Jump to content

πρόβλημα (hijacking)

Πάνος_Βοοτ

Recommended Posts

γεια σας, γραφτηκα πρόσφατα στο forum και θα ήθελα βοήθεια απο οποιονδηποτε μπορεί να μου προσφερει.Λοιπόν, εδω και καποιο καιρό με παρακολουθεί καποιος hacker (ή hijacker) και, μαλλον εκείνος ευθυνεται για το γεγονος οτι ο υπολογιστής μου λειτουργεί πιο αργά.Κάνω scan στον υπολογιστή (με όλα τα προγράμματα που εχω : ad-aware,spy-sweeper,anti-vir,mc afee) και ενω κανενα απο αυτά δεν βρισκει τίποτα, εκτος απο το spy-sweeper, το οποίο βρισκει ενα adware : το spysheriff (και το look2me αλλα οχι πια ) το οποίο το καθε φορα το "βρίσκει¨και κάθε φόρα το σβήνω.Λοίπον, αυτό είναι το μόνο "πραγμα"(software) που θα μπορούσε να επιβαρύνει τον υπολογιστή μου. Έκανα κλικ πάνω του και μου ( εννοώντας στο spy-sweeper, που το "έβρισκε") απεικόνιζε τα εξης :

hku\s-1-5-21-7253554-3-1383384898-1343024091-1003\software\microsoft\internet explorer\main\ || default_page_url

Όποιος γνωρίζει κάτι για το προβλημα μου παρακαλειται να με ενημερωσει

Αρχική απάντηση από Πάνος_Βοοτ

Λοιπόν, εδω και καποιο καιρό με παρακολουθεί καποιος hacker

Δεν πιστευω να θες σοβαρη απαντηση...

Πως το συμπερανες το παραπανω?

Πιστεψε με αν ειχες καποιο εισβολεα ουτε που θα το καταλαβενες.

Ασε που η πιθανοτητα καποιος, δεν λεω "hacker" μην υποβαθμιζουμε τον ορο κριμα ειναι, να εχει ροοταρει PC απλου χρηστη ειναι μιδαμινη!

Κατι αλλο φταιει που το pc σου πηγαινει αργα.

Ας σοβαρευτουμαι λιγο...

Πάνο,

Πρώτα πρώτα Καλοσόρισες στο TheLab :flower:

Λοιπόν, στο θέμα μας όμως, κολλάει ο υπολογιστής σου. ’ρα:

i) Έχεις κολλήσει κάτι. Μπες Safe Mode κι από κει κάνεις τα διάφορα scan σου. Υπενθυμίζω πως για να μπεις Safe Mode με το που ανάψεις τον υπολογιστή πατάς συνεχώς F8 και πατάς Enter στην επιλογή "Safe Mode". Μετά πρέπει να ... περιμένεις να φορτώσει κ μετά να κάνεις τα τεστ σου. ;)

ii) Κάτι επιβαρύνεται το σύστημά σου. Πάτα Ctrl + Alt+ Del. Δες πόσο τοις % είναι ο επεξεργαστής και πόση RAM καταλαμβάνεται. Ψάξε μετά για ύποπτα προγράμματα ή προγράμματα που τρώνε πολύ %cpu ή πολύ RAM (Mem Usage) και κάνε End Process Tree

iii) Κάνε scan με κανένα utility (βλ. εδώ

Αυτά :hi:

Προς Ζapotek

Λοιπόν, προφανως δεν διευκρινισα τους λογους για τους οποιους υπεθεσα οτι εχω εισβολεα. Το pc μου πηγαινε σφαιρα καθως ειχα προσφατα κάνει format, μεχρι που μετα απο δυο μερες ( αφου ειχε αρχισει να λειτουργει πιο αργα δηλαδη) υπεθεσα οτι μπορει να συμβαινει κατι.Η αληθεια ειναι οτι οντως, δεν θα καταλαβαινα οτι υπηρχε καποιος εισβολεας, αλλα, αφου παρατηρησα οτι αρχισε να πηγαινει αργα, παρατηρησα οτι καθε μερα πηγαινε και πιο αργα.Εγω λοιπον χρησιμοποιω mozilla.Όποτε αποφασισα να χρησιμοποιησω το Internet Explorer να δω.Εντωμεταξυ, τα windows μου ειχαν αλλαξει το wallpaper που ειχα και ειχαν γραψει : spyware infection

οταν λοιπον ανοξα τον I.E. η οθονη ηταν μαυρη κια μου ελεγε τα εξης ( περιπου ) :

your computer has been hijacked ( και ειχε ενα κειμενο)

they know you're using mozilla ( και ελεγε ποιο version εχω)

they know which sites you've visited

και μετα μου προτειναν τα windows τι να κανω

Στη συνεχεια ρωτησα εναν φιλο μου ( ο οποιος ειναι senior member στο forum ) και μου προτεινε να γραφτω (αφου μου εδωσε καποιες συμβουλες). και τωρα εξακολουθει να πηγαινει αργα ( οχι σαν πριν ευτυχως).Επίσης ενα adware το οποιο ,ευτυχως, εσβησα, το look2me, το οποιο το βρηκε το spy-sweeper, ελεγε πως επιτρεπει σε οποιοδηποτε να εγκαθιστα προγραμματα στο pc μου χωρις την αδεια μου. Ευχαριστώ που απαντήσατε

Απλά και σταράτα βήματα. Μπες σε safe mode πατώντας F8 κατά το boot. Παίξε όλα τα προγράμματα που ανέφερες- να κάνουν όλα πλήρες σκανάρισμα ένα ένα και φυσικά ενημερωμένα. Ξαναμπες κανονικά στα παραθύρια .

ΜΗΝ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΕ οπύτε για αστείο.

Αν δε χρησιμοποιείς messenger απεγκατέστησέ τον , πολλά προβλήματα έχω τραβήξει εξαιτίας του.

Εκ πείρας σου λέω πως δεν είναι εισβολέας αλλά κάποιο malware που λογκαρε μερικά πράγματα και τα έβαλε στο desktop πιθανών σαν active desktop <something> δεν θυμάμαι τον όρο...

Κανε το δεύτερο βήμα που είπε ο kreach, κατά πάσα πιθανότητα η εφαρμογή που θα βρεις θα είναι αυτή που τα προκαλεί όλα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως βρεικες το malware, μπορεί να βρεις μια infected εφαρμογή...

Θέλει δουλειά το παιχνίδι.

Επίσης έχεις κάποιον server στο PC σου?

Θυμάμαι εγώ παλιά είχα φάει ένα DoS στον Apache μου και είχε χτυπήσει 100% usage η cpu.

Δοκίμασε πάλι όλα τα παραπάνω που σου είπαν τα παιδιά...

Αρχική απάντηση από schumifer

Αν δε χρησιμοποιείς messenger απεγκατέστησέ τον , πολλά προβλήματα έχω τραβήξει εξαιτίας του.

Κι εγώ έχω Messenger εδώ και χρόνια και ποτέ δε μου δημιούργησε πρόβλημα. Είναι στον χρήστη, αδερφέ, τον ίδιο Messenger έχουμε εγκατεστημένο όλοι ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.