Jump to content

Για την 7800 GTX ποιόν επεξεργαστή προτείνεται ? [Updated] !!!

kreach

Ποιόν επεξεργαστή για μια 7800 GTX (κ ΣΙΑ)  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από kaynd

Κι επίσης μιλάνε τα ποσοστά πάνω.. μεχρι τωρα το 68% μιλαει για Διπύρηνο και το 24% για κατι ακομα ισχυρότερο...:p:)

επειδή με quotάρεις να σου απαντήσω.

το δικό μου post είναι καθαρά ειρωνικό.

ξεκινώντας με χαμηλότερο επεξεργαστή τον 3500+ τί περιμένεις?

ΠΟΣΗ διαφορά θα δείς?????

δηλαδή με 3500+ η 7800gtx χάνει σε επιδόσεις?

μη λέμε βλακείες...

εγώ πάντως αν τα έσκαγα για να πάρω cpu, θα παιρνα dual-core.

• 2 weeks later...

Υπάρχουν πουθενά σελίδες με benches συγκρινωντας τις τοπ κάρτες γραφικών (πχ 7800gtx) σε σχέση με τον επεξεργαστή που χρησιμοποιείται ? Το μόνο που βρήκα ήταν αυτό το οποίο έχει ΜΟΝΟ επεξεργαστές 3000+ κ 3200+

Ευχαριστώ !

ΥΓ Θα δώ διαφορά αν αγόραζα κανένα ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΟ 4000+ ή καλύτερα να αγόραζα ένα δεύτερο στικάκι του 1 Γίγα ?

CPU tests με 7800GTX στο Quake 4.

CPU tests με 7800GTX στο FEAR.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι όποιον επεξεργαστή να πάρεις από athlon 3000+ μέχρι FX57 και X2 4800+ μόλις τσιμπήσεις λίγο την ανάλυση και τα φίλτρα αποδίδουν το ίδιο. :tomato:

Αν θές να δείς πραγματική διαφορά πάρε άλλη μια 7800GTX.:cool:

Γενικά πάντως για επεξεργαστή θα πήγαινα σε δυπύρηνο για το multitasking και τα μελλοντικά οφέλη που μπορεί να υπάρχουν.

Ευχαριστώ Πριονέτο !!!

Το θέμα είναι πως σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω έναν 4000+ κ να έβαζα άλλο ένα στικάκι του 1 γίγα. Τελικά να βάλω μόνο το στικάκι κ να κάνω Dual Channel ?

Επίσης, λίγο Οφ τόπικ, αλλά από τότε που έβαλα την 21.3" έχει αρχίσει να αργεί αρκετά, ενώ με την 17" πέταγε κυριολεκτικά ! Τι ***? Οι 2χ 1 Γίγα θα το καλύψουν ? Ευχαριστώ κ πάλι !

Ρε χαλαρώστε λίγο ακόμα δεν μάθατε να μην τρώτε πρόλογο από τα νούμερα..βασικά για τα games και οτι έχει να κάνει με επιδόσεις και να μην έχουν σπασίματα κλπ. φτιάξτε πρώτα τα windows σωστά,κατά 99,9% όταν δε τρέχει ένα game καλά φταίει το software είτε drivers είτε λειτουργικό σύστημα.Τώρα ερωτήματα του στύλ "έχω έναν Athlon 64 3500 και 7800 και μου κάνει σπασίματα" τι να πώ....κρίμα στα μηχανήματα.

Πιστεύω ότι ο 4000+ δεν θα σου προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο σε σχέση με τον 3500+.

Kreach, σκεφτόμουν ότι καλύτερα να πάρεις ένα ακόμη στικ 1gb και να το βάλεις dual channel και γύρω στο Φεβρουάριο-Μάρτη που θα γίνει η 2 μείωση τιμών στους δυπύρηνους να χτυπίσεις έναν.

Για την οθόνη εννοείς ότι είναι πιο αργός ο υπολογιστής στα παιχίδια ή γενικά σε απλή χρήση;

Αν εννοείς στα παιχνίδια μάλλον φταίει ότι τώρα έχεις τρέχεις σε 1600Χ1200 ανάλυση και όχι 1280Χ1024.:p:D

@ Πριονέτο

Καί στα παιχνίδια αλλά κ γενικά έχω βάλλει ανάλυση 1200Χ1600. Επίσης αν βάλλω ανάλυση 1280Χ1024 τότε η 21.3" δεν βγάζει κ ωραία αποτελέσματα ! Ναι, όντως κολλάνε λίγο τα βιντεάκια στα παιχνίδια! Αλλά και η γενική απόδωση είναι κάπως πεσμένη. ’ρα λες να κρατήσω την γενική ανάλυση στα 1200Χ1600 κ να έχω τα παιχνίδια (που αργούνε) σε 1280Χ1024?

Για την γενική απόδωση, δε λέω, έχω patched Windows XP PRO, pached ένα κάρο προγράμματα κτλ οπότε δεν μπορώ να απαιτώ άριστες επιδόσεις ! Αλλά αρχικά λέω πως είχα μια 17ρα κ το σύστημα πετούσε στην κυριολεξία... με το που έβαλα την 21.3" έπεσαν οι συνολικές επιδόσεις! Αν κ τα παιχνίδια πχ San Andreas έχουν ΠΟΛΥ καλύτερες επιδόσεις όσο αναφορά τα γραφικά !

’, ένα άλλο που πιθανό να μου συμβαίνει, όσο αναφορά τα παιχνίδια, είναι πως μιας κ δεν ξέρω παρά μόνο εμπειρικά από ρυθμίσεις (πχ Anti Alising κτλ) να τις έχω ρυθμίσει με κακό τρόπο... αλλά ξεφεύγουμε ΤΕΛΕΙΩΣ από το θέμα, οπότε όποιος μπορεί να μου στείλει πμ με κανένα url που τα εξηγεί έχει καλλώς ;)

Περίεργα πράγματα... θα βάλω όπως και νάχει το πράγμα ένα δεύτερο στικάκι 1GB κ βλέπουμε... !

@ Mods, κτλ

Να ανοίξω νέο θρεντ, μιας κ το πράγμα βγαίνει κάπως OFF TOPIC ???

Αρχική απάντηση από stratos1978

Παντως ....πουθενα votes για P4 xxx ....:p

:smoke: :worship: :worship: :worship: :banging:

---

Πάει τελείωσε ! Βάζω 2Χ1 Γιγα στον καινούργιο κ 2Χ256 στο "κατεβαστήρι" !!!

Από κει θα δω αν χρειάζομαι τελικά καλύτερο cpu :bigsmile:

• 2 weeks later...

Εγω βλεπω οτι και τα δυο γιγα μνημη τσαμπα τα προπληρωνουμε(πριν ερθει πραγματικα η ωρα τους) αφου στα παιχνιδια δεν υπαρχει ιδιαιτερη διαφορα οπως διαβασα στα λινκς που δωσατε...αρα συμπεραινουμε οτι μονο η καρτα γραφικων μετραει στα παιχνιδια αρκει να κινουνται μνημη και cpu σε φυσιολογικα επιπεδα σωστα??

Αρχική απάντηση από loki [Σήμερα, στις 19:04]

Εγω βλεπω οτι και τα δυο γιγα μνημη τσαμπα τα προπληρωνουμε(πριν ερθει πραγματικα η ωρα τους) αφου στα παιχνιδια δεν υπαρχει ιδιαιτερη διαφορα οπως διαβασα στα λινκς που δωσατε...αρα συμπεραινουμε οτι μονο η καρτα γραφικων μετραει στα παιχνιδια αρκει να κινουνται μνημη και cpu σε φυσιολογικα επιπεδα σωστα??

Βασικά ναι.Σε επεξεργαστές ίδιας αρχιτεκτονικής 200 ή 600ΜΗΖ δεν θα κάνουν διαφορά όταν έχεις φορτώσει κάπως ανάλυση και φίλτρα.

Αρχική απάντηση από loki

Ως προς την μνημη αξιζει η μεταβαση στα δυο γιγα? Την αξιοποιουν τα παιχνιδια η τσαμπα δινουμαι τα υπερδιπλασια λεφτα?

Αν σκεφτείς ότι το κόστος είναι ~100 , σαφώς αξίζει. Το νέα βαριά παιχνίδια (wow, fear) την εκμεταλλεύονται.

Αυτες τις μερες εγω περναω σε δυο γιγα. Προσωπικα πιστευω αξιζει παρα πολυ. Μολις περασω θα βγαλω τελειως το αρχειο σελιδοποιησης και πιστευω το μηχανημα θα ειναι πολυ πιο γρηγορο. Το doom3 τουλαχιστον που το ειδα σε δυο γιγα πετουσε σε σχεση με το ενα

Εγώ προχθές έστησα σε εναν εναν Χ2 3800+ με μια κάρτα ίδια με την δική μου (albatron 7800GT) και έτρεχα ενα 3D mark 05 σ'αυτον και ήρθα σπίτι και έβαλα και την δική μου πάνω και ούτε 100 marks διαφορά δεν είδα... Τώρα που βρήκατε ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θέλει Χ2 δεν ξερω....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.