Jump to content

Best value for money κάρτα γραφικών ?

iparout

Recommended Posts

Χαίρετε.

Θέλω να αγοράσω μια καινούρια κάρτα γραφικών αλλά επειδή είμαι πολύ καιρό μακριά από τις αγορές H/Y. ήθελα να ζητήσω τη συμβουλή του forum.

Έχω τον παρακάτω υπολογιστή :

P4 2.53 GHz

1 GB RAM DDR333

Asus P4P800 μητρική

Marvel G450eTV κάρτα γραφικών

Επειδή λοιπόν την κάρτα γραφικών την έχω γύρω στα 4 χρόνια (ίσως και περισσότερο), πρέπει να την αλλάξω. Αλλά δεν παίζω πολλά παιχνίδια, οπότε δεν θα με ενδιέφερε κάποια κάρτα π.χ. των 500 ευρώ. Θέλω όμως να είναι αξιοπρεπής, γιατί πού και πού δοκιμάζω και κανένα παιχνιδάκι (π.χ. ο λόγος που θέλω να πάρω κάρτα είναι επειδή το Age Of empires III σέρνεται)

Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει TV-Out και video-in για capturing από αναλογική πηγή (π.χ. video).

Καλό θα ήταν να είχε και ένα καλό tv tuner ενσωματωμένο, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από 150 ευρώ.

Ευχαριστώ πολύ.

Ξεχνα το βιντεο ΙΝ , και απο επιλογες να φανε και οι κοτες .

Βασικα περι (βιντεο ΙΝ) παρεχετε μονο απο καρτες με TV δεκτη, αλλα ολες ειναι απαραδεκτες σε ποιοτητα .

Ενω η καρτουλα ΑΤΙ 850 πλατινουμ , περιλαμβανει ειδικο κυκλωμα ΑΤΙ , για βιντεο ΙΝ capture , ποιοτητας DVD .

Βεβαια κυκλωφορη και ως ανεξαρτητη καρτα Βιντεο με το κωδικο ονομα 500 ? 550? θα σε γελασω .

Αυτή την περίοδο η καλύτερη λύση από άποψη τιμής απόδοσης είναι οι nvidia 6600 και 6600gt

Η Ati 9600xt με βία αντέχει τα παιχνίδια που υπάρχουν τώρα σε med ρυθμίσεις και 1024*768

Έχει αντικατασταθεί από τις Χ700 που δε λένε και πολλά κατά τη γνώμη μου και είναι και στα ίδια επίπεδα τιμής με την 6600 που τα καταφέρνει καλύτερα σε σχέση με την τιμή της.

Και η πρόταση του ison είναι πολύ καλή... να προσεχείς τις καταλήξεις στα ονόματα. Μπορεί να είναι «6800» αλλά LE συνήθως σημαίνει limited edition ή κάτι τέτοιο. Για τα λεφτά της πάντως είναι πολύ καλή επιλογή!

αν βρεις καμμια Χ700προ με video in θα σαι μια χαρα πιστευω!Λιγο χειροτερη απο 6600GT θα σε καλυψει σε αρκετα παιχνιδια.ΚΑτι μεγαλυτερο θα σε κοβει το υπολοιπο μηχανημα ...εκτος αν ξεχωρισεις τις καρτες.(παρεις μια καρτας τηλεορασης και μια γραφικων-στα 150€ βγαινει παλι πχ αυτη του ison και τα υπολοιπα σε καρτα τηλεορασης!)Ετσι το video in θα σε ακολουθησει και στο επομενο μηχανημα....η καρτα γραφικων οχι

Μάλιστα...

Η συγεκριμένη κάρτα λέει τίποτα ?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514128

Έχει VIVO οπότε κερδίζει πόντους και έχει και 256 MB RAM.

Και κάτι άλλο. Τι επιδόσεις έχει η κάρτα των 90 ευρώ από το πλαίσιο ? Δεν έχω βρει πουθενά συγκριτικό του 6800LE. Πού κυμαίνεται σε σχέση με τα υπόλοιπα chipset της σειράς 6800 ? (το LE με φοβίζει λίγο). Ρίχνω μια ματιά στο συγκριτικό του Θωμάl και θέλω να ξέρω πού θα βρίσκεται η συγκεκριμένη κάρτα. Αν είναι παρόμοια με το 6800 το απλό, τότε αύριο κιόλας πάω να την πάρω.

Thanks.

το Le καλα κανει και σε φοβιζει!Το οτι ειναι ομως 6800 ΚΑΙ εχει 90€ και ισως να ξεκλειδωσει θα επρεπε μιας και (λογικα ) εισαι αθηνα να σταματησεις να ποσταρεις και να πας να την παρεις σημερα και ας ειναι κυριακη!!

Και αυτην που εβαλες θα σε καλυψει απο παιχνιδια(χειροτερη απο 6800ΛΕ) αλλα εχει αυτα που θες!

Διάβασα όμως σε άλλο μεγάλο ελληνικό forum τα προβλήματα της 6800LE σχετικά με restart και μαύρες οθόνες ακόμη και σε default ρυθμίσεις, λόγω των μνημών της κάρτας που είναι απαράδεκτες. Ναι μεν τα 90 ευρώ δεν είναι πολλά, αλλά αν είναι η κάρτα να μην παίζει ούτε σε dedault, τι να το κάνω ?

Πάντως, ΑΝ η 6800LE δουλέψει, πού κοντά σε σχέση με τα chipset του συγκριτικού του Θωμά να την περιμένω ?

Το προβλημα με τα restart υφίσταται -Οχι σε όλες ομως- , αλλα αν εχεις ορεξη για μοντ δορθώνεται.. Καποιες σειρες πυκνωτες της Sanyo βγηκαν "λιγο" ελλατωματικες , αν κολλησεις // αλλου καλους, στο 90% θα διορθωθει το black screen

Φίλε , μήπως θα ήταν καλύτερο να πάρεις 2 κάρτες για να είσαι και 100% καλυμένος με αυτά που ζητάς?

Όπως ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω , 6800 ΛΕ στα 90 ευρώ , και όσων αφορά το video in & tuner που επίσης θέλεις , πας σε κάποια κάρτα τηλεόρασης που πάνω κάτω έχουν 40~60 ευρώ (η asus tv tuner που πήρα από ε-σοπ είχε γύρω στο 45άρι , και είμαι 100% ευχαριστημένος)

(με πρόλαβε ο σωτήρης ;) )

Λοιπόν παιδιά το αποφάσισα. Θα πάω για την 6800LE και ελπίζω να μην είναι ελαττωματικό κομμάτι. Αλλά κι αν είναι, πιστεύω ότι μπορώ να την κάνω RMA για να πάρω άλλη, έτσι ? (αν και από το ΠΛΑΙΣΙΟ όλα να τα περιμένεις)

Τουλάχιστον το TV-out της συγκεκριμένης κάρτας δουλεύει σωστά ?

-Γιατρε μου εχω ενα σοβαρο προβλημα!Συνεχεια με αγνοουνε!!

-Ο επομενος!!!!

:bye:

Αρχική απάντηση από CaptainMilo

Φίλε , μήπως θα ήταν καλύτερο να πάρεις 2 κάρτες για να είσαι και 100% καλυμένος με αυτά που ζητάς?

Όπως ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω , 6800 ΛΕ στα 90 ευρώ , και όσων αφορά το video in & tuner που επίσης θέλεις , πας σε κάποια κάρτα τηλεόρασης που πάνω κάτω έχουν 40~60 ευρώ (η asus tv tuner που πήρα από ε-σοπ είχε γύρω στο 45άρι , και είμαι 100% ευχαριστημένος)

(με πρόλαβε ο σωτήρης ;) )

Αρχική απάντηση από ΝTG

μπλα μπλα μπλα.... ...εκτος αν ξεχωρισεις τις καρτες.(παρεις μια καρτας τηλεορασης και μια γραφικων-στα 150€ βγαινει παλι πχ αυτη του ison και τα υπολοιπα σε καρτα τηλεορασης!)Ετσι το video in θα σε ακολουθησει και στο επομενο μηχανημα....η καρτα γραφικων οχι

:OT:

Αρχική απάντηση από ΝTG

-Γιατρε μου εχω ενα σοβαρο προβλημα!Συνεχεια με αγνοουνε!!

-Ο επομενος!!!!

:bye:

Χαλάρωσε.. :coax: αυτός που χρειάζεται να το διαβάσει θα το διαβάσει

Σε σε πολλούς συμβαίνει αυτό όπως και σε εμένα πάμπολλες φορές.

:OT:

Αρχική απάντηση από iparout

Τι επιδόσεις έχει η κάρτα των 90 ευρώ από το πλαίσιο ? Δεν έχω βρει πουθενά συγκριτικό του 6800LE. Πού κυμαίνεται σε σχέση με τα υπόλοιπα chipset της σειράς 6800 ? (το LE με φοβίζει λίγο). Ρίχνω μια ματιά στο συγκριτικό του Θωμάl και θέλω να ξέρω πού θα βρίσκεται η συγκεκριμένη κάρτα. Αν είναι παρόμοια με το 6800 το απλό, τότε αύριο κιόλας πάω να την πάρω.

Thanks.

Η 6800LE έχει περίπου την ίδια απόδοση με μια 9800XT αλλά αν τύχει και την ξεκλειδώσεις έκανες την τύχη σου αφού μπορείς να βγάλεις και επιδώσεις 6800GT (και μεγαλύτερες αν τη ζορίσεις αρκετά)

Η 6800LE έχει περίπου την ίδια απόδοση με μια 9800XT αλλά αν τύχει και την ξεκλειδώσεις έκανες την τύχη σου αφού μπορείς να βγάλεις και επιδώσεις 6800GT (και μεγαλύτερες αν τη ζορίσεις αρκετά)

τώρα μιλάς σοβαρά? πού το είδες αυτό το εργο? θα είχε ενδιαφέρον να δουμε κάποιο συγκριτκο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.