Jump to content

Γνωμες για νεο laptop?

fanisk

Recommended Posts

Καλησπερα, ηρθε ο καιρος να αλλαξουμε laptop γιατι το παρων ειναι λιγακι παναρχαιο(Compaq Presario δν θυμαμαι ποιο, 20GBσκληρο, <512μνημη και καπου στο Ghz ο CPU) και δεν σηκωνει πολλα πολλα...(ενα L2-WoW βρε αδερφε:p)

Περιορισμος στα δεν θα ελεγα πως υπαρχει,αλλα οχι κανα 4000(λεμε τωρα).

Σκεφτομουν για καποιο απο τα Sony Vaio λογω εμφανισης, βαρους κλπ..

Θα χρησιμοποιηθει για:

*Gaming

*Movies

*Music

*net surf

*Εργασιες

Γενικα δλδ οτι θα εκανα και με τον desktop...

Θα ηθελα:

*100+GB σκληρο, και ας γεμισει οποτε....δεν θελω μικρο σκληρο και να με περιοριζει(λογω ταινιων, τραγουδιων κλπ)

*1GB μνημη για να τρεχει κ κανα Lineage..(ή οτιδηποτε που θελει μνημη)

*Καρτα γραφικων? Απο ποιο μοντελο και πανω?

*CPU? Απο ποσα Mhz και πανω ωστε να μην ζοριζεται με τα συγχρονα games ή οτι αλλο?

*Καλο support σε περιπτωση καποιοθ προβληματος??

*Οσο το δυνατον μεγαλυτερη εγγυηση(συμφερει η επεκταση ετσι δεν ειναι?)

Οι προτασεις σας?

Ευχαριστω.

ΥΓ:Η αγορα θα γινει μεσα στην βδομαδα, περιμενω γνωμες!

Αρχική απάντηση από greekfragma

χτυπα το λαπτοπ που πουλαει ο Ζαχος.

δεν υπαρχει κατι καλυτερο στην τιμη που το δινει.

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=20175

Στο πολυ χαλαρο!!

Ασχετο:Υπαρχει laptop με Χ800?

Μπορείς να κοιτάξεις την σειρά της Asus, τύπος A6VA.

Η κυρίως σύνθεσή τους είναι αποτελούμενη από Pentium M, DDR-2 και Χ700Pro.

Μειονεκτήματα:

Νομίζω έρχονται μόνο με 80GB δίσκο και 512MB RAM. Η μνήμη όμως ευτυχώς είναι 1Χ512 και μπορείς εύκολα να πάρεις άλλο ένα stick ότι μέγεθος θέλεις. Ο δίσκος αν δεν βρεις το μοντέλο με τα 100GB, μόνο σε αλλαγή του δίσκου η σε κάποια εξωτερική λύση μπορείς να ελπίζεις.

Πλεονεκτήματα:

Πολύ σοβαρή κατασκευή

On-Board X700 128MB (η καλύτερη για Games πλην των μεν κορυφαίων δε πανάκριβων λύσεων, πχ 6800Go)

Πάρα πολύ δυνατή μπαταρία (>5 ώρες)

2 έτη εγγύηση από τον κατασκευαστή, +1 για την μπαταρία (ελάχιστες εταιρίες δίνουν και στην μπαταρία)

Εξαιρετική οθόνη, τουλάχιστον με τις δικές μου απαιτήσεις

Και ένα σωρό από on-board μαραφέτια, όπως SPDIF out, camera, card reader και άλλα πολλά.

Για κάρτα γραφικών, θα έλεγα να κοιτάς μόνο ότι έχει Χ700Pro. Οτιδήποτε λιγότερο δεν θα σε ικανοποιήσει. Οτιδήποτε περισσότερο θα εκτινάξει την τιμη τουλάχιστον +50%.

Τα Sony θα έλεγα να τα αποφύγεις. Θα πληρώσεις ένα +30% μόνο για το σήμα της Sony πάνω σε σχέση με τις άλλες καλές εταιρίες.

Α να σημειωσω οτι το laptop δεν θα το εχω αποκλειστικα εγω αλλα και οι γονεις μου(για αυτο ειπα οτι δεν υπαρχει περιορισμος στα επειδη ειπαν να παρουμε κατι καλο και να ειναι οκ, παρα να παρουμε κατι πιο φτηνο κ να βγαλει τα α,β,γ προβληματα...)

Και μιας και εχουμε στο νου μας τα Vaio τι λετε για αυτο?Βεβαια ξεφευγει λιγο οπως 2GB μνημη η οποια ειναι μαλλον αχρειαστη?? Αλλα ειναι το top της σειρας Vaio(στη τιμη ξεφευγει απο τα αλλα, απλα τη γνωμη σας θελω.) Κοιταξτε διαφορα τιμης για το ΙΔΙΟ laptop!

Sony Vaio VGN - A497XP 2973

Sony Vaio VGN - A497XP 2488

Για τα Acer δεν εχω ακουσει καλα λογια..??

greekfragma το ειδα του Ζαχου, προς το παρων γινεται μια ερευνα αγορας:p

Αρχική απάντηση από Grace

Μπορείς να κοιτάξεις την σειρά της Asus, τύπος A6VA.

Η κυρίως σύνθεσή τους είναι αποτελούμενη από Pentium M, DDR-2 και Χ700Pro.

Μειονεκτήματα:

Νομίζω έρχονται μόνο με 80GB δίσκο και 512MB RAM. Η μνήμη όμως ευτυχώς είναι 1Χ512 και μπορείς εύκολα να πάρεις άλλο ένα stick ότι μέγεθος θέλεις. Ο δίσκος αν δεν βρεις το μοντέλο με τα 100GB, μόνο σε αλλαγή του δίσκου η σε κάποια εξωτερική λύση μπορείς να ελπίζεις.

Πλεονεκτήματα:

Πολύ σοβαρή κατασκευή

On-Board X700 128MB (η καλύτερη για Games πλην των μεν κορυφαίων δε πανάκριβων λύσεων, πχ 6800Go)

Πάρα πολύ δυνατή μπαταρία (>5 ώρες)

2 έτη εγγύηση από τον κατασκευαστή, +1 για την μπαταρία (ελάχιστες εταιρίες δίνουν και στην μπαταρία)

Εξαιρετική οθόνη, τουλάχιστον με τις δικές μου απαιτήσεις

Και ένα σωρό από on-board μαραφέτια, όπως SPDIF out, camera, card reader και άλλα πολλά.

Για κάρτα γραφικών, θα έλεγα να κοιτάς μόνο ότι έχει Χ700Pro. Οτιδήποτε λιγότερο δεν θα σε ικανοποιήσει. Οτιδήποτε περισσότερο θα εκτινάξει την τιμη τουλάχιστον +50%.

Τα Sony θα έλεγα να τα αποφύγεις. Θα πληρώσεις ένα +30% μόνο για το σήμα της Sony πάνω σε σχέση με τις άλλες καλές εταιρίες.

Ωπ δεν σε προλαβα Grace και απαντησα..

Για τα Sony γνωριζω οτι πληρωνεις ΚΑΙ το ονομα...αλλα νομιζω ειναι και τα πιο ομορφα laptops...

Θα ψαξω για το μοντελο που λες.

Και μια απορια..εστω οτι παιρνω το Χ laptop το οποιο εχει αυτα που θελω αλλα πχ 512 μνημη και 60 σκληρο(τυχαιο παραδειγμα),και το αμεσως επομενο μοντελο που εχει και αυτα, κανει αρκετα παραπανω απο οσα θα εκανε αν το αγοραζα+αναβαθμιζα.. μπορω μολις το αγορασω να κανω την αναβαθμιση σε 1GB και 100 αντιστοιχα ή υπαρχει προβλημα εγγυησης?

Εαν δεν κανω λαθος στα multirama πωλειται 1550 καινουριο,το εχουν προσφορα απο 2000. Καταπληκτικο ειναι.Ειδικα η οθονη του με τρελανε

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Σήμερα, στις 23:09]

Εαν δεν κανω λαθος στα multirama πωλειται 1550 καινουριο,το εχουν προσφορα απο 2000. Καταπληκτικο ειναι.Ειδικα η οθονη του με τρελανε

Skoutz it!

Μεχρι στιγμης, μου αρεσει και το Fujitsu και το Vaio, ψαχνω για μερικα reviews για το Asus που προτεινει η Grace.

ΥΓ:Οι διαφορες τιμης, απο μαγαζι σε μαγαζι, για το ΙΔΙΟ λαπτοπ ειναι τεραστιες, βλεπωντας τα αποτελεσματα του skroutz.

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

Θα μπορουσα να εχω ενα λινκ της προσφορας? Γιατι εγω οταν το αγορασα απο το openmind, το ειχαν μεν, αλλα 200 ακριβοτερο. Τωρα πως ριξανε την τιμη 700, θα ηθελα να το δω.

Το μονο λινκ που βρηκα ειναι αυτο.

Ρωτησα στο Multirama αλλα δεν το εχουν διαθεσιμο και δεν ξερω που αλλου το εχουν για να το δω απο κοντα...θα ηθελα να το δω απο κοντα πρωτα.

Στο διαφημιστικο ομως βλεπω το μοντελο Amilo 3438G Vision το οποιο δεν υπαρχει στο site...το φερνουν ομως? Γνωριζει καποιος?

Τα fs λενε οτι θερμαινονται αρκετα με τους δυο δισκους και η vga χτυπαει κατι τρελλες θερμοκρασιες...

Τα asus που αναφερθηκαν πιο πανω, καθως και τα vaio θα σου κανουν καλη δουλεια.

Αρχική απάντηση από Vadergr [Χθες, στις 20:38]

Πολυ καλη επιλογη.Εννοειται ομως οτι δεν θα περιμενεις πολλα απο αυτονομια...

Γιατι?? λογω cpu? παντως στα 1400ευρα το θεωρω best value...

Αρχική απάντηση από gbak [Χθες, στις 07:40]

Γιατι?? λογω cpu? παντως στα 1400ευρα το θεωρω best value...

Για πολλούς και διάφορους λόγους, όχι μόνο λόγω του επεξεργαστή. Είναι ένα laptop σχεδιασμένο για desktop replacement, όχι με γνώμονα το mobility. Είναι αρκετά βαρύ και η μπαταρία του μετά βίας θα αντέχει 2 ώρες.

Το best value βγαίνει ανάλογα με το τι ψάχνεις και τι θέλεις να έχεις. Για εμένα παραδείγματος χάρη που λόγω της δουλειάς μου χρειάζομαι ένα ελαφρύ και κομψό μηχάνημα, εύχρηστο και με πολύ καλή αυτονομία, το θεωρώ απλά απαράδεκτο αφού δεν καλύπτει καμία ανάγκη μου. Για κάποιον άλλο χρήστη, ανάλογα με τις ανάγκες του, μπορεί να είναι ότι καλύτερο.

καλά laptop με raid δεν είχα δει ποτε μου μονο tora.ti chipset έχουν αυτά και προσφέρουν raid 0/1?

Αρχική απάντηση από Grace [Σήμερα, στις 17:00]

Για πολλούς και διάφορους λόγους, όχι μόνο λόγω του επεξεργαστή. Είναι ένα laptop σχεδιασμένο για desktop replacement, όχι με γνώμονα το mobility.

Στα 3 κιλα που παιζει πιστευω ανηκει στην mobility κατηγορια και με το 15αρι lcd ...να μου λεγες για τον 3438 θα συμφωνουσα...βεβαια ριχτου μια ματια μιας και ειναι αρκετα λεπτο και βολικο.....και με αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι δυσκολο να βρεις laptop branded σε αυτα τα λεφτα.....και το βασικο με αυτονομη καρτα γραφικων....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.