---Zapotek-- Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2005 Παίδες έχω ένα πρόβλημα...έχω ένα WD 200GB IDE ο οποίος κάνει ένα ενοχλητικό θόρυβο του τύπου τακ τακ τακ τακ με συχνότητα περίπου 2Hz όταν μπουταρει το σύστημα και το BIOS ψάχνει για drives.Δοκίμασα λοιπόν να τον βάλω ως εξωτερικό και την πρώτη φορά δούλεψε χωρίς να κάνει το θόρυβο. Μετα όμως άρχισε τα ίδια!Φοβάμαι γιατί εκεί έχω όλα τα δεδομένα μου και αν τα χάσω χάθηκα!Το SuSE όμως ακόμα και όταν κάνει τον θόρυβο, ως εξωτερικό λεμε τωρα, τον αναγνωριζει.Α, μην ξεχάσω, το booting proccess σταματάει όταν ο σκληρός κάνει θόρυβο, και όταν βγάζω το USB η διαδικασία συνεχίζει κανονικά.Τι λέτε να φταίει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Οκτώβριος 20, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 πάρε backup naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaooooooooooooooo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Οκτώβριος 20, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Θα το κάνω και αυτό αλλά κάτι ποιο κατατοπιστικό δεν σου βρίσκετε? Δλδ τον χάνω τον σκληρό? Σχεδόν καινούργιος είναι ρε γμτ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Οκτώβριος 20, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 εξαρτάται τι σε νοιάζει περισσότερο.Τα δεδομένα ή ο δίσκος?Πάρε backup και μετά άλλαξε τον....so simple:kiss: Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Οκτώβριος 20, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 OK. Ευχαριστω για το ενδιαφερον . Αρχιζω το back-up... <edit> Παιδια χαρηκα που σας γνωρισα, παω να φουνταρω... Καταρχην ο δισκος ειναι σε ext3 και μεχρι τωρα οταν ηθελα να κανω browse απο win χρησιμοποιουσα το Explore2fs, το οποιο τωρα κολλαει και ξεκολλα οταν αφαιρεσω το δισκο απο την usb. το PartitionMagic δεν το βλεπει, σε SuSE οτι utility εχει σχεση με drives δεν αρχιζει αν δεν αφαιρεθει ο εξωτερικος. Αρα, μαλλον μας αφησε χρονους ο δισκος μαζι με τα δεδομενα μου. Και πες τον δισκο τον στελνω για RMA τις τοσες χιλιαδες γραμμες κωδικα και λοιπα projects ποιος θα μου τα δωσει πισω???? Το φελεκι μου! Σκοτωνω ανρθωπο τωρα!!!! :rant: :fist: </edit> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Οκτώβριος 20, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Καλά ντάξει δεν είναι και σίγουρο...Ένας WD που είχα (4GB βέβαια) άντεξε 5 χρόνια έτσι... Τον τελευταίο χρόνο δούλευε ως φορητός βέβαια και είχε φάει τις στούκες της ζωής του αλλά τέσπα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Οκτώβριος 20, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Εγω περιμένω μήπως κάνει καμια αναλαμπή και προλάβω να σώσω όσα μπορέσω...Τουλάχιστον τα σημαντικά αρχεία, DVD κτλ ποιος τα ***** τώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Οκτώβριος 20, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Κλασσικό πρόβλημα των WD, το πιθανότερο είναι αν σβήσει να μην ξανανάψει, πάρε backup και στείλτον για RMA....άμεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Οκτώβριος 20, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 ...δυστηχως φιλε μου μαλλον χτυπησε ο δισκος.... ....οποτε το καλυτερο ειναι να μην το ζοριζεις αλλο και αμα καιγεσαι για τα δεδομενα σου υπαρχουν εταιρειες που ειδικευονται στην ανακτηση δεδομενων ...παντα βεβαια με το αναλογο αντιτιμο.... ...ριξε μια ματια ΕΔΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 21, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 καλά ρε συ, ακούς το χάρο να σου χτυπάει το δίσκο (με συχνότητα 2Hz) και ανοίγεις thread ΑΝ θα πάρεις backup?τέλος πάντων, βάλτον στην κατάψυξη για καμιά 2 ώρες όσο πιο χαμηλά πάει, βάλτον πάνω, πάρε ένα ΓΡΗΓΟΡΟ backup (αν παίξει) και τέλος. με το ext2fs δε χρησιμοποιείς το journaling του δίσκου, πιστεύω να το ξέρεις αυτό (τον διαβάζεις σαν ext2 όχι ext3). τέλος πάντων, δοκίμασε, αλλιώς θα τα σκάσεις πολύ άγρια για backup (κοντά στο 1000όευρο απ'ότι ξέρω).ps τα project μας τα γράφουμε και σε κάνα cdάκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Οκτώβριος 21, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Αν ηξερα πως ειναι ο χαρος νομιζεις θα ανοιγα? (Και λιγο χιουμορ)Αυτο με την καταψυξη μου ειχε περασει και εμενα απο το μυαλο αλλα δεν ηξερα γιατι...Θα το δοκιμασο στους -27 περιπου που ειναι το χαμηλοτερο...Ειχα δει ενα παιδι που ειχε αναφερει ενα καλο data recovery prog το οποιο του βρηκε ολα τα αρχεια ακομα και οταν ουτε τα Win ουτε το BIOS εβλεπαν το δισκο.Αν καποιος θυματε το thread αυτο ας δωσει το link μπας και σωσο τπτ.Ευχαριστω πολυ παιδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Οκτώβριος 21, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Ακυρο, τελικα ηταν το Get Data Back το οποιο ειναι μονο για NTFS...Τπτ σε ext???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Οκτώβριος 21, 2005 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Υπάρχει έκδοση του GetDataBack για fat32....ψάχτο λίγο καλύτερα.Βέβαια αν δεν βλέπουν το δίσκο τα win σου ΔΕΝ θα παίξει το εν λόγω πρόγραμμα. Και αυτο επειδή κάνει recovery σε σβησμένους ή φορμαρισμένους δίσκους και όχι χτυπημένους με προβλήματα σε κεφαλες κτλ.EDIT: τώρα πρόσεξα ότι ψάχνεις για ext2-3 .... άκυρο το fat32...ίσως υπάρχει και για ext....Βεβαια πάλι δεν σου κανει για τη δουλεια που θες οπότε αστο μια και καλή Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Οκτώβριος 21, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Αυτη τη στιγμή είναι στην κατάψυξη μέσα σε μια σακούλα αεροστεγώς σφραγισμένη...Αντε να δούμε τι θα γίνει.Το έχω αντιμετωπίσει αρκετά ψύχραιμα ,μπορώ να πω, το θέμα... lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Οκτώβριος 21, 2005 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 http://www.data-recovery-software.net/Linux_Recovery.shtml/?GGLAW070 Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Οκτώβριος 21, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Γεια σου ρε συνονόματε!Θα το δοκιμάσω σε 1- 2 ώρες που θα ξεπαγώσω τον σκληρό.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Οκτώβριος 21, 2005 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Κατεβασε και το διαγωστικο απο το site της wd να δεις τι θα σου βγαλει...Γιατι ομως το εβαλες στην καταψυξη?Δεν δουλευε για να παρεις backup? Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Οκτώβριος 21, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από ison Κατεβασε και το διαγωστικο απο το site της wd να δεις τι θα σου βγαλει...Γιατι ομως το εβαλες στην καταψυξη?Δεν δουλευε για να παρεις backup? Διαβασε τα παραπανω να καταλαβεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Οκτώβριος 21, 2005 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Τραβηγμενη λυση αλλα αν τα δεδομενα σου ειναι τοσο σημαντικα θα μπορουσες να τον εγχειρησεις δλδ να παρεις ενα αλλον ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ (revision κλπ) ΑΝ ΒΡΕΙΣ, να βγαλεις την πλακετα και να την βαλεις στον χαλασμενο...Δεν ξερω ποσο δυσκολο-ευκολο ειναι αλλα νομιζω γινεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Οκτώβριος 21, 2005 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Θέλει ηλεκτροστατικά αποστειρωμένο εργαστήριο κτλ...Μαλλον με το που θα ακουμπήσω το εσωτερικό του δίσκου ακόμα και με γάντια θα απομαγνητιστεί...Πολυ ακραία η λύση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.