Jump to content

Ερωτηση σχετικα με αντλια

jimsid

Recommended Posts

Καλημερα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε ολους!!!. Εχω την εξης απορια: Εχω μια υδροψηξη ο οποια αποτελειται απο 12αρι ψυγειο τανκ και αντλια 500 λιτρα την ωρα και επεσε στα χερια μου και ενα ψυγειο 3Χ12 και σκεφτομαι να το βαλω και αυτο μεσα. Θα αντεξει η αντλια η θα την παρω στο χερι. Θα ψυχω για την ωρα μονο τον επεξεργαστη και οταν βαλω μεγαλυτερη θα ψυξω και τα υπολοιπα μερη.

Περιμενω τις απαντησεις σας εναγωνιως

Ευχαριστω πολυ

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Ολιγον τι μικρη ειναι η αντλια για αυτα που θελεις.

Βεβαια εκτος απο τα ψυγεια μετραει και παρα πολυ τι block χρησιμοποιεις.

Με ενα block που δεν κοβει πολυ την ροη θα εισαι ενταξει μονο με το 3πλο ψυγειο.

Αν ομως βαλεις και 2ο block ή και 3ο τοτε σιγουρα χρειαζεσαι καποια με μεγαλυτερη ροη.

Για την ωρα θα μεινω στο 1 μπλοκ απλα θελω να εχω ετοιμα πανω στο κουτι τα δυο ψυγεια και μολις αλλαξω αντλια να μπουν και αλλα 2 ενα για το chipset και ενα για την καρτα γραφικων. Αλλα μεχρι να αλλαχτει η αντλια το ολο συστημα δηλαδη μονο και τριπλο ψυγειο θα κρυωνει μονο τον επεξεργαστη

Βασικα μονο για τον επεξεργαστη δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι και μονο και τριπλο ψυγειο.

Μονο το τριπλο μπορει να κανει δουλεια.

Αν αφησεις μονο το τριπλο και αν μας πεις και τι μπλοκ εχεις στο επεξεργαστη μπορουμε να δουμε αν φτανει η 500αρα αντλια.

Ειδαλλως πας για μεγαλυτερη.

Στην θέση σου, θα έβαζα το τριπλό, θα πούλαγα μονό και cpu block και θα έπερνα με τα λεφτά ένα πιο καλό block.

Μετά θα έβαζα gpu block και θα έκρινα αν οι θερμοκρασίες μου ήταν ικανοποιητικές και ανάλογα θα έπρατα με την αντλία.

Πιστεύω ότι θα έβαζα και chipset block και μετά θα άλλαζα την αντλία...

Αλλά ανάλογα,βλέποντας και κάνοντας...

Και ένα παράδειγμα:

CPU block Eleven

GPU block Eleven

Αντλία 400λ/ω μέσα σε tank, στα 12v(alphacool νομίζω)

Tranzit ψυγείο με ένα 12άρι στις 1200rpm να φυσάει

1/2" αλφαδολάστιχα

Ε2160@3ghz@1.35v

9800GT@stock

Idle cpu: 25 vga:30

Load cpu: 52 vga:38

Του κολλητού μου.

Αλλά και εγώ όπως το βλέπεις στην υπογραφή, με 3πλό GTX, eleven cpu, dtec gpu, eleven τανκ, L30 αντλία (1200λ/ω) πάνω κάτω στα ίδια είμαι σε cpu και πάει μέχρι 50 η κάρτα...

Τουμπανακι δηλαδη :finger001::finger001:. Βασικα εστησα και εγω μια εντελως απλη υδροψυξη (την περιεγραψα και παραπανω) και απο θερμοκρασιες δεν εχω παραπονα (για επεξεργαστη μιλαω μονο) δηλαδη με το προγραμμα μετρησης της μητρικης ημουν 19-20 idle & 27-29 load. Αλλα μπριζωθηκα να το κανω σιγα σιγα ολο πληντυριο...banana:)banana:)

καλύτερα μόνο το τριπλό το μονό δεν κάνει καν καλή δουλειά και εγώ έχω

ένα τριπλό για cpu και chipset (q9450 @ 3.8 full load 50-55 *C ) και ένα διπλό για την/τις κάρτες γραφικών ( 4850 μονταρισμένη στα 970mhz max 50 * C )

η λούπα με το διπλό είναι με αντλία 600 λίτρα και πάει μια χαρά οπότε με αυτή που έχει και το τριπλό μόνο του σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά αν βάλεις και άλλο ένα block τότε θα έχεις

ε και όποτε μπορείς πάρε ένα καλύτερο block και θα δεις και καλύτερες θερμοκρασίες γιατί αυτά που έχουν τα έτοιμα δεν είναι και ότι καλύτερο

Καλα εννοειται οτι θα παιξει και καλυτερο cpu block μεσα στο πλαισιο ολων των αλλαγων απλα το παω σιγα-σιγα, αρχιζοντας βεβαι απο μεγαλυτερη αντλια. Λουπα???? Για πες την συνδεσμολογια που εχεις. Ειναι δυο ξεχωριστα κυκλωματα με δικο του τανκ το καθενα η στο ιδιο τανκ????

2 ξεχωριστά είναι μπορείς να το δεις εδώ όλο http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1783

συνδεσμολογία να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι :p νομίζω

του cpu/chipset πάει τανκ > αντλία > cpu > chipset > 3πλο > τανκ

και της κάρτα πάει τανκ/αντλία ( είναι ένα μαζί ) > Vga > 2πλό > τανκ/αντλία

αν θυμάμαι καλά έβαλα τις αντλίες να δίνουν στα block για μεγαλύτερη πίεση και να δίνουν το νερό λίγο πιο ζεστό γιατί τα ψυγεία είναι στο τέλος στις λούπες αλλά μπορεί να λέω και μπαρούφες :p πάει καιρός που τα έστησα και για περίεργο λόγο δουλεύουν ακόμα χωρίς πρόβλημα lol με εξαίρεση οτι τώρα δεν έχουν hardware να "κρυώσουν"

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.