Jump to content

FIFA 06 και PES 5

Χάρης

Recommended Posts

Νοικιασα πριν λίγες μέρες απο ένα Video Club τα FIFA 06 για PC και το PES5 για PS2.

Μπορώ να πω ότι δυστυχως απογοητεύτηκα και από τα 2.

Το Fifa έχει πολύ καλά γραφικά και ήχο στον αγωνιστικό χώρο αλλά τα γραφικά των παικτών είναι ΧΑΛΙΑ!!! Το gameplay πάλι αν και έχει σαφής βελτιώσεις είναι μέτριο αφού πολλές φορές νομίζεις ότι κλοτσάς αερόμπαλα και ότι οι παίκτες κάνουν αφύσικες κινήσεις.

Βέβαια δεν μένω έκπληκτος αφού έχω να παίξω σοβαρά Fifa απο το 99.

Το Pro πάλι πως τα κατάφερε και με απογοήτευσε δεν μπορώ να καταλάβω!

Υπάρχουν βελτιώσεις στο motion capture, τελος πάντων στις κινήσεις των παικτών που τις κάνουν πιο φυσικές. Βέβαια αρκετές φορές ένιωθα ότι γλύστραγαν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο λές και φοραγαν παγοπέδιλα, ενώ άλλες φορές έστριβαν πάρα πολύ αργά!

Ο αριθμός των Ομάδων είναι ίδιος και δικαιώματα έχουν δωθεί μονο για περίπου 10 επιπλέον ομάδες σε σχέση με πέρυσι.Γραφικά, τουλαχιστον στην έκδοση για Play είναι TA ΙΔΙΑ (μόνο κάποιες φάτσες έχουν φτιαχτεί) και επίσης έβγαλαν την φάτσα του Rivaldo και η AEK δεν υπάρχει.

Αυτές οι αλλαγές καλές ή κακές θεωρώ ότι είναι πολύ λίγες.Παίζω, σχεδόν πάντα κερδίζω και δεν το ευχαριστιέμαι, μάλλον καλύτερα ΒΑΡΙΕΜΑΙ.Έχει επέλθει κορεσμός!

Όταν βγηκε το PES4 έιχε μεγάλες διαφορές απο το 3.Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει τώρα. Ελπίζω στο θαύμα, ότι στην έκδοση για PC θα δω ένα εντελώς διαφορετικό και καλύτερο PRO5.

Υ.Γ : Ευτυχώς μαζί με αυτά νοίκιασα και το DBZ Budokai Tenkaichi το οποίο είναι όλα τα λεφτά για τους λάτρεις του είδους

Δεν εχει την Α.Ε.Κ. ??? 3 τους ριξαμε! :D

Παντως πλακα πλακα, δεν νομιζω οτι πρεπει να απογοητευεσαι.Στο pc τα γραφικα θα ειναι σιγουρα καλυτερα απο το ps2 ενω το gameplay απλα θα θελει λιγο χρονο.

Ακομα να βγει για pc παντως?

• 4 weeks later...

Παιδειά δεν ξέρω τι άποψη έχετε αλλά τα δοκίμασα και τα 2 σε ps2 και αυτό που έχω να πω είναι ότι το pro 5 έχει παραμείνει σχεδόν στάσιμο δε λέω είναι πιο φρέσκο και ανανεωμένο αλλά σαν χειρισμός εκ πρώτης όψεος μου φάνηκε σχεδόν ίδιο με το προηγούμενο pro 3 που είχα παίξει στο pc. Το Fifa από την άλλη με άφησε άφωνο έχει βελτιωθεί αισθητά και απο το 2004 και το 2002. Το 2004 με είχε απογοητεύσει τελείως. Το επίπεδο έχει βελτιωθεί αισθητα αν και στο χαμηλό επίπεδο δυσκολίας με λιγο πρεσσάρισμα έβαλε αυτογκόλ!!!!!!!! Σε σχέση βέβαια με όλο το πακέτο νομίζω πως τελικά για φέτος μάλλον FIFA 2005.

Το Pro Evo 5 είναι κλάσεις ανώτερο απο το Fifa..

Οι μόνες μου ενστάσεις για το PES5 είναι ότι με το παραμικρό σφυρίζει το κοράκι..

@ Χάρης, κερδίζεις ακόμα και με τα 6 stars difficulty τόσο εύκολα?Πρέπει να το έχεις λιώσει το κακόμοιρο..

@ sefmaui, εννοείται πως οι εκδόσεις για pc θα έχουν καλύτερα γραφικά, εφόσον παίζεις by default σε μεγαλύτερη ανάλυση απ ότι στην TV .

Η αλήθεια πάντως είναι πως υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα ανάμεσα στις εκδόσεις για PC και Play2 σε όλα τα επίπεδα.

Πλέον το Pro κατά την άποψη μου είναι κυρίως παιχνίδι για την παρέα. Δύσκολα θα το βάλω να παίξω μόνος μου (εκτος αν θέλω να βάλω κανα γκολάκι έξω απο την περιοχή με τον Ribo, πιστέψτε με μπαίνουν πολλά και θεαματικά!!).

Αρχική απάντηση από Χάρης

Η αλήθεια πάντως είναι πως υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα ανάμεσα στις εκδόσεις για PC και Play2 σε όλα τα επίπεδα.

Πλέον το Pro κατά την άποψη μου είναι κυρίως παιχνίδι για την παρέα. Δύσκολα θα το βάλω να παίξω μόνος μου (εκτος αν θέλω να βάλω κανα γκολάκι έξω απο την περιοχή με τον Ribo, πιστέψτε με μπαίνουν πολλά και θεαματικά!!).

για πες τις διαφορες!

Χα Χα Χα!

Πρώτα απο όλα οι χρόνοι φόρτωσης στο Pc είναι μηδενικοί κάτι που δεν συμβαίνει στο Play (μέχρι και φορτώματα ανάμεσα στις φάσεις στο τέλος του αγώνα κάνει)

Επίσης κάνει πολλά μικροσπασιματάκια (και στα 60Hz) όταν μαζεύονται όλοι στην περιοχή

Τελευταίο και κυριότερο είναι πως το παιχνίδι στο PS2 είναι λίγο πιο αργό απο ότι pc, σε συνδιαδμό με το μικρό delay στον χειρισμό και μαζί με την αυξημένη δυσκολία του Pro5 το παιχνίδι χάνει όλη την μαγία του. Ένα απο τα ατού των Pro είναι η ελευθερία των παικτών μέσα στο γήπεδο κάτι που δύσκολα θα το βρείς στην έκδοση για PS2. Προσωπικά δεν μπορουσα να περάσω έναν παίκτη, ίδρωνα ξεϊδρωνα, έβαζα δύναμη στο χειριστήριο και ΤΙΠΟΤΑ!Όλα τα γκολ μπαίναν απο στημένες φάσεις, απο κόντρες που έβγαινα τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και πολύ σπάνια απο καμιά καλή μπαλιά των παικτών του κέντρου.

Μιλάμε πάντα για 5-6 αστέρια

Στο Pc το παιχνίδι είναι το κάτι άλλο, πιο γρήγορο και έχεις τον έλεγχο της μπάλας (με τους καλούς παίκτες, όχι με αυτούς που δεν αξίζουν), δηλαδή μπορείς να ντριμπλάριες 2-3 ακόμη και 4 παίκτες καμιά φορά χώρις να σημαίνει ότι πιάνουν πάντα οι ντρίμπλες, αλλά είναι εφικτές.

Με λίγα λόγια οι αναλογιές μέσα στον αγώνα τηρούνται εξαιρετικά στο PES5 (Pc)

Αρχική απάντηση από Χάρης

Χα Χα Χα!

Πρώτα απο όλα οι χρόνοι φόρτωσης στο Pc είναι μηδενικοί κάτι που δεν συμβαίνει στο Play (μέχρι και φορτώματα ανάμεσα στις φάσεις στο τέλος του αγώνα κάνει)

Επίσης κάνει πολλά μικροσπασιματάκια (και στα 60Hz) όταν μαζεύονται όλοι στην περιοχή

Τελευταίο και κυριότερο είναι πως το παιχνίδι στο PS2 είναι λίγο πιο αργό απο ότι pc, σε συνδιαδμό με το μικρό delay στον χειρισμό και μαζί με την αυξημένη δυσκολία του Pro5 το παιχνίδι χάνει όλη την μαγία του. Ένα απο τα ατού των Pro είναι η ελευθερία των παικτών μέσα στο γήπεδο κάτι που δύσκολα θα το βρείς στην έκδοση για PS2. Προσωπικά δεν μπορουσα να περάσω έναν παίκτη, ίδρωνα ξεϊδρωνα, έβαζα δύναμη στο χειριστήριο και ΤΙΠΟΤΑ!Όλα τα γκολ μπαίναν απο στημένες φάσεις, απο κόντρες που έβγαινα τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και πολύ σπάνια απο καμιά καλή μπαλιά των παικτών του κέντρου.

Μιλάμε πάντα για 5-6 αστέρια

Στο Pc το παιχνίδι είναι το κάτι άλλο, πιο γρήγορο και έχεις τον έλεγχο της μπάλας (με τους καλούς παίκτες, όχι με αυτούς που δεν αξίζουν), δηλαδή μπορείς να ντριμπλάριες 2-3 ακόμη και 4 παίκτες καμιά φορά χώρις να σημαίνει ότι πιάνουν πάντα οι ντρίμπλες, αλλά είναι εφικτές.

Με λίγα λόγια οι αναλογιές μέσα στον αγώνα τηρούνται εξαιρετικά στο PES5 (Pc)

Συμφωνω απολυτα!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.