Vadergr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2005 Εχω ενα προβλημα και ενας ξαδερφος μου ειπε οτι ισως να φταιει ιος.Τον πιστευω ακομα πιο πλυ απο την στιγμη που συμβαινουν μερικα παραξενα.Ειχα βαλει παλια κουτι οτενετ και ολα καλα.Τωρα μετα απο κανα 2μηνο διακοπης, ξαναεβαλα.Το παραξενο της υποθεσης ειναι οτι αν ΔΕΝ ανοιξω torrents σερφαρω κανονικα (20kb/s μονο για φορτωμα web pages).Αν ανοιξω bitcomet/azureus ,τοτε η συνδεση σερνεται κανονικοτατα στο downloading (3kb/sec) ενω αν τα κλεισω,ΔΕΝ μπορω ουτε καν να σερφαρω οπως στην αρχη.Θα πρεπει να κλεισω την συνδεση και να την ξανανοιξω.Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος ιος που να προκαλει μειωση ταχυτητας?Μου ειπαν να τρεξω το netstat και να δω απο dos prompt.Υπαρχει καποια λυση?Παντως, ακομα και με τα p2p/torrent κλειστα, απο ftp ntua k tucows.otenet.gr δεν πιανω παραπανω απο 15kb/sec.Τα φωτα σας!ΥΓ. Εχω δηλωσει ηδη βλαβη, απλα το θεμα ειναι να προλαβω καταστασεις αν το προβλημα δεν ειναι τεχνικο/γραμμηςΟΤΕ.Επισης, το ιδιο μου συμβαινει και με την συνδεση της οτενετ, αλλα και με την τσαμπε της HOL... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 25, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 μάλλον πεθαίνει το modem/dslam/isp από τα πολλαπλά connections.με τη σειρά που στα είπα. λογικά με 1 restart στο modem θα παίζει κανονικάαν δεν πιάνει με τίποτα πάνω από 20, φταίει το dslam και το μοιραζόμενο bandwidth.(ps μήπως έχεις το jetspeed 520?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Οκτώβριος 25, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 modem αποκλειεται!Εδω μιλαμε οτι κατεβαζω ΕΝΑ μονο τορρεντ (και μαλλιστα απο filelist tracker) και σερνεται ο κοσμος!Δεν ειμαι τοσο αρχαριος.Παλαιοτερα με το ιδιο μοντεμ και την ιδια συνδεση κατεβαζα ενα σωρο αρχεια με ενα σωρο συνδεσεις!Εδω λεμε σερνεται και το ftp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Οκτώβριος 25, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 bit comet και azureus μου δίνουν παρόμοια συμπεριφορά με το sagemαπο ftp getright κλπ πάει μπάλα!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Οκτώβριος 25, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=20827http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=24259http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=372707#post372707Δεν ειμαστε μονοι και το προβλημα φαινεται γενικο.Αφορα την αποστολη/ληψη πολλων μικρων πακετων.ΔΕΝ φαινεται να υπαρχει λυση και ολοι ακομα τρεχουν.Βεβαια δεν ξερω ποιοι και πως μπορουν να κατεβαζουν κανονικοτατα torrents κτλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Οκτώβριος 25, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Λες να πέφτει τουρτίτσα με επιταγή για υψηλότερες ταχύτητες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Οκτώβριος 25, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 ποιος διαβάζει τόσα post με ανακρίβειες για το udp?πάντως όντως ούτε hol ούτε otenet πάιζει σώστάskype απλά ανεκτό όταν είναι μόνο τουκαι την ίδια ώρα ίδιος παροχέας απο isdn τζιτζί ήχο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Οκτώβριος 25, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Τι εννοεις ανακριβειες?Ενα σωρο ανθρωποι ειναι με υπαρκτα προβληματα.Τι αλλο μπορει να συμβαινει?Αλλοι υποθετουν οτι προβλημα δεν εχουν μονο αυτοι που ειναι σε siemens dslam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Οκτώβριος 25, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 ξεκίνησα με τη σύντομη θεωρία και δε μου άρεσε....thats all Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 25, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 αυτό το πρόβλημα που περιγράφει στο πρώτο, το είχα κι εγώ.δηλαδή μου πέθαινε το skype, στο εσωτερικό δίκτυο της forthnet.έτρεχα mtr ταυτόχρονα, και με το που άνοιγα skype, πέθαινε το δίκτυο. από <100ms -> 3000+ms.ο router debian, οπότε χλωμό να μου τό ριχνε, πήρα τη forthnet τηλέφωνο και ο τεχνικός μου είπε να κάνω αίτηση στο support για αύξηση του bandwidth της forthnet προς τα έξω (τι σχέση έχει το προς τα έξω τη στιγμή που οι ip's ήταν και οι 2 στο δίκτυο της forthnet, η 1 κέντρο και η άλλη γέρακα δεν μπορώ να καταλάβω, μάλλον θά θελε να κατεβάζει πιο γρήγορα). το μέγεθος πακέτου δεν μπορείς να το ρυθμίσεις εσύ κάπως manually? αν και χρήστης dsl εδώ και αρκετό καιρό, δεν το χω ψάξει και πολύ το τεχνικό τμήμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Οκτώβριος 25, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 τι ειναι το skype? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Οκτώβριος 25, 2005 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 skype=Voip αλλα πες πως είναι ότι η ομιλία στο msnστέλνει στάνταρ udp πακέτα ασυνδεσυστρεφές πρωτόκολλο χωρίς εγγύηση παράδοσης σε επίπεδο μετάδοσης δικτύουεκεί το χάνεις το παιζνίδι....@sotiris χρεώθηκες για το παραμύθι αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 25, 2005 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga@sotiris χρεώθηκες για το παραμύθι αυτο? τι εννοείς??vader: www.skype.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Οκτώβριος 25, 2005 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 η αυξηση ταχύτητας έλυσε το πρόβλημα?και αν ναι σου κόστισε?να ζητήσω δηλαδή να μου ξεκλειδώσουν το Upload stream? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 25, 2005 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga η αυξηση ταχύτητας έλυσε το πρόβλημα?και αν ναι σου κόστισε?να ζητήσω δηλαδή να μου ξεκλειδώσουν το Upload stream? δεν έκανα τίποτα, το άφησα έτσι.από χθες έχω hol (του ram) αλλά πιστεύω είναι θέμα dslam.μάλλον θα χουμε τιγκάρει.ούτος ή άλλως μόνο για surfing την έχω, απλά θα ήθελα να μπορώ να παίρνω και κάνα VoIP.πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι να βάλεις 512 (όσο δεν έχουν τόσοι πολλοί) ή 1024, αλλά οικονομικά δε συμφέρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Οκτώβριος 25, 2005 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 δεν ξέρω αν είναι dslam αλλα να τραβάει/στέλνει 3-4Κ και να κολλάει με το που ανοίγω οτιδήποτε καταναλώνει έστω και 1 ακόμα....είναι μαμακίακαι το skype έχει πολύ έξυπνο ευέλικτο codec πολύ καλύτερο απο του msn.δεν θα έπρεπε να συνβαίνει αυτό....surfing με adsl απαιτητικό σε βρίσκω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 25, 2005 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga δεν ξέρω αν είναι dslam αλλα να τραβάει/στέλνει 3-4Κ και να κολλάει με το που ανοίγω οτιδήποτε καταναλώνει έστω και 1 ακόμα.... το skype, το χα τεστάρει με τον feanorian82 γέρακα και τον no quarter σκωτία.στο γέρακα τα dslam είναι άδεια, διότι παίζουν και αρκετά pcm (τα "splitter" γραμμών του οτέ) οπότε δεν έχουν πιτώσει οι γραμμές (είναι και πιο αραιοκατοικημένη περιοχή, αν και από υποδομή πάσχει). αυτοί οι 2 μιλάγαν κανονικά και εγώ είχα φτάσει και 10s lag. οπότε, εφ' όσον και εγώ και ο γέρακας είχαμε forthnet, η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι το dslam.Αρχική απάντηση από DarkSagaκαι το skype έχει πολύ έξυπνο ευέλικτο codec πολύ καλύτερο απο του msn.δεν θα έπρεπε να συνβαίνει αυτό.... ναι είναι καλό. το λίγο που το δούλεψα (σε ώρες ΜΗ αιχμής) ήταν σα να μιλάς στο τηλέφωνο.Αρχική απάντηση από DarkSagasurfing με adsl απαιτητικό σε βρίσκω..... χεχε, πάντως στο surfing αξίζει τα λεφτά του ;hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisiun82 Οκτώβριος 25, 2005 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα μοντεμ το οτι σκοτενεται η συνδεση οταν ανοιγεις bitcomet π.χ...Το βγαζω το συμπερασμα γιατι το απογευμα η δικια μου συνδεση γινεται σαν 56αρα οταν εχω ανοιχτο το bitcomet και κατεβαζω με μαξ 25 ενω τωρα κατεβαζω με 35+ και ολα ανοιγουν πιο αργα απο κανονικα αλλα ικανοποιητιτκα...Νομιζω ειναι θεμα παροχης υπηρεσιας απο dslam και δικτυου οτε...Exv 2 isp HoL + Otenet και δεν εχουν διαφορα στο θεμα αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Οκτώβριος 26, 2005 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 βρωμάει κομπίνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Οκτώβριος 26, 2005 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 krisium όταν το bit comet τραβάει με 25+ το λιγότερο και μόλις ανοίξεις xplorer δεν έχει bandwith να κατεβάσει....η δεν τραβάς με bit-comet αλλα ανοίγεις skype με κινηση της τάξης των 4Κδε δικαιολογείται να μπουκώνει....είναι πολύ κάτω απο το όριο της(το φαινόμενο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.