Jump to content

Φουνταρε το computer4u...!!!???

loki

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Εξαρτάται αν υπολογιζεις τα κερδη σε ποσοστό επι των εσόδων η των εξόδων.

Αν τα υπολογιζεις με βαση τα έξοδα ειναι 25% στη συγκεκριμενη περιπτωση και δεν υπαρχει καποιος περιορισμος.

Αν τα υπολογιζεις με βαση τα εσοδα ειναι 20% και μπορει γενικά να ειναι μεχρι 100% (στην ιδεατη περιπτωση που το πηρες τσαμπα)

Αρχική απάντηση από Stratos [Σήμερα, στις 11:30]

Μιας που δεν ξερεις, ευχαριστως να βοηθησω οσο μπορω.

Ενα καταστημα, πιστευω πως πρεπει να κρινεται συνολικα και οχι απο μεμονωμενα προιοντα.

Γιατι αλλιως καποιος θα μπορουσε να σου πει οτι οι γερμανοι ειναι ακριβοι...

Μιας και ανεφερες ψηκτρες, ας δουμε την πιο καινουρια..

http://www.mindfactory.de/cgi-bin/MindStore.storefront/DE/Product/0018145

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=23576

Δεν υπαρχει δουλεμα.Δεν μπορει καποιος να εχει τις καλυτερες τιμες στα παντα...και φυσικα στοκ στα παντα... Αναλογως λοιπον με το τι ψαχνεις, το ψαχνεις...

Δεν έκρινα κανένα κατάστημα και ούτε έχω κανέναν λόγο να σου εναντιωθώ. Το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα. Ζητάω συγνώμη, αν από αυτά που έγραψα φάνηκε κάτι τέτοιο. :flower:

Ίσως έπρεπε να ψάξω ένα παράδειγμα που δεν θα έθιγε τους συμμετέχοντες σε αυτό το thread. Δεν είχα όμως τον χρόνο για κάτι τέτοιο, γι' αυτό και παρέθεσα αυτό που είχα πιο πρόσφατο στο νου μου.

Αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι αν προσέξουμε εμφανίζονται διαφορές του 25% ίσως και παραπάνω μερικές φορές, για τα ίδια προϊόντα στην ελληνική αγορά. Αυτό κάτι σημαίνει. Δεν περιμένω απάντηση. Έχουν ήδη λεχθεί πάρα πολλά για το θέμα.

Αυτό... μόνο για να λυθούν παρεξηγήσεις. Αν υπάρχουν. :)

Αρχική απάντηση από sa1901

Δεν έκρινα κανένα κατάστημα και ούτε έχω κανέναν λόγο να σου εναντιωθώ. Το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα. Ζητάω συγνώμη, αν από αυτά που έγραψα φάνηκε κάτι τέτοιο. :flower:

Ίσως έπρεπε να ψάξω ένα παράδειγμα που δεν θα έθιγε τους συμμετέχοντες σε αυτό το thread. Δεν είχα όμως τον χρόνο για κάτι τέτοιο, γι' αυτό και παρέθεσα αυτό που είχα πιο πρόσφατο στο νου μου.

Αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι αν προσέξουμε εμφανίζονται διαφορές του 25% ίσως και παραπάνω μερικές φορές, για τα ίδια προϊόντα στην ελληνική αγορά. Αυτό κάτι σημαίνει. Δεν περιμένω απάντηση. Έχουν ήδη λεχθεί πάρα πολλά για το θέμα.

Από την εμπειρία μου, αυτό σημαίνει απλά ότι ανάλογα από που αγοράζει κανείς, σε τί ποσότητες, τι συνολικό τζίρο κάνει και πόσο ακριβά ή φτηνά θέλει να πουλήσει, υπάρχουν διαφορές... επίσης, πρέπει κανείς να δεί άν όντως υπάρχει διαθεσιμότητα ή είναι κράχτης μια κραυγαλέα χαμηλή τιμή.. επίσης, κρίνοντας από ένα και μόνο κωδικό δεν βγάζεις άρκη παρά μόνο άν συγκρίνεις πολλά είδη μεταξύ των καταστημάτων που τσεκάρεις.

Αρχική απάντηση από unseen

Εαν δεν υπηρχαν αλλα παιδια που να δουλευουν σε μαγαζια θα ανεβαζα εναν καταλογο πχ της Quest για να συγκρινατε τι τιμες περνει ενα συνοικιακο μαγαζι...

Μιας και δεν συνεργάζομαι με την Quest, μπορείς να μου στείλεις έναν τιμοκατάλογό της? Θα με υποχρεώσεις.

Αρχική απάντηση από unseen [Χθες, στις 17:10]

για να συγκρινατε τι τιμες περνει ενα συνοικιακο μαγαζι...

για ποιο συγκεκριμενο μαγαζι;

καταλογοι υπαρχουν πολλοι.

Αρχική απάντηση από sa1901 [Χθες, στις 23:21]

Αλοιμονο, δεν υπαρχει καμμια παρεξηγηση,ισα ισα,καλα εκανες και το ανεφερες γιατι ηταν ενα εκ παραδρομης λαθος που διορθωθηκε.;)

Απλα ηθελα να πω πως δεν υπαρχει κανονας.Γι αυτο και το παραδειγμα μου.

:flower: :flower: :flower:

Αρχική απάντηση από .38-.45

για ποιο συγκεκριμενο μαγαζι;

καταλογοι υπαρχουν πολλοι.

Σε τρεις-τεσσερις εταιρειες που συνεργαζομαι τον ιδιο καταλογο περνουν. Τωρα εννοειτε αν κανεις μεγαλυτερο τζιρο κατι θα σου κοβουν.

Εγώ απλά θέλω να ρωτήσω το εξής.

Βάση του ποστ σχετικά με την 6800LE ΜΕ 90 από το ΠΛΑΙΣΙΟ όσα χρόνια ασχολούμαι με το εμπόριο (όχι πληροφορικής ) δεν έχω δει ποτέ κάποιον να ξεστοκαρει προϊόντα κάτω από το κόστος αγοράς εκτός αν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας κάτι που δεν νομίζω ότι έχει το ΠΛΑΙΣΙΟ ή αν πηγαίνει για διάλυση.

1) Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ πουλάει κάτω από το κόστος αγοράς κατά 40 % άρα έχει αγοράσει την κάρτα 95 περίπου άρα μέχρι τα 170 που είχε περίπου έχουμε και λέμε 95 κόστος αγοράς + 53 % κέρδος μας κάνει 145 περίπου + 19% Φ.π.α. έχουμε τελική τιμή γύρω στα 172 . ’ρα γιατί μιλάμε για κέρδος 3 5% ?

2) Αν πουλάει σε τιμή κόστους τότε από τα 67 μέχρι τα 142 που είχε χωρις Φ.Π.Α. είναι πολλά τα ευρα .

3) Αν πουλάει την κάρτα κάτω από το κόστος τότε δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει υποτιμολογηση χωρίς να υπάρχει λόγος εκποίησης η διάλυσης .

4) Δεν δέχομαι τον λόγο ότι ξεστοκάρει γιατί η κάρτα που πουλάει δεν είναι στα τελευταία της διότι είναι από τις τελευταίες κάρτες σε AGP που θα μπορεί να αναβαθμίσει κάποιος για του επόμενους έστω και λίγους μήνες.

Αν ο συλλογισμός μου είναι κάπου λάθος θα χαρώ να ακούσω τον αντίλογο. ΑΥΤΑ

Αρχική απάντηση από qwerty

Βάση του ποστ σχετικά με την 6800LE ΜΕ 90 από το ΠΛΑΙΣΙΟ όσα χρόνια ασχολούμαι με το εμπόριο (όχι πληροφορικής ) δεν έχω δει ποτέ κάποιον να ξεστοκαρει προϊόντα κάτω από το κόστος αγοράς εκτός αν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας κάτι που δεν νομίζω ότι έχει το ΠΛΑΙΣΙΟ ή αν πηγαίνει για διάλυση.

1) Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ πουλάει κάτω από το κόστος αγοράς κατά 40 % άρα έχει αγοράσει την κάρτα 95 περίπου άρα μέχρι τα 170 που είχε περίπου έχουμε και λέμε 95 κόστος αγοράς + 53 % κέρδος μας κάνει 145 περίπου + 19% Φ.π.α. έχουμε τελική τιμή γύρω στα 172 . ’ρα γιατί μιλάμε για κέρδος 3 5% ?

2) Αν πουλάει σε τιμή κόστους τότε από τα 67 μέχρι τα 142 που είχε χωρις Φ.Π.Α. είναι πολλά τα ευρα .

3) Αν πουλάει την κάρτα κάτω από το κόστος τότε δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει υποτιμολογηση χωρίς να υπάρχει λόγος εκποίησης η διάλυσης .

4) Δεν δέχομαι τον λόγο ότι ξεστοκάρει γιατί η κάρτα που πουλάει δεν είναι στα τελευταία της διότι είναι από τις τελευταίες κάρτες σε AGP που θα μπορεί να αναβαθμίσει κάποιος για του επόμενους έστω και λίγους μήνες.

Τον όρο "ξεστοκάρει" δεν τον λέει το πλαίσιο, τον ανέφερε κάποιος στο αντίστοιχο thread. Η συνεργασία GeCube - Πλαίσιο είναι φρέσκια... πρόφανώς, παίχτηκε κάποια συμφωνία μεταξύ τους για special promo τιμές σε κάποιο κομμάτι της αρχικής παραγγελίας... αυτό τουλάχιστον πάει στο μυαλό μου.. πχ, άν η GeCube είχε στοκάρει πάρα πολλές τέτοιες κάρτες είναι απόλυτα φυσιολογικό... και μετά, μήν ξεχνάς ότι πάντα υπάρχουν κράχτες!

Αρχική απάντηση από qwerty [Σήμερα, στις 01:30]

1)Φανταζομαι εννοεις 4%

Ωραιος συλογισμος αλλα θα ηθελα να ακουσω και τις γνωμες των αλλων και εγω...

Ισως να ειχε μικρο stock και να ηθελε να το ξεφορτωθει..αλλωστε καλυτερα λιγα παρα τπτ...δουλευει και το προιν ως κραχτης ολο και καποιος θα τσιμπησει και κατι αλλο...

Μια ερωτηση (αν και παιδικη sorry αλλα δεν ειμαι του χωρου) που εχω εγω ειναι τι παιζει με το stock...δλδ εξηγω εστω οτι το πλαισιο παιρνει 1000 amd 64 3200 για 100 ευρω (υποθετικα) και μετα απο ενα μηνα η amd ανακοινωνει μειωσει πχ 20 ευρω ...

Εστω λοιπον οτι στο πλαισιο εχουν μεινει απο τους 1000 οι 200 ...την "ζημια" απο την μειωση (το πλαισιο εχει αγορασει με 100 και για να ειναι ανταγωνιστικο πρεπει η τιμη να παει 100-20=80 +το οποιο κερδος) πιο την επωμιζεται?Μηπως η "αντιπροσωπεια" που βγαζει πιστωτικο στο πλαισιο για την διαφορα?

Αν λοιπον ισχυει κατι τετοιο μπορει η αντιπροσωπεια της albatron να μειωσε τις τιμες και να επεστρεψε την διαφορα στο πλαισιο...ισως να κανανε καποια "ειδικη συμφωνια'

Παιδια εκ των προτερων sorry αν λεω καμια πατατα αλλα ειμαι ψιλοτσοπανης σε τετοια θεματα:o

oktech Η προσφορά έχει να κάνει με κάρτα της ALBATRON εταιρεία που το πλαίσιο συνεργάζεται χρόνια .Αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο είναι νόμιμο να κάνει υποτιμολογηση στα προϊόντα που πουλάει αν τελικά πουλάει κάτω του κόστους .

Ενας καλος λογος για μειωση των τιμων στην καρτα 6800 ειναι οτι δεν εχει αλλες και για να μην πιστωνει σε λιγους μηνες 300 τον καθε πελατη που θα την επιστρεψει κανει μια εικονικη μειωση των τιμων.

Αλλος λογος ειναι καθαρα η διαφημιση , ενας ειδος κραχτης και με το που πας δεν υπαρχει και σου λενε να παρε αυτη.

Ακομη ενας λογος ειναι οτι απλα οι καρτες αυτες οι 5-10 κομματια γυρισαν απο ρμα ηταν απλα μπαλκ και για αν τις ξεφορτωθει απλα τις εβγαλε στο σφυρι

Στην τελευταια ερωτηση σου το γνωστο και σαν sales protection γενικοτερα ισχυει για τος καλους εισαγωγες και οχι για καποιο καταστημα της γειτονιας και ακομα και τις στουρναρη.Αυτο μου γινεται και το εχω δει τηλ απο την χονδρικη πχ Quest σε εναν καλο της πελατη ενημερωση οτι θα πεσουν οι τιμες, επιστροφη προιοντος στην questγινεται η υπο-ανα-τιμηση και μετα το εμπορευμα γυρναει παλι στο καταστημα.και παλι το τελευταιο μονξο σε "καλους" πελατες.

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Ενας καλος λογος για μειωση των τιμων στην καρτα 6800 ειναι οτι δεν εχει αλλες και για να μην πιστωνει σε λιγους μηνες 300 τον καθε πελατη που θα την επιστρεψει κανει μια εικονικη μειωση των τιμων.

Δεν το επιασα αυτο τι εννοεις?Τα 300 ειτε σε πιστωση ειτε σε εμπορευμα θα τα παρουν πισω αν δεν κανω λαθος.

Αρχική απάντηση από ison [Σήμερα, στις 02:14]

Δεν το επιασα αυτο τι εννοεις?Τα 300 ειτε σε πιστωση ειτε σε εμπορευμα θα τα παρουν πισω αν δεν κανω λαθος.

Εννοεί ότι εφόσον από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχουν άλλες 6800LE σε παραγωγή προτιμάει να τις δώσει 90 παρά 170 γιατί αν κάποια πάθει κάτι σε 8 μήνες και δεν θα του δόση κάρτα την ίδια και θα του δόση 90 και όχι 170 . Τώρα βέβαια αν σε 8 μήνες χαλάσει το θέμα είναι αν με τα 90 θα μπορείς να πάρεις κάρτα αντίστοιχων επιδόσεων.

Εχω αγορασει εγω μια καρτα , και μου εβγαλε προβλημα .Την παω στο πλαισιο ,και λεω θελω αλλη αλλα δεν εχει αλλη 6800LE και ζηταω το πιστωτικο μου της ταξης των 300 ευρων που την ειχα αγορασει.Εαν ομως την τιμη την ριξει εικονικα στην τελικη θα μου πει αδερφε 80 εχει πεσει η ακρτα 80 θα πιστωθεις τελικα.

Αρχική απάντηση από ea6gka

λαθος κανει βαγκ , πρεπει να αποζημιωθεις στο ποσο που κατεβαλες αν δεν εχουν αλλη να σου δωσουνε. Το λεει ο νομος

Eπειδη προσφοτα εκανα μαι συζητηση πανω σε αυτο το θεμα μαλλον βρηκαν καποιο παραθυρακι πανωστο θεμα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.