nickthegreek Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2005 Όπως λέει και ο τίτλος σκέφτομαι να αγοράσω το mac mini για το οποίο δεν βρήκα και πολλά threads σχετικά στο forum... Αξίζει? Είναι δύσκολο στη χρήση του? Σκέφτομαι να το αγοράσω σαν ένα pc που θα κατεβάζει αλλα και για καθημερινή χρήση μιας και δεν παίζω παιχνίδια. Όταν λέω καθημερινή χρήση εννοώ Surfing κάνα γράψιμο κειμένου κτλ. Χάνει γρήγορα την αξία του? Χαλάνε εύκολα?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
trendy Οκτώβριος 24, 2005 #2 Οκτώβριος 24, 2005 Για τις δουλειές που το θέλεις κάνει μια χαρά. Δεν έχω ακούσει να χαλάει εύκολα. Δύσκολο στη χρήση δεν είναι, αλλά θα θέλεις λίγο χρόνο να εξοικιωθείς. Για τη μεταπωλητική αξία καλύτερα κάνε μία έρευνα σε μεταχειρισμένα.
pontium Οκτώβριος 24, 2005 #3 Οκτώβριος 24, 2005 Εγω θα έλεγα πάντως να έφτιαχνες ένα Ρ1 fanless(με μια απλή ψύκτρα στον επεξεργαστή)στα 100-200ΜΗz εντελώς αθόρυβο και κάνεις την ίδια δουλειά.Ζήτημα να σου πάει στα 50-60 το πολύ απο το να πληρώσεις αρκετά λεφτά και να αμφιβάλεις για την μεταπώληση του.Και στο δρόμο βόλτα να κάνεις ένα παλιό πισι θα βρεις πεταμένο σίγουρα και θα σε καλύψει πλήρως,λολ
Chosen Οκτώβριος 24, 2005 #4 Οκτώβριος 24, 2005 Ναι ρε, εννοείται, άκου τον pontium (μιλάει η εμπειρία ) Κι άμα πέσεις σε καμιά σελίδα με κανένα φλασάκι, να δεις που θα πάει ο ΡΙ με τα 64Mb ram... Μια χαρά είναι το Mac Mini, την δουλειά θα την κάνει και θα την κάνει αθόρυβα και χωρίς να πιάνει τον χώρο που θα έπιανε ένα tower.
pontium Οκτώβριος 25, 2005 #5 Οκτώβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 01:14] Ναι ρε, εννοείται, άκου τον pontium (μιλάει η εμπειρία ) Κι άμα πέσεις σε καμιά σελίδα με κανένα φλασάκι, να δεις που θα πάει ο ΡΙ με τα 64Mb ram... Μια χαρά είναι το Mac Mini, την δουλειά θα την κάνει και θα την κάνει αθόρυβα και χωρίς να πιάνει τον χώρο που θα έπιανε ένα tower. Kοίτα φίλε,δεν σου μίλησα ειρωνικά.Μια άποψη είπα, και στο κατω κατω δεν κάνω εγώ κουμάντο στην τσέπη του.Τα λεφτά όμως που κάνει το mac mini εγώ δεν θα τα έδινα.'Οσο για τον χώρο συμφωνώ οτι είναι μικρότερο και πολύ κομψό αλλά είμαι της άποψης οτι θα μπορούσε να επενδύσει τα λεφτά για κάτι άλλο,και δεν ενοώ για τον Ρ1.Απο την στιγμή που δεν σε προκαλώ γιατί κάνεις το αντίθετο?
sotiris Οκτώβριος 25, 2005 #6 Οκτώβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από pontium Εγω θα έλεγα πάντως να έφτιαχνες ένα Ρ1 fanless(με μια απλή ψύκτρα στον επεξεργαστή)στα 100-200ΜΗz εντελώς αθόρυβο και κάνεις την ίδια δουλειά.Ζήτημα να σου πάει στα 50-60 το πολύ απο το να πληρώσεις αρκετά λεφτά και να αμφιβάλεις για την μεταπώληση του.Και στο δρόμο βόλτα να κάνεις ένα παλιό πισι θα βρεις πεταμένο σίγουρα και θα σε καλύψει πλήρως,λολ δε συγκρίνεται αυτό με ένα 1.2 - 1.4 powerpc με bsd based os. δεν έχει καμία σχέση
Makis Hourdakis Οκτώβριος 25, 2005 #7 Οκτώβριος 25, 2005 Ούτε όμως και η τιμή... Το θέμα είναι να αποφασίσει αυτός τι θέλει. Αν και προσωπικά αν ήμουν ανάμεσα σε αυτό το δίλημα τότε θα έπαιρνα το mini. Ωστόσο θα έπαιζε και η λύση ενός ενδιάμεσου PIII πχ που τελευταία κυκλοφορούν πολά μεταχειρισμένα σε πολύ καλές τιμές για full μηχανήματα. Ωστόσο επειδή τον ξέρω πάνω-κάτω τον Νίκο, μάλλον δεν τη γλιτώνει το MACmini...
pontium Οκτώβριος 25, 2005 #8 Οκτώβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 19:40] δε συγκρίνεται αυτό με ένα 1.2 - 1.4 powerpc με bsd based os. δεν έχει καμία σχέση Ενοείται έτσι και αλλιώς.Είναι ωραίο μηχάνημα αλλά ακριβό το άτιμο!!
Makis Hourdakis Οκτώβριος 25, 2005 #9 Οκτώβριος 25, 2005 Πάντως στην περίπτωση που αποφασίσεις να πας σε MAC κοίτα και τα i-MAC. Αν συνυπολογίσεις στο Mini το κόστος μια οθόνης, τότε συμφέρει να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα i-MAC που θα αποδίδει σίγουρα καλύτερα... Βασικά το θέμα που τίθεται είναι αν έχεις καμιά δεύτερη οθόνη ή αν σκοπεύεις να το βάλεις στην tv...
ea6gka Οκτώβριος 25, 2005 #11 Οκτώβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen Ναι ρε, εννοείται, άκου τον pontium (μιλάει η εμπειρία ) Κι άμα πέσεις σε καμιά σελίδα με κανένα φλασάκι, να δεις που θα πάει ο ΡΙ με τα 64Mb ram... εχεις πεσει ποτε σε σελιδα με φλασακι? Το MCmini το ειδα σε ενα ντεμο και μου αρεσε πολυ σα μεγεθος, αυτο που με δυσκολευει στην αγορα του γιατι παντα ηθελα ενα μικρο πισι HTPC ειναι οτι τρεχει MAC OS Εναλλακτικα ομως υπαρχει και αυτο http://www.digitimes.com/Backgrounders/ArtReview.asp?datePublish=2005/10/21&pages=PR&seq=205&Cat=1 http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?threadid=15624
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.