Alexisferos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2005 Tα ρεμάλια οι Έλληνες Ένας λαός απρόβλεπτος, που λατρεύει τον πρωινό ύπνο και το αραλίκι, αλλά έρχεται δεύτερος σ' εργατικότητα στον κόσμο μετά τα τζαπόνια (δες τι μαθαίνεις μαζί μου)!Ένα έθνος καταχρεωμένο, με καταθέσεις όμως στηνΕλβετία.Ένας λαός που πεινάει (θεωρητικά), αλλά το καλοκαίρι μένει στο πολυτελές ξενοδοχείο, στη διπλανή σουίτα με τον Aγγλο που έκανε οικονομίες όλον τον χρόνο για να 'ρθει διακοπές εδώ που είναι καλά και φτηνά. Και του πηδάμε και την γκόμενα και τον σπάμε και στο ξύλο, άμα ζητήσει τα ρέστα του, και τον στήνουμε και στο αεροδρόμιο μερικές μέρες, για να εμπεδώσει τη δύναμη του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, που διεκδικείπερισσότερα λεφτά και λιγότερη δουλειά. Η Ευρώπη θέλει να βάλει την Ελλάδα στο ένα της παπούτσι, αλλά το πιο πιθανό είναι να καταλήξει η ίδια να περπατάει ξυπόλητη.Ποιος άλλος λαός έβγαλε ποτέ άσμα, με ενδεικτικούς για την ψυχολογία της βαριεστιμάρας στίχους: "Θα πουλήσω το ρολόι και θα πάρω κομπολόι"; (μπορώ; ). Που αν το πεις αυτό σε Γερμανό θα πέσει κάτω λιπόθυμος και θα κάνεις ένα μικρό Παγκόσμιο για να τον συνεφέρεις. Τη ρεμαλοσύνη μην την κλαις. Αλλά, ναι, να τη φοβάσαι, γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου ξημερώσει.Τα ρεμάλια είναι παντοτινά κι εμείς χρόνια τώρα επιβιώνουμε ως έθνος χάρη στην τσαχπινιά και τη ρεμαλιά μας (σκίσε τη γάτα!).Ο Έλληνας έχει την ψυχολογία του αμετανόητου ρεμαλιού γραμμένη στο DNA του (επιστροφές δεν γίνονται δεκτές). Εγωιστές, καλοπερασάκηδες, ζαμανφουτίστες, τεμπέληδες (έχουμε και τις αρετές μας), άστατοι, απρόβλεπτοι (προσέχεις για να έχεις), τσαμπουκάδες, αιώνια ανώριμοι (όχι, δεν το μετράω για ελάττωμα). Και παρόλααυτά γοητευτικοί (έναν καθρέφτη!).Mια χώρα φτωχή, που τα παίρνει από τους πλούσιους συγγενείς της, για να πληρώσει τα βερεσέδια στον μπακάλη και καταλήγει να τρώει στα μπουζούκια τους λογαριασμούς Δ.E.H.,O.T.E. και EYΔAΠ, για τα μάτια τής απέναντι ξανθιάς (τις μελαχρινές, ως γνωστόν, τις παντρεύονται, οπότε περιμένουν στο σπίτι με τα μωρά)... Εμείς είμαστε Βαλκάνιοι κι αν κάτι θα 'χαμε να υποστηρίξουμε ως μοντέλο, θα 'ταν αυτό που 'ναι γραμμένο στο DNA μας. Γι' αυτό ακριβώς εκνευρίζομαι με τους απέξω -και με τους μέσα μερικές φορές- όταν δεν δείχνουν το σέβας που έχουν υποχρέωση να εκφράζουν.Γονυπετείς, δηλαδή, και με ταπεινότητα. Και δεν είναι ότι δεν μας γουστάρουν ή ότι δεν τους λέει η χώρα μας. Είναι το αιώνιο κόμπλεξ που θα νιώθουν πάντα οιχθεσινοί γι' αυτούς που τους φωτίσανε.Έτσι η Kατρίν -δημοσιογράφος εκ Παρισίων, πρώην γκόμενα του κολλητού μου, διαμένουσα εν Eλλάδι- πίνοντας τη φραπεδιά της κάτω από μουριά στην Πλάκα,ακουμπώντας τα ποδαράκια της σε δυο καρέκλες και τα χεράκια της σε άλλες δυο, έβριζε με τα σπαστά ελληνικά της την Eλλάδα και τους Έλληνες. Τα καμάκια, τουςσερβιτόρους, τους ταξιτζήδες, τον Παπανδρέου -γιατί τραβιότανε (από τότε) με τη Mιμή- τις συνήθειές μας, εμένα, τον γκόμενό της, και έχουν περάσει από τότε 10 χρόνια και ακόμη ζει και δουλεύει στην Aθήνα.Στη χώρα της δεν θα τόλμαγε να απλώσει την ποδάρα στην καρέκλα και τον καφέ της δεν θα τσακιζόντουσαν να της τον κεράσουν. Στη χώρα της ο Γάλλος είναι Γάλλος κι οΞένος είναι Ξένος!Όταν οι Ευρωπαίοι κοιμούνται κι ονειρεύονται τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα, εμείς αναστενάζουμε πάνω σε τραπέζια, έχουμε κυκλοφοριακό στις 4 το ξημέρωμα στην παραλιακή, παρκάρουμε μες στη μέση στην Ομόνοια για να πάρουμε εφημερίδες, πλακωνόμαστε στα φιλιά κι αν τύχει -όχι σπάνια-πλακωνόμαστε και στις σφαλιάρες μεταξύ μας.Όλοι μας θέλουμε να 'μαστε πρωθυπουργοί, γιατί εκτός απ' τη δόξα θα βάζαμε και τάξη σ' αυτόν τον τόπο κι όλοι μας έχουμε άποψη για όλα. Πουθενά στον κόσμο δενβγαίνουν στους δρόμους οι γαύροι για να πανηγυρίσουν που έχασε ο ΠΑΟ απ' τον Αγιαξ, και δυο γειτονιές παραπέρα να πανηγυρίζουν οι Παναθηναϊκοί που έχασανμεν, αλλά έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη δε.Εκτός όλων αυτών των αρετών, πίνουμε, καπνίζουμε -τα φουγάρα της Ευρώπης-βρίζουμε και ζούμε και παραπάνω απ' όλους τους Eυρωπαίους. Θεοί; Θεοί.Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις σ' όλο τον κόσμο, βρίσκεις από κάτω Ελληνάρα, ο οποίος διαπρέπει κιόλας σ'αυτή τη χώρα που ξέπεσε.Δεν ξέρω αν φταίει το κύτταρό μας, αλλά αυτόν ακριβώς που διαπρέπει τον φθονούμε, σπανίως τον στηρίζουμε -εκτός κι αν έχει γίνει μακαρίτης- και συνήθως πρινδιαπρέψει έξω, εδώ τον έχουμε πετροβολήσει. Στα μεγαλύτερα ινστιτούτα ερευνών, στα πανεπιστήμια, στα καζίνα, ακόμα και στις φυλακές, οι καλύτερες μούρες που κάνουν καριέρα είναι ελληνικές.Γι' αυτό γουστάρω που 'μαι Έλληνας και Βαλκάνιος, που λιάζομαι στο Aιγαίο, που κλαίω με τον Πύρρο Δήμα, που γελάω με τον Χατζηχρήστο στον Ηλία Tου 16ου (fakeμπάτσος που από τσιλιαδόρος γίνεται εξουσία), με την καφετζού Βασιλειάδου. Γουστάρω τις ΔΕΛΤΑ στις γειτονιές -που εκτός από τοματάκι ΚΥΚΝΟΣ, ρίχνεις καιμια πολιτική ανάλυση.Γουστάρω τα θερινά τα σινεμά, γουστάρω που έχουμε τα χιλιάδες μπαρ, κλαμπ, ταβέρνες, σουβλατζίδικα (συνήθως τα λένε Τ' ΑΓΡΑΦΑ), γουστάρω που 'χουμε ταξιτζήδες με πτυχίο αρχιτέκτονα, που ακόμα κουτσομπολεύουμε, πουέχουμε τέλεια φέτα.Γουστάρω ούζα στο Πλωμάρι στη Μυτιλήνη, ρακιά και Ψαραντώνη στα Ανώγεια, τις πίπιζες στο πανηγύρι του 'η Συμιού στο Μεσολόγγι και γουστάρω που στα Σάλωνασφάζουν αρνιά και στο Χρυσό κριάρια και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παλικάρια.Γουστάρω τον φαντάρο στην Ευδοκία, που χορεύει ζεϊμπέκικο, γουστάρω τον ψαρά στ' ανοιχτά της Kαλύμνου, γουστάρω που είμαι απ' την ίδια χώρα με τονΕλύτη, που πάνε κι έρχονται τα κεράσματα στο σύστριγκλο που γίνεται τις νύχτες, γουστάρω τον Καζαντζίδη και τον Δαμιανό, γουστάρω που ψηφίζωσυνήθως λάθος και που 'μαι στη μέση ανάμεσα σ' Ανατολή και Δύση και στη γυναίκα μου και τη μαμά μου. Γενικά, γουστάρω πολύ που είμαι Έλληνας και Βαλκάνιος. Κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει !!!το κειμενο ειναι copy/paste απο εδω. απλα μου αρεσε πολυ και ειπα να το (δανειστω) και ποσταρω και εδω για οσους γουσταρουν που ειναι Ελληνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Οκτώβριος 28, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2005 Διόρθωσε τον τίτλο και γράψε... Αντί για έλληνας -> Νεοέλληνας Link to comment Share on other sites More sharing options...
morius Οκτώβριος 28, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2005 Ωρέος ρε μαν....μάλλον αυτός που το έγγραψε θα είχε έμπνευση Κι όμως έχει δίκιο...Συμφωνώ :T: ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Οκτώβριος 28, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2005 Είσαι Εθνικιστής ή μου φαίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Οκτώβριος 29, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2005 Όταν κάποιος θέλει να είναι περήφανος, παρόλο που γνωρίζει τα πολλά ελαττώματα του χαρακτήρα του. Τι κάνει????? -------->> λέει ότι διαθέτει "ταπεραμέντο". Αρχική απάντηση από totally_wired Διόρθωσε τον τίτλο και γράψε... Αντί για έλληνας -> Νεοέλληνας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Οκτώβριος 29, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2005 Δεν νομίζω πως υπάρχει κριτίριο σύγκρισης με την Αγγλία, την Γερμανία κτλ.Σ αυτές τις χώρες οι άνθρωποι έχουν την ησυχία του και έχουν εξασφαλισμένο το μέλλον τους γι αυτό και δεν δουλέυουν σαν σκυλιά.Έμεις βλέπεις δουλέυουμε σαν τους μ@λ@κες για να έχουμε τα απαραίτητα η τεσπα κάτι καλύτερο.Αν το να δουλέυεις τις 2πλάσιες ώρες με τον Ευρωπαίο και να παίρνεις τα ίδια είναι θετικό τότε απορώ.....Είναι δυνατόν οι ’γγλοι κτλ να κάνουν οικονομία για να πάνε ένα ταξίδι?????Αυτοί δεν ξέρουν τι έχουν!!Το ότι είναι ξενέρωτοι η ............. αυτό εξαρτάται απο την νοοτροπία τους και όχι απο τα οικονομικά τους.Δεν λέω πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε Ελληνες(και είμαστε) αλλά μην παίρνουν τα μυαλά αέρα και λέμε ασυναρτησίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 29, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2005 και η καλύτερη - κατά τη γνώμη μου - απάντηση από το ίδιο site: Φοβου τους Δαναους... replied MiskinMonday 29 October 2001 (00:14:48)Ωραία και γλαφυρα οσα εγραψες φιλε, σε βαθμο που να μην ειναι ευκολο να διαφωνησει κανεις μαζι σου, ακομα κι αν εχει σοβαρους λογους. Ουτε εγω θα το κανω τελικα, απλα θα προσθεσω καποια πραγματα, που συνθετουν την αλλη οψη του νομισματος. Με λιγα λογια, μας περιεγραψες πως ενω συνολικα τα πραγματα δεν λειτουργουν καλα στην Ελλαδα, ο κοσμος περναει καλα, και προφανως νομιζεις οτι ειναι το μοναδικο μερος στον κοσμο που συμβαινει αυτο, επομενως απο αυτη την αποψη ειμαστε προνομιουχοι. Νομιζω πως κανεις λαθος ομως. Το ιδιο συμβαινει σε καθε ΤΡΙΤΙΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ (επι της ουσιας). Μπορει να μην ειμαι πολυταξιδεμενος, εχω καποιες γνωσεις και πληροφοριες ωστε να μπορω να το τεκμηριωσω αυτο. Για παραδειγμα, το ιδιο περιπου συμβαινει στην Κουβα, η καθηγητρια που μου κανει ισπανικα ειναι απο κει και μου λεει πως ενω ο λαος πειναει ουσιαστικα, ξεχνιεται με τις μνημες της επαναστασης του Τσε, με τους λογους του Κάστρο, με τη σαλσα και το μαμπο και το ρουμι. Και ειναι επισης προσφιλης τοπος για διακοπες και ντοκυμανταιρ. Ωστοσο αν ειναι ανθρωπος με καποια πνευματικη καλλιεργεια και οξυνια δεν ικανοποιησαι με την επιφανεια και απαιτεις κατι περισσοτερο. Τετοιες χωρες υπαρχουν παρα πολλες στον κοσμο, ακομα και οσες δεν ειναι τοσο καλα προικοδοτημενες σε φυσικες καλλονες, πλουσια ιστορια και εκρηκτικο ταμπεραμεντο των κατοικων. Ολο και κατι βρισκουν για να παρηγοριουνται και να παραμυθιαζονται. Τον εθνικισμο, τη θρησκεια (βλ. Ταλιμπαν), το ποδοσφαιρο κλπ. Και κοροιδευουν τους αλλους πιο πλουσιους και προοδευμενους λαους θεωρωντας πως δεν ξερουν να ζησουν τη ζωη τους, οτι ζουν για να δουλευουν, οτι δεν εχουν παθος και αυθορμητισμο κλπ. Με αλλα λογια, η προπαγανδα του κακομοιρη, αν μου επιτρεπεται τον χαρακτηρισμο. Χωρις να θελω με ολα αυτα να γινω ακραιος και να πω οτι ειμαστε ο τελευταιος τροχος της αμαξης και μονο κακως κειμενα ειναι ορατα, αλλα αν μη τι αλλο ετσι ελπιζω ετσι να αποκαταστησω την ισορροπια, αναμεσα στις πολλες διαφορετικες και εξ ισου ενδιαφερουσες και σωστες (καθε μια απο τη σκοπια τους) αποψεις. Με διαφορετικη διατυπωση: ΟΚ, εχουμε και τα καλα και τα κακα μας, δεν ειμαστε ουτε οι πρωτοι ουτε οι τελευταιοι, και ισως δεν ειναι κι ασχημα ετσι, αλλα τουλαχιστο ας παραδειγματιζομαστε απο τους καλυτερους μας (στους τομεις που υστερουμε) και οχι απο τους χειροτερους μας. Και οπως προανεφερα, δεν ειπα οτι ειμαστε στον πατο σε ολα. Αλλα ειναι καποια πραγματα που προσωπικα, οπως και πολλοι ακομα πιστευω, δεν μπορω να ανεχτω. Μια συντομη λιστα: την κατασταση στα νοσοκομεια και την εκπαιδευση μας, τον ανεκδιηγητο στρατο, την ελλειψη υποδομης γενικα (ενω υπαρχουν αρκετες δυνατοτητες), την αναξιοκρατια, τη μισαλοδοξια, τη ρουφιανια, τον ωχαδερφισμο, το ψωνισμα, την ανευθυνοτητα και την αναλγησια, και πλειστα αλλα χαρακτηριστικα του «ΕΛΛΗΝΑΡΑ» αρεσκονται να τον αποκαλουν καποιοι, ορο που απεχθανομαι τα μαλα. Αντι αυτου, εγω έχω στο λεξιλογιο μου τον όρο ΖΟΡΜΠΑ, που εχει ολα τα θετικα του «ΕΛΛΗΝΑΡΑ» (παθος, φιλοτιμο, αυθορμητισμο κλπ κλπ) αλλα παραλληλα ντομπροσυνη, αυταπαρνηση και τιμιοτητα. Και δε θα σου κανει τη μπινια ουτε. Δε θα σε καλοπιασει για να σε υπονομευσει αργοτερα, δε θα σου κερασει καφε για να στα παρει πισω πολλαπλασια απο το ποτο η το του δωματιου, δε θα σου γαμησει τη γυναικα αν ξερει οτι εισαι σωστος ανθρωπος κλπ κλπ. Ελπιζω να εκανα σαφη το διαχωρισμο. Θα μπορουσα να αναλυσω καθε επιμερους θεμα που εθιξα επι μακρον, αλλα νομιζω δεν ειναι αυτος ο σκοπος και δε θελω να σπαταλησω το χρονο ουτε το δικο μου ουτε οσων με διαβασουν. Απλα ηθελα να ανοιξω ενα ακομα παραθυρο προσεγγυσης στο θεμα, η δυνατον πιο ευρυ και οξυ, συνεισφεροντας κι εγω λιγο στην ενδιαφερουσα κουβεντα σας.Τα σεβη μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Οκτώβριος 29, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2005 Το τραγουδι ''Γκρεκο μασκαρά'' το εχετε ακουσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cozzyz Οκτώβριος 30, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 ΕΛΛΑΣ! ομολογώ οτι κα----α με το ποστ! νά σαι καλά Alexisferos!!!*Τζατζίκι ρε! Κάντε το μ@λ@κες εισαγωγή και πληρώστε το και χρυσάφι!!! Εμείς το έχουμε μέσα στην κατσίκα, έτοιμο να βγει να γίνει ένα με τα σκόρδα και τα κρεμύδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Οκτώβριος 30, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 δεν έχει κρεμμυδι το τζατζίκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Οκτώβριος 30, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 Αρχική απάντηση από JaguarOne δεν έχει κρεμμυδι το τζατζίκι :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cozzyz Οκτώβριος 30, 2005 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 Και όμως εδώ κρήτη βαζουμε λίγο αναλόγος την συνταγή. Η Γιαγιά στο χωριό πχ βάζει ζουμί και λεπτές φλούδες *** ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΩΤΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ *** Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Οκτώβριος 30, 2005 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 Θα διαφωνίσω απλά με το αρχικό κείμενο. Να αποφεύγεις το πρόβλημα είναι κάποιες φορές ανεκτό αλλά να το εκλογικεύεις σε προτέρημα, είναι απλά λυπηρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Οκτώβριος 31, 2005 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 Γουσταρω που ειμαι Ελληνας ωρε βιτσιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Οκτώβριος 31, 2005 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 Αρχική απάντηση από xrist22 [29-10-2005 15:45] Το τραγουδι ''Γκρεκο μασκαρά'' το εχετε ακουσει? Οχι απο το αλμπουμ ακουγαμε μονο το "Δεν ξαναβοσκω αλλες βουβαλες" Καμμια φορα σε περιοδους εσωτερικης αναζητησης και το "Για το καλο μου"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Οκτώβριος 31, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 πραγματικα δεν ξαναβοσκω αλλες βουβαλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.