Jump to content

Δοκιμή - Αρχάριος 3

Mulberry

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

έπειτα από διάφορες δοκιμές σε υλικά και χρώματα είπα να κάνω ένα γενικό συμάζεμα στον υπολογιστή μου που έμοιαζε περισσότερο με ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ:p

Ετσί σαν μια καλή αρχή πριν από πιο special mods είπα να ασχοληθώ με sleeving καλωδίων, δοκιμές ηχομόνωσης και ψύξης.

Το κουτί αρχικά έμοιαζε εσωτερικά κάπως έτσι

post-3531-1416072263,1357_thumb.jpg

Τα βασικά σχέδια ήταν τα εξής

1) να φύγει οποσδήποτε το πλαϊνό μεταλλικό μέρος που είναι για του ανεμιστήρες γιατί και άχρηστο είναι και κόβει όλη τη θέα προς το εσωτερικό.

2) να "εφαφανίσουμε όσο γίνεται αυτόν τον χαμό από καλώδια

3)Να γίνει χρήση UV προϊόντων και blacklight

4)Να μειωθεί όσο γίνεται ο θόρυβος και οι θερμοκρασίες.

Αρχική κίνηση ήταν να ξυλωθούν όλα τα κομμάτια από το κουτί ώστε να τριφτεί και να βαφτεί όλο μαύρο ώστε να έχει καλύτερη απόδοση το blacklight αλλά και να δένει με το υπόλοιπο μαύρο του κουτιού. Μετά από τα τριψίματα το κουτί ήταν κάπως έτσι

post-3531-1416072263,9228_thumb.jpg

Επίσης μια ιδέα ήταν να φτιάξω έναν ωεύτικο πάτο στο κουτί ώστε να κρύψω όσο το δυνατόν περισσότερα καλώδια κάτω απο αυτό. Η κατασκευή έγινε εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και ντύθηκε με φελλό ώστε να βοηθήσει στην υχομόνωση του κουτιού

Η όλη κατασκευή ήτ;αν κάπως έτσι

post-3531-1416072263,9387_thumb.jpg

ενώ εδώ μια όψη του τι ακριβώς θα έπρεπε να κρυφτεί κάτω από αυτόν τον πάτο

post-3531-1416072263,9717_thumb.jpg

Αφού έγιναν τα τα σχέδια για τις αλ΄λαγές που έπεπε να γίνουν, και όλα τα σχετικά , το επόμενο βήμα ήταν το βάψιμο του κουτιού. Ξυλώθηκαν τα πάντα, τρίφτηκαν όλα, περάστηκαν με το ανάλογο primer, 3 χέρια χρώμα και 2 βέρνίκι αυτοκινήτου.

Αν και πρώτη δοκιμή με αυτά τα πρϊόντα, και αν και υπήρχε μεγάλος φόβος για το αποτέλεσμα σαν πρωτάρης που ήμουν, τελικά το αποτέλεσμα μπορώ να πω οτι ήταν λίγο καλύτερο από ικανοποιητικό.

το εσωτερικό του κουτιού φαινόταν κάπως έτσι πια

post-3531-1416072263,9813_thumb.jpg

Το επό μενο βήμα ήταν το κόψε ράψε καλωδίων ώστε να έρθουν στα μέτρα που ήθελα και να κρύφτούν ανάλογα. Αυτό που με φόβιζε περισσότερο ήταν το κόντημα που έκανα στο 24-pin του τροφοδοτικού προς τη μητρική που ήμουν πολύ περίεργος αν θα έμενε ζωντανός ο υπολογιστής μετά το πρωτο ξεκίνημα.

Προσθέτοντας τα πάντα πια μέσα στο κουτί η τελική όψη ήταν αυτή

post-3531-1416072264,0039_thumb.jpg

Το όλο σύστημα στήθηκε σχετικά βιαστικά κυρίως γιατί είχα μείνει χωρίς υπολογιστή για ρκετό καιρο, αλλά και για να διακρίνω στην πράξη τι είδους διορθώσεις θα μπορούσαν να γίνουν.

Και έτσι λοιπόν οι μελλόντικές κινήσεις θα είναι

1)να κρυφτούν πιο προσεκτικά κάποια ένοχλητικά καλώδια

2) Να γίνει πιο προσεγμένη χρήση των UV χρωμάτων ώστε να έχουμε ένα πιο ντελικάτο αποτέλεσμα, τώρα που είδα οτι πραγματικά αξίζει η χρήση τους

3) Να αλλάξω τον τρόπο για το sleeve του 24-pin.

4) Να διορθωθούν οι ατέλειες στα βαψίματα του κουτιού σε κάποια σημεία αλλά και του τροφοδοτικού

5) Να βαφτούν όλα τα ασημένια τμήματα που έχουν μείνει γιατί αντανακλά άσκοπα πάνω τους το blacklight

κτλ κτλ κτλ...Πολλά ακόμη, όρξη να υπάρχει να ασχολούμαι:)

Σχετικά τώρα με τις θερμοκρασίες, παρατήρησα οτι το μάζεμα των καλωδίων έριξε την θερμοκρασία του συστήματος κατά 5 βαθμούς:blink:

Αρκετό καό αποτέλεσμα νομίζω, ενώ υπάρχει στα σχέδια να ανοικτεί εντέλώς η διάτρητη λαμαρίνα που υπάρχει μπροστά από τον μπροστινό ανεμιστήρα για καλύτερη ακόμη απόδοση

Σαν γενικό συμπέρασμα, πιστεύω οτι πήγε αρκέτά καλά η πρώτη προσπάθεια, και εύχομαι οτι με τις επόμενες αλλαγές να γίνει ακόμη καλύτερο το όλο σύνολο.

Θα ήμουν πόλυ χαρούμενος να άκουγα τις δικές σας προτάσεις και παρατηρήσεις για τυχόν λεπτομέροιες, αλλάγες ή οτιδήποτε άλλο

:D

πολυ καλο και καλη συνεχεια!!!

αν βρεις χρωματα UV σε spray η μπογια στιλε μου ενα pm γιατι ψαχνο αρκετο κερο χωρις αποτελεσμα

αυτο με τον πατο το εχω ξανα δει καπου................

για δοσε και μερικα στιχεια με το τι αποτελη το συστημα σου.....

Φίλε D.J.Alexxx_gr σε ευχαριστώ:)

Για χρώματα UV τα έχω παραγγείλει από τον Δάρλα με παράδοση μετά από 15 μέρες, 20 ευρώ τα 250 ml. Όμως μπορείς να βρεις σε χρωματοπωλείο τα φωσφορίζοντα χρώματα που χρησιμοποιούνται σε σημάνσεις στους δρόμουσ και τέτοια, τα οποία είδα οτι΄είχαν πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. (Η κόκκινη βάση πχ για τον ανεμιστήρα της ψύκτρας είναι βαμμένη με τέτοιο χρώμα)

Σχετικά με τον πάτο δεν υπάρχει λόγος να το κρύψω οτι την ιδέα την πήρα από τον μάστερ Κοπρίτη:worship:

Ενώ το σύστημα που έχω είναι:

AMD X2 3800+

MSI K8N SLI PLATINUM

XFX 6800 ULTRA

HDD 1X36GB WD 10.000rpm + 1X250GB WD 7200rpm

1GB RAM

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.