Jump to content

Για την 7800 GTX ποιόν επεξεργαστή προτείνεται ? [Updated] !!!

kreach

Ποιόν επεξεργαστή για μια 7800 GTX (κ ΣΙΑ)  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Με μια καλή GPU πρέπε να έχεις μια καλή CPU αλλιώς ο επεξεργαστής θα πάρει στον λαιμό του την κάρτα γραφικών, σωστά ? Για μια 7800 GTX (αλλά και για κάρτες του επιπέδου της) ποιόν επεξεργαστή προτείνεται ?

Λέγεται ότι όσο αναφορά το Gaming οι Χ2 επεξεργαστές υστερούν -προς το παρών. ’ρα η αγορά ενός 4000+ μονοπύρηνου αξίζει ?

Δεν ξέρω αν είναι σχετικό αλλά:

Έχω την 7800 GTX με την 3500+ venice. Μερικές φορές, όταν παίζουν τα videάκια στα Doom3, Riddik EFBB, κόλλάει για λιγο η εικόνα συννεχίζει ο ήχος κ μετά από 1-2s συννεχίζει το βίτνεο ευτυχώς όχι εκεί που σταμάτησε, αλλά εκεί που "σταμάτησε" ο ήχος. Για αυτό φταίει ο επεξεργαστής μου?

’σχετα πάντως για το ΑΝ αυτό έχει σχέση με τον επεξεργαστή, πιστεύω καλό θα ήταν να υπάρχει θρεντ για όσους σκοπεύουν να αγοράσουν τέτοιες κάρτες γραφικών. ;) :flower:

EΔΙΤ στις 21/5:

*Τώρα που έβαλα 2 Γίγα ΔΕΝ παρουσιάζονται πια προβλήμματα με τα βιντεάκια

* Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι ΓΙΑΤΙ το Doom 3 @ 1200 χ 1600 @ Ultra High δεν δημιουργεί προβλήμματα, ενώ το ΑΟΕ ΙΙΙ στα 1200χ1600 ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !

* Τελικά ίσως η αγορά ενώς Χ2 να είναι ΑΧΡΗΣΤΗ ! Δείτε τα benches στην 2η σελίδα!

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Zarras

AMD FX για games

θα συμφωνησω αλλα και το ισχυροτερο Χ2 που θα βγει αρκει να ειναι συμβατα τα παιχνιδια με διπλοπυρινους επεξεργαστες που ακομα δεν ειναι

the sky is the limit.

we 'll burn the sky.

διπύρηνο.

ένας πυρήνας για τα win και ένας για το game.

περιεργο μου φαινεται λιγο

με τον 4400+ στα 2,6 αντι για 2,2(σε αθορυβη λειτουργια δηλαδη) παιζω CMrally05,TOCA2 και γενικοτερα racing που μ'αρεσουν σε 1600Χ1200(δεν παει παραπανω η οθονη μου) με ΟΛΑ τα details στο full και εχω 60-120 fps

σχεδον παντα εχω και 2-3 browsers απο πισω και 1-2 P2P να κατεβαζουν

Opteron 146

οντως,πολυ καλη ιδεα αρκει να τον πετυχεις καπου

οπως εχει αναφερθει και σε αλλα threads ανεβαινουν πολυ καλα και η τιμη τους ειναι πολυ ελκυστικη

...εγω πιστευω παντως πως για games πας για cpu με 1mb cache και μονοπυρινο οποτε κατα σειρα τιμης εχουμε Opteron 146 (San Diego) ...αμα βρεις βεβαια...A64 4000+ (San Diego)...και Amd FX 55 (San Diego)......τα υπολοιπα περι διπυρινων ειναι γνωστα οποτε προς το παρον αμα θες τη max αποδοση στα παιχνιδια δεν πας σε διπυρινο.

Δηλαδή μια 3500+ παίρνει στο λαιμό μια 7800GTX (κ ΣΙΑ)?

Αν ναι, πόσο μεγάλη είναι η διαφορά ? Υπάρχουν σχετικά benches ? Το έψαξα λίγο στο anandtech.com και βρήκα (εδώ) σύγκριση επιδώσεων ανάλογα με την μνήμη που έχεις, αλλά όχι ανάλογα με τον cpu.

Μην τρελαθούμε. Μια χαρά είναι ο 3500. ’σε που δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει ο CPU για τα videakia. Δηλαδή είναι δυνατόν να τα βρίσκει σκούρα ο cpu στα απλά videakia των παιχνιδιών και να παίζει ας πούμε άντε movies με καλύτερη ανάλυση ήχο κτλ.;; Ακόμα και ο δισκος μπορεί να φταίει για αυτό. Δεν είναι λόγος να αλλάξεις επεξεργαστή. Εκτός βέβαια αν σε ..."τρώει" οπότε... πάσο.

για να εχεις τετοια καρτα η θα παιζεις παιχνιδια η θα κανεις επεξεργασιας εικονας,για το πρωτο απαιτει εναν αρκετα ισχυρο επεξεργαστη οστε να ανταπεξελθη η καρτα και να αποδοση στα μεγιστα της 3500+ 3800+ 4000+ και φυσικα σειρα fx,τωρα αν ασχολεισε με επεξεργασια εικονας

η καλυτερη λυση ειναι Χ2

Χαλαρώστε ρε παιδία η αγορά ενός 3500+ αρκεί μη σου πω ότι θα αξιοποιεί και την επόμενη κάρτα γραφικών

Αρχική απάντηση από kaynd

Χαλαρώστε ρε παιδία η αγορά ενός 3500+ αρκεί μη σου πω ότι θα αξιοποιεί και την επόμενη κάρτα γραφικών

γιατι εμεις ειπαμε τιποτε διαφορετικο?

Αρχική απάντηση από Zarras

AMD FX για games

Αρχική απάντηση από def

θα συμφωνησω αλλα και το ισχυροτερο Χ2 που θα βγει αρκει να ειναι συμβατα τα παιχνιδια με διπλοπυρινους επεξεργαστες που ακομα δεν ειναι

Αρχική απάντηση από mortisboy

...εγω πιστευω παντως πως για games πας για cpu με 1mb cache και μονοπυρινο οποτε κατα σειρα τιμης εχουμε Opteron 146 (San Diego) ...αμα βρεις βεβαια...A64 4000+ (San Diego)...και Amd FX 55 (San Diego)......τα υπολοιπα περι διπυρινων ειναι γνωστα οποτε προς το παρον αμα θες τη max αποδοση στα παιχνιδια δεν πας σε διπυρινο.

Αρχική απάντηση από blade_pan

4400+ Χ2...

Αρχική απάντηση από TROIDX

3800 x2

Αρχική απάντηση από sotiris

the sky is the limit.

we 'll burn the sky.

διπύρηνο.

ένας πυρήνας για τα win και ένας για το game. (:p)

Αρχική απάντηση από kreach

Δηλαδή μια 3500+ παίρνει στο λαιμό μια 7800GTX (κ ΣΙΑ)?

Κι επίσης μιλάνε τα ποσοστά πάνω.. μεχρι τωρα το 68% μιλαει για Διπύρηνο και το 24% για κατι ακομα ισχυρότερο...:p:)

Εφόσον η κάρτα είναι η πιο μεγάλη της αγοράς αυτήν την στιγμή σε θέμα επιδόσεων όσο ποιο μεγάλο επεξεργαστή βάλεις τόσο καλύτερα θα αποδίδει. Αυτο δεν σημαινει όμως ότι αν βάλεις έναν 3500+ δεν θα πάρεις το μέγιστο των δυνατοτήτων της σε σύγκριση με έναν μεγαλύτερο επεξεργαστή. Απλά ο μεγαλύτερος θα την βοηθήσει περισσοτερο να σου δώσει το μέγιστο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.