Samael Οκτώβριος 27, 2005 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! Αυτήν την εβδομάδα γιορτάζουμε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και όπως κάθε χρόνο τα κανάλια θα γεμίσουν "ισοπεδωτές" που θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι δεν έγινε δα και τίποτα σπουδαίο και γι? αυτό θα πρέπει να κόψουμε τις παρελάσεις να δώσουμε την σημαία μας όπου ναναι κτλ. κτλ. Aς αφήσουμε λοιπόν, τα επίσημα νούμερα του ΟΗΕ καθώς και δηλώσεις των πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής να μας δώσουν την πραγματική διάσταση και βάρος του πράγματος και εάν τελικά έγινε ή δεν έγινε κάτι σοβαρό και άξιο μνήμης. Το κείμενο είναι ιδανικό για όσους από μας έχουν παιδιά ή ανίψια, που μεγαλώνουν πλέον στο έλεος του Fame Story, του Big brother και όλων των Τατιάνων.......... Διαβάστε το, αξίζει. Να σε καλα ρε Wizard,με συγκινησε το κειμενο...φοβερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 27, 2005 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 κάθε χρόνο τα ίδια. Ημέρα μνήμης και μόνο αυτό είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Νοέμβριος 1, 2005 #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από astrolabos O Μεταξάς είπε το όχι και ήταν πολύ μάγκας μιας και ήταν φίλα προσκείμενος στον ’ξονα. Μετά από αυτό (το όχι) αυτοκτόνησε. Το κακό είναι οτι όλοι οι καλοί πεθαίνουν και μένουν τα λαμόγια (1974+). Η "κυβέρνηση από πίσω" που λές ήταν στο Κάιρο.Αν είχε τα @@ η κυβέρνηση να καθόταν εδώ και να ήταν στα βουνά μαζί με τους αντάρτες. πάλι αργοπορημένος....το πρώτο σου ποστ με βρίσκε απόλυτα σύμφωνο εδώ όμως... ας μου επιτραπουν μερικές διευκρινίσεις...Μεταξάς πολύ μάγκας μέν ... Χούντα δε (και αυτοκτόνησε μόνο οταν οι γερμανοί μας πήραν φαλάγγι και όχι όσο γραφόταν το αλβανικό έπος).στο 1974+ νομίζω ήθελες να γράψεις 1974- εκτός και αν θεωρέις αγιόπαιδα τους επταετείς γύψους, τους αποστάτες, τον Κωκο (και τη μαμά του Φρειδερίκη -εξέχον μέλος της νεολαίας Χιτλερ, και βασιλιά στη θέση του βασιλιά), και τον Γεώργιο Παπανδρέου (ο οποίος μόλις τελείωσε ο πόλεμος τελείωσε και η ''αντίστασή'' του στο Κάιρο φρόντισε να αιματοκυλήσει την Ελλάδα με 4 χρόνια εμφύλιου με τις ευλογίες του Τσόρτσιλ που τόσο σε εκτίμηση είχε τους αγωνιστές). και για να το διευκρινίσουμε το καιρό εκείνο υπήρχαν 3 και όχι μία κυβέρνήσεις: μια δοτή απο τους Γερμανούς με τον Τσιριμώκο μία στο Κάιρο, και μία στο βουνό. Και σας αφήνω να μαντέψετε ποία είχε το μεγαλύτερο λαικό έρεισμα (το μόνο στοιχείο κατά τη γνώμη μου που δίνει εγκυρότητα σε μιά κυβέρνηση) Σχετικά με το κέιμενο ενδιαφέρον μεν (είχα την εντύπωση πως τη φράση για τους ήρωες την είχε πεί ανταποκριτής του BBC και όχι ο Τσόρτσιλ) αλλά αυτές οι αναγωγές σε πληθυσμό για τις απώλειες νομίζω περίσσευαν.... ασε που δεν μπορώ να εξηγήσω πως γίνεται τα 22Μ των ρώσων να αντιπροσωπεύουν μόνο το 2,8% επιπλέων δεν μασ λέει τίποτα ούτε για τα 2Μ των Γιουκοσλάβων ούτε για τα 6+Μ των Γερμανών και τα άλλα 6+Μ των εβραίων (στο κάτω κάτω και αυτοί άνθρωποι είναι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 1, 2005 Author #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 colt3003: Δε γνωρίζω πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα νούμερα, αλλά το ότι η μικρότερη χώρα της Ευρώπης (σε πληθυσμό, έκταση, οικονομία, κλπ) προέβαλε τη μεγαλύτερη αντίσταση, οφελόντας κράτη όπως η Ρωσσία και στην τελική την έκβαση του πολέμου, πιστεύω ότι είναι το σημαντικότερο απ'όλα.Δε μπορώ να ξέρω όμως, τι θα γινόταν αν απλά μέναμε ουδέτεροι... Αν απλά παραδιδόμασταν όπως οι Δανοί... Τι οικονομία έχει η Δανία σήμερα? Τι έχει η "κατεστραμένη" και διχοτομιμένη Γερμανία? Η Ιταλία? Μήπως τελικά οι χαμένοι αυτού του πολέμου ήταν οι πιό κερδισμένοι....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Νοέμβριος 1, 2005 #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από colt3003 [Σήμερα, στις 14:56] στο 1974+ νομίζω ήθελες να γράψεις 1974- εκτός και αν θεωρέις αγιόπαιδα τους επταετείς γύψους, τους αποστάτες, τον Κωκο (και τη μαμά του Φρειδερίκη -εξέχον μέλος της νεολαίας Χιτλερ, και βασιλιά στη θέση του βασιλιά), και τον Γεώργιο Παπανδρέου (ο οποίος μόλις τελείωσε ο πόλεμος τελείωσε και η ''αντίστασή'' του στο Κάιρο φρόντισε να αιματοκυλήσει την Ελλάδα με 4 χρόνια εμφύλιου με τις ευλογίες του Τσόρτσιλ που τόσο σε εκτίμηση είχε τους αγωνιστές). και για να το διευκρινίσουμε το καιρό εκείνο υπήρχαν 3 και όχι μία κυβέρνήσεις: μια δοτή απο τους Γερμανούς με τον Τσιριμώκο μία στο Κάιρο, και μία στο βουνό. Και σας αφήνω να μαντέψετε ποία είχε το μεγαλύτερο λαικό έρεισμα (το μόνο στοιχείο κατά τη γνώμη μου που δίνει εγκυρότητα σε μιά κυβέρνηση) Όχι σε καμμία περίπτωση δε θέλω να καλύψω τον κοκο και το συνοθύλεμα. Μίλησα για 1974+ γιατι πριν από αυτό είχαμε καταστάσεις οι οποίες έληξαν (βασιλεία, χουντα, κτλ) Λέω για την κολώνια που η βρώμα της κρατάει 30+ χρόνια. (και για αποφυγή παρεξηγήσεων και flames, δεν αναφέρομαι στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά για τις αλογόμυγες που περιφέρονται γύρω από αυτή.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Νοέμβριος 1, 2005 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard!Δε μπορώ να ξέρω όμως, τι θα γινόταν αν απλά μέναμε ουδέτεροι... Αν απλά παραδιδόμασταν όπως οι Δανοί... Τι οικονομία έχει η Δανία σήμερα? Τι έχει η "κατεστραμένη" και διχοτομιμένη Γερμανία? Η Ιταλία? Μήπως τελικά οι χαμένοι αυτού του πολέμου ήταν οι πιό κερδισμένοι....? ο πολεμος ισχυροποιησε τις βιομηχανικες χωρες εκτος της αγγλιας, ο μοναδικος χαμενος απο το πολεμο .γενικα το τελος ενος πολεμου ειναι η αφετηρια μιας ξεφρενης οικονομικης προοδου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Νοέμβριος 1, 2005 #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! colt3003: Δε γνωρίζω πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα νούμερα, αλλά το ότι η μικρότερη χώρα της Ευρώπης (σε πληθυσμό, έκταση, οικονομία, κλπ) προέβαλε τη μεγαλύτερη αντίσταση, οφελόντας κράτη όπως η Ρωσσία και στην τελική την έκβαση του πολέμου, πιστεύω ότι είναι το σημαντικότερο απ'όλα.Δε μπορώ να ξέρω όμως, τι θα γινόταν αν απλά μέναμε ουδέτεροι... Αν απλά παραδιδόμασταν όπως οι Δανοί... Τι οικονομία έχει η Δανία σήμερα? Τι έχει η "κατεστραμένη" και διχοτομιμένη Γερμανία? Η Ιταλία? Μήπως τελικά οι χαμένοι αυτού του πολέμου ήταν οι πιό κερδισμένοι....? Εντάξει προφανώς βλέπεις τα πράγματα απο την αριθμητική τους πλευρά, κάτι το οποίο είναι καθαρά δικό σου θέμα και δεν εχω καμμιά πρόθεση να το κρίνω ούτε και μπορώ να πώ αν είναι σωστό ή όχι. Απο την άλλη εγώ τα βλέπω καπως πιο ''συναισθηματικά'' ας πούμε τα πράγματα δεν μιλάω για σχεδόν 40 εκατομμύρια ''κάτι'' η ''τέτοια'' αλλά για 40 εκατομμύρια ανθρώπους οπως εγώ και εσύ. Και απο αυτή την θέση νομίζω οτι σε αυτόυς αρμόζει καλύτερα ενα σκυμμένο κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού και μια υπόσχεση οτι δεν θα ακολουθήσουν τα εγγόνια τους αν όχι τα παιδιά τους, παρά άτοπες κατα τη γνώμη μου αναγωγές σε ποσοστά επι των εθνών. τώρα σχετικά με τις κατεστραμμένες οικονομίες φυσικά και φταίει ο πόλεμος... που να δείσ τι έγινε μετά με το σχέδιο Μάρσαλ και την περιβόητη μέχρι τισ μέρες μας ΑΜΑΚΑ. Οπου βλέπεις μεγάλο τζάκι σήμερα (πολιτικό ή επιχειρηματικό) η ΑΜΑΚΑ το έφτιαξε. Απο εκεί και πέρα ποιός πόλεμος ?? εμείς οι ίδιοι είμαστε άξιοι της τύχης μας, που δεν τους κρεμάσαμε ανάποδα τότε που έπρεπε... όπως οι Ιταλοι τον Μουσολίνι.@astrolabos: Αλογόμυγες.... καλό !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 2, 2005 Author #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2005 Αρχική απάντηση από colt3003 Εντάξει προφανώς βλέπεις τα πράγματα απο την αριθμητική τους πλευρά Αντίθετα... Αυτό λέω, ότι δεν τα βλέπω απο την αριθμητική πλευρά. Αλλά από την ψυχολογική και την ηρωική τους πλευρά. Μην ξεχνάμε, ότι εμάς δε μας πυροβολούσε κανένας αν δεν πηγαίναμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή, όπως συνέβαινε με τους Ρώσσους. Έχασαν τόσα εκατομύρια, γιατί απλά τους θυσίαζαν για να τους κρατήσουν τους Γερμανούς.Από την άλλη πλευρά, φυσικά και σέβομαι και σκύβω το κεφάλι και ευγνωμονώ μέχρι και τον τελευταίο νεκρό και τραυματία, είτε αυτός ήταν στο μέτωπο, είτε στην αντίσταση, είτε σε μιά καρέκλα σπίτι του και απλά έπεσε βόμβα. Φυσικά και είμαι εναντίων, αλλά δυστυχώς το ανθρώπινο μυαλό και το χρήμα, θα ξανακάνουν πολλές φορές πόλεμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.