cozzyz Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2005 Καλησπέρα!Πως σας φαίνετε η σύνθεση αυτή για μηχανάκι net cafe ? (για gaming) ..Motherboard:MSI K8NEO 4 NFORCE 4 DUAL DDR,AUDIO 8 CHANNELS,LAN 10/100,RETAIL / 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗC.P.U:ATHLON 64 3200+ VENICE SOCKET 939 BOX / 64 BIT / 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗRAM:1024MB 2X512MB FSB 400MHz KINGSTONE WARRANTYHard Disk Drive:SEAGATE 80GB SATA 150 / 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗDVD-ROM:LG 16XDVD,48XCDROM BLACKMonitor:VIEWSONIC 19" CRT / FLAT Model E92F+SB / 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗVGA:HIS ATI RADEON X800GΤ 256MB DDR 3 ,DVI / 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗKeyboard:MICROSOFT BASIC VALUE BLACKMouse:MICROSOFT OPTICAL BLACKΒασικά σκέφτομαι:α) για logiteq ποντικο-πληκτρολόγιαβ) ισως μεγαλύτερο σκληρό? 8α μπουν 20 παιχνίδια περίπου.γ) με προβληματίζει η οθόνη ... μια σαν και αυτή 8α μου κάνει δουλειά?http://www.e-acorn.gr/view_product.php?productid=1165&idcat=1&idsubcat=140&idsubsubcat=-1γλυτώνω 80 ευρώ ανα μηχανακι... χ20 = 1600 ευρο. αμα έχετε κάποια καλύτερη πρόταση για οθόνη gaming χαμηλής τιμής παρακαλώ πείτε την.Σας Ευχαριστώ!
Sapelas Οκτώβριος 26, 2005 #2 Οκτώβριος 26, 2005 Ο επεξεργαστής θα χρειαστεί σχετικά σύντομα λίγο σπρώξιμο αφού τα netcafe πλέον βγάζουν πάνω από το 70% του τζίρου από lan παιχνίδια. Η κάρτα γραφικών είναι μια χαρά κ η οθόνη που παραθέτεις στο lick είναι καλούτσικη δεν νομίζω ότι θα παραπονεθεί κανένας για την οθόνη όσον αφορά τις επιδόσεις της αλλά μια καλή 17αρα σίγουρα θα σου προσέφερε πιό πολλά. Δεν ξέρω αν σε ένα netcafe αξίζει να κάνεις περικοπές στα μηχανήματα γιατί θα τα βρείς μπροστά σου. Κόψε από τα πληκτρολόγια και βάλε BTC, μουράτα αρκετά καλά για σκληρές χρήσεις κ... μαύρα. Σκληρό δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο, για τα παιχνίδια δεν απαιτείται συνήθως χώρος πάνω από 3Gb ανά τίτλο (κατά μέσο όρο).
unstoppable Οκτώβριος 26, 2005 #3 Οκτώβριος 26, 2005 Ναι ισως ενα μεγαλυτερος σκληρος να μην ηταν ασχημη ιδεα με το μεγεθος που εχουν πολλα σημερινα παιχνιδια(4-5GΒ).
greekfragma Οκτώβριος 26, 2005 #4 Οκτώβριος 26, 2005 ο επεξεργαστης μου φαινεται μια χαρα ακομα και για 1 χρονο μετα οπου τοτε θα παιρνεις διπυρηνο 3800+ με 150ευρω
FrOsT Οκτώβριος 26, 2005 #5 Οκτώβριος 26, 2005 Σκληρός 160GB (~90euro) είναι πολύ καλά (προτιμήστε κάτι σε wd), αν και εξαρτάτε και από τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένο το cafe...Προσέξτε πολύ τι Kingstone θα βάλετε... σε nf4 kingstone με τσιπάκια elpida έχω δει πολλές ασυμβατότητες!Οθόνη καλό θα ήταν να βάζατε tft (LG 1915 ίσως).
kaynd Οκτώβριος 26, 2005 #6 Οκτώβριος 26, 2005 ΟΚ είναι. Όσο για τι δίσκο εξαρτάται... μπορεί και να είναι αρκετόςΘα μπορούσε αντί να έχει στημένα όλα τα παιχνίδια σε κάθε PC να τα κατεβάζει μέσο ενός server επιτόπου την ώρα που το επιλέγει ο χρήστης. (το έχω δει στην πράξη σε νετ καφέ)
cozzyz Οκτώβριος 26, 2005 Author #7 Οκτώβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από FrOsT Σκληρός 160GB (~90euro) είναι πολύ καλά (προτιμήστε κάτι σε wd), αν και εξαρτάτε και από τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένο το cafe...Προσέξτε πολύ τι Kingstone θα βάλετε... σε nf4 kingstone με τσιπάκια elpida έχω δει πολλές ασυμβατότητες!Οθόνη καλό θα ήταν να βάζατε tft (LG 1915 ίσως). Φίλε FrOsT tft θα έχουν τα μηχανάκια που θα είναι μόνο για net. Για τα games crt. θα είναι διαχωρισμένο το cafe!Σε ευχαριστώ πολύ για το tip με τις kingstone! ’μα είναι Elpida 8α τις αλάξω.Σχετικά με το GIGABIT? Είναι οκ 100αρι η θέλω giga?
cozzyz Οκτώβριος 26, 2005 Author #8 Οκτώβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από kaynd ΟΚ είναι. Όσο για τι δίσκο εξαρτάται... μπορεί και να είναι αρκετόςΘα μπορούσε αντί να έχει στημένα όλα τα παιχνίδια σε κάθε PC να τα κατεβάζει μέσο ενός server επιτόπου την ώρα που το επιλέγει ο χρήστης. (το έχω δει στην πράξη σε νετ καφέ) Και εγώ το έχω ακούσει αυτό το κολπάκι!! Γλυτώνεις και πολλές άδειες για παιχνίδια έτσι! πολύ καλή λύση! το θέμα είναι πώς θα μάθω πληροφορίες περί του θέματος.’μα τραβάνε 20 μηχανάκια το ίδιο παιχνίδι την ίδια στιγμή δεν κολλάνε όλα? τα σηκώνει?
FrOsT Οκτώβριος 26, 2005 #9 Οκτώβριος 26, 2005 Πάντως και οι gamer θέλουν tft (wow, linage επί 8ωρα++)...Το τι lan εξαρτάτε και αυτό από τον τρόπο οργάνωσης του cafe:1. Αν τα παιχνίδια θα φορτώνουν από server μέσω lan τότε χρειάζεσαι 1000αρι2. Αν τα παιχνίδια κατεβαίνουν στο pc από server τότε και με 100αρι δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά εννοείτε ότι το 1000αρι είναι καλύτερο.3. Αν κάθεσαι και κάνεις εγκατάσταση σε κάθε pc ξεχωριστά τα παιχνίδια τότε με 100αρι δεν υπάρχει λόγος για 1000αρι (αλλά έλεος, όχι και με το χέρι εγκατάσταση 1-1 τα παιχνίδια σε κάθε pc!)
RagSoul Οκτώβριος 26, 2005 #10 Οκτώβριος 26, 2005 Και μένα η οθόνη με χάλασε FrOsT. Δώστε στον λαό tft!
cozzyz Οκτώβριος 26, 2005 Author #11 Οκτώβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από FrOsT1. Αν τα παιχνίδια θα φορτώνουν από server μέσω lan τότε χρειάζεσαι 1000αρι2. Αν τα παιχνίδια κατεβαίνουν στο pc από server τότε και με 100αρι δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά εννοείτε ότι το 1000αρι είναι καλύτερο. Τι εννοείς με αυτό. και καλά τα μηχανάκια να μην έχουν εγκατεστημένο κανένα παιχνίδι παρα μόνο shortcuts... και πατώντας ο χρήστης πχ το shortcut του moha να γίνεται copy των αρχείων του moha απο τον κεντρικό fileserver στο pc του χρήστη? Ή να τρέχει τα αρχεία του moha realtime απο τoν fileserver? υποθέτω στο τελευταίο άμα παιζουν πολλοί δεν 8α κολλάνε όλα? Και ο fileserver δεν θα κλατάρει? πως δουλεύουν στο περίπου όλα αυτα? :-/
FrOsT Οκτώβριος 26, 2005 #12 Οκτώβριος 26, 2005 2. Αν τα παιχνίδια κατεβαίνουν στο pc από server=" shortcuts... και πατώντας ο χρήστης πχ το shortcut του moha να γίνεται copy των αρχείων του moha απο τον κεντρικό fileserver στο pc του χρήστη"1. Αν τα παιχνίδια θα φορτώνουν από server μέσω lan="να τρέχει τα αρχεία του moha realtime απο τoν fileserver"Δεν τρέχει, loadάρει μόνο από τον sever. και έχει προβλημα μόνο όταν είναι παρα πολλά μαζί!Εννοείτε ότι για κάτι τέτοιο χρειάζεσαι ένα δυνατό server και δύκτιο.Και οι δύο υλοποιήσεις γίνονται με προγράμματα (διαφορετικά εννοείτε).
ison Οκτώβριος 26, 2005 #13 Οκτώβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από cozzyz Τι εννοείς με αυτό. και καλά τα μηχανάκια να μην έχουν εγκατεστημένο κανένα παιχνίδι παρα μόνο shortcuts... και πατώντας ο χρήστης πχ το shortcut του moha να γίνεται copy των αρχείων του moha απο τον κεντρικό fileserver στο pc του χρήστη? Ή να τρέχει τα αρχεία του moha realtime απο τoν fileserver? υποθέτω στο τελευταίο άμα παιζουν πολλοί δεν 8α κολλάνε όλα? Και ο fileserver δεν θα κλατάρει? πως δουλεύουν στο περίπου όλα αυτα? :-/ Ενας αλλος τροπος ειναι οτι αφου θα παρεις ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια μηχανηματα να κανεις ενα image του σκληρου (ενω εχεις εγκαταστησει ολα οσα χρειαζεσαι) και μετα να το πεταξεις σε ολα τα αλλα...Το θεωρω πολυ καλη λυση διοτι μπορεις να το στησεις ετσι ωστε να σου ghostari καθε σκληρο οταν τελιωνει ενας χρηστης απο ενα pc ...σε περιπτωση που εχει κανει οποιαδηποτα μ@μ@κια επιτηδες η όχι τοτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα αφου στο επομενο boot θα εχεις το image ανεπαφο ....(νομιζω κατι τετοιο κανουν τα BnB αλλα δεν ειμαι σιγουρος)Απο τημ αλλη δεν ξερω τι παιζει αν κανεις αναβαθμιση σε μερικα απο τα pc...(δεν εννοω πλξκτορολογια κλπ αλλα σημαντικη αναβαθμιση πχ αλλη vga) οποτε λογικα δεν θα μπορεις να χρησιμοποιησεις το image (εκτος αν κανεις σε ολα την ιδια αναβαθμιση)
cozzyz Οκτώβριος 26, 2005 Author #14 Οκτώβριος 26, 2005 @FrOsT’ρα πάω για το 2! Το 1 το φοβάμαι. Οπότε βάζω όλα τα παιχνίδια μόνο στον server... στα κοινά pc δεν βάζω τίποτα και οποιος θέλει ένα παιχνίδι το τραβάει απο τον κεντρικό!!! Μια χαρά!!! Είμαι και πιό 'νόμιμος' ετσι! Αγοράζω 3 αδειες για το κάθε παιχνίδι και είμαι οκ! ενώ αλλιώς για 100% νομιμότητα 8έλω 20 άδειες.*Το θέμα είναi: Πόση ώρα κάνει να μεταφέρει ένα παιχνίδι πχ 3GB απο τον server σε ενα pc?Αμα είναι να περιμένει αρκετά ο πελάτης δεν λέει κα8όλου.@isonΑυτό είχα στο μυαλό μου ε3 αρχής. Πιστεύω όμως οτι η λύση του fileserver είναι top ερκεί να μή χρειάζεται πολύ χρόνο να μεταφέρει τα αρχεία με αποτέλεσμα να απελπίζεται ο πελάτης. Σχετικά με την 'security' πλευρά του καφέ, θα έχω pci καρτες επαναφοράς.
FrOsT Οκτώβριος 26, 2005 #15 Οκτώβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από cozzyz*Το θέμα είναi: Πόση ώρα κάνει να μεταφέρει ένα παιχνίδι πχ 3GB απο τον server σε ενα pc? Αμα είναι να περιμένει αρκετά ο πελάτης δεν λέει κα8όλου. Ε δεν θα τα αφήσεις και τελείως άδεια τα pc στην αρχή
cozzyz Οκτώβριος 26, 2005 Author #16 Οκτώβριος 26, 2005 χμμμ... κολπάκι μυρίζω .... (δεν κατάλαβα πάντος τι εννοείς).Εdit: Μήπως εννοείς οτι θα έχουν τον σατανά μέσα τους? (windows) ???
ison Οκτώβριος 26, 2005 #17 Οκτώβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από cozzyz @FrOsT’ρα πάω για το 2! Το 1 το φοβάμαι. Οπότε βάζω όλα τα παιχνίδια μόνο στον server... στα κοινά pc δεν βάζω τίποτα και οποιος θέλει ένα παιχνίδι το τραβάει απο τον κεντρικό!!! Μια χαρά!!! Είμαι και πιό 'νόμιμος' ετσι! Αγοράζω 3 αδειες για το κάθε παιχνίδι και είμαι οκ! ενώ αλλιώς για 100% νομιμότητα 8έλω 20 άδειες.*Το θέμα είναi: Πόση ώρα κάνει να μεταφέρει ένα παιχνίδι πχ 3GB απο τον server σε ενα pc?Αμα είναι να περιμένει αρκετά ο πελάτης δεν λέει κα8όλου.@isonΑυτό είχα στο μυαλό μου ε3 αρχής. Πιστεύω όμως οτι η λύση του fileserver είναι top ερκεί να μή χρειάζεται πολύ χρόνο να μεταφέρει τα αρχεία με αποτέλεσμα να απελπίζεται ο πελάτης. Σχετικά με την 'security' πλευρά του καφέ, θα έχω pci καρτες επαναφοράς. Αν θες να το δεις εν δραση το συστημα (fileserver) πηγαινε σε ενα interspot http://www.interspot.gr/
cozzyz Οκτώβριος 26, 2005 Author #18 Οκτώβριος 26, 2005 δύσκολο.... είμαι επαρχία. πανω κάτω πως δουλεύει? μπερδεύτικα με αυτό: Αρχική απάντηση από FrOsT Ε δεν θα τα αφήσεις και τελείως άδεια τα pc στην αρχή
Vasot Οκτώβριος 26, 2005 #19 Οκτώβριος 26, 2005 Kαλο...για ενα χρονο για παραπανω παιζεται (μιλαω για τα παιχνιδια)
FrOsT Οκτώβριος 26, 2005 #20 Οκτώβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από cozzyz δύσκολο.... είμαι επαρχία. πανω κάτω πως δουλεύει? μπερδεύτικα με αυτό: Ρε μην μπερδεύεσαι.Απλό, όταν το στήσεις το cafe τα "μεγάλα" παιχνίδια θα τα έχεις στημένα πριν κάτσει ο πελάτης και περιμένει πολύ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.