Jump to content

Διαιρέτης μνήμης

MasterDAL

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα με τη μητρική της υπογραφής και το χρονισμό της μνήμης. Πρόσφατα έβαλα 2χ512 Patriot (2-3-2-5) τα οποία και δούλεψαν κανονικά στα 400. Όμως μετά από ένα bios update φαίνεται να μου κλειδώνει στα 333. Εννοείται ότι προσπάθησα να το βάλω στα 400 αλλά το άτοιμο με αγνοεί. Το κουλό είναι ότι το κάθε Module μόνο του δουλεύει ως 400αρι. Όταν μπαίνουν και τα δύο μαζί παρουσιάζετε το πρόβλημα.

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει? Ότι ρυθμίσεις υπάρχουν στο bios τις έχω πειράξει.

Κάπου κάπως κάποτε είχα διαβάσει για κάποιους συνδιασμούς κουμπιών κατά το boot που έβγαζαν κρυμένες επιλογές στο bios. Ισχύει? Δεν μπορώ να βρω πουθενά επιλογή για το διαιρέτη της μνήμης....

Συνδυασμοι κουμπιων σε asus χλωμο,μονο σε gigabyte!Oι μνημες ειναι Pc3200?Γιατι πηρε ενας φιλος μου patriot με τα ιδια Timings,αλλα ειναι pc2700->333!Αν ειναι 400ρες,τοτε κανε ενα ccmos και δες αν δουλευει!Αλλιως γυρνα στο Bios που σου δουλευαν ρολοι..:)

Είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις ότι δεν ξενυχτάς μόνος σου... Ναι οι μνήμες είναι pc3200 (πέραν της ταμπέλας το λέει και το cpu-z όπως και το sandra) άλλωστε η κάθε μία μόνη της αναγνωρίζεται ως 400αρα

ccmos δοκίμασα, πέρασα και σε παλαιότερη έκδοση του bios (όχι αυτή που είχα) Μάλλον με βλέπω να γυρνάω στην παλαιά έκδοση (είχα την 1004 και κυκλοφορεί η 1009)

Οταν λες σε αγνοει..εννοεις οτι το βαζεις,αλλα παραμενει 333?Πολυ κουλο μου ακουγεται!Ξαναβαλε το παλιο καλο Bios και δες!Η μονη περιπτωση να το ριχνει σε 333 ηταν με 4 dimms και παλιο πηρυνα(winchester).Για δοκιμασε να βαλεις και 2Τ..

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 04:27]

Οταν λες σε αγνοει..εννοεις οτι το βαζεις,αλλα παραμενει 333?Πολυ κουλο μου ακουγεται!Ξαναβαλε το παλιο καλο Bios και δες!Η μονη περιπτωση να το ριχνει σε 333 ηταν με 4 dimms και παλιο πηρυνα(winchester).

Ναι αυτό ακριβώς εννοώ... Στο manual του λέω 400 και το άτοιμο μου βγάζει 333. Τι να πω. Το εν λόγω board δε με πήγε από την αρχή.

. Για δοκιμασε να βαλεις και 2Τ..

Αν εννοούμε το ίδιο έχει μόνο auto και 1T...

Mιλαω για CPC(Command Per Clock) βαλε auto,αφου δεν εχει 2Τ και δοκιμασε.Φαινεται να ειναι προβλημα του επεξεργαστη αφου παιζει με το 1 dimm στα 400!Τι επεξεργαστη(πηρυνα-revision) εχεις αν επιτρεπεται?

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 05:02]

Mιλαω για CPC(Command Per Clock) βαλε auto,αφου δεν εχει 2Τ και δοκιμασε.Φαινεται να ειναι προβλημα του επεξεργαστη αφου παιζει με το 1 dimm στα 400!Τι επεξεργαστη(πηρυνα-revision) εχεις αν επιτρεπεται?

Και γιατί να μην επιτρέπεαι:D Athlon 64 3000+ NewCastle 754. Πυρήνας 2000 revision dh7-cg

Για το CPC το έχω δοκιμάσει και σε auto.. Πριν από λίγο περιμένοντας να κατέβουν όλες οι εκδόσεις του bios διάβασα το manual (ναι ξέρω rtfm) Με μέγιστη απογοήτευση διαπίστωσα ότι όταν έχεις 3 dimm δεν υποστηρίζει 400! μόνο 333. Όταν έκανα το flash είχα και τα 3 επάνω (τα δύο Patriot και το kingsom της υπογραφής) Δεν είχα αντιλιφθεί νωρίτερα το πρόβλημα..

Δεν χρειάζετε βεβαίως να πω ότι από εχθές που το πήρα είδηση το kingstom το έχω βγάλει

"Edit" ολα τα παραπάνω Post έχουν γίνει έχοντας ΜΟΝΟ τα patriot επάνω

Μετά από συνεχόμενα flash bios έχω να αναφέρω τα εξείς:

Η τελευταία έκδοση στην οποία όλα λειτουργούν κανονικά είναι η 1006.001. Σε όλες τις επόμενες εκδόσεις δεν λειτουργούν σωστά. Ως πιθανή αιτία θεωρώ το εξείς:

Με βάση το cpu-z οι μνήμες αναγνωρίζονται ως ακολούθως

Στα 200: 2.5-3-3-8

Στα 166: 2-3-3-7

Από την εταιρία στο ταμπελάκι αναφέρει 200: 2-3-2-5 όπου και δουλεύουν (?) απροβλημάτιστα (εκτενεί memtest θα ακολουθήσουν στο μέλλον)

Η μητρική μέχρι την έκδοση 1006 τα αναγνωρίζει ως 200 2.5-3-3-8 και μπορώ στη συνέχεια να τα βάλω να δουλέψουν στα 200 2-3-2-5 Από την 1007 και μετά αναγνωρίζονται ώς 166 2-3-3-7 και δεν μπορώ να τα βάλω να δουλέψουν στα 400!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.