Jump to content

Εξωτερικος δισκος και prive partition

LordArthas

Recommended Posts

Σε λιγες μερες θα εχω στα χερια μου τον εξωτερικο σκληρο που εχω παραγγηλει. Αυτο που θα ηθελα να ξερω, ειναι αν γινεται να μπλοκαρω καποια partition ή να ειναι κρυφη, οταν θα συνδεεται με εναν διαφορετικο απο το δικο που υπολογιστη.

Μπορει να γινει κατι τετοιο; Με ποιο τροπο;

Ευχαριστω :)

ναι, κάντα ext2 (linux), βάλε στα windows σου αυτό:

http://sourceforge.net/projects/ext2fsd

και θα στα διαβάζουνε μόνο οι λινουξάδες:p

(μια πιο σοβαρή λύση θα ταν να κάνεις κάποιο encryption το συγκεκριμένο partition)

Το encryption πως δουλευει ακριβως και με ποιο προγραμμα θα μπορουσε να γινει;

Το ext2 το φοβαμαι, λογω του οτι ο δισκος θα χρησιμοποιειται για backup και δε θα ηθελα να γινει καμια στραβη και να ψαχνομαι μετα...

Encryption μπορεις να κανεις με το PGP και συγκεκριμενα το pgpdisk. Κανει mount τον δισκο encrypted με δικο του partition. Απαιτει ομως να υπαρχει το pgp και στον αλλο υπολογιστη.

Κυκλοφορουν ομως και αλλα ποιο απλα προγραμματα για encryption λιγοτερο ασφαλη βεβαια..

Αρχική απάντηση από ison [Σήμερα, στις 12:02]

Υπαρχει βεβαια και ο μπακαλικος τροπος να κανεις ολα τα αρχεια hidden ...:)

Ναι αλλα δεν ειναι και τοσο σιγουρος... Δεν ψαχνω να κανω το Forth Nox, αλλα δε θελει και πολυ με το hidden για να τα βρει καποιος :whistling

Θα μπορουσατε να μου πειτε περιπου πως δουλευουν τα encryption sw; Εννοω, οτι αν μια partition ειναι κρυφη, θα φαινεται αυτοματα στο pc μου ή θα πρεπει να βαλω pass για να τη «δω» και να τη χρησιμοποιησω;

Αν θελω το δισκο να τον συνδεσω σε αλλο pc, η encrypted partition δε θα φαινεται καθολου, ετσι; Αν ομως χρειαστει να τη χρησιμοποιησω, εκτος απο την pass, θα πρεπει να κανω install και το προγραμμα που χρησιμοποιησα για την encryption (ή αυτο εξαρταται απο το προγραμμα);

Ευχαριστω πολυ ολους και sorry αν κουραζω με τις ερωτησεις :)

P.S: Ενα αλλο free προγραμματακι που βρηκα ειναι το TrueCrypt. Το γνωριζετε;

Αρχική απάντηση από bourlas

ριξε μια ματια εδω εχει οτι ακριβως θελεις και ειναι freeware

http://www.truecrypt.org/

με προλαβες δοκιμασε το ειναι πολυ καλο

Περιμενω το δισκο και το κουτι για να αρχισω τα πειραματα... Για την ωρα συλλεγω info :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.