sofia_bonny Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2005 Γεια σας παιδια! Προκειται να πάρω καινούριο pc και ψάχνοντας για μνήμες RAM των 512MB παρατήρησα ότι άλλες έχουν cas latency 2.5 και 400ΜΗz ενώ άλλες cas latency 4 και 533ΜΗz! Ποια η διαφορά μεταξύ τους και ποια μου προτείνετε να πάρω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 23, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από sofia_bonny Γεια σας παιδια! Προκειται να πάρω καινούριο pc και ψάχνοντας για μνήμες RAM των 512MB παρατήρησα ότι άλλες έχουν cas latency 2.5 και 400ΜΗz ενώ άλλες cas latency 4 και 533ΜΗz! Ποια η διαφορά μεταξύ τους και ποια μου προτείνετε να πάρω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! κατ' αρχάς υπάρχουν 2 τύποι μνημών στην αγορά, οι ddr και οι ddr2. οπότε ανάλογα με τη μητρική και πλατφόρμα που θα επιλέξεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις και άλλες μνήμες. πες μας πρώτα τι θα πάρεις, και τι έχεις βρει, να σου πούμε απόψεις η θεωρία λέει ότι όσο περισσότερα MHz συχνότητα έχει η μνήμη και όσο μικρότερο είναι το CL τόσο καλύτερη είναι σε επιδόσεις. MHz είναι η συχνότητα που δουλεύουν οι μνήμες και cas latency είναι η υστέρηση (σε κύκλους ρολογιού) σε σχέση με τον επεξεργαστή. Ψάξε και παλιότερα θέματα στις μνήμες, όπου έχει αναλυθεί περισσότερο (αν σε ενδιαφέρει το θεωρητικό κομμάτι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Οκτώβριος 23, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Βαρίεμαι να το ξαναγράφω*** update το post και γραψε στα ελληνικα *** Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.s.o.d. Οκτώβριος 25, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 εγω εχω βαλει jetram...δεν σηκωνουν overclocking,με εχουν κοψει,αλλα για απλες δουλειες ειναι μια χαρα!!εχουν 2,5 cl και οι kingston πχ 3...αλλα για επιδοσεις και clocks,οχι!καποιες extreme εκδοσεις απο ocz,geil,corsair θα ηταν καλη επιλογη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 25, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Πάντως πιστεύω καλύτερο είναι να πάρεις μνήμη με χαμηλά timmings παρά με ψηλή συχότητα. Αν και αν έχουν υπερβολικά σφιχτά timmings τότε υπάρχει μια περίπτωση να έχεις πρόβλημα συμβατότητας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.s.o.d. Οκτώβριος 25, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 18:14] Πάντως πιστεύω καλύτερο είναι να πάρεις μνήμη με χαμηλά timmings παρά με ψηλή συχότητα. Αν και αν έχουν υπερβολικά σφιχτά timmings τότε υπάρχει μια περίπτωση να έχεις πρόβλημα συμβατότητας... καλυτερα παντως να εχει χαμηλα timings μαμισια και να τα ανεβασει αν κατι δεν παει καλα,παρα να εχει ψηλα και οι μνημες να μην δεχονται πειραματα...δεν ξερω αν συμφωνεις,αλλα πιστευω οτι οσο πιο πολλα μπορεις να κερδισεις απο μια μνημη τα κυνηγας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Insane Οκτώβριος 25, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Δεν μας ειπες ακομα,ποιο τυπο μνημης "παιρνει" η μητρικη σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 26, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 Προς το παρων το pc της παιρνει ολους τους τυπους μιας και ακομα δεν εχει παρει.....pc!Προκειτε να παρει λεει....Για νορμαλ χρηση και για το μεσο χρηστη δεν νομιζω να δει διαφορα απο το 2,5-3-3-7 και 4-4-4-10 στα 400 και 533 αντοιστοιχα!Οχι βεβαια οτι το ξερω απο πρωτο χερι μιας και δεν εχω δοκιμασει ddr2 αλλα τα χαμηλα τimmings προτιμουντε απο πολλους!!Πιο βασικο ερωτημα να καταληξεις σε τι μηχανημα θες intel-amd μονοπυρηνα ,διπυρηνα και μετα ολα τα αλλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.