kreach Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2005 Γεια σας,Που λέτε, ο 200άρης μου έχει ~100 Γίγα με πολύτιμο περιεχόμενο. Backup πώς στο καλό θα κάνω ???Δηλαδή θα χρειαστώ ~20 DVD (ή 10 Double Layer) ! Αντί να αγόραζα έναν σκληρό εξωτερικό, σκέφτηκα το εξής : Μαγνητική Ταινία !Πήγα στο Πλαίσιο κ μου είπαν ότι δεν πουλάνε την συσκευή αλλά έχουν τα Data Cartiges (20 Γίγα Ασυμπίεστα ~ 6.5Ε) και είναι ένα αποθηκευτικό μέσω ασφαλέστατο μιας κ όπως είπε αυτό χρησιμοποιούν οι εταιρείες.Tί λέτε ? Αξίζουν τον κόπο ? Παρόλαυτα, δεν υπάρχει κίνδυνος να απομαγνητιστεί κ να χάσει το περιεχόμενό της ?Ευχαριστώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 19, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αυτα εχουμε στο γραφειο. Κασσετες 6 χρονων ειναι μια χαρα (αν σου λεει κατι) !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Οκτώβριος 19, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Χμμμμ.... τί να λέει άραγε Ξέρει κανείς που θα βρώ τη συσκευή ? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 19, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Θα ξερω απο αυριο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 19, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αν και για την περίπτωσή σου η λύση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου είναι μάλλον η καλύτερη (μιας και το ζητούμενο δεν είναι η απόλυτη αξιοπιστία), τσέκαρε και αυτόΟι τιμές του ξεκινάνε χοντρικά από τα 250 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Οκτώβριος 19, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Πάρε έναν εξωτερικό σκληρό. Αρκεί να τον κρατάς εκτός συστήματος και αποσυνδεδεμένο όταν δεν παίρνεις το Backup. Όταν θα δεις την τιμή για το tape drive θα καταλάβεις γιατί στο λέω Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 19, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 γράψε 20 dvd. κόστος 0.50 * 20 = 10 ευρώ.χρόνος: 20dvd * 20 λεπτά (σου βάζω χρόνο και για να τα ελέγξεις για pi/po και 5 λεπτά ξύσιμο) = 400 λεπτά. δηλαδή κάτω από 7 ώρες. κάτσε το Σάββατο και γράφτα, μέχρι να ψάξεις να βρεις tape driver η δίσκο θα τα χεις γράψει. (tape drive για 100 giga, έλεος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Οκτώβριος 19, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Πραγματικά, πόσο κάνει ένα tape drive ? Πάνω από ~200-250E που είναι ένας καλός εξωτερικός ?@ΣωτήρηςΓιατί tape drive για 100 γίγα είναι έλεος ?Ευχαριστώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 19, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris γράψε 20 dvd. κόστος 0.50 * 20 = 10 ευρώ. χρόνος: 20dvd * 20 λεπτά (σου βάζω χρόνο και για να τα ελέγξεις για pi/po και 5 λεπτά ξύσιμο) = 400 λεπτά. δηλαδή κάτω από 7 ώρες. κάτσε το Σάββατο και γράφτα, μέχρι να ψάξεις να βρεις tape driver η δίσκο θα τα χεις γράψει. (tape drive για 100 giga, έλεος). 7 ώρες.....εχμμμμμ...... δεν την βρίσκω και την πιο πρακτική λύση (ιδιαίτερα δε αν δεν είναι ''once only'' backup)..... (kreach ετοιμάσου - κάθε Σάββατο θα είσαι υπό περιορισμό - τέρμα οι έξοδοι και οι γυναίκες - κάθε Σάββατο αυστηρό πρόγραμμα: Backup και πάλι Backup ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 19, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 2 ώρες θέλει, έλεος!το backup το θες για σένα (προσωπική χρήση) ή για κάποια εταιρική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Οκτώβριος 19, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από spc 7 ώρες.....εχμμμμμ...... δεν την βρίσκω και την πιο πρακτική λύση (ιδιαίτερα δε αν δεν είναι ''once only'' backup)..... (kreach ετοιμάσου - κάθε Σάββατο θα είσαι υπό περιορισμό - τέρμα οι έξοδοι και οι γυναίκες - κάθε Σάββατο αυστηρό πρόγραμμα: Backup και πάλι Backup ) :hehe: :rofl: :worship: :worship: :worship: @Sotiris Είμαι 15 χρονών ... άνεργος για την ακρίβεια Οπότε θα περιοριστώ σε προσωπική χρήση ! To θέμα είναι πως ΑΝ το tape drive έχει μια λογική τιμή (βάση αυτά που προσφέρει) κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω Magnetic Tape διότι θα μπορώ να έχω ένα δυο αντίγραφα συν το ότι μπορώ να τα μεταφέρω (κυριολεκτικά) χωρίς να κουβαλώ ολόκληρο σκληρό. ΑΝ παρόλαυτα οι μαγνητικές ταινείες έχουν μειονεκτίματα τα οποία δεν γνωρίζω, τότε .... με βλέπω να γίνω κολλητός με το Nero Burning Rom ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 19, 2005 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Τα tape δεν είναι για ''προσωπική χρήση'' (ακριβά, δεν είναι για μεταφορά κλπ κλπ)Αν θες μία ενδιάμεση λύση, κοίτα το REV που σου είπα (αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της ύπαρξής του: μία λύση που συνδυάζει λίγο απ' όλα τα καλά των tapes, ext hdd, optical) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 19, 2005 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 εγώ πάλι ένα spindle με 25 άγραφα dvd το θεωρώ υπεραρκετό (επειδή θυμάμαι και τις γνώσεις σου και την ηλικία σου και καταλαβαίνω περίπου τη χρήση που κάνεις). τα δεδομένα σου (τα 100gb) αλλάζουν συνεχώς ή πρόκειται για fix 100 giga? περί τίνος πρόκειται τέλος πάντων, για mp3? αν είναι mp3 πάρε δίσκο, να το χεις για juke box και να το κάνεις βόλτες, αν θες κάτι μικρό (κια βολικό) πάρε έναν 2,5 ιντσών με μια αντίστοιχη θήκη (κοντά 200 euro το σύνολο).το tape magnetic drive είναι μια τεχνολογία που θυμάμαι ότι χρησιμοποιούνταν κατά κόρον με το lomega zip, ΠΡΙΝ την εποχή των cd - recorder! ένα cd-dvd αν το προσέχεις είναι αρκετά πιο αξιόπιστο από μια μαγνητική ταινία (όπου μαγνητική = μακριά από κλειδιά, μαγνήτες κλπ διότι θα χαλάσει). τα cd τα πετάμε από δω κι από κει και πάλι δουλεύουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 19, 2005 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από sotirisπάρε δίσκο, να το χεις για juke box και να το κάνεις βόλτες, αν θες κάτι μικρό (κια βολικό) πάρε έναν 2,5 ιντσών με μια αντίστοιχη θήκη (κοντά 200 euro το σύνολο). Μπράβο (είπε και κάτι σωστό ο άχρηστος Χημικός / Linuxas ) Αυτή είναι επίσης μία πολύ καλή λύση (και με λίγο λιγότερα χρήματα από τα 200 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 19, 2005 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από spc Μπράβο (είπε και κάτι σωστό ο άχρηστος Χημικός / Linuxas ) Αυτή είναι επίσης μία πολύ καλή λύση (και με λίγο λιγότερα χρήματα από τα 200 ) άρα εκτός από το tape drive που σου χει ξεμείνει και προσπαθείς να σπρώξεις στο παιδί, σου χει ξεμείνει και 2.5' δίσκος... μάλιστα, για πες info εγώ πάντως τα backup μου τα κρατάω σε dvd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Οκτώβριος 20, 2005 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Απλά το πρόβλημα είναι ότι τόσο καιρό δε κράταγες backup και τώρα που σου μαζεύτηκαν πολλά δε ξέρεις τι να τα κανείς...Εγώ σου λέω να κάτσεις μια μέρα με υπομονή να τα γράψεις σε DVD και να τελειώνεις... Δεν αξίζει να σκάσεις τόσα λεφτά σε ένα τόσο παλιό μέσο όπως τα tape drive που υπάρχουν ακόμα για λόγους συμβατότητας. Από εκεί και πέρα επειδή τα αρχεία σου συνεχώς θα αυξάνονται να κρατάς συχνότερα backup... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 20, 2005 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Εγώ πάντως επειδή ο ρυθμός αύξησης των αρχείων μου είναι συνάρτηση δευτέρου βαθμού, έχω αρχίσει να σκέφτομαι σε λίγο πώς θα κάνω back-up. Συγκεκριμένα μέχρι πέρυσι έκανα back-up άντε ένα DVD το πολύ. Το τελευταίο μου backup ήταν 6 DVD. Προσωπικά προς το παρόν ελπίζω προς μείωση των τιμών των άγγραφων dual layer DVDs αλλιώς μετά πάμε αναγκαστικά σε εξωτερικό δίσκο ή σε συρταράκι...Ταινίες δεν θα σου πρότεινα. Ο λόγος; Είναι πανάκριβη η συσκευή εγγραφής, ο χρόνος εγγραφής/ανάγνωσης απ'όσο ξέρω είναι μεγάλος και επίσης περιορίζεσαι ακόμα στο οτι θες άνω των μια κασσετών. Ο εξωτερικός σκληρός πιστεύω είναι η καλύτερη λύση. Το μόνο πρόβλημα είναι ίσως οτι όσο να ναι δεν είναι και πολύ για κούνημα και μην ξεχαστε΄ςι εσύ καμια ώρα και κάνεις καμιά μαμακία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 20, 2005 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 ο δίσκος δεν είναι για backup. είναι για να έχεις κάτι εύκαιρο ή να το χεις π.χ. σε shares. backup για να σου μείνει στο χρόνο (π.χ. 5-10 χρόνια) μιλάμε για dvd, και μάλιστα καλογραμμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valderant1416003215 Οκτώβριος 20, 2005 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Αν τα γράψει σε σκληρό εξωτερικό, Πόσα χρόνια θα του κρατήσει άραγε?"Και εγώ σε εξωτερικό έχω τα καλούδια μου" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 20, 2005 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Απ'όσο ξέρω οι δίσκοι δεν υποτίθεται οτι έχουν μικρή διάρκεια ζωής... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.