Jump to content

DivX

G101416003215

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θελω να συμπιεσω μια ταινια περιπου 6GB σε περιπου 1GB με το gordian knot με τον codec divx 6....Θα εχω καλυτερα αποτελεσματα με 3 περασματα στα ιδια kbit/s (πχ στα 1343.721kbit/s και για τα 3 περασματα) ή καθε περασμα να γίνεται με διαφορετικο kbit/s αλλα καθε φορα τα kbit/s να μειώνονται (πχ 1pass 1837.495kbit/s ,2pass 1343.721kbit/s ,3pass 1047.457kbit/s)

post-2887-1416072268,3872_thumb.jpg

Πιστεύω πως πάνω από 2 pass δεν υπάρχει λόγος να κάνεις. Από το τρίτο pass και έπειτα είναι απειροελάχιστες οι διαφορές που φυσικά δεν θα μπορείς να δεις με το μάτι.

Καλο θα ηταν το πρωτο περασμα που ειναι και αναγνωριστικο να γινει με λιγο πιο χαμηλο bitrate απο οτι το δευτερο.Ειμαι επισης της γνωμης οπως προειπε ο συντροφος πιο πανω οτι πανω απο 2 περασματα ειναι υπερβολη.Για την δοκιμη και μονο βαλε κανα xvid αντι για divx πιστευω οτι ο πρωτος θα σου δωσει καλυτερη εικονα.( ο ναι cherryman αλλαξοπιστασα :o )

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Καλο θα ηταν το πρωτο περασμα που ειναι και αναγνωριστικο να γινει με λιγο πιο χαμηλο bitrate απο οτι το δευτερο.Ειμαι επισης της γνωμης οπως προειπε ο συντροφος πιο πανω οτι πανω απο 2 περασματα ειναι υπερβολη.Για την δοκιμη και μονο βαλε κανα xvid αντι για divx πιστευω οτι ο πρωτος θα σου δωσει καλυτερη εικονα.( ο ναι cherryman αλλαξοπιστασα :o )

:D Χαίρομαι ιδιαίτερα που το ακούω αν και τελευταία πρέπει να έχει βελτιωθεί ο DivX σε σχέση με τον XviD, ΑΛΛΑ αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το developing του δεύτερου έχει φρενάρει πάααααρα πολύ. (Αποχωρήσανε 2 από τους βασικότερους developers. GomGom και Syskin) Αυτά μερικές φορές είναι τα άσχημα των open source projects. Πάντως κάτι ακούγεται τελευταία για αναγέννηση. Ίδωμεν.

Αν ψάξεις στο forum του Doom9.net θα δεις πολλούς να λένε πως ο x264 είναι το μέλλον. Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί, αλλά σίγουρα αξίζει να το ψάξεις. Δεν θα χάσεις τίποτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.