Jump to content

1 Gb Ram και μετά?

liberto

Recommended Posts

είχα 512 και έκανα αναβάθμιση σε 1 γίγα, δεν είδα κάποια αλλαγή και λέω μήπως θα πρέπει να μπεί κάποιο προγραμματάκι ή κάποιες ρυθμίσεις που να εκμεταλεύονται καλύτερα την ράμ.

Aν βαλεις κ σφιχτα timings ισως να δεις λιιιιιιιιγο πιο γρηγορα τα win...Αυτο που παρατηρησα εγω ειναι οτι εγιναν πιο "aggressive" γενικα στις αλλαγες παραθυρων και οταν ανοιγεις παραθυρα.

κοιτα καποιος που εχει 256 ram πανω σε xp και παιζει παιχνιδια η δουλευει photoshop και ξαφνικα τους πεταξει μια 1 gb θα μεινει με το στομα ανοιχτο...εσυ ειχες ηδη 512 που για μενα(και τη χρηση που θελω στο pc μου) ειναι ικανοποιητικα...μερικες διαφορες δεν φαινονται στο ματι,αλλα ο υπολογιστης σου σιγουρα σε ευγνωμονει...!!

Δεν είναι απαραίτητο οτι με την προσθήκη μνήμης βλέπεις ΤΗΣ διαφορές. Εξαρτάται από το πόση μνήμη εκμεταλεύεσαι. Εγώ στου πατέρα μου που είχε 256, του έβαλα 2X 512MB OCZ και η διαφορά που είδα ήταν τεράστια. Τώρα εσύ αν δεν είχες κάποιο πρόβλημα πριν τότε λογικό είναι να μην είδες διαφορά. Αν πάλι το μηχάνημά σου σέρνεται, τότε κάπου αλλούε ίναι το πρόβλημα και άρχισε να κοιτάς το δίσκο...

Για να δεις κάπως διαφορά θα μπορούσες να ανεβάσεις συχνότητα και να σφίξεις timmings.

1 GB μνημης RAM σε βοηθαει οταν τρεχεις βαρια προγραμματα(οπως παιχνιδια νες γενιας , autocad κλπ) ετσι ωστε να μην κλαταρει το pc σου . Επισης , 1GB RAM ειναι και μια αναβαθμιση που αντεχει στο χρονο(εχω 1 GB εδω και 2,5 χρονια)και το μηχανμηα παει σφαιρα ^^

τα παιχνιδια οντως ειναι απαιτητικα...doom3 ακομα και με 512 ακουγεται καπως...οποτε liberto μην ανησυχεις!ακομα κι αν δεν ειδες διαφορα στο ματι αμεσα,εκανες καλη κινηση...

Την διαφορά θα την δεις σε μέτρια / βαριά προγράμματα / παιχνίδια στους χρόνους φόρτωσης / επεξεργασίας ή όταν τρέχεις πολλά προγράμματα ταυτόχρονα.

Μην περιμένεις να δεις διαφορά στο μπουτ ή απλώς τρέχοντας έναν επεξεργαστή κειμένου και σερφάροντας στο δίκτυο.

Αρχική απάντηση από spc

Την διαφορά θα την δεις σε μέτρια / βαριά προγράμματα / παιχνίδια στους χρόνους φόρτωσης / επεξεργασίας ή όταν τρέχεις πολλά προγράμματα ταυτόχρονα.

Μην περιμένεις να δεις διαφορά στο μπουτ ή απλώς τρέχοντας έναν επεξεργαστή κειμένου και σερφάροντας στο δίκτυο.

Κι όμως εγώ στου πατέρα μου είδα διαφορά και εκεί γιατί το σύστημα μπούκωνε ακόμα και σε idle με τόσα πο τρέχανε πίσω...

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 18:34]

Κι όμως εγώ στου πατέρα μου είδα διαφορά και εκεί γιατί το σύστημα μπούκωνε ακόμα και σε idle με τόσα πο τρέχανε πίσω...

σε τετοιες περιπτωσεις πολλες φορες ενας καλος ελεγχος στο startup και ενα καθαρισμα στη registry βελτιωνει την κατασταση...

Τα windows έχουν μια δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα μέρος του δίσκου (paging file) ως προέκταση της μνήμης RAM. Για συστήματα με πολύ μικρή μνήμη μπορεί να βοηθήσει κάπως ελάχιστα τα πράγματα (τπτ το ιδιαίτερο αν λάβεις υπόψη την πενιχρή ταχύτητα του δίσκου σε σχέση με τη RAM). Για σένα τώρα με 1024MB RAM, το paging file μόνο αρνητικά μπορεί να επιδράσει στην απόδοση του μηχανήματος. Και επειδή τα windows έχουν νομίζω την κακή συνήθεια να εκμεταλλεύονται το page file παράλληλα με τη RAM, χωρίς απαραίτητα αυτή να έχει γεμίσει, μπορεί να σου κόψει σε ταχύτητα. Αν δεις διαφορά θα δεις προς τα πάνω αν και όχι τπτ το φοβερό.

ΥΓ: Τελικά αυτή η MS ρε παιδί μου, όλο βρίσκει λύσεις για προέκταση της μνήμης του συστήματος άρα αύξηση της απόδοσης. Βλέπε χρήση μνήμης flash ως προέκταση της RAM στα Vista... :hehe:

Παιχνιδια νεας γενιας και καποια προγραμματα (3D Max 8.0, Photoshop CS2 ) επωφελουνται αρκετα σε σχεση με τα 512

Μερικοι απο μας ηδη εχουμε πανω απο 1.0GB RAM εδω και καμποσο καιρο και η διαφορα επιδοσεων ειναι μεγαλη σε σχεση με τα 512

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.