spike83 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2005 Καλημερα.. οπως θα δειτε στην εικονα με μια ευρευνα στο Δ' παρτισιον του σκληπου μου δισκου δειχνει οτι εχω 6 γιγα ελευθερα.. Επιλεγοντας ολα τα αρχεια στο Δ μου βγαζει οτι εχω 26 γιγα ελευθερα.. το θεμα ειναι οτι ενω οντως χρησιμοποιο μονο τα 103 γιγα , για καποιο λογο που δεν ξερω αλλα 20 γιγα παραμενουν κρυφα..φανερα.. η τουλαχιστον φαγομενα.. σημειωση οι σκληροι μου δισκοι ειναι σε Ραιντ 0(2χ80)... μπορει καποιος να με βοηθησει?????
Wizard! Οκτώβριος 24, 2005 #2 Οκτώβριος 24, 2005 1. Αν δε βλέπεις τα hidden και system αρχείο, το δεξί παραθυράκι, δε θα στα μετρήσει.2. Κάνε ένα ckeckdisk και μετά κι ένα defragment. Ξαναδές το και πιστεύω ότι θα είναι λιγότερα τα χαμένα.3. Αν έχεις πολλά μικρά αρχεία σε αυτό το δίσκο (html, gif, jpg, κλπ) αυτό είναι αναπόφευκτό
Maximus Οκτώβριος 24, 2005 #3 Οκτώβριος 24, 2005 Κάαααποτε είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα για το οποίο ευθυνόταν το system restore, κάνε μια απενεργοποίηση του και ξαναδες τον ελεύθερο χώρο. Εννοείται δοκίμασε και defragment.
spike83 Οκτώβριος 24, 2005 Author #4 Οκτώβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! 1. Αν δε βλέπεις τα hidden και system αρχείο, το δεξί παραθυράκι, δε θα στα μετρήσει. 2. Κάνε ένα ckeckdisk και μετά κι ένα defragment. Ξαναδές το και πιστεύω ότι θα είναι λιγότερα τα χαμένα. 3. Αν έχεις πολλά μικρά αρχεία σε αυτό το δίσκο (html, gif, jpg, κλπ) αυτό είναι αναπόφευκτό Δεν ειναι τιποτα κρυφο.. εννοειτε οτι εχω κανει defrag.. και ckeckdisk.. ποσα μικρα αρχεια να εχω????? τοσα πολλα?? Αρχική απάντηση από gznp Κάαααποτε είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα για το οποίο ευθυνόταν το system restore, κάνε μια απενεργοποίηση του και ξαναδες τον ελεύθερο χώρο. Εννοείται δοκίμασε και defragment. το system restore που βρισκετε? τι κανει?
Maximus Οκτώβριος 24, 2005 #5 Οκτώβριος 24, 2005 Θα κάνεις δεξι κλικ στο My Computer, Properties, κάπου θα λέει system restore. Θα κάνεις απενεργοποίηση σε όλους τους δίσκους (έτσι κι αλλιώς ψιλοάχρηστο είναι) και μετά apply. Μετά τσέκαρε τον ελεύθερο χώρο. Επίσης τσέκαρε και το swap file σου μην είναι αυτό το πρόβλημα.
spike83 Οκτώβριος 24, 2005 Author #6 Οκτώβριος 24, 2005 τιποτα.. καμια αλλη ιδεα παιδια?που ειναι το σουοπ φαιλ?????
Wizard! Οκτώβριος 24, 2005 #7 Οκτώβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από pro [Σήμερα, στις 11:56] ποσα μικρα αρχεια να εχω?????τοσα πολλα?? Εξαρτάται από τι stripe-size έχεις χρησιμοποιήσει στο Raid σου.Όταν γράφεις ένα αρχείο στο δίσκο που είναι πχ 50kb αυτό καταλαμβάνει ολόκληρα stripe-blocks. Οπότε αν έχεις ρυθμίσει το stripe-size στα 64kb αυτό θα καταλάβει 1 block και θα χάσεις 14kb από το δίσκο σου.Αν το αρχείο είναι 65kb θα καταλάβει 2 blocks και θα χάσεις 63kb σε χώρο.Αυτό το "φαινόμενο" διπλασιάζεται στο Raid 0 γιατί το αρχείο πρέπει να μοιραστεί στους 2 δίσκους (αν φυσικά έχεις 3, 4, κλπ. πολλαπλασιάζεται αντίστοιχα), οπότε χάνεις ακόμα περισσότερο χώρο.Από την άλλη, μπορείς να έχεις stripe-size ακόμα και 1024kb, οπότε καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη φύρα έχεις στο δίσκο.Αν λοιπόν έχεις 32000+ αρχεία στο δίσκο σου, όπως φαίνεται από το δεξί παράθυρο για να χάνεις 20Gb πρέπει κατά μέσο όρο να χάνεις 500kb ανά αρχείο....Δες περισσότερα εδώ: http://www.anandtech.com/storage/showdoc.html?i=1491&p=5
kunoobidi Οκτώβριος 24, 2005 #8 Οκτώβριος 24, 2005 Mήπως έχεις κάνει quick NTFS format? Σε αυτήν την περίπτωση νομίζω ότι δεσμεύεται ένα ποσοστό...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 24, 2005 #9 Οκτώβριος 24, 2005 Χμμμ... Έχεις 160GB και σου εμφανίζει μόνο τα 136. Μην το ψάχνεις... Κατα 99% είναι πρόβλημα του BIOS ή των Windows. Πέρασε την τελευταία έκδοση του BIOS και βάλε κανένα Service Pack στα Windows αν δεν έχεις ήδη βάλει... Το πρόβλημα (αν είναι αυτό που φαντάζομαι) συνέβαινε κυρίως παλαιότερα αλλά υπάρχουν ακόμα πιθανότητες να το συναντήσεις εάν έχεις παλιά mobo (δεν είναι και η πιο καινούρια αυτή που έχεις) με παλιά έκδοση BIOS ή λειτουργικό παλαιότερο από WinXP SP1 (νομίζω στα "γυμνά" XP εμφανιζόταν). Το πρόβλημα είναι οτι άμα έχεις δίσκο >136GB εμφανίζεται ως δίσκος 136GB και όχι ολόκληρος...
spike83 Οκτώβριος 24, 2005 Author #10 Οκτώβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 15:01] Χμμμ... Έχεις 160GB και σου εμφανίζει μόνο τα 136. Μην το ψάχνεις... Κατα 99% είναι πρόβλημα του BIOS ή των Windows. Πέρασε την τελευταία έκδοση του BIOS και βάλε κανένα Service Pack στα Windows αν δεν έχεις ήδη βάλει... Το πρόβλημα (αν είναι αυτό που φαντάζομαι) συνέβαινε κυρίως παλαιότερα αλλά υπάρχουν ακόμα πιθανότητες να το συναντήσεις εάν έχεις παλιά mobo (δεν είναι και η πιο καινούρια αυτή που έχεις) με παλιά έκδοση BIOS ή λειτουργικό παλαιότερο από WinXP SP1 (νομίζω στα "γυμνά" XP εμφανιζόταν). Το πρόβλημα είναι οτι άμα έχεις δίσκο >136GB εμφανίζεται ως δίσκος 136GB και όχι ολόκληρος... εχω 2 παρτισιον .. το c εχει 20 γιγα... και το d 140 περιπου.. απλα απο τα 136 .. εχω 8 γιγα ελευθερα.. μαλλον θα ειναι το cluster size. ..αντε.. καιρος να παρω και γω κατι μεγαλυτερο.. ευχαριστω παντος..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.