memis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2005 Παίδες καλησπέρα, Είναι το πρώτο μου post στο forum, και χρειάζομαι την βοήθεια σας. Πρόκειται να προβώ σε άμεση αναβάθμιση ενός συστήματος celeron 2,4, με σκοπό την επαγγελματική χρήση σε προγράμματα γραφιστικής (photoshop, Quark, Illustrator, κλπ.) Επίσης, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα Games... Προς ποια κατεύθυνση να κοιτάξω? Intel ή AMD ? Έχω ακούσει ότι τελευταία τα AMD προηγούνται....αλλά θα ήθελα και τη γνώμη πιο έμπειρων, καθώς ενδεχομένως να υπάρχουν θέματα ασυμβατότητας, κλπ με τα συγκεκριμένα προγράμματα... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
spc Οκτώβριος 29, 2005 #2 Οκτώβριος 29, 2005 Θέμα ασυμβατότητας καταρχήν δεν τίθεται, ότι και να διαλέξεις.Παραδοσιακά τα προγράμματα αυτά έπαιζαν πάντα καλύτερα σε Intel.Ωστόσο ένας διπύρηνος AMD (της τάξης του 4400 και πάνω) πιστεύω ότι θα σε καλύψει.Φυσικά και η περίπτωση του διπύρηνου Intel είναι επίσης πολύ καλή λύση.Μιας και το αντικείμενο είναι εξειδικευμένο, θα σε συμβούλευα να ψάξεις μετρήσεις για τα συγκεκριμένα προγράμματα και βάσει αυτών να καταλήξεις.
helloween Οκτώβριος 29, 2005 #3 Οκτώβριος 29, 2005 Δέν πρόκειται κανένας να σου πει τεκμηριωμένα την μία ή την άλλη. Και οι δύο εταιρείες έχουν επξεργαστές για επαγγελματίες και μή.
memis Οκτώβριος 29, 2005 Author #4 Οκτώβριος 29, 2005 Παιδιά τα διπλοπύρηνα είναι πολύ ψηλά για το budjet μου......Από AMD, βάση των τιμών που είδα στα διάφορα eshops, πάω μάλλον για έναν 3500+ με μία νορμάλ μητρική (όχι overclociking, όχι Games, όχι πειράγματα....any suggestion??) Μία φορά θα κουμπώσει επάνω και από εκεί και πέρα μας ενδιαφέρει να δουλεύει καλά, γρήγορα, σταθερά, και χωρίς προβλήματα, για κανα 2-3 χρονάκια, μέχρι την επόμενη αναβάθμιση...Αλήθεια, επειδή μάλλον θα γνωρίζετε, τι προτείνετε και σε επίπεδο κάρτας γραφικών?? Γνωρίζετε τι απατήσεις έχουν τα photoshop, illustrator κλπ? Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια, οπότε δεν θέλω να πετάξω άδικα χρήματα σε μία "ουάου" κάρτα που θα κάθεται!!!Ευχαριστώ και πάλι
ΝTG Οκτώβριος 29, 2005 #5 Οκτώβριος 29, 2005 Aπο ΑΜΔ ο 3500+ ειναι μαλλον καλη επιλογη!!Με μια asus A8N κοντα στα 100 θα ειναι καλος σνδιασμος!Αν πας παλι σε ιντελ κοιτα κατι 640-650 (240-290) με μια μητρικη με 945chipset!Ισως επωφεληθεις απο τον 650 σε σχεση με τον 3500+ αλλα θα δωσεις κοντα στα 90 παραπανω (~60 cpu και ~30 μητρικη) αλλα στα 320-330 ερχεται ο πρωτος διπυρηνος της ΑΜD(χ2 3800+).Για καρτα δεν ξερω να πω ....(αν θα σε ωφελησει καποια συγκεκριμενη).Μνημη φανταζομαι 2 γιγα εε??
satkok Οκτώβριος 29, 2005 #6 Οκτώβριος 29, 2005 Αρχική απάντηση από memis [Σήμερα, στις 19:28] Παιδιά τα διπλοπύρηνα είναι πολύ ψηλά για το budjet μου......Από AMD, βάση των τιμών που είδα στα διάφορα eshops, πάω μάλλον για έναν 3500+ με μία νορμάλ μητρική (όχι overclociking, όχι Games, όχι πειράγματα....any suggestion??) Μία φορά θα κουμπώσει επάνω και από εκεί και πέρα μας ενδιαφέρει να δουλεύει καλά, γρήγορα, σταθερά, και χωρίς προβλήματα, για κανα 2-3 χρονάκια, μέχρι την επόμενη αναβάθμιση...Αλήθεια, επειδή μάλλον θα γνωρίζετε, τι προτείνετε και σε επίπεδο κάρτας γραφικών?? Γνωρίζετε τι απατήσεις έχουν τα photoshop, illustrator κλπ? Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια, οπότε δεν θέλω να πετάξω άδικα χρήματα σε μία "ουάου" κάρτα που θα κάθεται!!!Ευχαριστώ και πάλι Αν δε θες υπερβολή μπορείς να πάρεις μια x700 ή σε nvidia την 6600gt
Κοπρίτης Οκτώβριος 29, 2005 #7 Οκτώβριος 29, 2005 εφοσον το budget σου ειναι περιορισμενο και το συστημα προοριζεται αποκλειστικα για επαγγελματικη χρηση εγω θα σου προτεινα να κοιταξεις τους διπυρηνους Intel αν οχι καποιο μοντελο της σειρας 6σε μητρικη με chipset Intel φυσικα (945- 955)το λιγοτερο 1Gb ram (αν τα 2 ανεβαζουν πολυ το κοστος)ενα γρηγορο σκληρο για λειτουργικο και εφαρμογες (πχ raptor)και δυο μεγαλους σε raid 1 για ασφαλεια των εργασιων (250-300sata)για καρτα γραφικων θα κοιταζα αναλογα με την οθονη που θα χρησιμοποιουσεςκαι φυσικα σε σχεση με τς εφαρμογες,μιας και εαν ενδεχεται να ασχοληθεις και με τρισδιαστατα γραφικα, οι αναγκες αυξανονται κατακορυφα(φανταζομαι οτι μιλαμε για καποιο μεγαλο μοντελο crt)κατα την ταπεινη μου γνωμη μου η σταθεροτητα που προσφερουν οι πλατφορμες της intelειναι πολυ σημαντικος παραγοντας οταν μιλαμε για υπολογιστη-εργαλειο(παρακαλω μην πυροβολειτε τον inteλίστα)
helloween Οκτώβριος 29, 2005 #8 Οκτώβριος 29, 2005 Kαι εγώ πιστεύω ότι με μια 6600GT θα κάνεις την δουλειά σου. Απλά αυτό που θα πρέπει να προσέξεις πολύ είναι οι μνήμες που θα βάλεις και η ποσότητα. Παντώς το 1Gb θα πρέπει να είναι το minimum των απαίτήσεων σου.
jpavly Οκτώβριος 29, 2005 #9 Οκτώβριος 29, 2005 Την 6600GT τι να την κάνει για το Photshop, Illustrator & Quark δηλαδή? Μία πιο χαμηλή υπερκαλύπτει τις ανάγκες αυτών.. Εκτός αν σκοπεύεις να ασχοληθείς και με 3D. Η γνώμη μου, ενας καλός Intel, μία σταθερή Μ/Β, μπόλικη μνήμη (1 GB τουλάχιστον) και από κει και πέρα, ανάλογα με το budget τους δίσκους που θέλεις.. Φυσικά μένει και η οθόνη, που καλό θα είναι να πάρεις ένα καλό CRT μοντέλο 19" και άνω και είσαι άρχοντας! And just for the record, έχω φτιάξει 3 καταλόγους 32 + 4 σελιδών με PC Celeron 1300, 8MB on board κάρτα γραφικών, 120MB ram(τα άλλα 8 πήγαν στην on board gpu), και δίσκο UDMA2. Μπορεί να χρειάστηκα μποοοοοολικη υπομονή, αλλά το point μου είναι ότι την δουλειά σου την κάνεις! Οπότε φίλε μου, ανάλογα με τα λεφτά που θες να διαθέσεις, ότι και να διαλέξεις από μοντέλα νομίζω θα μείνεις ευχαριστημένος!
helloween Οκτώβριος 29, 2005 #10 Οκτώβριος 29, 2005 Μπορεί ο άνθρωπος να θέλει να φτιάχνει video προβολή μακέτας γιατί να πάρει μια πιο low end κάρτα ενώ αυτή την στιγμή η πιο καλή κάρτα αναλόγιζόμενος τιμή και απόδοση είναι η 6600gt. Βέβαια κανένας δεν είπε ότι δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του και με μια 9800 για παράδειγμα.
Vasot Οκτώβριος 29, 2005 #11 Οκτώβριος 29, 2005 Αρχική απάντηση από memis [Σήμερα, στις 16:20] Παίδες καλησπέρα, Είναι το πρώτο μου post στο forum, και χρειάζομαι την βοήθεια σας. Πρόκειται να προβώ σε άμεση αναβάθμιση ενός συστήματος celeron 2,4, με σκοπό την επαγγελματική χρήση σε προγράμματα γραφιστικής (photoshop, Quark, Illustrator, κλπ.) Επίσης, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα Games... Προς ποια κατεύθυνση να κοιτάξω? Intel ή AMD ? Έχω ακούσει ότι τελευταία τα AMD προηγούνται....αλλά θα ήθελα και τη γνώμη πιο έμπειρων, καθώς ενδεχομένως να υπάρχουν θέματα ασυμβατότητας, κλπ με τα συγκεκριμένα προγράμματα... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Κοιτα μιας και ειμαι και εγω γραφιστας μαλλον θα επρεπε να καταφυγεις σε Μαcintosh λυση εφοσον το θες αποκλειστικα για γραφιστικη δουλεια και ΚΑΘΟΛΟΥ παιχνιδια Τα MAC ειναι μανουλες σε οτι αφορα "γραφιστικη" Θεματα ασυμβατοτητας στα PC προγραμματα μεταξυ Ιntel και AMD δεν υπαρχουν μονο διαφορα στις επιδοσεις
Chosen Οκτώβριος 29, 2005 #12 Οκτώβριος 29, 2005 Διπύρηνος Ρ4 2.8-3.0 Μητρική Intel (όχι μόνο Intel chipset, να είναι και Intel μάρκα η μητρική) Χ300 ή 6200 2Gb μνήμης 2x 300Gb σε RAID1 για όλα, που και ασφάλεια παρέχει και διπλασιάζει (θεωρητικά) τις ταχύτητες read στις συναλαγές μνήμης-σκληρού. Μια ***καλή*** οθόνη (αν δεν την έχεις ήδη). Και τέλος, ένα UPS
sisman Οκτώβριος 31, 2005 #14 Οκτώβριος 31, 2005 Εγω την δουλεια μου την κανω με Athlon XP 2500+ με ABIT ΑΝ7 NForce2 πλατφορμα, εναν 60αρη σκληρο δισκο, 1 γιγα μνημη και καρτα γραφικων GeForce 6200. Γινετε ανετα δουλεια, στο Corel Draw τα πραματα ειναι αψωγα, μονο που το Photoshop θελει περισσοτερη υσχη. Στη θεση σου παντος θα πηγαινα για εναν Α64 3500+ (οχι πως ενας π4 θα ηταν ασχημα) μια Gigabyte μητρικη , 2 γιγα μνημη τη φθηνοτερη που θα βρεις, και 2 δισκους σε Raid μιας και μεγαλες φοτο στο photoshop θελουν δισκους που να κουμανταρουν ανετα μεγαλα αρχεια. Επισης απεφυγε TFT οθονες γιατι για γραφιστες δε κανουν, αλλαζουν τα χρωματα τους αναλογα με τη γωνια θεασης. Μια καλη CRT ειναι οτι πρεπει. Καλο θα ταν να μας ελεγες για το ποσο που διαθετεις να σου κανουνε τα παιδια του foroum και μια συνθεση.
power Οκτώβριος 31, 2005 #15 Οκτώβριος 31, 2005 Νομίζω οτι αν μιλάς για επαγγελματική δουλειά, που απαιτεί σταθερότητα και επιδόσεις, και όχι μακετούλες, ρετουσαρίσματα και τέτοια τα παρακάτω είναι μονόδρομος. Βέβαια πρέπει να υπολογίσεις και το τεράστιο κόστος photoshop και quark πχ. που στο pc μπορεί να τρέξουν και αλλιως http://www.rainbow.gr/apple/hardware/powermac_g5.html http://www.rainbow.gr/apple/hardware/imac_g5new.html
greekfragma Οκτώβριος 31, 2005 #16 Οκτώβριος 31, 2005 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [29-10-2005 20:27] εφοσον το budget σου ειναι περιορισμενο και το συστημα προοριζεται αποκλειστικα για επαγγελματικη χρηση εγω θα σου προτεινα να κοιταξεις τους διπυρηνους Intel αν οχι καποιο μοντελο της σειρας 6 σε μητρικη με chipset Intel φυσικα (945- 955) το λιγοτερο 1Gb ram (αν τα 2 ανεβαζουν πολυ το κοστος) ενα γρηγορο σκληρο για λειτουργικο και εφαρμογες (πχ raptor) και δυο μεγαλους σε raid 1 για ασφαλεια των εργασιων (250-300sata) για καρτα γραφικων θα κοιταζα αναλογα με την οθονη που θα χρησιμοποιουσες και φυσικα σε σχεση με τς εφαρμογες, μιας και εαν ενδεχεται να ασχοληθεις και με τρισδιαστατα γραφικα, οι αναγκες αυξανονται κατακορυφα (φανταζομαι οτι μιλαμε για καποιο μεγαλο μοντελο crt) κατα την ταπεινη μου γνωμη μου η σταθεροτητα που προσφερουν οι πλατφορμες της intel ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας οταν μιλαμε για υπολογιστη-εργαλειο (παρακαλω μην πυροβολειτε τον inteλίστα) Αρχική απάντηση από Chosen [Χθες, στις 02:53] Διπύρηνος Ρ4 2.8-3.0 Μητρική Intel (όχι μόνο Intel chipset, να είναι και Intel μάρκα η μητρική) Χ300 ή 6200 2Gb μνήμης 2x 300Gb σε RAID1 για όλα, που και ασφάλεια παρέχει και διπλασιάζει (θεωρητικά) τις ταχύτητες read στις συναλαγές μνήμης-σκληρού. Μια ***καλή*** οθόνη (αν δεν την έχεις ήδη). Και τέλος, ένα UPS τα παιδια εμιλησαν
Sbeetle Οκτώβριος 31, 2005 #17 Οκτώβριος 31, 2005 Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες....διπύρηνο ιντελ 2,8-3,0μητρική με 945-955 chipset 2*1 GB Ramφτηνή κάρτα γραφικώνκαι σκληρούς ανάλογα το μπατζετ. Αν σου περισσεύουν, κοίτα κάτι σε ράπτορ ή σατα σε ρέιντ 0+1 νομίζω θα ήταν μια χαρά...
.38-.45 Οκτώβριος 31, 2005 #18 Οκτώβριος 31, 2005 στο γραφειο θα δουλευει ο ανθρωπος, δεν θα εχει το Ρ4 στο μπαλκονι για να μην ακουγεται. ας παρει ενα αθορυβο pc, aka AMD.
.38-.45 Οκτώβριος 31, 2005 #20 Οκτώβριος 31, 2005 ναι. ακομα και το amd ειναι με το ζορι ανεκτο οταν μενει για πολυ ωρα στο τερμα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.