planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2005 Παιδάκια, θέλω λίγη βοήθεια όσον αφορά την μητρικούλα της chaintech, την VNF4 Ultra VE. Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα; Προσπαθώ να κάνω o/c. Όλα καλά όλα ωραία μέχρι ένα συγκεκριμένο HTT (γύρω στο 260). Από αυτό το HTT και πάνω, όταν κλείσω και ανοίξω το pc, στο αρχικό boot, κολλάει λίγη ώρα και μετά βάζει τις αρχικές ρυθμίσεις του bios (HTT=200 και όλα τα σχετικά). Όση ώρα αφήνω τον υπολογιστή ανοιχτό, μπορώ να την ανεβάσω πολύ (μέχρι 325 έχω δοκιμάσει και παίζει άψογα). Όταν όμως κλείσω το pc και το ξανανοίξω μου κάνει τα κουλά. Στο internet διάβασα ότι αποτυγχάνει να περάσει επιτυχώς το αρχικό test, γι' αυτό βάζει όλα στα default, γιατί όμως αν δεν κλείσεις το pc, όλα παίζουν μια χαρά; Έχω βάλει το τελευταίο bios, πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό; Μην μου πείτε απαντήσεις του στυλ "βάλε το HTT multiplier στο 3 κτλ." Είναι χιλιοδοκιμασμένα. Μόνο όταν ξεκινάω το pc, υπάρχει πρόβλημα. :help: :help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Οκτώβριος 24, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2005 Κανείς ρε παιδιά; Να σημειώσω ότι η μητρική είναι από τα καινούρια κομμάτια και έχει ανεμιστηράκι στο chipset.ΥΓ: Ένα hacked bios θα έλυνε το πρόβλημα; Αν ναι, πού θα βρω ένα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Οκτώβριος 24, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2005 Η μπαταρια ειναι ΟΚ????Η παλια μου ασους το εκανε συνεχια μεχρι να την αλλαξω.....Δοκιμασε και κανα μοντεντ(αν υπαρχει)κακο δεν κανει........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Οκτώβριος 24, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2005 μηπως εχει να κανει με την ταση που κανει boot ο επεξεργαστης? Αν ανεβαζεις την ταση αρκετα για μια συγκεκριμενη συχνοτητα και οταν κανεις επανεκκινηση η μητρικη προπαθει να κανει boot στην overclocked συχνοτητα αλλα με μαμα ταση στον επεξεργαστη ειναι απολυτα φυσιολογικο να αποτυνχανει. Δες στο Bios για καμια ρυθμιση της τασης στο ΒΟΟΤ οπως εχει και η DFI. Αν δεν εχει κατι τετοιο μαλλον θα χρειαστεις καποιο modded Bios οπως και εσυ ειπες (αλλα δεν ξερουμε αν υπαρχει). Μια αλλη λυση θα ηταν να εκανες overclock με το που εμπαινε ο υπολογιστης στα windows με καποιο profile αλλα εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει αυτη η επιλογη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Οκτώβριος 24, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2005 Και εμενα απο μπαταρια μου το εκανε αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Οκτώβριος 25, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Ρε παιδιά, η μητρική είναι 2 εβδομάδων. Επίσης, αν ήταν η μπαταρία, δεν θα το έκανε και στα μικρά HTT; Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Οκτώβριος 25, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Το ΗΤΤ μουλτι στο 2,5 δοκιμασες????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Οκτώβριος 25, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Μα δεν έχει 2.5, μόνο ακέραια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Οκτώβριος 25, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Στο 2 τοτε?η dfi εχει και υπεθεσα οτι εχει και η δικια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Νοέμβριος 11, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2005 Έβαλα το προτελευταίο bios και τώρα έχω πρόβλημα πάνω από HTT=290 περίπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Νοέμβριος 11, 2005 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2005 Αυτο το κανει οταν αλλαζεις τον πολλαπλασιαστη. Βαζεις μικροτερο και τερμα FSB ε? Το ΗΤΤ το αλλαζεις παντα δεν το αφηνεις auto, εχω που ειμαι 277 το εχω 4x απο 280 και πανω το βαζεις 3x, εξαρταται και απο τον επεξεργαστη αυτο. Σου συνιστω να αφηνεις τον default πολλαπλασιαστη. Eνα πολυ σταθερο bios που σου δινει και λιγο παραπανω ταχυτητα(superpi + 3d) σε σχεση με τα υπολοιπα ειναι αυτο: http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/Download/dl_LI.asp?DISNo=730 Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Νοέμβριος 11, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2005 soki, όντως το κάνει όταν έχω τον 8 πολλαπλασιαστή, δεν ξέρω με τον αρχικό, δεν ανεβαίνει τόσο ο επεξεργαστής μου, αλλά χρειάζομαι τον μικρότερο πολλαπλασιαστή για να μπορέσω να εκμεταλλευτώ τις μνήμες μου. Και το HTT multiplier το έχω στο 3x.Το bios που μου έδωσες είναι το Beta_0518; Δεν έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο με τις τάσεις 1.475V~1.550V; Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Νοέμβριος 12, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2005 Έβαλα αυτό που έδωσες soki αλλά είναι χειρότερο και έτσι έβαλα πάλι το v4.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Νοέμβριος 12, 2005 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2005 Ποσο χανεις απο την μνημες με τον πολλαπλασιαστη 9? Δεν μπορεις να κανεις τιποτα αν δεν ξαναξεκιναει με μεγαλο ΗΤΤ, αυτο οφειλεται στην μητρικη και τον επεξεργαστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.