Jump to content

Χαλασμένο Backlight TFT;

morpheus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έπεσε στα χέρια μου μια παλιά TFT οθονη Viewsonic 170MB ως χαλασμένη.

Αρχικά είδα οτι καθε φορά που άλλαζε ανάλυση αναβε για καποια δεκατα του δευτερολέπτου και μετά έσβηνε (η εικόνα, το LEDακι ειναι κανονικα αναμμένο). Ομοίως αν την κλείσω και την ξανανάψω. Απ'όσο μπορώ να δω η εικόνα ηταν σωστη. Αυτό γίνεται στα Windows και στο Bios.

Μετά απο προσεκτική εξέταση είδα οτι η οθόνη δεν κλεινει τελείως αλλά μόνο το backlight. Δηλαδή αν κολλήσω μια λάμπα πάνω της μπορώ να δώ κουτσά στραβά την εικόνα η οποία δείχνει σωστή.

Ξερετε / έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα; Αξίζει η επισκευή (πόσο κοστίζει)

Εάν τελικά δεν φτιαχτεί λέω να την παλέψω για projectora όπως εδώ

Η οθόνη έχει response time 30ms, θα έχει πρόβλημα στις ταινίες;

Eχει τυχει σε οθονη ενος λαπτοπ!!Ως δια μαγειας βεβαια ξαναεφτιαξε μονο του μετα απο 4-5 μερες που προσπαθουσε διαφορα!(το δουλευε με οθονη crt ...μεχρι να φτιαξει)

Υποθετω καποιο βραχυκυκλωμα....

Η ΑΛΜΑΝ που ειναι η αντιπροσωπεια παντως μου απάντησε πως πρεπει να την παω εκει για να μου πουν, σιγα μην το προωθουσαν στους τεχνικους. Αν την παω πληρώνω την επισκευή ή 22+ΦΠΑ για τον έλεγχο οπ΄΄οτε για 30 κοντά το σκέφτομαι, δεδομένου οτι και η οθόνη ψιλομάπα είναι. Θα προσπαθήσω να την ανοιξω μήπως βγάλω καμιά άκρη. Ήλπιζα μήπως το διαβάσει κανένας τεχνικός με εμπειρία και μου δώσει inside info.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.