜΒ εμένα με ενδιαφέρει να μην γκρινιάζει ο αδελφός μου ότι δεν του παίζει το παιχνίδι. Απο τα ποστάκια σας κατάλαβα ότι θα πάρω μια 6600 απλή. Σας ευχαριστώ παιδιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Νοέμβριος 1, 2005 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από ’ννα_19 Παιδιά τα στοιχεία τα είπα ποιο πάνω είναι ένας Πέντιουμ4 στα 2Ghz με μνήμη 512ΜΒ εμένα με ενδιαφέρει να μην γκρινιάζει ο αδελφός μου ότι δεν του παίζει το παιχνίδι. Απο τα ποστάκια σας κατάλαβα ότι θα πάρω μια 6600 απλή. Σας ευχαριστώ παιδιά! όχι, πάρε καμιά 6800le. πολύ καλύτερη περίπτωση, και σε φτηνότερη τιμή (90 ευρώ). αν έχουν τελειώσει στο πλαίσιο, πάρτη μεταχειρισμένη από κάποιον χρήστη (πλαίσιο Ψυχικού έλεγε ο skinny13 ότι έχουν ξεμείνει, αν θες πήγαινε να ρωτήσεις). ΜΕ διαφορά η καλύτερη επιλογή στα 90 ευρώ! ( κι εγώ για τον αδερφό μου την πήρα, και τα παίζει όλα άψογα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Νοέμβριος 1, 2005 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 14:43] όχι, πάρε καμιά 6800le. πολύ καλύτερη περίπτωση, και σε φτηνότερη τιμή (90 ευρώ). αν έχουν τελειώσει στο πλαίσιο, πάρτη μεταχειρισμένη από κάποιον χρήστη (πλαίσιο Ψυχικού έλεγε ο skinny13 ότι έχουν ξεμείνει, αν θες πήγαινε να ρωτήσεις). ΜΕ διαφορά η καλύτερη επιλογή στα 90 ευρώ! ( κι εγώ για τον αδερφό μου την πήρα, και τα παίζει όλα άψογα ) αχ Σωτηρακιιιιιιιιι..........τελικα εισαι ο πιο σωστος απο ολους.......ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ edit: (συγγνωμη αννουλα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Νοέμβριος 1, 2005 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 6800le για 90; Ενδιαφέρον αυτό... Καλά, πότε πέσανε τόσο οι τιμές πια; ΥΓ: Να ξέρεις πάντως ’ννα οτι οι διαφορές που θα δεις μεταξύ της κάρτας που έχεις τώρα και αυτής που θα πάρεις (είτε αυτή έχει 6600, είτε 6800 είτε οποιοδήποτε άλλο) θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Σίγουρα και οι δυο θα παίζουν τα περισσότερα παιχνίδια για 3-4 και βάλε χρόνια και τα πιο τελευταία στο full για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα. Η 6800 σίγουρα θα αντέξει παραπάνω στο χρόνο και αν βρίσκεις με 90 τότε δεν το συζητάμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Νοέμβριος 1, 2005 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Makis HourdakisΗ μνήμη επίσης δεν νομίζω οτι θα έπρεπε να σε απασχολεί ιδιαίτερα απο τη στιγμή που στην κατηγορία αυτή οι διαφορές είναι επίσης μικρές. Ίσως όμως κάποιο ιδιότροπο παιχνίδι να σου ζητήσει κάποτε 256MB μνήμης σε αντίθεση με τα 128MB που ίσως να έχει η κάρτα σου. Οπότε, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα, αν βρεις κάποια κάρτα με 256MB και με μικρή διαφορά τιμής, τότε στη θέση προσωπικά θα την προτιμούσα. πριν στα ζητήσει το παιχνίδι αυτά, που σημαίνει ότι θα έχεις βάλει textures σε υψηλή ανάλυση, (αλλιώς τι να τα κάνει τα 256MB το κακόμοιρο) θα έχεις bottleneck στον πυρήνα που δε θα προλαβαίνει τα μεγάλα textures + η ίδια η μνήμη θα είναι αργά χρονισμένη. οπότε άκυρο, 256MB σε 5200, 6200, 6600 είναι ψιλοαπάτη (και μάλιστα τόοοοοσο αργής ταχύτητας - η 6600 είναι ίσως η καλύτερη βέβαια στον τομέα). Αρχική απάντηση από greekfragma αχ Σωτηρακιιιιιιιιι..........τελικα εισαι ο πιο σωστος απο ολους.......ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ edit: (συγγνωμη αννουλα) (ο ορισμός του spam... άλλος έχει το όνομα (spam pc) και άλλος τη χάρη ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
’ννα_19 Νοέμβριος 1, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 παιδιά με μπερδεύψατε και αφήστε τα υπονοούμενα αγοράκια! Τι να κάνω τώρα ; Νιάουυυυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Νοέμβριος 1, 2005 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από ’ννα_19 [Σήμερα, στις 16:38] παιδιά με μπερδεύψατε και αφήστε τα υπονοούμενα αγοράκια! Τι να κάνω τώρα ; Νιάουυυυ η λυση του σωτηρη ειναι η καλυτερη.......90ευρω δινεις για μια 6800LE απο πλαισιο και καθαρισες........εαν δεν βρεις αποθεμα στο πλαισιο μπορεις να ψαξεις στις αγγελιες του λαμπ.....καποιος εδινε μια.........αλλιως πας σε 6600gt ή απλη με 128ΜΒ μνημης (συγγνωμη για το προηγουμενο ποστ αλλα δεν αντεξα να μην πειραξω λιγακι τον σπαμερομοντ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Νοέμβριος 1, 2005 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 6800LE από τις αγγελίες αν δε βρείς από Πλαίσιο,μιάς και αυτές ουσιαστικά καινούριες είναι...Δεύτερη λύση 6600 απλή 128ΜΒ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Νοέμβριος 1, 2005 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Να πα να παρει μια καρτα...6600 'η καμια κομμενη 6800 ακα LE edition.....και οι 2 μαυρο χαλι ειναι ουτως οι αλλος....αλλα αμα δε θε να χωσει φραγκα θα σου κανουνε δουλεια ...για κανα 6μηνοΜπεεεεεε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.