JohnnyX Οκτώβριος 26, 2005 #41 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 Nα ρωτησω αν οι επικοινωνια ειναι μεταξυ 2 σημειων που απεχουν το περιπου 100 μ αλλα παρεμβαλεται οικοδομη (κανενος τειχος μεταξυ των 2 αφου θα "βλεπονται" απο παραθυρο)ειναι εφικτή ?Κανω ενα υποτιπωδες σχημαΧρειαζεται να υπαρξει επικοινωνια μεταξυ Α<->Βθα χρειαστει οποσδηποτε εξωτερικη κεραια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyX Οκτώβριος 26, 2005 #42 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 Να το σχημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 26, 2005 #43 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2005 Ανάλογα με τον θόρυβο που έχει η περιοχή σου και την ποιότητα των συσκευών που θα χρησιμοποιηθούν μπορεί να είναι εφικτή ή όχι. Όταν παίζεις σε εξωτερικό χώρο είναι επιτακτική ανάγκη η χρήση εξωτερικής κεραίας για να μη γεμίζει θόρυβο η περιοχή από εσένα, αλλά και να μην πιάνεις το θόρυβο των άλλων. Φυσικά να χαμηλώσεις αρκετά την ισχύ σου μιας και το σήμα δε χρειάζεται να φτάσει μακρυά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyX Οκτώβριος 27, 2005 #44 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 Μαλλον θα χρησιμοποιησω εξοπλισμο της US RoboticsΕπιπλεον θερωτικα δε θα εχω τοσο θορυβο γιατι ακριβως πανω απο τισ 2 πολυκατοικιες ειναι δασος (του σειχ σου)...αρα δεν υπαρχει πολιτισμος ..οτι ειναι απο κατω λοιπον Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 27, 2005 #45 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 To USR κατεβάζει την ισχύ; Αν όχι ξέχνα το, καταστρέφεις το ραδιοφάσμα χωρίς λόγο. Και απ'όσο ξέρω η Θεσσαλονίκη έχει αρκετό θόρυβο, όπως και κάθε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
’ννα_19 Οκτώβριος 27, 2005 Author #46 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 Παιδιά ε ναι λαμπάκι αναβόσβηνε και το είπα κουμπάκι η χάζη. Πόσο κάνει αυτό το dlink που λέτε; Τώρα όσο για την εγκατάσταση αν δεν τα καταφέρω θα κεράσω μην με έχετε για τελείως άσχετη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
’ννα_19 Οκτώβριος 27, 2005 Author #47 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2005 Α..και κάτι ακόμα σήμερα στην σχολή μιλάγαμε για την τεχνολογία ATM μπορεί κανείς να μου πει αν η τεχνολογία αυτή υλοποιείται και ασύρματα μιας και μιλάμε για ασύρματα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 28, 2005 #48 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από ’ννα_19 Παιδιά ε ναι λαμπάκι αναβόσβηνε και το είπα κουμπάκι η χάζη. Πόσο κάνει αυτό το dlink που λέτε; Τώρα όσο για την εγκατάσταση αν δεν τα καταφέρω θα κεράσω μην με έχετε για τελείως άσχετη. ~80 Αρχική απάντηση από ’ννα_19 Α..και κάτι ακόμα σήμερα στην σχολή μιλάγαμε για την τεχνολογία ATM μπορεί κανείς να μου πει αν η τεχνολογία αυτή υλοποιείται και ασύρματα μιας και μιλάμε για ασύρματα ; Όχι δεν υλοποιείται σε ασύρματο το ΑΤΜ και ούτε πρόκειται μιας και είχε συγκεκριμένο target group και έχει πάρει εδώ και πολύ καιρό τη φθίνουσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
’ννα_19 Οκτώβριος 28, 2005 Author #49 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2005 Η καθηγήτρια μας όμως μας είπε πως χρησιμοποιείται για δίκτυα κορμού το ATM δηλαδή είναι ξεπερασμένο και ποιό είναι τώρα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 29, 2005 #50 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2005 Ναι μεγάλοι ISPs το χρησιμοποιούν κυρίως και όχι τόσο σε καινούργια μοντέλα, αλλά περισσότερο για backwards compatibility. Απ' όσο ξέρω η μέγιστη ταχύτητα που χτυπάει τώρα το ATM είναι γύρω στα 622Mbps, ενώ κάρτες ethernet έχουν φτάσει τα 10GBit. Ενδεικτικά όσο δούλευα στο noc του Πανεπιστημίου Κρήτης μου είχαν χαρίσει 2 ForeRunner ATM κάρτες με οπτική ίνα στα 155Mbps με τις οποίες πειραματίζομαι τώρα.Προφανώς η τεχνολογία που χρησιμοποιείται ευρέως είναι το ethernet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
’ννα_19 Οκτώβριος 30, 2005 Author #51 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 Πουλάνε ATM κάρτες ; Είναι ακριβές είναι ενδιαφέρουσα τεχνολογία μας την περιγράφη η καθηγήτρια μας. Δηλαδή για κορμούς δικτύων το καλύτερο είναι το ΑΤΜ ή υπάρχει μήπως και άλλη τεχνολογία καλύτερη ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
’ννα_19 Οκτώβριος 30, 2005 Author #52 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 Α...ρώτησα και την καθηγήτρια μου και μου λέει πως τερματικά ΑΤΜ μπορεί να συνδεθούν ασύρματα μεταξύ τους τώρα για δίκτυα κορμού μου είπε πως στο ευρωπαικό δίκτυο GIANT γινόντουσαν κάποια πειράματα για ασύρματο δίκτυο κορμού ΑΤΜ. Έαν ξέρει κανείς ας μας πει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 30, 2005 #53 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2005 Αν άξιζε κάτι να υλοποιήσουν στο ασύρματο, αυτό θα ήταν το token ring, που είναι από τα λίγα πρωτόκολλα που μπορούν να φτάσουν το 99% utilization του διαύλου που έχουν στη διάθεσή τους.Το ΑΤΜ δυσκολεύεται να πιάσει μεγάλες ταχύτητες λόγω του ότι έχει δεδομένο overhead και μέγεθος στο κάθε πακέτο. Ασύρματο ΑΤΜ... θα υπάρχει πρόβλημα σε κινούμενους κόμβους καθότι θα πρέπει να γίνονται συνεχόμενα connection establishments κάθε φορά που χάνεται από την εμβέλεια ο κόμβος που αποτελούσε το επόμενο hop. Κι αυτό γιατί το ΑΤΜ είναι connection oriented που σημαίνει ότι καθορίζεται εξ' αρχής η διαδρομή των πακέτων και δεν πάνε αυτόνομα, όπως στο tcp/ip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
’ννα_19 Οκτώβριος 31, 2005 Author #54 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 trendy είσαι πολύ αναλυτικός thanks! Θα τα πώ στην καθηγήτρια μου. Το token ring το έχω ακουστά είναι με το κουπόνι νομίζω που μεταδίδεται απο ένα σταθμό στον άλλον αναλόγως ποιος θέλει να εκπέμπξει είμαι καλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 31, 2005 #55 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 Ναι αυτό είναι το token ring!’σχετο, αλλά τι έχει τελειώσει αυτή η καθηγήτρια και είναι τόσο πορωμένη με το ΑΤΜ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
’ννα_19 Νοέμβριος 1, 2005 Author #56 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Είναι αντιπρόεδρος του ΕΔΕΤ και μέλος της ΙΕΕΕ και άλλων οργανισμών που δεν θυμάμαι. Τρέντυ είπες πως το ΑΤΜ δεν υπολοιείται σε ασύρματα δίκτυα λόγο μετακίνησης των σταθμών ναι αλλά ο κορμός του δικτύου δεν μετακινείται ; Π.χ. έχουμε ενα κορμο δικτύου Αθήνα-Πάτρα-Θεσσαλονίκη αυτή οι κόμβοι είναι ακίνητη δεν μετακινούνται μόνο οι χρήστες κάθε περιοχής μετακινούνται και συνδέονται στο κόμβο στον οποίο βρίσκονται κοντά. Ίσως έτσι να είναι δυνατή η υλοποίηση του ασύρματου ΑΤΜ ε τι λες ; απλώς είπα αυτό που πιστεύω Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 1, 2005 #57 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 Σίγουρα είναι αντιπρόεδρος του ΕΔΕΤ;http://www.edet.gr/index.php?op=modload&modname=Sitemap&action=sitemapviewpage&pageid=33&language=elΜια γυναίκα θυμόμουν και αυτή είναι σκέτο μέλος στο ΔΣ.Το δίκτυο κορμού δε μετακινείται φυσικά... Πού να πάει άλλωστε; Πού θα βρει καλύτερα;Οι χρήστες δεν έχουν και πολύ σχέση αν μετακινούνται με το τι υλοποίηση έχει το δίκτυο κορμού. Το ασύρματο ΑΤΜ θα έχει τις δυσκολίες που εξήγησα και παραπάνω: Ότι επειδή είναι connection oriented θα έχουμε πάρα πολλές συνδέσεις-αποσυνδέσεις με αποτέλεσμα πολύ overhead στο δίκτυο, που συνεπάγεται χαμένο bandwidth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Νοέμβριος 1, 2005 #58 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 αν ειναι αντιπροεδρος του ΕΔΕΤ να την παρακαλεσεις να αποκαταστησει κατα προτεραιοτητα το φοιτητικο ιντερνετ στα λαμπιτοπαιδα και να ερθει να γραψει και κανα θρεντακι εδω μεσα για το τι θα γινει τελικα με αυτο το θεμα [ΒΥΣΜΑΤΙΑΣ mode off] Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Νοέμβριος 1, 2005 #59 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 καλά μέλος στην IEEE είναι κι ο feanorian82 που δεν ξέρει να σετάρει 1 modem (κακίες). το ΕΔΕΤ όμως (όπως πολύ σωστά έθεσε κι ο farmas) μετράει Αρχική απάντηση από ’ννα_19 trendy είσαι πολύ αναλυτικός thanks! Θα τα πώ στην καθηγήτρια μου. Το token ring το έχω ακουστά είναι με το κουπόνι νομίζω που μεταδίδεται απο ένα σταθμό στον άλλον αναλόγως ποιος θέλει να εκπέμπξει είμαι καλή. ωραία μετάφραση το κουπόνι, στα αγγλικά πώς λέγεται (μπας και καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται δηλαδή ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 1, 2005 #60 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2005 token είναι το κουπόνι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.