Jump to content

Plextor 760A/SA 18X DVD RW

spc

Recommended Posts

Νέο Plextor DVD +/- DL RW στα 18Χ (δυστυχώς όμως με ''μόνο'' 2 ΜΒ cache - τώρα γιατί τσιγκουνεύονται τα μερικά λεπτά που κάνει το κάθε ΜΒ δεν το καταλαβαίνω....)

http://www.plextor-europe.com/products/px-760a.asp?choice=PX-760A

plextor φαίνεται (και ουχί benq).

αντί να αλλάξει μηχανισμό να ανεβάσει καμιά ώρα MTBF, κάθεται και βγάζει 18άρι drive. να δω που θα βρεί τα δισκάκια (προφανώς overburn κλασσικά).

Τι να τα κάνετε ωρέ τα 16αρια και τα 8-10αρια σε DL όταν τα μόνα προσιτά δισκάκια είναι 8Χ (SL) και 2,4Χ (DL);

Εκτός βέβαια αν γράφετε 500 DVD την ημέρα οπότε αξίζει να γλυτώνετε κανα 5λεπτο ανά δισκάκι (και αν δλδ....) και να θυσιάζετε την ποιότητα ή/και αξιοπιστία της εγγραφής.

πάντως η 8απλή από την 16απλή έχουν πολύ μικρές διαφορές.

5-6 λεπτά με 7-8.

εγώ 8απλή τα γράφω (από πάντα).

από 15λεπτά στα 8 είναι μεγάλη διαφορά, από τα 8 στα 5 πολύ μικρή (για την πτώση στην ποιότητα).

εξαρτάται βέβαια και από το αν είναι CLV ή CAV. το plextor 708 τα γράφει CLV τα 8άρια ενώ το liteon 1693 (αν θυμάμαι καλά) CAV, οπότε η διαφορά είναι ακόμη μικρότερη (μέχρι να φτάσει τη 16x έχει χάσει αρκετό χρόνο).

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 15:04]

Τι να τα κάνετε ωρέ τα 16αρια και τα 8-10αρια σε DL όταν τα μόνα προσιτά δισκάκια είναι 8Χ (SL) και 2,4Χ (DL);

Εκτός βέβαια αν γράφετε 500 DVD την ημέρα οπότε αξίζει να γλυτώνετε κανα 5λεπτο ανά δισκάκι (και αν δλδ....) και να θυσιάζετε την ποιότητα ή/και αξιοπιστία της εγγραφής.

:T: :T:

Μπα, δε θα γράφω 500 DVD τη μέρα...

Μόνο καμιά ταινία θα γράφω και κατά καιρούς θα κάνω backup των δίσκων...

Επειδή όμως τα GB είναι πολλά, θέλω να τα γράφω στο μικρότερο δυνατό χρόνο... Όσο για την ποιότητα, δεν νομίζω να υποβαθμίζεται όταν KAI το δισκάκι είναι 16x certified...

Αρχική απάντηση από nickstamat

Μπα, δε θα γράφω 500 DVD τη μέρα...

Μόνο καμιά ταινία θα γράφω και κατά καιρούς θα κάνω backup των δίσκων...

Επειδή όμως τα GB είναι πολλά, θέλω να τα γράφω στο μικρότερο δυνατό χρόνο... Όσο για την ποιότητα, δεν νομίζω να υποβαθμίζεται όταν KAI το δισκάκι είναι 16x certified...

pi/po test κάνεις? να νομίζεις. εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες;)

Αρχική απάντηση από nickstamat [Χθες, στις 15:36]

Προλαβαίνω να πάρω το ΡΧ-716 πριν έρθουν οι καινούριες μούφες στην Ελλάδα???

Πάντως φαίνεται καλύτερο από το 740...

To 740A ειναι rebadged BenQ1640 kαι ειναι απλα το καλυτερο drive που εχει πεσει ποτε στα χερια μου ... και πιστεψε με εχουν πεσει πολλα

Παρεπιπτοντως το επερχομενο 750Α ειναι και αυτο πιθανοτατα to BenQ DQ60/TeacDW516E

Αρχική απάντηση από sotiris [Χθες, στις 11:53]

να δω που θα βρεί τα δισκάκια (προφανώς overburn κλασσικά).

Επισημως υποστηριζει μονο ΤΥ μεσα σε αυτες τις ταχυτητες (ΤΥ T03 kai G03 16x certified), αλλα υποθετω οτι θα δινει τη δυνατοτητα και σε μεσα οπως MCC

Αρχική απάντηση από nickstamat

Παιδιά πώς μπορούμε να διαπιστώσουμε με σιγουριά αν το ΡΧ-760 είναι Plextor "με τη βούλα" ή rebadged Benq;;; Υπάρχει κάποιο site μήπως;;; Για βοηθείστε...

ο σχεδιασμός του drive πάντως είναι όμοιος με τα 708 - 712 - 716 (δες πλήκτρο eject, μήκος drive, πρόσοψη με το χαρακτηριστικό 2ο πλαστικό - αν και άσπρο απ'ότι πρόσεξα στη λευκή πρόσοψη).

άρα λογικά (αφού στοχεύει και στην ψηλή κατηγορία και έχει και την τεχνογνωσία) είναι δικό της.

επίσης οι ώρες mtbf (60000) αυτό φανερώνουν.

την τιμή του περιμένω, αν και πιστεύω θα ναι ίδια με του 716 (100+) άρα αρκετά ακριβότερο του ανταγωνισμού.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.