Wizard! Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2005 Μου ζητήθηκε από μία εταιρία να φτιάξω ένα εντελώς αθόρυβο pc... Έχουν ήδη επιλέξει μητρική (http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=11&l3=0&model=745&modelmenu=1) και κάρτα γραφικών (http://www.asus.com/products4.aspx?l1=2&l2=6&l3=139&model=591&modelmenu=1) οπότε εγώ πρέπει να επιλέξω τα υπόλοιπα. 1. Είχε η Zalman ένα τροφοδοτικό, με παθητική ψύκτρα. Δεν το βρίσκω πουθενά. καταργήθηκε? Υπάρχει κάτι αντίστοιχο? Δε θέλω κάποιο με ρύθμιση στροφών, θέλω passive. 2. Υπάρχει κάποια ψύκτρα για Prescott που να μπορεί να τον υποστηρίξει παθητικά? Κι αν ναι, μέχρι πόσα GHz, καθότι επεξεργαστής δεν έχει επιλεγεί ακόμα κι αν είναι εμπόδιο η ταχύτητα θα μειωθεί. Αυτό καλύπτει αυτή την ανάγκη? http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0071SonicTower/cl-p0071.htm Γνωρίζετε καθόλου ασυμβατότητες χωροταξικές? 3. Με ποιό τρόπο μπορεί να "σκάσει" ο δίσκος? Κάποιος χρήστης είχε αναφέρει το Silent Box (http://www.scythe-eu.com/docu/silentbox.pdf) Κάνει δουλειά? Από θέμα ψύξης? Που υπάρχει για αγορά εντός Ελλάδος (γιατί θα χρειαστεί τιμολόγιο) 4. Υπάρχει κάποιο DVD-Player που να είναι αθόρυβο? Ευχαριστώ πολύ
frantic Οκτώβριος 19, 2005 #2 Οκτώβριος 19, 2005 Σε μεγάλο ποσοστό ο θόρυβος από τους δίσκους οφείλεται στις δονήσεις και όχι σε θορυβώδη λειτουργία. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις έιναι να πάρεις έναν δίσκο με χαμηλά επίπεδα θορύβου και όταν τον βιδώσεις να βάλεις πριν τις βίδες λεπτές λαστιχένιες ροδέλες για αυτήν την δουλειά. Εγώ πάντως έχω έναν Western Digital 7200rpm και δεν τον ακούω σχεδόν καθόλου, αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο με βάση εμπειρία με πολλούς δισκους, καλώς.Όσο για το DVD αρκετά αθόρυβα είναι τα DVD-RW της LG.
sotiris Οκτώβριος 19, 2005 #3 Οκτώβριος 19, 2005 ηλίθια επιλογή.αφού παίρνουν που παίρνουν chipset nvidia, ας πάρουν amd 64 coon n´ quiet (αν τους νοιάζει όντως ο θόρυβος).αν σώνει και καλά θέλουν αθόρυβο prescott, η πρώτη λύση που μού ρχεται στο μυαλό είναι αυτό:tnn500
frantic Οκτώβριος 19, 2005 #4 Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 17:42] ηλίθια επιλογή.αφού παίρνουν που παίρνουν chipset nvidia, ας πάρουν amd 64 coon n´ quiet (αν τους νοιάζει όντως ο θόρυβος).αν σώνει και καλά θέλουν αθόρυβο prescott, η πρώτη λύση που μού ρχεται στο μυαλό είναι αυτό:tnn500 Συμφωνώ... Ακόμη και desktop μηχάνημα με mobile CPU θα μπορούσαν να φτιάξουν με καναν P-M... Με καλό HSF ακόμη και fanless θα μπορούσαν να το χουν στα stock...
Wizard! Οκτώβριος 19, 2005 Author #5 Οκτώβριος 19, 2005 Sotiris, δεν είναι εκτός επιλογών αυτό το κουτί. Δεν ξέρω από πλευράς όγκου τι θα ειπωθεί. Αν το σύνολο για όλα τα άλλα είναι 500-600, μπορώ να τους πείσω να τα αντικαταστήσουν όλα με το κουτί αυτό.Από την άλλη, συμφωνώ με τον AMD, αλλά δεν ξέρω αν έχει ήδη αγοραστεί αυτή η μητρική.
frantic Οκτώβριος 19, 2005 #6 Οκτώβριος 19, 2005 Είναι λίγο χαζό έξοδο αυτό το κουτί, αλλά με presshot το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις watercooling... Αλλά αν δεν επιμένουν για Presshot, πείσε τους να βάλουν κάτι άλλο που και πιο γρήγορο θα είναι και πιο αθόρυβο... Βάλε μια καλή ψύκτρα τύπου SI-120 και με ένα ανεμιστηράκι στις 1000 στροφές δε θα ακούγεται τίποτε και θα σαι κυριλέ.... Όσο για τη μητρική μπορείς να βρεις μια με passive ψύκτρα...EDIT: Σε περίπτωση που έχουν αγοράσει τα parts που λες, με την ψύκτρα που σου λέω θα σαι κυριλε και για Presshot και ΣΧΕΔΟΝ αθόρυβος... Το watercooling τωρα που το ξανασκέφτομαι δεν παίζει... Σιγά μη συντηρούν το μηχάνημα... Με ένα καλό κουτί πάντως θα μπορέσεις να μονώσεις σε ένα βαθμό και τον ελάχιστο θόρυβο ενός ανεμιστήρα στις 1000 rpm.
Wizard! Οκτώβριος 19, 2005 Author #7 Οκτώβριος 19, 2005 frantic: Το θέμα όμως είναι λίγο πιό περίπλοκο... Αν δεν έχει καθόλου ανεμιστήρες το κουτί, τότε όλη η ζέστη από τον επεξεργαστή, δίσκο, vga θα μένει μέσα στο κουτί... Γι'αυτό αποδέχομαι σα λύση το Tnn500. Γιατί φροντίζει να βγεί η ζέστη έξω...Δε θα ήθελα να στηθεί να δουλέψει και μετά από 3-4 μήνες να με τρέχουν γιατί κολλάει...
frantic Οκτώβριος 19, 2005 #8 Οκτώβριος 19, 2005 Κοίτα, αν έχεις φροντίσει ώστε να ψύχεται καλά η CPU και δεν έχεις κάρτα γραφικών που να ζεματάει, δεν θα έχεις πρόβλημα... αλλά όταν όπως λες σε πληρώνουν να το κάνεις, θες να σαι εξασφαλισμένος γιατι μπορεί να χαλάσει κάτι από άσχετη αιτία και μετά να το ρίξουν σε σένα...Δίκιο έχεις...
frantic Οκτώβριος 19, 2005 #9 Οκτώβριος 19, 2005 <off_topic> Έχεις 7800GTX και είσαι εν αναμονή της Χ1800ΧΤ??? Καλό σε βρίσκω!</off_topic>
sotiris Οκτώβριος 19, 2005 #10 Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! Sotiris, δεν είναι εκτός επιλογών αυτό το κουτί. Δεν ξέρω από πλευράς όγκου τι θα ειπωθεί. Αν το σύνολο για όλα τα άλλα είναι 500-600, μπορώ να τους πείσω να τα αντικαταστήσουν όλα με το κουτί αυτό. Από την άλλη, συμφωνώ με τον AMD, αλλά δεν ξέρω αν έχει ήδη αγοραστεί αυτή η μητρική. γι' αυτό στο είπα. αν θέλαν intel για σταθερότητα κλπ, τότε με μια μητρική intel chipset δε θα λεγα κουβέντα. αλλά nvidia chipset με intel cpu, το θεωρώ χαζό συνδυασμό. το κουτί, όσο κι αν το κοροϊδεύουμε εδώ στο thelab, για τέτοιες λύσεις (εταιρία που θέλει πραγματικά αθόρυβο σύστημα για το xyz λόγο - π.χ. ηχογράφηση) είναι απλά κορυφαίο και παίζει μόνο του και εντάξει, δε συγκρίνεται η αξιοπιστία του με μια υδρόψυξη, σε υδρόψυξη πρέπει να είσαι από πάνω (τι νερό να βάλω κλπ). πάντως και το reserator είναι εντελώς αθόρυβο (αν συμβιβαστείς με το μαρκούτσι δίπλα στο pc και με το ότι ζορίζουν οι μετακινήσεις του). αν είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν τα λεφτά του tnn500, ψάχτο περισσότερο και δες και τι κάνει για τους δίσκους. οι δίσκοι είναι δύσκολη υπόθεση, γιατί πρέπει και να ψύχονται. το scythe φαίνεται καλό αλλά δεν το χω δοκιμάσει. από τροφοδοτικό τα fanless που μού ρχονται στο μυαλό και θεωρούνται και αξιόπιστα είναι τα yesico (φυσικά κάνουν κάτι παραπάνω). τα dvd μπορείς να προτιμήσεις κάποιο plextor που έχει σαφώς άλλου επιπέδου μηχανισμό. σε 16x ότι και να πάρεις κάνει θόρυβο, αλλά μπορείς μέσω softwate (του nero drive speed για παράδειγμα) να του λες να ρίχνει την ταχύτητα. σε 2x, όποιο και να πάρεις είναι αθόρυβο (μιλάμε πιο πολύ για αναπαραγωγή π.χ. ταινιών). το plextor μου (708a) διάβαζε by default στα 2x, άρα δεν έκανε θόρυβο. ψάξε αν και τα νεότερα έχουν αυτή τη λειτουργία ( πατώντας 3 sec το eject διαβάζει κανονικά).
SirGeorge Οκτώβριος 19, 2005 #11 Οκτώβριος 19, 2005 3. Με ποιό τρόπο μπορεί να "σκάσει" ο δίσκος? Κάποιος χρήστης είχε αναφέρει το Silent Box (http://www.scythe-eu.com/docu/silentbox.pdf) Κάνει δουλειά? Από θέμα ψύξης? Που υπάρχει για αγορά εντός Ελλάδος (γιατί θα χρειαστεί τιμολόγιο) Χτύπα εδώ και πάρε τηλ. στο νούμερο που δίνει, ζήτα το Χρήστο και πες ότι είσαι από το thelab.......
helloween Οκτώβριος 19, 2005 #12 Οκτώβριος 19, 2005 Δες τον υπολογιστή του Κ.Κ έχει το reserator στον επεξεργαστή στην κάρτα γραφικών στο τροφοδοτικό και ειδικό συρτάρι που μονώνει και ψύχει τον σκληρό. Πραγματικά αθόρυβο δες λοιπόν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο. http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=15750&highlight=%E1%E8%FC%F1%F5%E2%EF
Wizard! Οκτώβριος 20, 2005 Author #13 Οκτώβριος 20, 2005 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα διευκρινήσω κάποιες λεπτομέρειες και θα επανέλθω
Lied Ιανουάριος 17, 2008 #14 Ιανουάριος 17, 2008 Το σιλεντ βοχ το θαψανε σε αρκετα ρεβιους. Λενε οτι το μονο που κανει ειναι να κανει τον ηχο λιγο ποιο μπασο, τπτα παραπανω. Υπαρχουν αρκετα αλλα ωραια κουτακια και αποτελεσματικοτερα. Αμα θελεις τελιως μα τελιως αθοριβο pc με prescot και τα λεφτα δεν ειναι δικα σου πηγαινε σε resitator της zalman. Aλλα οταν μιλαμε για τελιως αθοριβο πας και σε 2,5" @5400 δισκο. 340 watt fanless PSU. Και καρτα VGA οτι βρεις να μην εχει μεγαλη καταναλωση και να εχει παθητικη ψυξη. Aπο εκει και περα ενα καλο κουτι να μην τριζει και να εχει τα αναλογα πατακια(πλαστικα) για τους δισκους και στα ανεμηστιρακια. Με 2χ12"ανεμιστηρες και εισαι ΟΚ.
LevelOne Ιανουάριος 17, 2008 #15 Ιανουάριος 17, 2008 Η ιδέα μου είναι ή αυτο το τόπικ ξεθάφτηκε μετά απο 2 χρόνια 2 μηνες και 25 ημέρες; Ασχετο: Εχει ακούσει κανείς αυτο το cd?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.