Jump to content

Help! Για μία ιδιότροπη αναβάθμιση...

Aegeanblue

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ο υπολογιστής μου εδώ και καιρό μου σπάει τα νεύρα με τις καθυστερήσεις του, και ήρθε η ώρα για αναβάθμιση, κατ' εφησμισμό δηλαδή, αφού μόνο σκληρούς, οθόνες και DVD±RW

λέω να κρατήσω (και το IBM πληκτρολόγιο 10 ετών που δεν το αλλάζω με τίποτα).

Το πρόβλημα μου είναι ότι:

1. Χρειάζομαι 3 οθόνες τουλάχιστον για να δουλέψω

2. Μου την σπάει ο θόρυβος οπότε θέλω πολύ ίσυχο μηχάνημα.

3. Οι τεχνικές γνώσεις μου γύρω από τις εξελιξεις είναι 2 χρόνια πίσω.

4. Εχουν περάσει από τα χέρια μου γύρω στα 15 PCs (είχα δίκτυο) όλα Ιntel, αλλά λέω να την κάνω πρός Athlon 64 3500 μεριά όπου έχω μαύρα μεσάνυκτα.

Με το μηχάνημα δεν σκοπεύω να παίξω παιχνίδια. Κυρίως το θέλω για video editing και viewing,

on line χρηματιστηριακά γραφήματα με steaming data και στις 3 οθόνες, P2P εφαρμογές (γκουχ γκουχ). Τα υπόλοιπα είναι μάλλον απλά, κυρίως εφαρμογές Office, Photoshop, Corel και html editing. Οπότε δεν μου χρειάζονται super γραφικές κάρτες (νομίζω), αλλά βέβαια σκέπτομαι για PCI express.

Μεχρι τώρα είχα μία ΑGP Matrox G400 dual καί είχα βάλει και μια αρχαία Matrox απλή PCI σε ένα PCI slot και δούλευα μιά χαρά, αλλά κάπως αργά, κυρίως λόγω CPU, με 3 οθόνες.

Τώρα οι οθόνες που έχω (1 LCD 17" και 2 CRT 21") έχουνα αναλογική είσοδο αλλά θά ήθελα στο μέλλον να μπορώ να τις αναβαθμίσω με ψηφιακές, οπότε το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιήσω κάρτες που να έχουν και τους 2 τύπους εξόδου (και επι πλέον TV out δεν θα με χάλαγε).

Στις κακές μου συνήθειες είναι νά εχω καμία 30-40 εφαρμογές ανοικτές συγχρόνως (πολλούς internet explorers, 2-3 φύλλα excel 1-2 word, Frontpage, Outlouk express, κάποιο video ή μουσική να παίζει, το Nero, P2P κλπ.

Θα ήθελα να μπορώ αργότερο να κάνω αναβάθμιση χωρίς να τα πετάξω όλα.

Από τα παλιά κρατώ:

PLEXTOR DVDR PX-712A

SEAGATE ST3200822A (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) 97% γεμάτος

SEAGATE ST3160023A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) 98% γεμάτος

(Ενας ακόμη 40ρης WD που υπάρχει εκεί θα μείνει στά αζήτητα.)

Το ερώτημα είναι μπορώ να συνδιάσω τους 2 SEAGATE με 1 ακόμη 200ρη SATA (θέλω χωριστό controler?) ή δεν συνδιάζοναται και καιί παίρνω ακόμη έναv 200ρη ίδιο;

(Συνολικά δηλαδή θέλω 3 σκληρούς δίσκους το DVD RW που έχω και ίσως ένα επι πλέον DVD να διαβάζει μόνο)

Λέω να κοτσάρω σε άνα PCI slot και μια Pinacle video κάρτα που έχω και επίσης θα χρειασώ και card reader.

Budget ιδανικά χιλάρικο αλλά άν χρειαστεί να ζοριστώ παραπάνω θα τό κάνω.

Αυτά. Συγνώμη για το μακροσκελές μύνημα αλλά πραγματικά έχω πελαγώσει.

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

CASE COOLERMASTER CM STACKER

PSU Tagan TG480U15 480W

MOTHERBOARD EQS A58K9-MLF

CPU AMD 64 3500+ s939 (Αργότερα ένας χ2 θα σε "ανεβάσει" αφού ανοίγεις πολλές εφαρμογές/παράθυρα)

CPU COOLER SCYTHE Ninja

RAM G.SKILL 2X NS 512MB 2.5-3-3-6

FDD TEAC 1.44MB + Card Reader

VGA SAPPHIRE X700PRO Advanced 256MB

HDD HITACHI 250GB SATA

AUDIO On Board 5.1 Sound

LAN On Board 10/100

Με αυτά πρέπει να ξηλωθείς το πολύ κάνα 100αρικο πάνω από το χιλιάρικο με κάναν ανεμιστήρα επιπλέον μιας και η Ninja είναι fanless.

Για το θέμα του θορύβου, προτείνω ανεπιφύλακτα Silent Βοχ της Scythe για τους δίσκους (50 ευρώ έκαστο) + ανεμιστήρες low noise επίσης της Scythe (11 ευρώ έκαστος)

Η μητρική έχει ενσωματωμένη μια ΑΤΙ X300/128MB (shared) και μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα με την πρόσθετη PCI-E κάρτα δίνοντάς σου 3 οθόνες.

κουτι βρισκεις ενα που σου αρεσει!!(υπαρχει ενα της hec midi με 2 12αρηδες ανεμιστηρες=50€!)

τροφοδοτικο η το πανω η hiper 525 me 85€!

Τωρα για να δουλευεις με 3 οθονες προσωπικα δεν ξερω πως και τι ...(αν χρειαζεται να εχει και η μητρικη η με δυο καρτες ταυτογχρονα )...

αλλα η απο πανω καρτουλα -γραφικων- αν τη βρεις στα 130€~ καλα ειναι!

Προτεινω παντως εξαρχης διπυρηνο!!340€ εχει περιπου

και ναι μπορεις να βαλεις ολους του σκληρους που ειπες μιας και οι δυο ειναι eide ενω ο καινουργιος θα ειναι σατα!

Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας για τις αμεσες απαντήσεις σας.

Διάβασα ξένα reviews για την ΜΟΒΟ της EQS και την βρίσκω πολύ καλή, συγκεντρώνει on board πολλά που χρειάζομαι και σε απο ότι γράφουν σε πολύ καλή τιμή.

Τον υπολογιστή δεν θα τον συναρμολογήσω εγώ, μην κάψω τίποτα, οπότε το ιδανικό θα ήταν να έβρισκα ολα τα σχετικά σε ένα μαγαζί που θα μου έκανε και την συναρμολόγηση.

Έψαξα στο site του e-shop και του Πλαισίου και δεν βρήκα τα περισσότερα. (?)

Αν κατάλαβα καλά χρησιμοποιώ ταυτόχρονα την ενσωματωμένη στη mobo VGA, με την SAPPHIRE X700PRO Advanced 256MB, που είναι dual, και παίζω με 3 οθόνες. Την τελευταία την βρίσκω στο e-shop μόνο με 128ΜΒ. Η 256άρα που εχει ο κατάλογος είναι AGP.

Αρχική απάντηση από Aegeanblue

Διάβασα ξένα reviews για την ΜΟΒΟ της EQS και την βρίσκω πολύ καλή, συγκεντρώνει on board πολλά που χρειάζομαι και σε απο ότι γράφουν σε πολύ καλή τιμή.

Τον υπολογιστή δεν θα τον συναρμολογήσω εγώ, μην κάψω τίποτα, οπότε το ιδανικό θα ήταν να έβρισκα ολα τα σχετικά σε ένα μαγαζί που θα μου έκανε και την συναρμολόγηση.

Έψαξα στο site του e-shop και του Πλαισίου και δεν βρήκα τα περισσότερα. (?)

Αν κατάλαβα καλά χρησιμοποιώ ταυτόχρονα την ενσωματωμένη στη mobo VGA, με την SAPPHIRE X700PRO Advanced 256MB, που είναι dual, και παίζω με 3 οθόνες. Την τελευταία την βρίσκω στο e-shop μόνο με 128ΜΒ. Η 256άρα που εχει ο κατάλογος είναι AGP.

Κατα 99% η onboard καρτα γραφικων ΔΕΝ μπορει να δουλεψει παραλληλα με την "εξωτερικη" vga...

Για να εχεις 3 οθονες θα πρεπeι βασικα να πας σε sli-crossfire (αν θυμαμαι καλα εκει λογω του οτι εχει 2 vga μπορεις να βαλεις μεχρι και 4 οθονες )αν και υπαρχει περιπτωση να βρεις καποια εξειδικευμενη προταση vga που πιθανον να εχει και αρκετα λεφτα...

Οσο για την συναρμολογηση αν χρειαστεις βοηθεια και εισαι κοντα μου στειλε μου pm να δουμε τι μπορουμε να κανουμε...

Αρχική απάντηση από ison

Κατα 99% η onboard καρτα γραφικων ΔΕΝ μπορει να δουλεψει παραλληλα με την "εξωτερικη" vga...

Για να εχεις 3 οθονες θα πρεπeι βασικα να πας σε sli-crossfire (αν θυμαμαι καλα εκει λογω του οτι εχει 2 vga μπορεις να βαλεις μεχρι και 4 οθονες )αν και υπαρχει περιπτωση να βρεις καποια εξειδικευμενη προταση vga που πιθανον να εχει και αρκετα λεφτα...

Οσο για την συναρμολογηση αν χρειαστεις βοηθεια και εισαι κοντα μου στειλε μου pm να δουμε τι μπορουμε να κανουμε...

Φίλε μου, η λύση που προτείνω είναι 100% δοκιμασμένη!

http://www.computerelectronics.co.uk/acatalog/HerculesST3.html

Μου φαινεται λιγο περιεργο (δεν υπαρχουν conflicts σε drivers κλπ?) αλλα επειδη δεν το εχω δοκιμασει παω πασο...ισως να ισχυει και απλα να μην το ξερω εγω...οποτε ακυρη η παρατηρηση...:)

Αρχική απάντηση από ison

Μου φαινεται λιγο περιεργο (δεν υπαρχουν conflicts σε drivers κλπ?) αλλα επειδη δεν το εχω δοκιμασει παω πασο...ισως να ισχυει και απλα να μην το ξερω εγω...οποτε ακυρη η παρατηρηση...:)

Τέτοια δυνατότητα υπάρχει και με κάνα δύο παλιότερες ASROCK αλλά η ενσωματωμένη ήταν επιεικώς για τα μπάζα, καμία σχέση με την Χ300!!

Αρχική απάντηση από Aegeanblue

Tιποτα ...απλα αν ξερεις τιποτα καλο απο αυτα τα γραμματακια που πανε απο δεξια προς τα αριστερα και συνοδευονται απο νουμερακια ...let me know :whistling:

Αρχική απάντηση από ΝTG

Tιποτα ...απλα αν ξερεις τιποτα καλο απο αυτα τα γραμματακια που πανε απο δεξια προς τα αριστερα και συνοδευονται απο νουμερακια ...let me know :whistling:

Φίλε μου όσον αφορά τα γραμματάκια κλπ. Επειδή την έχω πάθει πολύ άσχημα, να σου δώσω μία συμβουλή, όχι για να το παίξω γνώστης, αλλά πραγματικά δεν θέλω να πάθει κανείς αυτό που έπαθα εγώ: Ποτέ, μα ποτέ, μην ακούσεις τι θα σου πεί κάποιος που "ξέρει" και αγοράσεις κάτι. Αν αποφασίσεις να ασχολήθείς με το άθλημα πρέπει να διαβάσεις πολύ, να στησεις μηχάνημα με 2-4 οθόνες, να κάνεις back-testing σε γραφήματα πολλών περιόδων και πριν παίξεις τα λεφτούλια σου να ασχοληθείς *τουλάχιστον για ένα χρόνο* με paper trading.

Αν τα καταφέρεις και φτιάξεις ένα σύστημα που αποδεδειγμένα σου αποδίδει στα χαρτιά, το οποίο έχει κανόνες *από πριν* πότε μπαίνεις και πότε βγαίνεις, και αισθάνεσαι σίγουρος, παίξε, αλλοιώς άστο καλύτερα. (Αν δεν σε έπεισα facts από μένα: 30 χρόνια πείρα μέ κέρδη μόνο, κεφάλαιο 850.000.000 δρχ + 2 BMW κατάληξη κεφάλαιο [μείον] -2.000 ευρώ καί παπάκι, και ξανά ξεκίνημα καριέρας).

καλα

ημουνα και εγω εκει.............!!!!! ευτυχως οχι χοντρα!

Αλλα το παρακολουθω ......πλεον ...με κατι ψιλα...

Νομιζω πως γι'αυτα που προορίζεται το pc ενας διπύρηνος athlon x2 3800+ ειναι μονοδρομος και τουλαχιστον 2*1GB μνημη

• 4 weeks later...

Το θέμα της αγοράς του υπολογιστή ατόνησε για κάποιο διάστημα γιατί κάποιος συγγενής αρώστησε πολύ βαρυά και γίνεται το έλα να δείς.

Στο μεταξύ κάποιοι φίλοι μου λένε ότι αφού τον υπολογισή τον θέλω κυρίως για επεξεργασία video και θέλω multitasking θα πρέπει να βάλω Ιntel και όχι AMD.

Εχει βάση αυτο το επιχείρημα;

Υπενθυμίζω ότι θα δουλεύω κυρίως Pinnacle 9 γιά επεξεργασία video και (συγχρόνως) Photoshop CS2 και θα έχω ανοικτά καμιά 20ριά παραθυρα internet και πιθανώς κάποιο excel και word.

Eπίσης ότι χρειάζομαι 3 οθόνες συνδεδεμένες στον υπολογιστή, που κάθε μία θα απεικονίζει διαφορετικά πράγματα.

Σε μονοπυρηνους ειχε ναι γιατι ηταν πιο γρηγοροι νομιζω ομως πως τωρα με τους διπυρηνους οι διαφορα ειναι πολυ μικρη

Λοιπόν με κάποια καθυστέρηση καταλήγω σε σύστημα βασισμένο στη πρόταση που έκανε ο φίλος oktech, με τη διαφορά ότι σκέπτομαι να κάνω οικονομία στο case και vα πάω σε διπύρηνο αφού με ενδιαφέρει το multitasking. Από κάτω γράφω τα κομάτια και στην παρένθεση από ποιό site πήρα τιμή.

Hec midi 2 fans 49.39 (msystems)

PSU Tagan TG480U15 480W 98.60 (e-shop)

MOTHERBOARD EQS A58K9-MLF 110.00 (ok-technologies)

CPU AMD 64 3800+ x2+ s939 339.00 (e-shop)

CPU COOLER SCYTHE Ninja 50.00 (ok-technologies)

RAM G.SKILL 2X NS 512MB 2.5-3-3-6 105.00 (???)

FDD TEAC 1.44MB + Card Reader 20.00 (plaisio)

VGA SAPPHIRE X700PRO Advanced 256MB 175.00 (ok-technologies)

WD300JD 7200rpm SATA 132.00 (e-shop)

NEC DVD +-R/+-RW ND-4550 BULK DOUBLE LAYER 47.50 (e-shop)

AUDIO On Board 5.1 Sound

LAN On Board 10/100

Μέχρι εδώ 1125 ευρώ

Δεν έχω συμπεριλάβει μόνο ανεμιστήρες για CPU και case.

Eπί πλέον θα κοτσάρω και 2 σκληρούς που έχω στο παλιό μηχάνημα SEAGATE ATA 160 και 200 GB και μια κάρτα Pinnacle και ίσως αργότερα μια κάρτα ΤV.

Eλπίζω να μην έχω κάνει καμιά μ(@μ@κία. Κάθε υπόδειξη καλοδεχούμενη.

ΥΓ. Θα μπορούσα να κάνω και λίγη οικονομία στο τροφοδοτικό άν έβαζα αυτό που έχω στο παλιό μηχανημα. Ειναι ένα Chieftec 450W που αγόρασα πρό διμήνου από το Πλαίσιο γιατί το προηγούμενο έκανε πάφ. (Ευτυχώς δεν πήρε τπτ μαζί του). Φοβάμαι όμως μήπωε δεν φτάνουν τα wats.

Είναι αλήθεια ότι με τη Matrox, παρά την αρχαιότητά της, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Perhelia που προτείνεις γράφει Max Monitrors Supported 3. Aπό ότι βλέπω όμως στην φωτογραφία της έχει 2 εξόδους DVI και μία TV out.

Εγώ πρός το παρόν χρησιμοποιώ 3 οθόνες αναλογικές που θα αναβαθμίσω σε ψηφιακές όταν βρώ money. Πιστεύω οι 2 οθόνες να μπορούν να παίξουν με ανταπτοράκι γιά την τρίτη όμως φοβάμαι ότι δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την ενσωματωμένη VGA στην mobo αφού είναι ΑΤΙ και μάλλον θα υπάρχει driver conflict, και ούτε το ΤV out θα μπορεί να μου δώσει οθόνη, παρ΄ότι θα είναι βολικό για νά δώ DVD σε ΤV.

Τό έχω πιάσει σωστά ή κάνω λάθος?

Αρχική απάντηση από Aegeanblue [Σήμερα, στις 18:43]

Τό έχω πιάσει σωστά ή κάνω λάθος?

Λάθος:

The Parhelia does not have three video outputs on the card. It actually has two digital video outputs. The card comes with a pair of dongles, one of which simply converts a DV-out into a standard HD-15 connector for an analog display, and the other which splits one of the DV-outs into two HD-15s. This means you can connect one digital display and a pair of analog ones, or three analog displays.

post-129-1416072312,5806_thumb.jpg

Wow! Aυτό είναι πολύ ενδιαφέρον!!!

Να φανταστείς δε, ότι πρίν γράψω στο forum ότι ψάχνω λύση με 3 οθόνες, έκανα γύρα σε όλα τα μαγαζιά, με πρώτο και καλύτερο το Πλαίσιο, και κανείς δεν είχε ιδέα.

Σε ευχαριστώ πολυ για τον κόπο σου. Η λύση αυτή μου λύνει τα χέρια.

300κατι € δεν ειναι πολλα για αυτην τη καρτα???καλυτερα δεν ειναι να παρει 2 πιο φτηνες??

Επισης αντι για Χ700 δες Χ1600 στα ιδια λεφτα!(αν πας για χ700 δλδ)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.