Jump to content

Venice 3000+@2718 αερατα.Ηelp....

Hydrus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια βοηθηστε.Μολις σημερα ενας φιλος πηρε εναν 3000Venice απ το Πλαισιο για να του φτιαξω ενα pcaki να κανει τη δουλιτσα του.Και απειδη με πιασαν τα διαολια ειπα να τον δοκιμασω στο δικο μου συστημα(DFI Ultra-D).Που λετε χωρις δευτερη σκεψη βαζω 302χ9 με τον 166(5/6)διαιρετη και το συστημα μπουταρε κανονικοτατα.Απλα θελω να ξερω:Προκειται για διαμαντακι η απλα ενα πολυ καλο κομματι;Επισης δεν πειραξα καθολου το V core(γιατι δεν το βλεπω στα BIOS,παρακαλω πειτε μου που ειναι).Και τελος το σημαντικοτερο:Ποσο θα παει δλδ με υδροψυξη και 1,75 περιπου V core!!!Θελω να μου απαντησετε μονο εμπειρικα...Γρηγορα ομως γιατι εχω τρελλαθει

post-3448-1416072262,824_thumb.jpg

ΑΝ είσαι σταθερός εκεί, υπολόγιζε γύρω στα 2900MHz με 1.7-1.75V με νερό βέβαια, αν και αυτή η τάση είναι λίγο ριψοκίνδυνη!!!

ρε φίλε,τα πράγματα είναι απλά.Μπορεί να είμαι απο το africa ,αλλα ξέρω ότι οι επεξεργαστές δεν ακούνε γραμμικα την τάση.2.7 με νερό θα τα έχεις.Το κριτήριο είναι απλό:άμα αυτο το cpu κάνει κάτι που το δικό σου δεν κάνει,κράτα το :)

Αρχική απάντηση από Arapis

άμα αυτο το cpu κάνει κάτι που το δικό σου δεν κάνει,κράτα το :)

Αρχική απάντηση από planetman

ΑΝ είσαι σταθερός εκεί, υπολόγιζε γύρω στα 2900MHz με 1.7-1.75V με νερο...

Συμφωνώ με τους παραπάνω.

Εσύ τώρα τι CPU έχεις? Αν θεωρείς ότι του φίλου σου είναι καλύτερη και αυτός δε πρόκειται να ασχοληθεί με O/C κρατά την

και για να σπαμάρω λίγο,αν ήταν σταθερός στα 2.7 με 1.5 volt με μαμά ψύκτρα με νερό 2.8 περίπου θα πήγαινε λόγω καλύτερης θερμικής συμπεριφοράς.Το νερό δεν κάνει θαύματα και συνδυασμοί 1.75 με 2900mhz δύσκολα συγχωρούνται,μιλώντας για σταθερότητα 24/7 πάντα και όχι bench

Με νερο μπορει να και μην παει καθολου παραπανω (ενας 3000+ που ειχα δεν πηρε τιποτα με το νερο σε σχεση με την stock)

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 09:59]

Συμφωνώ με τους παραπάνω.

Εσύ τώρα τι CPU έχεις? Αν θεωρείς ότι του φίλου σου είναι καλύτερη και αυτός δε πρόκειται να ασχοληθεί με O/C κρατά την

Μαλιστα.Βασικα το παιδι δεν εχει ιδεα.Απλα το θελει για τις εραγσιες του και τα mp-3 του.Οντως τα παρακανα και γω το 1,75 παραειναι...αλλα πιστευω οτι 1,6-1,65 θα ειναι οκ με νερο.Παντως εμπαινε και με 305*9 αλλα δεν ηταν σταθερος...οσο για τον δικο μου το μονο που καταφερα να κανω με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις ειναι:

post-3448-1416072262,8861_thumb.jpg

Βεβαια ο δικος σου ειναι 3500!!Εγω θα σου ελεγα να δωσεις λιγο παραπανω ρευμα να δεις πως πανε και οι δυο(1.6=1.425*113%) και μετα να διαλεξεις..

Αρχική απάντηση από Hydrus

Ρε παιδια βοηθηστε.Μολις σημερα ενας φιλος πηρε εναν 3000Venice απ το Πλαισιο για να του φτιαξω ενα pcaki να κανει τη δουλιτσα του.Και απειδη με πιασαν τα διαολια ειπα να τον δοκιμασω στο δικο μου συστημα(DFI Ultra-D).Που λετε χωρις δευτερη σκεψη βαζω 302χ9 με τον 166(5/6)διαιρετη και το συστημα μπουταρε κανονικοτατα.Απλα θελω να ξερω:Προκειται για διαμαντακι η απλα ενα πολυ καλο κομματι;Επισης δεν πειραξα καθολου το V core(γιατι δεν το βλεπω στα BIOS,παρακαλω πειτε μου που ειναι).Και τελος το σημαντικοτερο:Ποσο θα παει δλδ με υδροψυξη και 1,75 περιπου V core!!!Θελω να μου απαντησετε μονο εμπειρικα...Γρηγορα ομως γιατι εχω τρελλαθει

φιλε μου σου πηγε τοσο και θελεις και περισσοτερα?μια χαρα ειναι στα 2,7

Για λίγα mhz παραπάνω δεν αξίζει να ασχοληθείς (γνώμη μου). Ο 3500+ έχει 11 multi και με τον 3000+ θα περιοριστείς στο 9. Αν είναι σταθερός αρκετά παραπάνω από τον δικό σου, μόνο τότε αξίζει.

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 13:49]

φιλε μου σου πηγε τοσο και θελεις και περισσοτερα?μια χαρα ειναι στα 2,7

Υπαρχει ανθρωπος που να μην θελει παντα κατι παραπανω??Τεσπα αφου θελει εκεινος δεν

μας πεφτει λογος..

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 13:52]

Για λίγα mhz παραπάνω δεν αξίζει να ασχοληθείς (γνώμη μου). Ο 3500+ έχει 11 multi και με τον 3000+ θα περιοριστείς στο 9. Αν είναι σταθερός αρκετά παραπάνω από τον δικό σου, μόνο τότε αξίζει.

Εγω προσωπικα ποτε δεν χρειαστηκα το 11Multi.Με DFI να φτανει ανετα τα 350 δεν βρισκω τον λογο..

Αρχική απάντηση από deadlock7

Υπαρχει ανθρωπος που να μην θελει παντα κατι παραπανω??Τεσπα αφου θελει εκεινος δεν μας πεφτει λογος..

δλδ πες μου ποσο πρεπει να το παει για να ειναι ευχαρηστημενος απο 1.8?

Δεν υπαρχει λογος να κανουμε τετοια συζητηση,γιατι δεν ειναι το ζητουμενο!1.8?Τεσπα εγω του ειπα τι θα εκανα αν ημουν στη θεση του.Τωρα το τι θα διαλεξει ειναι δικη του επιλογη..

Αρχική απάντηση από deadlock7

Δεν υπαρχει λογος να κανουμε τετοια συζητηση,γιατι δεν ειναι το ζητουμενο!1.8?Τεσπα εγω του ειπα τι θα εκανα αν ημουν στη θεση του.Τωρα το τι θα διαλεξει ειναι δικη του επιλογη..

δεν ερχομαι σε αντιπαρεθεση ουτε με σενα ουτε με το παιδι αλλα πιστευω και τοσο που του πηγε με αερα ειναι πολυ καλο

Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 13:54]

Εγω προσωπικα ποτε δεν χρειαστηκα το 11Multi.Με DFI να φτανει ανετα τα 350 δεν βρισκω τον λογο..

Δε διαφωνώ καθόλου, απλά μεγαλύτερος multi σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία σε διαιρέτες και πιο σφικτές ρυθμίσεις max async και read preamble όσο παραμένεις κοντά στο θεωρητικό "1:1". Για να γίνω πιο κατανοητός, σε 3200+ βάζω 9x361 με /140 για να πάρω /13 στις μνήμες. Με 10x δεν μπορείς να έχεις /13 στις μνήμες ό,τι και να κάνεις. Αν είχα 3500+ αντι του 3200+, θα έπαιζα με 11x295 και /180. Η μεγάλη διαφορά, στο μεν /140 χρειάζεται async, preamble 8ns και 5.5ns αντίστοιχα ενώ στο /180, 7ns και 5ns. Κάποια από τη χασούρα στις επιδόσεις τη κερδίζεις λόγω μεγαλύτερου HTT βέβαια αλλά η ύπαρξη του 11x είναι ευκολία.

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 14:23]

Δε διαφωνώ καθόλου, απλά μεγαλύτερος multi σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία σε διαιρέτες και πιο σφικτές ρυθμίσεις max async και read preamble όσο παραμένεις κοντά στο θεωρητικό "1:1". Για να γίνω πιο κατανοητός, σε 3200+ βάζω 9x361 με /140 για να πάρω /13 στις μνήμες. Με 10x δεν μπορείς να έχεις /13 στις μνήμες ό,τι και να κάνεις. Αν είχα 3500+ αντι του 3200+, θα έπαιζα με 11x295 και /180. Η μεγάλη διαφορά, στο μεν /140 χρειάζεται async, preamble 8ns και 5.5ns αντίστοιχα ενώ στο /180, 7ns και 5ns. Κάποια από τη χασούρα στις επιδόσεις τη κερδίζεις λόγω μεγαλύτερου HTT βέβαια αλλά η ύπαρξη του 11x είναι ευκολία.

Σωστότατος και κατατοπιστικότατος . <-------------- ευγε adminion αυτο ακριβώς

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 14:23]

Ναι βρε chroma συμφωνω,αλλα αν ο 3000 βγαζει,πχ 50MHz παραπανω απο τον 3500,τοτε δεν υπαρχει λογος για max async,read preamble,κλπ.(Δεν λεω απο 5-7 να το πας και 8-10 ειπαμε..) κι αρα καλυτερα να παρει αυτον που θα του δωσει περισσοτερα MHz!;)

Τα 50mhz σε αυτό το σημείο (2.7G) δεν είναι και τόσο σημαντικά, για αυτό λεω καλό είναι να λάβει υπόψη του και άλλους παράγοντες. Αν το κέρδος ήταν μεγαλύτερο, 150-200mhz τότε δε χωρά σκέψη.

Αρχική απάντηση από krisiun82 [Χθες, στις 16:18]

Με promie ποσο να πηγαινει αραγε??:p

:blink::woot::jump:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.