amartolos Οκτώβριος 23, 2005 #161 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 καθορισμος ελαχιστου κερδους = παράβαση κοινοτικού δικαίου περί ελεύθερου ανταγωνισμού σε εκποιηση??? βγαζεις αδεια και η τιμολογηση γινεται παρουσια δικηγορου και τιμολογιων αγορας με ποσοστο μεχρι 15-20 % επι της αξιας των εμπορευματων...τι στοιχεια θες??δειξε τιμολογιο που λεει οτι αγοραζεις την gt 430 ευρω ενω την πουλας 450 κια θα σταματησω Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Οκτώβριος 23, 2005 #162 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos ολες οι επιχειρησεις ιδιωτικου δικαιου σε παγκοσμιο επιπεδο επιδιωκουν το μεγιστο κερδος ειτε ασχολουνται με κωλοχαρτο ειτε με αεροπλανα..επισης ακομη και σε περιπτωσεις εκποιησης προβλεπεται απο τον νομο κερδος 15-20 αλλα σε καμια περιπτωση τιμολογιση κατω του κοστους .....εκτος και αν μιλαμε για τον χωρο της πληροφορικης στην ελλαδα οπου αγνοοουνται οι παγκοσμιοι νομοι του εμποριου και κανει ο καθενας οτι θελει .πολλες επειχειρησεις μαλιστα πουλανε τζαμπα hardware για να ικανοποιησουνε τους τρελαμενους πελατες τους Φίλε αμαρτωλέ...Στο πρώτο μάθημα οποιαδήποτε προπτυχιακού μαθήματος οικονομικών σε οποιαδήποτε σχολή μαθαίνεις ότι το κέρδος (η μεγιστοποίηση του) δεν είναι πάντα ο μοναδικός στόχος μιας εταιρίας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Η θέση στο κομμάτι της πίτας είναι ίσως πιο συμαντικό (τώρα) σε μια αγορά που έχει τάσεις τριπόλου... (Πλαίσιο, e-shop, άλλοι) εν όψη μάλιστα της αλλαγής της αγοράς με την είσοδο εταιριών από έξω.Γενικά τώρα...Καλώς ή κακώς στο Forum έχουμε 2 κατηγορίες χρηστών... Τους επαγγελματίες/μαγαζάτορες που ζούν από τα pc και τους υπόλοιπους που το έχουν σαν hobby/τρόπο ζωής (ή σαν ένα τρόπο να βγάλουν μερικά ).Φυσικά αυτή η κίνηση του πλαισίου προβληματίζει τους επαγγελματίες αλλά τους απλούς χρήστες τους βολεύει. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα για τους μεν αλλά και για τους δε....Οι χρήστες για ευνόητους λόγους αλλά και οι επαγγελματίες γιατί το πλαίσιο πουλάει τόσο φθηνά που μένουν χρήματα για να ψωνίσουν και από τους άλλους...(προφανώς και κάνω πλάκα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Οκτώβριος 23, 2005 #163 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 σε μακροπροθεσμο????? σε εμενα τα λες>>οικονομικα σπουδασα.....κατα καιρους καναμε μαθηματα περι ανταγωνισμου και τροπους αντιμετωπισης του..πουθενα δεν ειχα διαβασει οτι μια επιχειρηση προσπαθει να κερδισει πιτα η να επιβιωσει πουλωντας φθηνοτερα απο οτι το αγοραζει....μαλλον θα προστεθηκε κι αλλο κεφαλαιο που αφορα μονο την ελληνικη αγορα πληροφορικης.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 23, 2005 #164 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 θα σου πω κατι και αμα θες το πιστευεις για να καταλαβεις σε τι ξεφτιλα εχει πεσει ο κλαδος μας. Οι τιμες χονδρικης που περνω απο την quest ειναι ενα-δυο ευρω παραπανω απο τις τιμες λιανικης που εχει το infoshop στο onlineshop του. Kαι αυτο οχι σε μερικα προιοντα αλλα σχεδον στα μισα και παραπανω. Το μαγαζι στο οποιο δουλευω (δεν ειναι δικο μου) κανει ετησιο τζιρο ~400-500 χιλ. ευρω το χρονο. Τωρα τα απογευματα στην δικια μου επιχειρηση (συνοικιακο μαγαζι που λεγαμε) που κανουμε πολλες φορες λιγοτερο τζιρο απλα κοιταμε να πουλαμε αλλα ειδη πληροφορικης εκτος απο cpu-ram κλπ. οπως barcode readers,projectorες κλπ που εχουν μεγαλυερο κερδος για να επιβιωνει η επιχειρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Οκτώβριος 23, 2005 #165 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 ’ρα τι συμβαίνει?Οι μεγαλομαγαζάτορες υποχρεώνουν τους εισαγωγεις να πουλάνε ακριβώτερα στους μικρούς απειλώντας τους ότι θα σταματήσουν να συνεργάζονται μαζί τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 23, 2005 #166 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired ’ρα τι συμβαίνει?Οι μεγαλομαγαζάτορες υποχρεώνουν τους εισαγωγεις να πουλάνε ακριβώτερα στους μικρούς απειλώντας τους ότι θα σταματήσουν να συνεργάζονται μαζί τους? Δεν χρειάζεται να το κάνουν... ούτε κατά διάννοια..Απλά αγοράζουν ποσότητες και πέρνουν καλύτερες τιμές.. αφού κανείς δεν μπορεί να τους καθορίσει ελάχιστο κέρδος γονατίζουν τις τιμές και όποιος αντέξει.. και αυτό γιατί μπορεί να μήν κερδίζουν ποσοστιαία αλλά το κέρδος τους λόγο όγκου είναι τεράστιο σε σχέση με τις δυνατότητες ενός μικρού μαγαζιού, ειδικά άν το τελευταίο προσπαθήσει να συμπιέσει το κέρδος του για να ανταγωνιστεί.Δείτε πιο πίσω το παράδειγμα του e-shop από τα στοιχεία του ισολογισμού του για να καταλάβαιτε τί εννοώ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, με την έλευση ξένων παικτών με μεγάλες δυνατότητες στο super-marketing, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν το έχουν οι μικροί αλλά οι μεγάλοι μιας και το κέρδος τους καθορίζεται από τον τζίρο και το μερίδιο αγοράς.. Αρχική απάντηση από amartolos σε μακροπροθεσμο????? σε εμενα τα λες>>οικονομικα σπουδασα.....κατα καιρους καναμε μαθηματα περι ανταγωνισμου και τροπους αντιμετωπισης του..πουθενα δεν ειχα διαβασει οτι μια επιχειρηση προσπαθει να κερδισει πιτα η να επιβιωσει πουλωντας φθηνοτερα απο οτι το αγοραζει....μαλλον θα προστεθηκε κι αλλο κεφαλαιο που αφορα μονο την ελληνικη αγορα πληροφορικης.. Είναι γνωστή η προσπάθεια γνωστής αλυσίδας να κερδίσει μερίδιο αγοράς ακόμη και χάνοντας τεράστια ποσά μιας και στόχος είναι να "πουληθεί" σύντομα.. επιδιώκει λοιπόν όχι τα κέρδη μιας και το να χάσει μερικά εκατομμύρια δεν είναι πρόβλημα για τον επιχειρηματία, αλλά στην ουσία δεν τα χάνει.. τα επενδύει.. θα παραδώσει σε ξένο αγοραστή μια αλυσίδα δεκάδων καταστημάτων έναντι αδράς αμοιβής και στην ουσία τους πουλάει το αέρα, το όνομα, την πελατεία και τους έτοιμους τζίρους που ο αγοραστής θα καταφέρει να μεταβάλει σε κέρδος μιας και θα έχει συνολικά χαμηλότερο κέρδος.Τώρα, amartolos ή μίλα με στοιχεία ή άστο καλύτερα αδερφάκι μου... το να έχεις σπουδάσει κάτι δεν σημαίνει ότι τα ξέρεις και όλα και πολύ περισσότερο δεν είναι δυνατόν να ξέρεις μια αγορά με την οποία η μόνη επαφή σου είναι αυτό το site και το pc που κάποιος σε κατάκλεψε όταν το αγόρασες και τα έφαγε στα μπουζούκια ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 23, 2005 #167 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos καθορισμος ελαχιστου κερδους = παράβαση κοινοτικού δικαίου περί ελεύθερου ανταγωνισμού σε εκποιηση??? βγαζεις αδεια και η τιμολογηση γινεται παρουσια δικηγορου και τιμολογιων αγορας με ποσοστο μεχρι 15-20 % επι της αξιας των εμπορευματων...τι στοιχεια θες??δειξε τιμολογιο που λεει οτι αγοραζεις την gt 430 ευρω ενω την πουλας 450 κια θα σταματησω Σου αρκεί να σου δώσω τιμολόγιο από διανομέα με τιμή αγοράς επεξεργαστή πάνω από την τιμή διάθεσης στην λιανική από αλυσίδα την ίδια ακριβώς ημέρα?Επίσης, έχεις δεί στις εκπτώσεις κανένα μαγαζί με computer να βγάζει ταμπέλες "Εκπτώσεις 50%"???? ούτε κάν "Εκπτώσεις" σκέτο δεν γράφουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 23, 2005 #168 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Εμενα δεν με προβληματιζει η αποψη του αμαρτωλου αλλα με προβληματιζει οτι καθημερινα με τους ανθρωπους που συναναστρεφομαι (πελατες,φιλους,γνωστους) ολοι νομιζουν οτι οποιος ασχολειτε με computer βγαζει λεφτα με το τσουβαλι. Μια φορα μια τυπισα μου λεει: "Πες μου αληθεια δεν βγαζεις 2 εκατομμυρια το μηνα?" Και εχω μεινει παγωτο γιατι το εννοουσε... Μακαρι να ηταν ετσι.... Τωρα θα ειμουνα πρωτος σε ολες τις λιστες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 23, 2005 #169 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Έλεος...Ακόμα ασχολείστε?????Δεν έχετε ακούσει την παροιμία ''Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα;'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 23, 2005 #170 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από unseen Εμενα δεν με προβληματιζει η αποψη του αμαρτωλου αλλα με προβληματιζει οτι καθημερινα με τους ανθρωπους που συναναστρεφομαι (πελατες,φιλους,γνωστους) ολοι νομιζουν οτι οποιος ασχολειτε με computer βγαζει λεφτα με το τσουβαλι. Μια φορα μια τυπισα μου λεει: "Πες μου αληθεια δεν βγαζεις 2 εκατομμυρια το μηνα?" Και εχω μεινει παγωτο γιατι το εννοουσε... Μακαρι να ηταν ετσι.... Τωρα θα ειμουνα πρωτος σε ολες τις λιστες... Το μόνο που με ενοχλεί προσωπικά με τον amartolos είναι ότι δεν έχει στοιχεία για να στηρίξη την άποψή του... το να έχει άποψη είναι δικαίωμά του αλλά εφόσον μπαίνει στον κόπο να την μοιραστεί μαζί μας, οφείλει να την τεκμηριώσει κιόλας.. Δυστυχώς, όταν τελείωνα τεχνικός υπολογιστών πρό 10ετίας, μας λέγανε ότι είναι το επάγγελμα του μέλλοντος... δεν λέω ότι δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά από τον κλάδο, αυτό είναι ηλίθιο και σαν ιδέα και μόνο.. αλλά όταν σου πουλάνε την τυρόπιτα 1,2-1,5 και ξέρεις ότι δεν έχει κόστος πάνω από 0,3 εκεί είναι που τα παίρνεις... όταν βλέπεις τα πάντα γύρω σου να ακριβαίνουν, και εσύ κάθε χρόνο να βγάζεις λιγότερα και να συμπιέζεις το κόστος και πάλι να μην βγαίνεις, τότε είναι που χαζεύεις ολοκληρωτικά.Σκέψου μόνο ότι στον χώρο μας, έχουν μπεί πέρα από τις αλυσίδες και τα σουπερμαρκετ, κάθε λογής άσχετοι που επειδή τους έδωσε ο μπαμπάς τους 5 φράγκα και βλέπουν τζίρους, νομίζουν ότι θα κονομήσουν.. μπαίνουν στην αγορά, κάνουν τι κάνουν, μοιράζουν επιταγές, δεν βγαίνουν, σκάνε κανόνια αλλά στην πορεία για να στηριχτούν, έχουν κάνει τόση ζημιά που δεν μαζεύεται πλέον.. Είμαστε από τους λίγους κλάδους που ο καθένας μπορεί να μπεί και να κάνει ότι θέλει και δεν μας καλύπτει κανείς και από πουθενά.. ούτε νομοθεσία υπάρχει, ούτε κάλυψη ούτε συλλογικά όργανα ούτε τίποτα.. και όσα υπάρχουν είναι μόνο για το θεαθήναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Οκτώβριος 23, 2005 #171 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 εγω αν δεν εβγαινα θα το εκλεινα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 23, 2005 #172 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos εγω αν δεν εβγαινα θα το εκλεινα.... Ε αυτό κάνουν ολοένα και περισσότερα μαγαζιά του χώρου μας... λές το computer4u να έκλεισε για να πάνε διακοπές με τα κέρδη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Οκτώβριος 23, 2005 #173 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από oktech [Σήμερα, στις 00:27] Ε αυτό κάνουν ολοένα και περισσότερα μαγαζιά του χώρου μας... λές το computer4u να έκλεισε για να πάνε διακοπές με τα κέρδη? προφανως αγνοεις τον ορο επιχειρηματικη αστοχια-βλακεια..υπαρχει καμια λογικη που λεει πως αν ενας κλαδος εχει δυναμικη οτι κανω θα πιασει??ας πουμε οτι εγω πχ παω και ανοιγω ενα καταστημα αρμανι στην φλωρινα ,το κλεινω η δε το κλεινω??τα αντιστοιχα καταστηματα σε τσιμισκη κωλονακι θα κανουνε τζιρο δισ και εγω δεν θα καλυπτω ουτε τα εξοδα...αυτο τι σημαινει??οτι ο κλαδος εχει προβλημα??πρωην προεδρος της αελ ειχε ανοιξει στον περιφερειακο (δεν ξερω ποσες χιλιαδες τετραγωνικα) επιχειρηση εμποριας ειδων για το σπιτι (επιπλα,κουρτινες κτλ) το οποιο εκλεισε,αντιθετα τα μαγαζια με αναλογα ειδη εχουνε δεκαπλασιαστει στην αγορα ,αυτο τι σημαινει???οτι ο κλαδος δεν εχει κερδη???σημαινει απλα οτι η λαρισα δεν σηκωνε τοσο ακριβα ειδη η απλα τα κερδη δεν ηταν αυτα που προσδκουσανε,,μπορει να περιμενε ο ανθρωπος με τα 200 που εβαλε να βγαλει 1000 ,εβγαλε τελικα 300 το εκλεισε...παω εγω ο εξυπνος και ανοιγω διπλα απο το πλαισιο στην καλαμαρια καταστημα με υπολογιστες.-τα ακουμπαω και στην αφλαρομεο που ειναι εκει διπλα για να τους παρω τις εγκαταστασεις-με την σκεψη οτι αυτοι που ερχονται για το πλαισιο θα ερχονται σε μενα..ειμαι χαμενος απο χερι η οχι???επισης εγω εχω ενα στριπτιτζαδικο και βγαζω 100 εκατ τον μηνα,,,,τελος του μηνα παω στο καζινο της θεσσαλονικης και χανω 200, κλεινω το καταστημα σε κανα τριμηνο ,και ολοι σκεφτονται οτι κανεις δεν φυσαει πλεον ρωσιδες..οι λογοι που κλεινουνε τα καταστηματα και οι επιχειρησεις ποικιλουν και μπορει να μην ειναι μονο επιφανειακοι ,αρχικα οταν ειδα το c4u ειπα κι αλλο καταστημα??οχι κι αλλο καταστημα με υπολογιστες αλλα κι αλλο καταστημα online??ποσα αντεχει η ελλαδα??? εγω περιμενα αναλογη τυχη να εχει και το eshop οταν πρωτοανοιξε...ποιος θα παρει να παρει υπολογιστη μεσο internet ελεγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 23, 2005 #174 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos προφανως αγνοεις τον ορο επιχειρηματικη αστοχια-βλακεια..υπαρχει καμια λογικη που λεει πως αν ενας κλαδος εχει δυναμικη οτι κανω θα πιασει??ας πουμε οτι εγω πχ παω και ανοιγω ενα καταστημα αρμανι στην φλωρινα ,το κλεινω η δε το κλεινω??τα αντιστοιχα καταστηματα σε τσιμισκη κωλονακι θα κανουνε τζιρο δισ και εγω δεν θα καλυπτω ουτε τα εξοδα...αυτο τι σημαινει??οτι ο κλαδος εχει προβλημα??πρωην προεδρος της αελ ειχε ανοιξει στον περιφερειακο (δεν ξερω ποσες χιλιαδες τετραγωνικα) επιχειρηση εμποριας ειδων για το σπιτι (επιπλα,κουρτινες κτλ) το οποιο εκλεισε,αντιθετα τα μαγαζια με αναλογα ειδη εχουνε δεκαπλασιαστει στην αγορα ,αυτο τι σημαινει???οτι ο κλαδος δεν εχει κερδη???σημαινει απλα οτι η λαρισα δεν σηκωνε τοσο ακριβα ειδη η απλα τα κερδη δεν ηταν αυτα που προσδκουσανε,,μπορει να περιμενε ο ανθρωπος με τα 200 που εβαλε να βγαλει 1000 ,εβγαλε τελικα 300 το εκλεισε...παω εγω ο εξυπνος και ανοιγω διπλα απο το πλαισιο στην καλαμαρια καταστημα με υπολογιστες.-τα ακουμπαω και στην αφλαρομεο που ειναι εκει διπλα για να τους παρω τις εγκαταστασεις-με την σκεψη οτι αυτοι που ερχονται για το πλαισιο θα ερχονται σε μενα..ειμαι χαμενος απο χερι η οχι???επισης εγω εχω ενα στριπτιτζαδικο και βγαζω 100 εκατ τον μηνα,,,,τελος του μηνα παω στο καζινο της θεσσαλονικης και χανω 200, κλεινω το καταστημα σε κανα τριμηνο ,και ολοι σκεφτονται οτι κανεις δεν γαμαει πλεον ρωσιδες..οι λογοι που κλεινουνε τα καταστηματα και οι επιχειρησεις ποικιλουν και μπορει να μην ειναι μονο επιφανειακοι , Φίλε, ο τρόπος και μόνο που σκέφτεσαι είναι τόσο απλοϊκός που απορώ άν έχεις καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.. όταν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις την ίδια γλώσσα με την οποία σου μιλάνε και να παραθέσεις επιχειρήματα και αποδείξεις/στοιχεία για όσα λές, τότε θα μιλήσουμε ξανά... και κάνε μια διόρθωση στο παραπάνω μύνημά σου μιας και η γλώσσα που χρησιμοποιείς δεν αρμόζει στο site που σε φιλοξενεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Οκτώβριος 23, 2005 #175 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 με ενοχλουνε αφανταστα οι ηθικολογοι, πολυ περισσοτερο απο το να δαβαζω λεξεις σεξουαλικης παραπομπης Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 23, 2005 #176 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos με ενοχλουνε αφανταστα οι ηθικολογοι, πολυ περισσοτερο απο το να δαβαζω λεξεις σεξουαλικης παραπομπης whatever... i rest my case Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Οκτώβριος 23, 2005 #177 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Ας ηρεμησουν τα πνευματα .Η αληθεια ειναι καπου στην μεση ( δεν ξερω ποιος το ειπε αλλα πρεπει να το ειπε καποιος μεγαλος )Η αληθεια ειναι εκει εξω ( Μολντερ στο X-files )Και ολοι σκεφτονται οτι κανεις δεν |||>>>> πλεον ρωσιδες. ( Αμαρτωλος ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Οκτώβριος 23, 2005 #178 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 ρε vag που θα το βρω το beneton ???εφαγα ολο το dc++ χθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Οκτώβριος 23, 2005 #179 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos [Σήμερα, στις 02:01] με ενοχλουνε αφανταστα οι ηθικολογοι, πολυ περισσοτερο απο το να δαβαζω λεξεις σεξουαλικης παραπομπης υπαρχουν πολλοι που ενοχλουνται και απο τα δυο. θα σε παρακαλουσα να διορθωσεις την απαντηση σου. το ιδιο μπορει να κανει και ο oktech στο quote.θα συνεχισετε τα καμποϊκα οποτε το κλειδωνω τωρα ή θα ανταλλαξετε αποψεις σε πολιτισμενα πλαισια και με επιχειρηματα;υπαρχουν πολλα παραδειγματα επιπεδου συζητησεων, δε ζηταμε πολλα οσοι σας διαβαζουμε. τουλαχιστο τεκμηριωστε (στο ελαχιστο) τα οσα λετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Οκτώβριος 23, 2005 #180 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos ρε vag που θα το βρω το beneton ???εφαγα ολο το dc++ χθες Κυκλοφορει στο τοπικο εναεριο της θεσσαλονικης να στο στειλω πακετο?.......Ενα αυτο και ενα το ακουα ( aqua , που το προτεινει και ο προεδρος του εναεριου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.