Jump to content

Ένα προβληματάκι στην chaintech!

planetman

Recommended Posts

Παιδάκια, θέλω λίγη βοήθεια όσον αφορά την μητρικούλα της chaintech, την VNF4 Ultra VE.

Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα; Προσπαθώ να κάνω o/c. Όλα καλά όλα ωραία μέχρι ένα συγκεκριμένο HTT (γύρω στο 260). Από αυτό το HTT και πάνω, όταν κλείσω και ανοίξω το pc, στο αρχικό boot, κολλάει λίγη ώρα και μετά βάζει τις αρχικές ρυθμίσεις του bios (HTT=200 και όλα τα σχετικά). Όση ώρα αφήνω τον υπολογιστή ανοιχτό, μπορώ να την ανεβάσω πολύ (μέχρι 325 έχω δοκιμάσει και παίζει άψογα). Όταν όμως κλείσω το pc και το ξανανοίξω μου κάνει τα κουλά.

Στο internet διάβασα ότι αποτυγχάνει να περάσει επιτυχώς το αρχικό test, γι' αυτό βάζει όλα στα default, γιατί όμως αν δεν κλείσεις το pc, όλα παίζουν μια χαρά; Έχω βάλει το τελευταίο bios, πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό;

Μην μου πείτε απαντήσεις του στυλ "βάλε το HTT multiplier στο 3 κτλ." Είναι χιλιοδοκιμασμένα. Μόνο όταν ξεκινάω το pc, υπάρχει πρόβλημα.

:help: :help: :help: :help:

Κανείς ρε παιδιά; Να σημειώσω ότι η μητρική είναι από τα καινούρια κομμάτια και έχει ανεμιστηράκι στο chipset.

ΥΓ: Ένα hacked bios θα έλυνε το πρόβλημα; Αν ναι, πού θα βρω ένα;

μηπως εχει να κανει με την ταση που κανει boot ο επεξεργαστης? Αν ανεβαζεις την ταση αρκετα για μια συγκεκριμενη συχνοτητα και οταν κανεις επανεκκινηση η μητρικη προπαθει να κανει boot στην overclocked συχνοτητα αλλα με μαμα ταση στον επεξεργαστη ειναι απολυτα φυσιολογικο να αποτυνχανει. Δες στο Bios για καμια ρυθμιση της τασης στο ΒΟΟΤ οπως εχει και η DFI. Αν δεν εχει κατι τετοιο μαλλον θα χρειαστεις καποιο modded Bios οπως και εσυ ειπες (αλλα δεν ξερουμε αν υπαρχει). Μια αλλη λυση θα ηταν να εκανες overclock με το που εμπαινε ο υπολογιστης στα windows με καποιο profile αλλα εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει αυτη η επιλογη...

• 3 weeks later...

Αυτο το κανει οταν αλλαζεις τον πολλαπλασιαστη. Βαζεις μικροτερο και τερμα FSB ε? Το ΗΤΤ το αλλαζεις παντα δεν το αφηνεις auto, εχω που ειμαι 277 το εχω 4x απο 280 και πανω το βαζεις 3x, εξαρταται και απο τον επεξεργαστη αυτο. Σου συνιστω να αφηνεις τον default πολλαπλασιαστη. Eνα πολυ σταθερο bios που σου δινει και λιγο παραπανω ταχυτητα(superpi + 3d) σε σχεση με τα υπολοιπα ειναι αυτο: http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/Download/dl_LI.asp?DISNo=730 :)

soki, όντως το κάνει όταν έχω τον 8 πολλαπλασιαστή, δεν ξέρω με τον αρχικό, δεν ανεβαίνει τόσο ο επεξεργαστής μου, αλλά χρειάζομαι τον μικρότερο πολλαπλασιαστή για να μπορέσω να εκμεταλλευτώ τις μνήμες μου. Και το HTT multiplier το έχω στο 3x.

Το bios που μου έδωσες είναι το Beta_0518; Δεν έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο με τις τάσεις 1.475V~1.550V;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.