Jump to content

PCI-e x1.Γιατι υπάρχουν?

Guest Insane

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετω για μια ακομα φορα ολους τους Labites.Λοιπον,εχω μια απορια παρα,παρα πολυ καιρο.Για ποιο λογο υπαρχουν η θυρες Pci-e x1? Αφου δεν υπαρχει καποια καρτα η κατι αλλο συμβατο με αυτες.Ισως να μου διαφευγει κατι.Ξερει κανεις τιποτα σχετικο?

Α!!Δηλαδη ας πουμε αγοραζω μια μητρικη σημερα με 915 chipset,ποσο μελλοντικα θα αρχισουν να βγαινουν pci-x καρτες?Φανταζομαι αφου θα εχω κανει αναβαθμηση και θα εχω παρει μια ποιο καινουρια μητρικη,ε?Πλακα μας κανουν?θα προτημουσα(και φανταζομαι αρκετοι ακομα)να μην ειχαν καμια Pci-x οι σημερινες μητρικες και να ειχαν περισσοτερες απλες pci.Στον δικο μου για παραδειγμα ειναι ολες οι Ρci πιασμενες και θα ηθελα καμια ακομα ενω ολες οι Pci-x ειναι αδειες.

Αρχική απάντηση από Insane

Α!!Δηλαδη ας πουμε αγοραζω μια μητρικη σημερα με 915 chipset,ποσο μελλοντικα θα αρχισουν να βγαινουν pci-x καρτες?Φανταζομαι αφου θα εχω κανει αναβαθμηση και θα εχω παρει μια ποιο καινουρια μητρικη,ε?Πλακα μας κανουν?θα προτημουσα(και φανταζομαι αρκετοι ακομα)να μην ειχαν καμια Pci-x οι σημερινες μητρικες και να ειχαν περισσοτερες απλες pci.Στον δικο μου για παραδειγμα ειναι ολες οι Ρci πιασμενες και θα ηθελα καμια ακομα ενω ολες οι Pci-x ειναι αδειες.

Έχεις πολύ μεγάλο δίκιο σε αυτό που λες φίλε. Σύμφωνα με τα τρέχοντα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χρηστών έχει άχρηστες τις pci-e του. Προσωπικά, περίμενα από την Creative μιας και είναι από τις εταιρείες που με τα προϊόντα τους καταλαμβάνουν μια pci θύρα σε ένα επίσης μεγάλο ποσοστο χρηστών να δημιουργούσε την τελευταία υλοποίησή (X-Fi) της βασισμένη σε pci-e. Ενώ λοιπόν η εμφάνισή της pci-e είναι πλέον ένα χρόνο διαθέσιμη στους Η/Υ είχε πιστεύω η ανωτέρω εταιρεία άφθονο χρόνο να σχεδιάσει την X-Fi σε pci-e και όμως δε το έκανε. Ομολογώ ότι με παραξένεψε πάρα πολύ αυτή της η κίνηση. Ποιος ξέρει όμως... θα δούμε...

Το θεμα ειναι οτι δεν φταιει ουτε η Creative ουτε καμια αλλη εταιρια.Αυτοι στην τελικη το συμφερων τους κοιτανε.Αν τους συμφερει θα βγαλουν και παπαδες σε Pci-x.Οι εταιριες που φτιαχνουν τις μητρικες φταινε.Αντι να κοιταξουν να φτιαξουν μητρικες που θα ειναι χρηστικες κοιτανε να τις κανουνε "συγχρονες" για να νομιζεις οτι αγοραζοντας μια νεα μητρικη με ολα τα συγχρονα "καλουδια" θα ειναι και καλητερη απο μια ποιο παλια.Και για να μην παρεξηγηθω,δεν λεω πως οι νεες μητρικες δεν ειναι καλες ή οτι ολα οσα εχουν ειναι αχρηστα.Απλα οτι πολλα απο αυτα που εχουν δεν ανταποκρινονται στις αναγκες ενος μεσου αγοραστη(δηλαδη των περισσοτερων μας).

Αρχική απάντηση από tigrakas [Σήμερα, στις 16:30]

Έχεις πολύ μεγάλο δίκιο σε αυτό που λες φίλε. Σύμφωνα με τα τρέχοντα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χρηστών έχει άχρηστες τις pci-e του. Προσωπικά, περίμενα από την Creative μιας και είναι από τις εταιρείες που με τα προϊόντα τους καταλαμβάνουν μια pci θύρα σε ένα επίσης μεγάλο ποσοστο χρηστών να δημιουργούσε την τελευταία υλοποίησή (X-Fi) της βασισμένη σε pci-e. Ενώ λοιπόν η εμφάνισή της pci-e είναι πλέον ένα χρόνο διαθέσιμη στους Η/Υ είχε πιστεύω η ανωτέρω εταιρεία άφθονο χρόνο να σχεδιάσει την X-Fi σε pci-e και όμως δε το έκανε. Ομολογώ ότι με παραξένεψε πάρα πολύ αυτή της η κίνηση. Ποιος ξέρει όμως... θα δούμε...

Ρε τιγρακα, πως θα σου ξεζουμίσουν κιάλλα λεφτά όταν θα βγάλουν άλλες κάρτες ήχου σε κανα 2 χρόνια?

Όταν πια δε θα υπάρχουν pci slots, ακόμα και όσοι πήραν Xfi θα την στείλουν στα σκουπίδια και θα αναγκαστούν να πάρουν άλλη... Απλά τα πράγματα...

εγω παντως βρηκα τον καλυτερο τροπο να απασχολησω μια pci-x

και συντομα μαλιστα....

265 βεβαια αλλα .... ειναι μονοδρομος...

παρεα με 3 250αρηδες sataII 16mb Raid 5 :devil:

(εκτος αν στο μεταξυ βγουν και οι αντιστοιχοι 400ρηδες οποτε το ξανασυζηταω...)

Πολλα τα λεφτα για ενα sata controller,δεν νομιζεις,Κοπριτη?Σε συμφαιρει καλυτερα νομιζω να παρεις μια καινουρια μητρικη με sata 2 και raid controller.

Από το τέλος του 2006 και μετά (βλέπε μέσα 2007 δηλαδή) ο προγραμματισμός της TwinHan http://www.twinhan.com για τους δέκτες της είναι να βγαίνουν όλες σε PCI-E

Καλος ειναι ο προγραμματισμος της TwinHan και πολλον ακομα εταιριων για το ΜΕΛΛΟΝ.Ξερεις ομως απο ποτε υπαρχουν μητρικες με pci-x?Πανω απο 1-1.5 χρονο.Επανερχομαστε δηλαδη σε αυτο που ειπα και πριν.Αν εχεις τη μητρικη σου πανω απο ενα χρονο,μεχρι να βγει(οτι βγει) για pci-x θα την εχεις αλλαξει.Αρα τωρα,ειναι απλα χαμενος χωρος στο pc.

http://www.belkin.com/pressroom/releases/uploads/09_14_05PCIExpressCards.html

Πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολη η εναλλαγή από όσο θα θέλαν και οι ίδιοι οι κατασκευαστές..

Έχουν καθυστερήσει πολλές νέες ιδέες να μπούν στην καθημερινότητά μας.. πχ BTX, pci-e (εκτός γραφικά) κλπ... Το μόνο που σκέφτομαι σαν αίτιο είναι ότι καλώς ή κακώς, η υπάρχουσα τεχνολογία είναι αρκετά φτηνή, υπάρχει άμεσα διαθέσιμη, είναι απόλυτα δοκιμασμένη ενώ, υπάρχουν αποθέματα σε υλικά και εξοπλισμό.. επιπλέον το κόστος ανάπτυξης νέων συσκευών για να αντικαταστήσουν παλιότερες υλοποιήσεις, πολλές φορές είναι ασύμφορο, όπως πχ για ένα PSTN modem που σήμερα κοστίζει ελάχιστα δολλάρια ενώ για να περάσει σε pci-e θα ξεκινάει από μερικές δεκάδες δολλάρια. Μήν ξεχνάτε ότι μιλάμε για γραμμές παραγωγής με τεράστια δυνατότητα παραγωγής που άν δεν απορροφηθεί γρήγορα, απλά βαρύνει τις εταιρείες με περιττά έξοδα..

Αρχική απάντηση από Insane [Σήμερα, στις 15:29]

Πολλα τα λεφτα για ενα sata controller,δεν νομιζεις,Κοπριτη?Σε συμφαιρει καλυτερα νομιζω να παρεις μια καινουρια μητρικη με sata 2 και raid controller.

δυστυχως απο τις 4 sata ports της Abit oi 2 καταληφθηκαν ηδη απο τους raptors...

και το raid 5 θελει αλλες το λιγοτερο τρεις ελευθερες,....

και μιας και μιλαω για συστοιχια με mp3s και οχι λειτουργικου

ο ξεχωριστος controller ειναι πιο ευελικτος σε ενδεχομενο αλλαγης μητρικης

(αναβαθμιση, rma, κτλ....)

α! και φυσικα ουδεμια σχεση εχουν οι επιδοσεις του

σε σχεση με ενσωματωμενες λυσεις τυπου sil, highpoιnt κτλ....

ειδωμεν....

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

δυστυχως απο τις 4 sata ports της Abit oi 2 καταληφθηκαν ηδη απο τους raptors...

και το raid 5 θελει αλλες το λιγοτερο τρεις ελευθερες,....

και μιας και μιλαω για συστοιχια με mp3s και οχι λειτουργικου

ο ξεχωριστος controller ειναι πιο ευελικτος σε ενδεχομενο αλλαγης μητρικης

(αναβαθμιση, rma, κτλ....)

α! και φυσικα ουδεμια σχεση εχουν οι επιδοσεις του

σε σχεση με ενσωματωμενες λυσεις τυπου sil, highpoιnt κτλ....

ειδωμεν....

Για μισό.. ο controller που λες Μιστερ Κοπριτα είναι PCI-X ενώ μιλάμε για PCI-E.. εκτός κι άν κάνω λάθος, PCI-X έχουν μόνο workstation & server boards... πάντως στα 2 board της υπογραφής σου σίγουρα ΔΕΝ μπαίνει.... να υποθέσουμε ότι πάς για πιο "βαρύ" πυροβολικό??

Αρχική απάντηση από oktech [Σήμερα, στις 20:20]

Για μισό.. ο controller που λες Μιστερ Κοπριτα είναι PCI-X ενώ μιλάμε για PCI-E.. εκτός κι άν κάνω λάθος, PCI-X έχουν μόνο workstation & server boards... πάντως στα 2 board της υπογραφής σου σίγουρα ΔΕΝ μπαίνει.... να υποθέσουμε ότι πάς για πιο "βαρύ" πυροβολικό??

εδωσα λαθος λινκ φιλε μου...

εχεις δικιο

o 2220 που ειπα πριν ειναι pci-x

ο 2320 ειναι pci-e

this is the right link

και φυσικα προοριζεται για την Fatal1ty

μιας και το setup της Max3 θα βγει στο σφυρι εντος των ημερων

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

εδωσα λαθος λινκ φιλε μου...

εχεις δικιο

o 2220 που ειπα πριν ειναι pci-x

ο 2320 ειναι pci-e

this is the right link

και φυσικα προοριζεται για την Fatal1ty

μιας και το setup της Max3 θα βγει στο σφυρι εντος των ημερων

Προβλέπω βαρύ σφυρί.... προβλέπω επίσης τον νέο κάτοχο να έχει υπογεγραμμένο μηχάνημα by Κοπρίτης - signature line

• 2 weeks later...

Αντε και καλη αρχη.Ελπιζω βεβαια να ακολουθησουν και αλλοι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.