’ννα_19 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2005 Παιδιά έχω μια μικρή απορία θα ήθελα να μάθω πόσα μέτρα πιάνει ένα ασύρματο δίκτυο για παράδειγμα με αυτές τις κοινές κάρτες που έχουμε στους φορητούς και στους σταθερούς μας ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 19, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Εξαρτάται από το πόσο καλός είναι ο εξοπλισμός και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 100μ μέσα σε κτίριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Οκτώβριος 19, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 100μ μέσα σε κτίριο αποκλείεται με κάρτα φορητού!Σε εξωτερικό χώρο χωρίς εμπόδια τα 100μ είναι εφικτά. Μέσα σε κτίριο μετά από 3-4 τοίχους (3-4 όροφοι/12μ) είναι πολύ πιθανό να μην έχεις πια σήμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 19, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Tristeno έχεις κάνει κάποια δοκιμή και λες ότι αποκλείεται; Μη με συγχύζεις πρωινιάτικα.Έτσι για την ιστορία...link trendy-dkounal στο Ηράκλειο 1,9χλμ (περισσότερες πληροφορίες στη www.nodedb.com) πριν 2 χρόνια (προτού δηλαδή ανέβει η στάθμη του θορύβου στην περιοχή) έπαιζε με τα μαμίσια κεραιάκια με συσκευές dlink 900+ από τη μία και cisco 340 με 352 pcmcia (misco για τους γνώστες) με throughput 100kb/s.Σε εσωτερικό πείραμα μέσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κτίρια Κνωσού, cisco 1200 access point και level one κάρτα pcmcia σε laptop καλύψανε απόσταση πολύ μεγαλύτερη από 100μ μέχρι να χάσουν τη σύνδεση.Αλλά όπως τόνισα και στην αρχή η απόσταση εξαρτάται από τον εξοπλισμό και όπως και να το κάνουμε με τα trendnet και τα edimax τέτοιες αποστάσεις δε θα δείτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Οκτώβριος 19, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 20 κάρτες b/g φορητών υπολογιστών. ΚΑΜΜΙΑ δεν έπιανε σε απόσταση μεγαλύτερη των 4 ορόφων.’λλο εσωτερικός χώρος πανεπιστημίου (με τις κατασκευαστικές προδιαγραφές τους) και άλλο κατοικία ή πολυκατοικία (μικρότεροι χώροι, περισσότεροι τοίχοι με ενισχύσεις, περισσότερες συσκευές για παρεμβολές)dlink 900+ με εμβέλεια >1km? Έχεις κάποιο link του κατασκευαστή ή κάτι άλλο για διασταύρωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 19, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 τα cisco ειναι γνωστο οτι εχουν πολυ μεγαλυτερη εμβελεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Οκτώβριος 19, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Δεν φτάνει να έχει μόνο η μια κάρτα μεγάλη εμβέλεια. Το dllink έχω περιέργεια να δω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 19, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από tristeno Έχω δοκιμάσει τουλάχιστον 20 κάρτες b/g φορητών υπολογιστών. ΚΑΜΜΙΑ δεν έπιανε σε απόσταση μεγαλύτερη των 4 ορόφων.Με τι access point τις δοκίμασες, σε τι mode (b ή g), έκανες scan πιο πριν για να δεις ποια κανάλια είναι ελεύθερα; Το ότι εσένα δε σου δούλεψε δε σημαίνει ότι δε γίνεται.Αρχική απάντηση από tristeno’λλο εσωτερικός χώρος πανεπιστημίου (με τις κατασκευαστικές προδιαγραφές τους) και άλλο κατοικία ή πολυκατοικία (μικρότεροι χώροι, περισσότεροι τοίχοι με ενισχύσεις, περισσότερες συσκευές για παρεμβολές)Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι σωλήνες νερού μέσα στους τοίχους του σπιτιού.Αρχική απάντηση από tristenodlink 900+ με εμβέλεια >1km? Έχεις κάποιο link του κατασκευαστή ή κάτι άλλο για διασταύρωση? Η ίδια η dlink λέει για 400μ. Αλλά με καθαρή οπτική επαφή και cisco εξοπλισμό στο άλλο άκρο παίζει μια χαρά σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση, αρκεί να μην υπάρχει πρόβλημα θορύβου από άλλα δίκτυα. Το ίδιο link σήμερα παίζει μόνο με πολύ κατευθυντικές κεραίες και το dlink αλλάχτηκε σε netgear MA311 με prism 2,5 chipset, δείγμα του θόρυβου που υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Οκτώβριος 19, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Γιατί να θέλεις AP?Mode b/g (auto επιλογή). Κανάλια ήταν 6 ή 11 στην περιοχή μου.Σωλήνες νερού, κολώνες με σιδηρόβεργες κτλΑν η ίδια η dlink λέει 400μ (που είναι optimized και μπορώ να σου δώσω και άπειρες δοκιμές) πως δούλευε σε εσένα 2km? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 19, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από tristenoΑν η ίδια η dlink λέει 400μ (που είναι optimized και μπορώ να σου δώσω και άπειρες δοκιμές) πως δούλευε σε εσένα 2km? για να το λέει θα του δούλευε αν δεις γενικά κάποια ασύρματη κάρτα, εκεί που σου βγάζει το σήμα σου βγάζει και το θόρυβο. αν ο θόρυβος είναι πολύ χαμηλός, τότε και με χαμηλό σήμα πιάνει. (μην ξεχνάς ότι και το άλλο άκρο έχει παίζει πολύ καλά, δε σου είπε ότι έβαλε το acer laptop στα 2 χιλιόμετρα, cisco έβαλε). επίσης ήταν και πολύ χαμηλή η ταχύτητα (θα χε κλειδώσει 1-2 mbps). πάντως τώρα μη δοκιμάσεις να το κάνεις, εκτός αν ανέβεις στον όλυμπο (και πάλι παίζει να χουν στήσει και κάνα ap εκεί). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 19, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 αααα ρε αννα .......... σφαζονται παλικαρια για σενα..... :p Πες οτι δεν θα βαλεις ασυρματο μπας και γλιτωσουμε τις αιματοχυσιες :rolleyes: :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 19, 2005 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 http://www.awmn.net/forum/viewtopic.php?p=30777#30777το ποστ μου 2 χρόνια πίσω.Αφού δεν έχεις βάλει ap τι κάρτες έχεις βάλει; Δοκίμασες 2 cisco μεταξύ τους; Το g δεν το σχολιάζω, είναι λογικό να πιάνει πολύ λιγότερο από το b. Το b το εξέτασες για παρεμβολές από άλλες συσκευές και όχι κατ' ανάγκη ασύρματα δίκτυα;Οι εταιρίες δε δίνουν τίποτα optimized. Δίνουν μία τιμή που σε γενικές γραμμές παίζει και υπο δύσκολες συνθήκες, όπως κακοκαιρία και θόρυβο από άλλες συσκευές. Αν πάω να βγάλω σήμερα link μεταξύ 2 συσκευών με τα κεραιάκια τους θα πάρω τα @@ μου, γιατί θα πιάνουν τόσο θόρυβο οι omni τους που το snr θα είναι αρνητικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 19, 2005 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 by the way κυκλοφορει ενα firmware που αυξανε κατα ~10% την ισχυ στα dlink900+ Το ειχα δοκιμασει και δουλευε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 19, 2005 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από unseen by the way κυκλοφορει ενα firmware που αυξανε κατα ~10% την ισχυ στα dlink900+ Το ειχα δοκιμασει και δουλευε. by acinonyx? τουλάχιστον για να ρίχνεις την ισχύ αυτό είναι παντως η λύση είναι να βάλεις πιο δυνατή omni και να ρίξεις και λίγο ισχύ. έτσι πιστεύω βελτιώνεις και μέσα στο σπίτι τη λήψη (αν έχεις πρόβλημα). άννα, αν θες πάντως να βελτιώσεις τη λήψη σου τότε να πάρεις κάποια καλύτερη καρτούλα, πες που ακριβώς έχεις τοπρόβλημα και θα σου πούμε. πιστεύω ότι το usb stick είναι too moufa to be true. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Οκτώβριος 19, 2005 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Νομίζω ότι το παραναλύσαμε το θέμα.Αν δεν κάνω λάθος η ’ννα ζητάει την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου της με χρήση της κάρτας που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα laptop και μιας απλής PCI κάρτας στο PC.Δεν νομίζω ότι ζει στην ερημιά και κατά συνέπεια θα έχει τις παρεμβολές της.Δεν πιστεύω ότι θα θεωρεί ότι είναι οκ το δίκτυό της αν η ταχύτητες που πετυχαίνει είναι της τάξης του 1-2MBps έτσι απλά για να λέει ότι είναι δικτυωμένη.Με βάση αυτά πιστεύει κανείς ότι μπορεί να έχει εμβέλεια έστω 100μ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 19, 2005 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Εξηγήθηκα από την αρχή ότι εξαρτάται από το πόσο καλός είναι ο εξοπλισμός.Με τα mainstream ασύρματα ναι μην περιμένετε τίποτα φοβερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Οκτώβριος 19, 2005 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Ας μας πει μάλλον τι έχει στο μυαλό της ακριβώς να της πούμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ ευκολότερα. Πάντως έτσι που το έθεσε το θέμα στην αρχή θα της έλεγα πάλι 3-4 ορόφους (3-4 τοίχους) αν είναι τυχερή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 19, 2005 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 τοίχους όντως με συνήθη εξοπλισμό δεν θα περάσει εύκολα (εξαρτάται και από την ενίσχυση κλπ). trendy τα μπετά έχουν πλέγματα οπότε πιθανώς αυτό να κόβει.π.χ. στο σπίτι μου ακριβώς κάτω από την ταρατσο-omni μου (σε χαμηλή ισχύ, αλλά την έχουν πιάσει και σε 3+ χιλιόμετρα) από το δωμάτιό μου δεν πιάνω το ap μου με το laptop, ενώ με τη cisco lmc 340 το πιάνω με -78 (20 snr περίπου). τιμές netstumbler, πάντως παίζουν κι άλλα πράματα ρόλο. α, και το laptop μου είναι acer, οπότε μάλλον θα χουμε παρόμοια κεραία με την μικρή αννούλα(intel 2200bg κι εμένα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
’ννα_19 Οκτώβριος 19, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Παιδιά τόσο θόρυβος για μένα αχ σας ευχαριστώ. Απο ότι κατάλαβα απο την συνομιλία σας θα πρέπει η εμβέλεια να είναι 3 με 4 ορόφους ή 3 με 4 σπίτια δεξιά, αριστερά και στον δρόμο ίσως πιάσουμε και τα 50 μέτρα αυτό κατάλαβα. Ναι μιλάω για ασύρματες κάρτες φορητών και σταθερών της απλές. Παιδιά υπάρχει ταχύτητα μεγαλύτερη απο 54Mbps στις κάρτες αυτές ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Οκτώβριος 19, 2005 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 108 kai 125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.