Jump to content

Αγορα δισκου για ταχυτητα..

deadlock7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια σημερα θα αγορασω δισκο για το συστημα μου και μ'ενδιαφερει μονο η ταχυτητα!Δεν θελω να δωσω πανω απο 150ευρω(και πολλα ειναι για μενα!).Επειδη δεν ειχα ποτε raid 0,απ'οτι φαινεται το πιο γρηγορο ειναι με αυτη την συστοιχια,αφου ξεπερναει οποιονδηποτε "μονο" δισκο!Θελω να παρω 2*Hitachi Deskstar 80gb απο e-shop,αλλα επειδη πολλα εχουν ακουστει γι'αυτους τα προηγουμενα χρονια επιφυλασσομαι λιγακι.Αυτη την στιγμη εχω εναν Deskstar 80gb(IBM) και δεν ειχα ποτε προβλημα!Το μονο που θυμαμαι ειναι πως η ταχυτητα του ηταν απιστευτη την πρωτη εβδομαδα,αλλα απο κει κι επειτα αρχισε να πεφτει(ποτε δεν εφτασε στα επιπεδα εκεινα ακομη και μετα απο φορματ).Τι προτεινετε?Φυσικα δεν θελω γνωμες που να υπερβαινουν το ποσο που ειπα(πχ 2*raptors)

2 μεταχειρισμένους 36,7gb ράπτορες!! :p :p :cool: :cool: στο flea θα βρεις με λιγότερα από 150 ευρώ!Και επίσης Hitachi=Ibm στους δίσκους.....Και δεν νομίζω ότι είναι πιο προβληματικοί από τους άλλους....

Σκληρος+μεταχειρισμενος???Καλα σε ολα τα αλλα hardware,αλλα εδω ειναι λιγο πακετο γιατι μιλαμε για αποθηκευση δεδομενων!Το ξερω οτι η Hitachi ανελαβε το storage της ΙΒΜ,αλλα απο παλια 3 φιλους που ειχα με Deskstar μετα απο 2 χρονια ειχε χαλασει!Τι να πω..βεβαια μιλαμε για αλλες εποχες (IDE ΑΤΑ100).

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 03:37]

Σκληρος+μεταχειρισμενος???Καλα σε ολα τα αλλα hardware,αλλα εδω ειναι λιγο πακετο γιατι μιλαμε για αποθηκευση δεδομενων!Το ξερω οτι η Hitachi ανελαβε το storage της ΙΒΜ,αλλα απο παλια 3 φιλους που ειχα με Deskstar μετα απο 2 χρονια ειχε χαλασει!Τι να πω..βεβαια μιλαμε για αλλες εποχες (IDE ΑΤΑ100).

ειμαι κοντα στον 1 χρονο με μεταχειρισμενους ραπτορες και σε Raid 0.

ο ενας αγοραστηκε απο φλεαμαρκετ και ο 2ος απο το λαμπ.κανενα προβλημα μεχρι τωρα:)

Noμίζω ότι οι ράπτορες έτσι και αλλιώς είναι πιο ανθεκτικοί και προσεγμένοι δίσκοι,ώστε να ελαχιστοποιήσουν την απώλεια δεδομένων,γιατί προορίζονται για ακριβά συστήματα.Δεν οφείλεται πιστεύω μόνο στην ταχύτητα το ότι δίνεις τόσα παραπάνω από ένα κανονικό....

Το κοίταξα πρόσφατα κάποιος πουλά!Για δες flea!Και θα έχουν εγγύηση από τη μαμά τους έτσι και αλλιώς το πολύ -πολύ αν είσαι γκαντέμης να μπλέξεις με το να τους στέλνεις στο εξωτερικό για επισκεύη!

Tελικα οι μεταχειρισμενοι raptors απορριπτονται και καινουριοι αποκλειονται σιγουρα!Τι προτεινετε τελικα για καινουριους σε raid?Εχει κανεις τους Deskstar που λεω?

Φίλε μου, εάν η απόφασή σου δεν σηκώνει συζήτηση, οι Hitachi είναι πολύ καλή λύση. Ακόμη καλύτερη είναι οι πιο φρέσκιοι WD JD και JS. Όχι όμως σε raid0.

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 13:59]

Tελικα οι μεταχειρισμενοι raptors απορριπτονται και καινουριοι αποκλειονται σιγουρα!Τι προτεινετε τελικα για καινουριους σε raid?Εχει κανεις τους Deskstar που λεω?

Πριν τους αποριψεις τελειως ξανασκεψου το.Εχω δοκιμασει σε raid αρκετους δισκους και με τους raptor (τον 2ο τον πηρα πριν απο μια εβδομαδα απο πλαισιο 106) απλα εμεινα μ@λ@κ@ς.Μιλαμε για ταχυτητες που δεν μπορουσα να φανταστω ειδικα σε rendering ταινιων.

Ρε παιδια ολα καλα μ'αυτους τους Raptors,αλλα 212ευρω συνολο(η φθηνοτερη τιμη που βρηκα 106 εκαστος) ειναι παααααρα πολλα!Για μεταχειρισμενους βρισκω 150+ευρω και με λιγη εγγυηση,οποτε δεν αξιζουν!Τεσπα,ευχαριστω για τις συμβουλες δεν χρειαζεται να επαναλαμβανουμε οτι οι συγκεκριμενοι δισκοι ειναι κορυφη,απλα εγω ηθελα να δω αν καποιος εχει παρει τους Hitachi να μου πει γνωμη.Αυτα...

Μπορείς να βρεις με κάτω από 150 ευρώ 2 ράπτορες μεταχειρισμένους, trust me. Εγώ έχω πάρει 3 μεταχειρισμένους 150 ευρώ και δουλεύουν όλοι άψογα. Μην ξεχνάς ότι έχουν και 5 χρόνια εγγύηση έτσι? Και κυρίως, είναι πολύ πιο γρήγοροι από οτιδήποτε άλλο σε ΣΑΤΑ πρωτόκολλο.

3 στα 150???Απο που?Στειλε πμ αν εχεις κατι!Βρε εχουν εγγυηση,αλλα αυτοι που τους πουλανε εχουν αφησει 1-2 χρονακια το πολυ..

Ψάξε deadlock, να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις. Ήδη βλέπω δύο μπροστά μου αρκετά ελπιδοφόρους...

(έχουν και 3,5 χρόνια ακόμα εγγύηση)

hitachi 80 sata2 καινουργιους η προταση μου .πολυ πιο φρεσκοι και διπλασια χωρητικοτητα απο τους 36.7 raptors.μπορει να τους ειχε βγει το ονομα σε παλιοτερα μοντελα αλλα τωρα δεν υπαρχει προβλημα.

το ερωτημα θα επρεπε να ειναι 2χ80 hitachi ή 2χ74 ραπτορς αλλα καθως η δευτερη λυση ειναι πιο ακριβη η απαντηση ειναι σαφως η πρωτη.

Aποψη μου ειναι να κανεις οτι κ γω,μιας κ ο σκληρος ειναι κατι που μενει κ δεν το αλλαζεις 2 φορες το χρονο..,μαζεψε λεφτα( για 1-2 μηνες ακομα πχ) κ πηγενε παρε 2 ραπτορια να βρεις την υγεια σου ;)

Κανε αυτο που λεει ο samael , και μην μπλεκεις με used σκληρους . Χτυπα εναν 74'ρι ραπτορα τωρα και σε κανα 2'μηνο παρε και τον αλλον για το ρειντ....

Αρχική απάντηση από greekfragma

ειμαι κοντα στον 1 χρονο με μεταχειρισμενους ραπτορες και σε Raid 0.

ο ενας αγοραστηκε απο φλεαμαρκετ και ο 2ος απο το λαμπ.κανενα προβλημα μεχρι τωρα:)

Αρχική απάντηση από voudarxos

Πριν τους αποριψεις τελειως ξανασκεψου το.Εχω δοκιμασει σε raid αρκετους δισκους και με τους raptor (τον 2ο τον πηρα πριν απο μια εβδομαδα απο πλαισιο 106) απλα εμεινα μ@λ@κ@ς.Μιλαμε για ταχυτητες που δεν μπορουσα να φανταστω ειδικα σε rendering ταινιων.

2*36?

Ποση ταχυτητα πιανουν?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.