Jump to content

Γνωμες για νεο laptop?

fanisk

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από gbak [Σήμερα, στις 00:09]

Στα 3 κιλα που παιζει πιστευω ανηκει στην mobility κατηγορια και με το 15αρι lcd ...να μου λεγες για τον 3438 θα συμφωνουσα...βεβαια ριχτου μια ματια μιας και ειναι αρκετα λεπτο και βολικο.....και με αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι δυσκολο να βρεις laptop branded σε αυτα τα λεφτα.....και το βασικο με αυτονομη καρτα γραφικων....

Mobility δεν το κάνει μόνο το βάρος ή το μέγεθος της οθόνης, αλλά η ευχρησία εν κινήσει και η αντοχή της μπαταρίας περισσότερο. Και φυσικά η απόδοση της οθόνης κάτω απο δυνατό φως. Το μοντέλο της Asus που πρότεινα πριν έχει πολλαπλάσια αυτονομία (>5 ώρες), χαμηλότερο βάρος, εξαιρετική anti-glare οθόνη, πολύ καλό επεξεργαστή και X700 128MB αυτόνομη κάρτα γραφικών. Είναι τεχνολογικά ανώτερο (γρηγορότερο chipset, DDR2 slots), αν και αυτό είναι 'υποθετικό'. Εκτός την τοποθέτηση των θυρών και την ευχρησία του, καθώς και τα πολλά ενσωματωμένα gadget (κάμερα, card reader) και την αθόρυβη λειτουργία που βοηθούν στην όλη κατάσταση. Επίσης είναι από τα λίγα που έχει εγγύηση 1 χρόνο και στην μπαταρία του εκτός τα 2 χρόνια εγγύησης του κατασκευαστή ενώ η FSC δίνει 1 και μόνο στο μηχάνημα.

Αυτό το κάνει σχεδιασμένο για mobility, όχι σαν απλό desktop replacement. Αποδοτικά είναι πιο αργό στα benchmarks, κυρίως λόγω της χρήσης του mobile επεξεργαστή. Αλλά πρακτικά το FSC δεν έχει ελπίδα αν ο χρήστης θέλει κυρίως να κινείται πολύ.

...και είναι και φτηνότερο.

Μια προσθήκη. Να μην ξεχάσω, σίγουρα δεν θα ήθελα το συγκεκριμένο μοντέλο της FSC στην αγκαλιά μου για πάνω από 15 λεπτά συνεχούς λειτουργίας, αφού αναπόφευκτα η θερμοκρασία του είναι αρκετά υψηλή!

Αρχική απάντηση από gbak [Σήμερα, στις 04:38]

^^^ Ισως εαν φοραγε M 760 2.0 GHz/1024 MB/ θα ηταν αισθητα πολυ καλη επιλογη...σε σχεση με τον fs...εκτος αν παιζει τετοια εκδοση με 100αρι σκληρο...

Δεν νομίζω ότι τα 270MHz παίζουν ουσιαστικό ρόλο σε ένα mobile επεξεργαστή, εκτός βέβαια στην τιμή που θα την πολλαπλασίαζαν. Πρακτικά η διαφορά επί της % μετριέται στα δάχτυλα. Πιθανόν και του ενός χεριού. Επίσης, ένα module 512MB So-Dimm είναι αρκετά φτηνό να το τοποθετήσεις όποτε θέλεις. Και δεν νομίζω ότι ο 80GB δίσκος είναι ουσιαστική διαφορά από τον 100GB. Να μίλαγες για RAID, το συζητάγαμε.

Και απλά συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Προσπαθείς να συγκρίνεις επιδόσεις σε 2 laptop σχεδιασμένα για εντελώς διαφορετική λειτουργία. Ξαναδιάβασε το πάνω post μου. Αν πάρεις το FSC για mobility, για αρχή αν δεν κάψεις τα πόδια σου στο μετρό ή το αεροπλάνο καμία μέρα, θα στο πετάξουν από το παράθυρο γιατί δεν θα αφήνεις άνθρωπο να ηρεμήσει. Και ούτε λόγος να το ανοίξεις κάτω από τον ήλιο. Εκτός όλα τα υπόλοιπα περί αντοχής της μπαταρίας και λειτουργικότητας. Το FSC είναι καθαρά κατασκευασμένο ως desktop replacement. Είναι να το παίρνεις από το ένα σπίτι (σημ. 'κλειστό χώρο') να το πηγαίνεις στο άλλο. Kαι ναι, είναι δυνατότερο από μεριά 'καθαρών' επιδόσεων.

για οθονη, αυτονομια, ποιοτητα, εγγυηση κ επεξεργαστη πηρα το dell d810.

15.4 wide@1920x1200 (σπερνει), 1gb ddr2, 80hdd, 2.9kg, bluetooth, a-b-g wifi, 5 ωρες αυτονομια, 8x dvdr, παιρνει 2η μπαταρια για 7+ ωρεςή 2ο hdd, 3 χρονια εγγυηση, 1.86ghz sonoma πλατφορμα κ κουτι απο μαγνησιο-αλουμινιο. ισως ομως βρεις μικρη την x700 128mb κ δεν ξερω ποσο ακομα θα ειναι σε προσφορα 1780 απο 2500 συν φπα.

Kαι ναι, είναι δυνατότερο από μεριά 'καθαρών' επιδόσεων.

εε αυτο ειναι που με ενδιαφερει!!.....απο θορυβο ειμαι συνηθισμενος λογω desktop οπως επισης και απο θερμοκρασιες....βεβαια απο μια γρηγορη ματια που εριξα ο A6VA εχει πολυ ωραιο design και θα παω να τον δω και απο κοντα...επισης και το ονομα asus μου εμπνεει μια σιγουρια και ποιοτητα.... αλλα και οι fs ειναι αρκετα αξιοπιστοι....

Αρχική απάντηση από Voudas

για οθονη, αυτονομια, ποιοτητα, εγγυηση κ επεξεργαστη πηρα το dell d810.

15.4 wide@1920x1200 (σπερνει), 1gb ddr2, 80hdd, 2.9kg, bluetooth, a-b-g wifi, 5 ωρες αυτονομια, 8x dvdr, παιρνει 2η μπαταρια για 7+ ωρεςή 2ο hdd, 3 χρονια εγγυηση, 1.86ghz sonoma πλατφορμα κ κουτι απο μαγνησιο-αλουμινιο. ισως ομως βρεις μικρη την x700 128mb κ δεν ξερω ποσο ακομα θα ειναι σε προσφορα 1780 απο 2500 συν φπα.

Aπο ελληνικη αντιπροσωπεια?Αυτοι εδω δεν κανουν καμμια προσφορα!Ουτε λογος για κουπονια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.