Jump to content

Προβλημα με DVD ταινιες

Papas

Recommended Posts

Παιδια δεν ξερω τι γινεται αλλα δεν μπορω να δω ταινιες στο pc. Οτι dvd movie και να βαλω τα players δεν το παιζουν κ ειτε κολλανε(media player) η βγαζει μυνημα internal error(στο power dvd) :confused: . Τα dvd τα ειδα στο deck αλλα γιατι τετοιο κολλημα? Και για τα 2 drives το ιδιο δλδ.( plextor 116A3 kai NEC 3520A) Πειτε τι μπορει να φταιει :blink:

Heelp καποιος!!

Μπες my computer(δεξι κλικ) --->device manager--->cd/dvd drives --->διπλο κλικ--->επελεξε ενα απο τα δυο --->δεξι κλικ--->properties (ειναι enabled? αν ναι τοτε κανε unistall τους drivers) --->κανε το ιδιο και για το δευτερο με το που τελιωσεις κανε restart τα win θα σου πουνε οτι βρηκαν νεο υλικο και θα ξαναβαλουν τους drivers...δεν χρειαζεται να εχεις το cd των win

Δοκιμαε αυτο και αν δεν παιζουν μετα κοιτα και αν ειναι σε pio mode

Τωρα το ειδα εχει 2 adma controller και στον πρωτο στο primary k secondary δεν εχει καμια συσκευη. στο 2ο dma cont εχει μονο ενα σκληρο που εχω primary αλλα δεν εχει τπτ στο secondary. Tι παιζει? Kανονικα δεν θα επρεπε να εχει τα drives?

CD διαβαζει?Μηπως εχεις βαλει αναποδα τα καλωδια IDE?Ξανακανε εγκατασταση των καλωδιων τοσο με τους σκληρους(αν εχεις βαλει σκληρο μαζι με DVD),οσο και με τα DVD(αν τα εχεις συνδεσει μεταξυ τους)

Δες εδω καλυτερα. Να σου πω οτι ειναι λιγο ρισκο να σβησω την ατα καταχωρηση του σκληρου γιατι αν ειναι sata generator δεν θα κανει boot ή κανω λαθος?? Στο system τα drives τα βλεπω κανονικα παντως και δουλευουν κανονικα. το parallel ata controller τα δειχνει κανονικα τα dvd dvdr k σκληρο.

post-2995-1416072262,9313_thumb.jpg

Αρα δεν τους βρισκει το συστημα!Οποτε κατι δεν εχεις κανει καλα με τα καλωδια!Εχεις βαλει τα Molex?Δοκιμασε να ξαναβαλεις καλα τα καλωδια ide στα dvd!Δεν ειπες αν σου διαβαζει ολα τα υπολοιπα,ουτε οτι εχεις sata σκληρο!Τεσπα απ'οτι βλεπω εχεις βαλει τους ide drivers της nvidia!Τελος δοκιμασε να τους απεγκαταστησεις!

Μολεξ? αυτα ειναι για τροφοδοσια εννοειτε τα εχω βαλει. Τα καλοδια τι λαθος να εχω κανω δεν γινετε να τα βαλεις αναποδα εχουν μια εξοχη που σε αναγκαζει να τα βαλεις μονο σωστα απο πισω.

Μια διόρθωση προς τον Papas: Αν έχει πρόβλημα το PowerDVD, τα DVD σου δε θα παίζουν ΟΥΤΕ στο Windows Media Player, διοτί το WMP χρησιμοποιεί τον αποκωδικοποιητή του PowerDVD.

Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι ότι αν ΔΕΝ εγκαταστήσεις κάποιον DVD Player (π.χ. InterVideo WinDVD, Cyberlink PowerDVD) το WMP από μόνο του ΔΕΝ θα παίζει DVD, γιατί δεν θα έχει αποκωδικοποιητή.

Μα ο media player 10 παιζει dvd χωρις να χρειαζεται extra codecs. Αλλα κ παλι αν εφταιγε αυτο δεν θα ελεγε ιnternal error η δεν θα κολαγε στο media player (Θα εβγαζε το κλασικο οτι δεν μπορει να κανει αναπαραγωγη επειδη λοιπουν information) σωστα?

Αρχική απάντηση από Papas [Σήμερα, στις 15:56]

Μολεξ? αυτα ειναι για τροφοδοσια εννοειτε τα εχω βαλει. Τα καλοδια τι λαθος να εχω κανω δεν γινετε να τα βαλεις αναποδα εχουν μια εξοχη που σε αναγκαζει να τα βαλεις μονο σωστα απο πισω.

Για τα Molex εχει δικιο ο nickstamat!Για τα καλωδια αυτο δεν ισχυει σε ολα τα drives γι'αυτο στο ειπα!Θα απαντησεις ομως επιτελους αν σου διαβαζει ολα τα υπολοιπα CD,DVD???Αν ναι ειναι προβλημα software..

Ρε συ τελικά δεν έχω καταλάβει... Έχεις sata σκληρό ή είναι και αυτός ata και είναι μαζί με τα drives???

Πες μου σε παρακαλώ όπως σου γράφω από κάτω τι έχεις βάλει σε κάθε θέση ide:

IDE 1 Primary:

IDE 1 Secondary:

IDE 2 Primary:

IDE 2 Secondary:

Εκανα ελεγχο στα καλοδια deadlock κ ειναι οκ. Οπως σου ειπα ειχαν εξοχη σε ενα σημειο (κεντρο απο την πανω πλευρα) για να μην τα βαλεις λαθος. Τελικα τι να κανω να κανω unistall ta nvidia drivers?

Σωστή διάταξη για μεταφορά δεδομένων από drive σε σκληρό δίσκο

Λάθος διάταξη για μεταφορά δεδομένων από drive σε drive (on-the-fly αντιγραφές κ.λπ.)

Πρέπει να οφείλεται σε software το πρόβλημα... Έκανες καμιά αλλαγή τελευταία στο σύστημα (hardware & software)??? Πέρασες τίποτα καινούριους drivers μήπως??? Αν δεν έκανες τίποτα τέτοιο, δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται αυτό...

Φιλε μου αφου σου διαβαζει ολα τα υπολοιπα,τοτε ειναι προβλημα προγραμματος(ή windows) γι'αυτο ρωτουσα απ'την αρχη!Θα σου ελεγα να δοκιμασεις καποιο αλλο προγραμμα(πχ windvd)..δεν βλεπω αλλη λυση!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.